2021-05-30 180 浏览
超濃郁湯湯熱辣辣好味每蜿都有1隻肥嘟嘟叫了一客招牌海鹽燒雞翼,雞腎,菠蘿,羊架, 魷魚翼,牛舌,小蕃薯。豬頸肉...... 樣樣都很好味 價錢合理,值得一試的串燒店
超濃郁湯
湯熱辣辣好味
每蜿都有1隻肥嘟嘟

叫了一客招牌海鹽燒
雞翼,雞腎,菠蘿,羊架, 魷魚翼,牛舌,小蕃薯。
豬頸肉......
樣樣都很好味 價錢合理,值得一試的串燒店

2021-05-12
  • 湯
  • 燒蠔
2017-03-12 1019 浏览
黎到渡船街 揾野 食 發現到間 有燒蠔 及生蠔食既串燒 店 當然立即入去 品嚐一下燒生蠔當然係 店舖主打 多款的炮製方法,6隻之中還可挑選兩種口味 貼心 立即叫左兩款不同味道既燒蠔 招牌海鹽燒蠔 + 五色椒香燒蠔 兩種味道燒蠔入口鮮美十足,質感相當嫩滑,入口即溶既感覺。海鹽燒蠔簡單襯托出蠔的鮮甜五色椒味更特別 ,帶來一份椒香味 估唔到甘好食招牌廣島蠔湯 每個湯中都有原隻廣島蠔,入口鮮甜美味 加上 廣島蠔質嫩滑 ,非常美味 正 串燒燒 牛仔骨 調味得不錯 口感一流 燒得亦香口腐乳燒豆卜 好有驚喜 外面燒到脆卜卜外 裏面 藏著腐乳 好好味又特別燒豆角 更是 新鮮 用餐的點綴燒九菜 放左孜然粉 加上醬汁滲滿 九菜 好香 好好食 充滿驚喜 用心制作 服務亦貼心 下次再黎食其他美食 新鮮生蠔及多款 海鮮 十卜十卜
黎到渡船街 揾野

立即叫左兩款不同味道既燒蠔

招牌海鹽燒蠔 + 五色椒香燒蠔 兩種味道

五色椒味更特別 ,帶來一份椒香味
估唔到甘好食

• 招牌廣島蠔湯
  • 燒蠔
1K
2016-12-12 625 浏览
朋友約去柯士甸站攞玩具,大家都有啲肚餓,朋友就提議食少少東西,於是朋友帶我到附近這間專係食蠔嘅店舖,望望餐牌點了個招牌廣島蠔湯$25,超濃郁蠔味,湯內重有蠔肉,湯底亦好鮮甜朋友話這裡燒蠔唔錯,蒜蓉鹽香燒蠔$98(六隻),朋友問問店員可以兩種味道一齊上可以嗎?店員說都可以,可以試多一種味道招牌海鹽燒蠔,每樣三隻,個人認為蒜蓉鹽香較濃味,夠香之餘亦不會搶蠔肉本身之味道!之後再加多個渡船角魯肉飯$20魯肉肥美,加埋軟熟嘅白飯,係一個好味嘅配搭
之後再加多個渡船角魯肉飯$20
魯肉肥美,加埋軟熟嘅白飯,係一個好味嘅配搭
其他
2016-11-16 480 浏览
早两晚跟客人往吃晚飯, 在經過此店時看見這店有很多不同國家出產的蚝可供选择. 確实其供应的各國蚝种类詳細列明在一本menu內。無論海盬燒或青蒜燒蚝等都很新鲜, 最好味的是其蚝湯, 据說是先用猪骨煲湯做湯底和細隻小蚝一起, 湯甘甜可口, 湯在口內不願意吞下肚。另外那碗舞茸菌帶子湯烏冬的味香氣四溢, 我用鼻聞了很耐才開始吃, 值得回味。
2016-11-12
早前相約友人一起吃串燒,想不到這是意想不到的好食!((≧▽≦)/ ≧□≦○(≧▽≦)/ ≧□≦○)是日趁著復活節假期,bubeee決定與友人再戰這家渡船角海鹽燒FerryPoint BBQ。渡船角海鹽燒FerryPoint BBQ備有Oyster Bar(生蠔)、串燒、Shabu Shabu(火鍋)。由於當日六點已經到達,店員安排我們入座Oyster Bar,這裡的環境比較優雅。(美中不足是串燒要由隔離串燒店拿過來,但其實沒有很大的影響的。)我們先點了六隻生蠔,過一過想吃生蠔口癮,而這家的生蠔數量也是蠻多,而且還有生蠔描述,十分不錯。由於bubeee都不太了解生蠔,所以友人決定吃這三款,包括Tasmania、Irish gigas及White Foam。三款生蠔的味道相當不錯,而Tasmania偏重海水味,Irish gigas 的生蠔會比較大隻,而White Foam入口十分鮮甜。吃過生蠔,我們點了小食 - 海膽鮮蠔伴蛋白(HK$58),份量雖然細小,但味道和口感十分豐富,相當好味。這個小食以海膽作裝飾,以蛋白蓋頂,並以生蠔墊底,餘下的生蠔湯最為鮮味,令人都立刻點了一客生蠔湯。來到串
來到串燒的部份,bubeee老實不客氣地叫了很多條串燒,想一次過滿足想吃串燒的欲望。

