1K
2014-05-12 3331 浏览
聽過這餐廳的名字已有一段時間了,今天終有機會一試,到夜晚仍可以吃到熱黱黱的點心,真是一大快事。而當中不能忘懷的當然就是招牌點心:菠蘿叉燒包啦。外脆內軟的不在話下,較貼心的是不會過熱,在咬完脆皮過後而到叉燒時,嘴唇不會有熱燙的感覺,但當然不會過冷,不錯。而甜甜的脆皮加上咸咸的叉燒當然是絶美的配搭啦。
菠蘿叉燒包
2014-05-12
菠蘿叉燒包
2014-05-10 2793 浏览
座位十分擠迫,身形較胖都不能進入座位坐下。牛肉肉質差,不好吃,蝦餃同蝦腸啲蝦又唔新鮮,價錢仲要同酒樓一樣,蝦餃又非常細粒,馬拉榚又乾,還要收三蚊一位嘅茶錢。以後不會再來。
座位十分擠迫,身形較胖都不能進入座位坐下。
题外话/补充资料: 以後不會再來
2014-05-03
  • 沒有
2014-03-17 4018 浏览
大約在两年前約了 朋友食當時很流行的添好運點心專門店, 當時大家在深水埗太子,所以就收工去了福華街那一間分店, 那個時候第一次我們吃完, 各人也說几好食,下一次可以再嚟,也有一些 酒樓沒有的特別甜心, 第一次的時候我們給予大約70分, 因為味道賣相各樣也做得oK,所以可以有下次。在哪一次之後相隔了大約兩個月同一班人再來一次, 點了大部份和上一次相同的食物,結果很差差, 很多食物也是微暖, 味道賣相乜下降了, 大約值45分。同一班人,在2星期後再來一次,給他一個機會, 結果我們說以後也不會再來添好運, 因為比上次更差。今日, 去朋友家玩夠, 因為我到炮台山站時已3:40, 所以酒樓沒有得吃,我朋友說前面有一間食叉燒包,好食架,是酥皮叉燒包嚟㗎, 之前食過几好食 , 去到~我看見,我哦一聲!添好運呀! 我話:我覺得唔好食好耐冇幫襯了, 出名之後d野越做越差, 不過我食過的是福華街那間, 我話是旦啦!都嚟到咯!點知 都係…差兩個人點了六樣食品一罐可樂1.糯米雞~ 蒸得太過淋, 阿婆無牙都食到, 一點糯米的味也沒有,只有很多汁,肉片,一粒小小的雪雞2.潮州粉果~ 普普通通不過不失有點似叫回來的
點知 都係…差
兩個人點了六樣食品一罐可樂
1.糯米雞

2.潮州粉果
~ 普普通通不過不失有點似叫回來的,像雲吞麵檔4蚊隻嗰d。

3.紅油炒手
~ 蔥太少,味道唔咸唔辣唔甜,只有顏色,皮厚, 內是豬肉粒和豬肉肥粒, 有2-3粒很細小樣貌似西芹的東西,但不是西芹的味道,唔知係乜。

4.杞子花雕雞
~ 因為這叫杞子花雕雞, 不是杞子花雕(蒸)雞, 我以為是那種花雕醉雞,浸出嚟凍食嗰隻,點知係 凍肉鋪十令元一包嘅嗰d雞扒雞柳, 睇見個樣都唔想食, 雞冇味,什麼未杞子味,乜味都無,只有一層厚厚的油。

