2018-06-02
好耐冇出街食大餐~今次去到女友屋企附近既天后食,方便食完送佢番去~天后既橫街小巷一向充滿各國美食,鍾意試新野既我地就跟我地想食海鮮既要求周圍望下邊間想試,最後入左呢度~menu 二人餐黎講算豐富,由湯,前菜,主菜,甜品等都一應俱全,岩晒我地呢d 懶人~今日既湯係蕃茄湯~唔會太酸或太假既甜,唔錯~送既餐飲我地就要左紅酒白酒各一, happy friday 當然要飲下酒沙律好大碗,芒果鋪滿面~夾走成碟都仲有,幾甜唔酸沙律醬份量都唔少,如果需要記得同侍應講汁另上~炸拼盤係三款炸物~炸雞軟骨,炸雞翼同埋兩隻蝦天婦羅雞軟骨同雞翼都好脆~雞翼係單骨果種開左邊既~天婦羅質素唔錯~跟拼盤有檸檬,mayonaise 同天婦羅汁,鍾意點唔點都得跟住就到fusion 既食物啦~鹽燒魚點解話佢fusion 呢, 因為連個汁都係泰式果種酸辣既,微酸加辣辣地既汁同埋燒香既魚肉真係好開胃~魚入面其實仲釀左香料係度,非常足料好食,唔點汁既會試到另一種清新既味道~跟住係另一款主菜芝士海膽燒大龍蝦~真係好大隻下~佢落左唔少蟹籽做裝飾,味道都夾既跟既醬似係蒜蓉加唔知咩既醬~好惹味下非常值回票價既主菜跟住係燒金菇肥牛卷~唔好
今日既湯係蕃茄湯~唔會太酸或太假既甜,唔錯~
沙律好大碗,芒果鋪滿面~夾走成碟都仲有,幾甜唔酸
沙律醬份量都唔少,如果需要記得同侍應講汁另上~
炸拼盤係三款炸物~炸雞軟骨,炸雞翼同埋兩隻蝦天婦羅
雞軟骨同雞翼都好脆~雞翼係單骨果種開左邊既~
跟住就到fusion 既食物啦~鹽燒魚
跟住係另一款主菜芝士海膽燒大龍蝦~
真係好大隻下~佢落左唔少蟹籽做裝飾,味道都夾既
跟既醬似係蒜蓉加唔知咩既醬~好惹味下
非常值回票價既主菜
跟住係燒金菇肥牛卷~
唔好睇佢咁樣,其實底仲有三舊肥牛包金菇尾既卷,合共6件
汁係燒汁+黑椒~好夾呢個卷,配菜點黎食都得
之後到最後既主菜~野菌烏冬鍋~
份量非常足,去到呢度女友其實已經停左手咁濟,得我食埋烏冬佢食菜
烏冬彈牙,湯唔鹹,幾清,算係咁
驚喜既甜品燒湯圓~
呢樣真係未試過,外脆內係芝麻餡既湯圓~
口感上有新鮮感,味道冇一般糖水既湯圓咁甜,唔錯~最緊要趁熱食
兩個人食二人餐食到非常飽,最岩就散下步番歸