2023-06-17
屋企人話想食韓國餐 咁梗係要即刻做功課搵下有咩好嘅韓餐啦 終於俾我搵到位於尖沙咀嘅 清潭韓國餐廳。一上到去已經覺得自己無選錯😚 地方好寬敞 冷氣夠大 最怕就係有韓燒嘅餐廳會焗到成間餐廳都係煙,呢到完全無呢個問題🤍 然後Staff們好多都係韓國人 感覺好正宗🤣而且佢哋勁nice🤍講下今次我嗌左啲咩先😋😋首先係豬肉包菜🤍豬肉煮得好軟,入口即溶,肥瘦度都啱啱好,食落一啲都唔膩,而且比嘅生菜生蒜同辣椒都偏多,令到每塊肉都可以有配料,配埋靈魂既韓式辣醬,好好味!然後就到海鮮煎餅 🤍呢個‼️大 推 介‼️一上檯啲香氣就湧晒出黎,一咬落去係好似食餅乾咁鬆脆,煎得好出色,跟住裡面啲海鮮餡料例如章魚都好脆口,而且好新鮮,用料都係一啲都唔手軟,就咁望成塊餅都係料咁,重點係一啲都唔油膩,食落好似冇油既感覺!呢味係重點推介,一定要試!最後就明太子冷麵🤍宜家咁熱既天氣最啱梗係食返嗰冷麵,呢度既冷麵好傳統,底部係一層刨冰做底,keep住凍住嗰麵,配料俾得好多,令到嗰麵好豐富,有微微地嗰辣度,增添返啲味道,凍得黎又辣辣地好過癮,最後啲配料都好爽口,食落好清脆 豐富左成個麵嘅口感😚重有‼️想講佢哋嘅小碟係勁好食🤣認真😂 為
一上到去已經覺得自己無選錯😚
地方好寬敞 冷氣夠大
最怕就係有韓燒嘅餐廳會焗到成間餐廳都係煙,
講下今次我嗌左啲咩先😋😋
首先係豬肉包菜🤍
然後就到海鮮煎餅 🤍呢個‼️大 推 介‼️
一上檯啲香氣就湧晒出黎,
一咬落去係好似食餅乾咁鬆脆,
最後就明太子冷麵🤍
重有‼️想講佢哋嘅小碟係勁好食🤣認真😂 為咗佢哋嘅小碟我一定會再去🤣🤣🤣🤣
重有一個位勁欣賞嘅係佢有室外嘅位置,勁chill,天氣涼翻小小嘅時候一定再去🤍