5.酥皮焗叉燒包
~ 酥皮唔似, 表面有小小似麥西哥包,唔係酥魚, 口感可以, 味道都可以, 但是內餡少得可憐。

6.晶瑩蝦餃
~晶瑩蝦餃,一d都唔晶瑩的,蝦味淡淡的, 總比沒有味的好,頗細粒。

全部食物來的時候也是微溫,沒熱氣,第一樣來的糯米雞在入單即到,其它等了10-15分鐘,也是微暖, 要等不是即到但是是微溫的,就是在扮即蒸~差到不得了
2014-03-16
2014-02-07 3091 浏览
同事提意到添好運lunch, 其實由深水埗初開業,便一直想去試,可惜不是排長龍,便是沒有機會。中午12:40到達後,門外等位人數不算多,只需5分鐘便到我們 環境相對一般餐廳酒樓較狹窄,要搭枱。我們3人點了8款點心,大部分都是3件一籠,剛剛好。點心上枱速度十分快,落單後3分鐘內已上。最推介的是: 【 酥皮菠羅包 】新鮮熱辣,外脆鬆化,裡面足料多汁【糯米雞】大大隻足料,最難得糯米飯咬落有荷葉香!【桂花杞子糕】桂花香清甜,喜歡它口感一點也不膠不實!【煎釀虎皮尖椒】見它的形狀,原以為是辛辣的青椒,入口爽脆不辣,魚肉釀得滿滿,十分彈牙,微微煎燶,淋上甜豉油,很惹味!【新鮮菠菜餃】嘩! 這是第一口咬下的感覺!晶瑩剔透皮QQ,不過厚,內裡菠菜十分新鮮與鮮蝦的汁,美味得很!最貴的點心亦都只是$25,茶位$3一位,免加一,實在十分抵食! 只是環境方面,就真的不是舒適可慢慢嘆,也不要期望伙記好好招呼就是了。

環境相對一般餐廳酒樓較狹窄,要搭枱。

我們3人點了8款點心,大部分都是3件一籠,剛剛好。

點心上枱速度十分快,落單後3分鐘內已上。

最推介的是:
【 酥皮菠羅包 】新鮮熱辣,外脆鬆化,裡面足料多汁

【糯米雞】大大隻足料,最難得糯米飯咬落有荷葉香!

【桂花杞子糕】桂花香清甜,喜歡它口感一點也不膠不實!

【新鮮菠菜餃】嘩! 這是第一口咬下的感覺!

2014-02-07
  • 酥皮菠羅包
  • 桂花杞子糕
2014-01-08 2331 浏览
難得今日早收工 約埋同事試一試試下米芝蓮食店., 等左15MINS就有位入到去, 個個坐得好迫. 一坐低即拿點心紙點野.  點心亦好快就被送上.最值得推介既係酥皮叉燒包. 買相靚 , 佢個皮好似菠蘿包咁, 裡面既叉燒係冇咩肥肉,  而且鬆化 好脆好香口 正 鮮竹卷幾好 冇一 "pat pat" 個皮厚度適中 醬料剛好 唔太咸 裡冇肥肉少 可以食到幾多料其他例如鳳爪, 蝦餃... 都係普通啦!!.我地每人食左約50蚊, 都OK啦!

而且鬆化 好脆好香口 正

其他例如鳳爪, 蝦餃... 都係普通啦!!.

我地每人食左約50蚊, 都OK啦!
2014-01-07
2013-09-26 1967 浏览
雖然長居海外,但對於號稱 ..... 最廉宜的星級食府、平民也可以一親香澤之香港「添好運點心專門店」無可能不知曉的。身旁有不少外籍朋友對(一盅兩件)粵式飲食文化甚有興趣,每當他們問及有關「添好運」的資料時(鑒於直至目前為止仍然未曾有機會品嚐到)當然無可奉告,確實有點汗顏!從成都返抵家門已經是下午二時,突然心血來潮想試試這間米芝蓮一星食肆,據聞是前「龍景軒」點心大師麥桂培先生自立門戶之傑作,標榜即叫即蒸、大眾化價錢、除了短短幾年內建立多間分店之外,首間衝出香港的海外分店將會設於新加坡 。午飯人流已退幸運地立即找到座位,港式茶餐廳的裝潢與格局、桌椅擺放得密密麻麻、顯得有點過份擠迫。正在欣賞着牆畫上滿嘟嘟的酥皮焗叉燒包之際,廚房的速度也火快不需十五分鐘已經送來全部點心 .......■ 酥皮焗叉燒包 $17酥皮輕柔細膩、質感鬆軟香甜,只是餡料不翼而飛?內涵竟然是空空如也?■ 晶瑩鮮蝦餃 $23港式一口一隻的尺寸,海外遊客可能有點接受不了,餡料味淡、由於餃皮過份薄弱的緣故,筷子剛剛碰到已經變得稀巴爛,整體感覺與可口二字完全扯不上關係。■ 潮州蒸粉果 $12相同質感的餃皮,當然好不了多少。■ 鮮

■ 酥皮焗叉燒包 $17
酥皮焗叉燒包, 杞子桂花糕
■ 晶瑩鮮蝦餃 $23
晶瑩鮮蝦餃
■ 潮州蒸粉果 $12
相同質感的餃皮,當然好不了多少。
潮州蒸粉果
■ 鮮蝦燒賣皇 $23
味道還可以、爽甜彈牙、賣相中規中矩。
■ 陳皮牛肉球 $15, ■ 脆皮牛肉餅 $20
牛肉特別嫩滑鮮甜、香茜味道非常突出、包裹著牛肉餅的腐皮更香脆可口,難得的佳作。
陳皮牛肉球
脆皮牛肉餅
■ 北菇滑雞飯 $22, ■ 白灼郊外油菜 $16, ■ 香滑馬拉糕 $14
缺乏米芝蓮一星的感覺,跟一般街坊酒樓沒有分別的味道。
■ 杞子桂花糕 $12
陣陣桂花香氣直達舌頭深處,杞子既美觀又能發揮食療作用,一份可愛美味的甜品

题外话/补充资料: 劣質茶葉味道淡如水香氣全無,剛放下筷子那邊廂已經以極快的速度提醒你買單了,雖然食物不錯,但就絕對不可以與友人一杯香茶在手高談闊論大半天,更惶論 (感受到嘆茶的樂趣),「添好運」一登龍門聲價十倍,可惜北角分店卻令我有點高處不勝寒!
酥皮焗叉燒包, 杞子桂花糕
陳皮牛肉球
脆皮牛肉餅
  • 酥皮焗叉燒包 杞子桂花糕
星期天,我,男朋友及他的嫲嫲一起嘆茶!第一次的食評,竟是因為萬分氣憤而寫! 添好運,眾所皆知要吃的就是它的叉燒包!水準當然保持一向水準!其它點心不過不失!意想不到,食物未到,我們三人已經飽到一肚氣!店內其中一名員工,竟然禮貌其差,連一位7x多歲的老人家也惡言欺負!事情經過,因為我們用了一空坐位放袋,她"命令式"叫嫲嫲坐進一格,不要放袋!我重申,她真的是唔該一句也沒有,是命令一位老人家而不是對代客人應有的態度!我們明白,現今香港是一個繁榮之都,時間、地方就是金錢!我們只是為一時方便而放一放,況且店鋪當時不是全院滿坐,如果有客人到了後是有需要我會讓坐,我們是樂意之極的 (後來亦有為此屨行我們所想的,取回手袋,還坐給其它客人)因此,男朋友為嫲嫲深感不值,要求她立刻道歉!可是,這位員工非常有性格,不認為自己有錯之餘亦不願意道歉!礙於午市繁忙,我們亦不能在店內大吵大鬧影響其它食客!所以,我們直接詢問她的名字後,Wong Fong Kxxx, 亦要求叫她的直屬經理過來!可笑是,我們等了又等,等了又等,食物都已吃光,經理還沒出現,男友便離開坐位,直接找經理了解!果然,原來這位禮貌其差的員工,沒有跟
星期天,我,男朋友及他的嫲嫲一起嘆茶!
第一次的食評,竟是因為萬分氣憤而寫!

添好運,眾所皆知要吃的就是它的叉燒包!
水準當然保持一向水準!
其它點心不過不失!

意想不到,食物未到,我們三人已經飽到一肚氣!

(後來亦有為此屨行我們所想的,取回手袋,還坐給其它客人)

果然,原來這位禮貌其差的員工,沒有跟經理反映我們的要求,所以經理不知道我們需要找她!
經理了解過後,更可笑的是,她說這位禮貌其差的員工一向脾氣是這樣的,連她這位經理也搞不掂她,她怎樣也不願意來向嫲嫲道歉!

我們看到經理已盡力,所以我們不怪她,經理亦為此多番道歉,雖然她拿一碟桂花糕說是請我們吃,真的不好意思,這餐那麼多氣,我們真的不能吃下,我們要的只是想那位禮貌其差的員工當面向嫲嫲道歉!

可愛的嫲嫲,結賬後再次看到她,嘲笑帶諷刺跟她說,網上見吧(意思應該是回家後想我們青年人為她討伐,抱打不平!唯有在網上分享給更多食客看原來這間食店員工質素是這樣的)

她回應的金句竟然是:法庭見我都唔驚你!!!!
真係俾佢吹到啤一聲!
請問她真的是一位食店員工來的嗎?!請問我們付錢的是客人嗎?!請問所謂米芝蓮公司的服務態度就是給客人受氣的嗎?!我跟男朋友看到後如此激動難過,真的非常氣憤!!!
2013-07-14
2013-06-21 887 浏览
昨天剛剛回港今朝早便和媽媽再次幫襯添好運。本來以為會排很長龍沒想到去到時那邊還有大量空位。入座後我們很快點了餐,等了大概十幾分鐘點心就陸陸續續上來了。 美味鮑汁鳳爪我和媽媽都很喜歡這邊的鳳爪,不會像豉汁蒸鳳爪那麼"淋",肉質也很彈牙,次次來必點。 鮑汁鳳爪排骨飯其實點餐時想了很久要酥皮叉燒包還是飯,最後因為比較想食排骨決定了要飯。上來的時候真的是熱氣騰騰,可能因為碗的關係溫度保持了好耐,適合我這種食飯速度慢的人。 黃沙豬潤腸聽聞是這邊的招牌,可能期望太大了,反而覺得沒甚麼驚喜,腸粉都算夠滑,裡面料亦算足,但就是覺得一般般吧。豬潤都不算少的。這餐和媽媽都食得很飽最後買單也只得$72,這個價錢的食物能有這樣的質素真系覺得超抵。會經常來的。
昨天剛剛回港今朝早便和媽媽再次幫襯添好運。
本來以為會排很長龍沒想到去到時那邊還有大量空位。
美味鮑汁鳳爪
鮑汁鳳爪排骨飯
黃沙豬潤腸
豬潤都不算少的。

2013-06-20
  • 美味鮑汁鳳爪
1) 可能我儍,呢到係"點心",唔係"HK飲茶",但都唔好收茶錢,但俾D有色水人飲,更甚,D茶水一陣臭膠味,唔該換過唒D杯碗!!2) 㕚燒包ok,但只是暖,都唔熱3) 牛肉球,稀稀的,冇牛肉味4) 腸粉,短支支,又係唔熱!!

2) 㕚燒包ok,但只是暖,都唔熱

3) 牛肉球,稀稀的,冇牛肉味

4) 腸粉,短支支,又係唔熱!!

题外话/补充资料: 本來諗住食完頭一round,再點過,但都係去番X城食埋下半場 !!
2013-06-08
是夜約左佳人E小姐食飯, 知道佢好鍾意食點心又剛巧在openrice搜尋度知道(唔係廣告時間) "添好運" 在北角開左分店, 就決定同佢去試試, 同男士梗係一早去搵位架喇, 又知道 "添好運" 個名同等幾粒鐘至有得食係對等的, 因為對香港路不熟開左手機導航都要幾一陣至到, 都比約定時間早到, 以為晚飯時門口一定排晒長龍, 點知推門入去大把位(luck), 搵左個近窗口位置坐低, 見E小姐未到就同圍打量一下, 當時正值晚飯時間, 都只係坐到6成坐位, 起碼唔使撞到隔離手踭(luck), 問過負責樓面呀姐入紙蒸要幾耐, 佢話而家無咩人應該好快, 所以就睇定有咩食先, 見張餐單選擇都算多, 蒸類十款左右, 炸類幾款左右, 腸粉有幾款, 盅頭飯又幾款, 連甜品及油菜都有, 最後由E小姐選左以下心水點心:陳皮牛肉球:好有牛肉味!! 加左大大粒陳皮夠香;糯米雞:內裡叉燒好夠料, 汁液夠味夠濃, 如果有埋奄春蛋會更好;酥皮叉燒包:熱辣辣, 皮薄料夠多, 面頭果塊墨西哥脆皮夠晒薄;鮑汁雞腳:一吃就知係新鮮雞腳, 無煲到爛一爛, 但又夠咬口;沙荼牛肉春卷:以下由E小姐親自品評 E小姐:「我好鍾意點喼汁同
以為晚飯時門口一定排晒長龍, 點知推門入去大把位(luck
), 搵左個近窗口位置坐低, 見E小姐未到
), 問過負責

陳皮牛肉球:好有牛肉味!! 加左大大粒陳皮夠香;

沙荼牛肉春卷:以下由E小姐親自品評

E小姐:「我好鍾意點喼汁同埋想食多次條春卷啊

咁有咩咁好食至得架
, 都係由我品評返
, 沙荼牛肉用黎做春卷的確少見, 加上內裡牛肉唔係碎牛,
仲係一粒粒有趙頭, 好味;

兩個人食五籠點心當晚餐, 居然飽到食唔晒添, 仲打包個酥皮叉燒包俾E小姐做早點, 係外面橫風直雨下
品嘗 "米芝蓮" 點心都不失為一種浪漫氣氛...

由於無以加一茶錢, 以一百左右去酒家都未必食到上面5個點心, 仲要質素係咁高添, 加上E小姐咁掛住佢春卷,
應該好快就會再幫襯喇...

第一次寫食評, 多多指教...
题外话/补充资料: P.S. 真係要表揚一下 "添好運" 北角店的服務態度, 見個部長用左好多時間教自由行的國內同胞, 點樣帶走, 保存同返熱帶走的點心,如果係其他地方一定無咁好招待, 依點抵贊!!
2013-04-25
  • 沙荼牛肉春卷
  • 酥皮焗叉燒包
2013-03-27 374 浏览
今日決心去買外賣回家食一於去試下呢間好大名氣既添好運價錢同普通點心鋪差唔多但款式係唔多既咁就樣樣叫D,飯類係比較差的,較DRY,飯上的料也DRY點心類就無咩特別,有我最愛既豬潤腸,但呢度整得D潤熟左D,無左O個種爽口感,也CUT得很碎,有點失望其他點心不過不失也預左只有個包是特出.不負眾望,我比個笑佢都係個包.表面是甜甜的皮,肯定下了很多牛油糖之類先咁好食內裡充滿X燒和汁,咸甜適中,完全沒有DRY的感覺.呢個包其實好多地方都有整,但係呢度整得最好因此我認為去添好運食野,只係ORDER包拎走就是最好
今日決心去買外賣回家食

一於去試下呢間好大名氣既添好運

價錢同普通點心鋪差唔多但款式係唔多既

咁就樣樣叫D,飯類係比較差的,較DRY,飯上的料也DRY

其他點心不過不失也預左

因此我認為去添好運食野,只係ORDER包拎走就是最好
2013-02-27
2013-01-30 301 浏览
知道北角開了添好運多時,但一直礙於怕人多而未有前往。適逢剛好有事前往北角,就和友人一起去添好運碰個運氣。下午 6:40PM 的添好運,眼下有許多座位。我們隨意挑了梳化位坐,這裏座位很迫,但環境尚算乾淨整潔。可能因為時間尚早,人少的關係,待應都有招待,與以往看添好運分店的食評比較,這一刻,它的服務突然變得「抵讚」起來。我們在餐單上劃來劃去,等了三至十分鐘左右,食物都逐一送上(即蒸嗎...?):【鮮蝦腸】鮮蝦腸的蝦不算多,但腸粉很夠滑。在上枱前,待應還詢問我們是否夠「夠豉油」。很細微的一個問句,卻令我們非常意外,有一種體貼的感覺。【酥皮焗叉燒包】三至五分鐘都上枱的點心... 多半是預製。但這樣價錢,也不能要求太多。說回酥皮焗叉燒包,外面焗得很香脆,一咬下居然有吃菠蘿包上的脆皮的感覺!很新款的味道。叉燒就不過不失,但吃起來,都值得讚是很好的配搭。【古法糯米雞】賣 25 元的古法糯米雞不算便宜,但份量夠大,充夠兩人充撐胃部。餡料也夠豐富,吃下有雞塊,冬菇,肉片等等。我本人最愛是餡料調味汁,很香很鮮而又不會鹹。如果不是叫了其他點心,我和友人一人一個便可以大快朵頤。【潮州蒸粉果】很鍾情它的粉果皮,

【鮮蝦腸】

【酥皮焗叉燒包】

【古法糯米雞】

【潮州蒸粉果】
很鍾情它的粉果皮,很軟很軟又不會鬆散。再由花生,芹菜(?),肉碎等等造成的餡料,煙煙韌韌,一試傾心。

【煎蘿蔔糕】
有點失望的名物,主要還是過於鬆散,吃不到蘿蔔糕的質感。

【家鄉咸水角】
外皮極其脆脆脆!餡料份量略嫌少,但外層鬆脆,一咬「索」「索」聲,已經補救了所有。

埋單~ HK$108 吃到這樣多的名物,確是不錯。惟一是點心全部偏油,能略為減少油膩感即更好。
而這天,來添好運一次,總算是得嘗心願。
2013-01-28
2013-01-22 152 浏览
和老婆慶祝,本來 book 了一間意大利餐廳,佢忽發奇想話想食點心上次禮拜六晏晝黎過超多人,佢話試下平日夜晚會唔會好D我地到達既時候大概六點九,得幾檯人,隨便坐不過七點左右就坐滿晒唔緊要,大部分人黎都係食幾個點心,出菜快,其實D檯 turn over得好快我地起初點左六個點心,其實已經好飽,不過老婆大人話想試多幾款,再叫多四個排名按好味程度 :潮州蒸粉果:有驚喜,其實我鍾意食蝦餃,見又係餃,係老婆響第二輪加既難得佢身為粉果其實唔粉,好足料,仲有一種中國芹菜的味道,好香好惹味糯米雞:都係老婆話要食大大隻既糯米雞,足料,飯唔漏,用潤腸配合得好好,一陣間就食完左酥皮焗叉燒包:絕對值得一試,一坐低,枱枱都有叫,面香脆,裡面係熱辣辣叉燒,都係果句,點心最緊要係熱!煎蘿蔔糕:好味,有蘿蔔味,唔會成口粉,香口,正蝦餃:合格,蝦鮮味彈口,皮唔夠香滑黃沙豬潤腸:可能有D期望,比之前幾款失色,豬潤少,無乜味 鳳爪老婆好 like,佢話因為好「膠」,佢講緊D軟骨,都入味,不過唔係好驚喜南瓜豆沙餅食既時候已經凍左,同埋可能已經太飽,其實幾好味,唔太甜,夠煙韌陳皮牛肉球 :一般,有肉味,軟硬適中,唔會咬唔開白灼
上次禮拜六晏晝黎過超多人,佢話試下平日夜晚會唔會好D
我地到達既時候大概六點九,得幾檯人,隨便坐
不過七點左右就坐滿晒

我地起初點左六個點心,其實已經好飽,
不過老婆大人話想試多幾款,再叫多四個

排名按好味程度
潮州蒸粉果:

有驚喜,其實我鍾意食蝦餃,見又係餃,係老婆響第二輪加既
糯米雞:

都係老婆話要食
酥皮焗叉燒包:

絕對值得一試,一坐低,枱枱都有叫,
面香脆,裡面係熱辣辣叉燒,都係果句,點心最緊要係熱!
煎蘿蔔糕:
好味,有蘿蔔味,唔會成口粉,香口,正
蝦餃:
合格,蝦鮮味彈口,皮唔夠香滑
黃沙豬潤腸:
可能有D期望,比之前幾款失色,豬潤少,無乜味

鳳爪
南瓜豆沙餅

陳皮牛肉球 :
一般,有肉味,軟硬適中,唔會咬唔開

白灼郊外油菜:
一碟唔貴既菜,都唔油,okay
我地兩個人食左十個點心,埋單都唔駛兩舊水,好飽好滿足咁離開
题外话/补充资料: 平日晚上唔多人真係值得一試,如果 keep到呢個水準,話唔埋會係第三間米芝蓮......
2013-01-22
庆祝纪念
纪念日
  • 酥皮焗叉燒包
  • 潮州蒸粉果
這是我第一次寫食評,我滿懷歡喜去食報紙雜誌成日推介的米芝蓮餐廳,怎知竟換來一肚氣,不得不公開不滿!在看這間餐廳的以前的食評,原來好多朋友都有同感,服務態度十分之差!酥皮叉燒包好食夠脆夠熱;比一般酒樓平,好食。咸水角皮軟滑;好食。雙腸鷄飯夠抵食!味道也好!但侍應們的服務影真差!她們會當顧客是來討飯吃的乞丐一樣,擺放碗筷又大聲掉在枱上,問她借筆,她說在個兜裡你自已搵啦!!!然後她就去幾個侍應那對我們指手畫腳笑我們,今時今日還有咁樣的服務態度,好心老闆比多小小錢,請些有質素的侍應啦,不要讓她們破壞自己辛辛苦苦創下的事業!我寧願多付些銭去別的地方,也再不會來受氣!憑心黎講,員工態度差,環境唔舒適,食物不太特別,平又點喔?換來侍應指指點點,食什麼也無癮啦!好谷氣!開舖幾個月已經做到黑口黑面,老闆是怎麼搞的?請埋如此差的伙計,米芝蓮餐廳,影衰的香港美食就真!無論幾好食我都唔會再幫襯!
  • 酥皮叉燒包,咸水角
2012-12-18 61 浏览
油麻地正店開店至今, 一直人頭湧湧等位的人總是有一大堆在門口難得北角分店門口只有等外賣的客人總於可以一嚐這裡米芝連點心滋味 用膠食俱但勝在有大茶壺可以慢慢飲糯米雞非常大隻內裡有很多肉小潤腸未溶的湯膏坦白說, 我覺得 7-11 更好食 並非重胡椒粉.白蘿蔔的味道這個非常清新偏重西芹味並不冶味眼見個個都食酥皮义燒包所以我都外賣回家試雖然坐咗成個鐘至番到屋企那個包依然幾好味沒有傳統义燒醬味這種所謂酥皮製法一點都不肥膩讓人食完想再食 麻蓉煎堆也十分好味不會太油膩甜度適中總括來說, 這裡點心口味偏清新不會很油膩 米之連總是實至名歸 !
油麻地正店開店至今, 一直人頭湧湧
等位的人總是有一大堆在門口
讓人食完想再食
麻蓉煎堆也十分好味
不會太油膩
甜度適中

總括來說, 這裡點心口味偏清新
不會很油膩
米之連總是實至名歸 !
2012-12-07
潮洲粉果