我們點了雞腎粒、雞軟骨、牛柳粒、安格斯牛柳粒、墨魚咀、烤羊架、羊肉、黑豚肉脆肉瓜串燒等等,種類繁多,愛吃串燒的朋友一定要試試唷!
羊肉串燒配以調味粉,入口帶點兒辣和鹽味,令bubeee回想起大學時期吃過的羊肉串燒,好味好味。(這個調味粉真的超好味,為食物大大地加分。)
當中要推介是墨魚咀串燒,這個口感相當不錯,入口不會太乾,帶有少量咬口,值得試試。
黑豚肉脆肉瓜串燒都是用心思的出品,利用一片黑豚肉包著脆肉瓜,兩者不會烤至很乾身,入口時仍保留著淡淡的肉汁。
最後,日本Agu秋葵串燒是另一推介,秋葵被稱作新型保健蔬菜,以Agu(肉嗎?)包著秋葵,入口熱騰騰,整個口感和味道相當十分特別。
小結:
是次來到渡船角海鹽燒 FerryPoint BBQ,可以一次嚐到鮮味生蠔與惹味的串燒,味道相當不錯,吃後整個人感覺很滿足!不得不提是,這家的海鮮相當有名,特別是生蠔、蠔湯等,加上串燒也烤得很好味,可以一次過滿足兩個願望,是值得推薦的一家店鋪,是日消費約八百五十元(兩位用)。(要儲好銀兩才可以再去唷。)

2014-04-18
  • 墨魚咀串燒
  • 日本Agu秋葵串燒
64周年國慶前夕,冰和友人相約渡船角海鹽燒,吃一頓late dinner。當日下午預訂晚上九時的座位,冰比預約時間稍稍早了到達,故先行入座。當時冰見沒有其他人輪候,相信即使不訂座,應該不用怎麼花時間等候。餐廳提供不同種類串燒及食物,調味則以沖繩海鹽作賣點。等候朋友期間,冰已感肚餓,先點一客原條蒜蓉茄子船醫肚。茄子調味很好,蒜香十足,灑上海鹽令味道更加豐富。友人陸續到達,分批點了多款食物。香汁燒白膳香脆爽口,味道濃淡得宜。一串兩件,冰和友人未為食物拍照,已急不及待的吃掉白膳了,故相片欠奉。鹽燒黃金釀蟹蓋售$17一個,尺寸比例可參照蟹蓋旁的拇指 (拇指約長5.5厘米)。蟹蓋內釀有蟹柳及魚肉,肉質口感有點像飲宴常見的蟹鉗,冰覺得味道一般吧,沒啥特別,而且冰不太喜歡那太過脆薄的蟹殼,舀取內裡的肉之時,很易敲破蟹殼,令碎殼混進肉中,然後又要花時間挑走蟹殼碎。冰蠻喜歡下圖的日本野菜薯餅,薯餅新鮮炸起,表面非常鬆脆,內裡是熱度十足的薯蓉搭配粟米等菜粒,口感層次更豐富。若說要改善的地方,就是可以多加一些菜粒吧。西京銀雪魚是另一道心水之選。這不是渡船角海鹽燒提供的菜肴,是屬於渡船角Shabu Shabu
餐廳提供不同種類串燒及食物,調味則以沖繩海鹽作賣點。
原條蒜蓉茄子船
友人陸續到達,分批點了多款食物。
鹽燒黃金釀蟹蓋
日本野菜薯餅
西京銀雪魚是另一道心水之選。這不是渡船角海鹽燒提供的菜肴,是屬於渡船角Shabu Shabu,所以單據獨立列印,以外賣形式出單。不過兩間餐廳屬同一集團,上菜時不會給大家外賣盒的哦,而是以精緻碟子奉上。冰覺得銀雪魚味道一流,甜甜的醬汁非常特別,魚肉質地嫩滑,值得推介。
西京銀雪魚
脆燒軟骨餃子一客三件,從餃子皮到內裡軟骨,由內至外均是脆口,而且這兩種脆口感覺不盡相同,令冰再三回味。唯一問題只是油份稍嫌多了一些。
脆燒軟骨餃子
最後,大家點了幾款串燒水果作結。實不相瞞,冰覺得串燒水果是不可能出錯呢,畢竟水果不用調味或賣弄任何烹調技考,只需確保水果沒被燒燶就可以的了。一行人點了哈蜜瓜、菠蘿和蘋果。甜中帶咸還帶點熱烘烘的香氣。
鹽燒哈蜜瓜
醒胃鹽燒菠蘿
鹽燒香燒蘋果
鐵板日本帆立貝是整頓晚餐中,唯一要給予負評的菜肴。上菜時,冰和友人忽然嗅到陣陣有如沒扭乾的濕毛巾,被擱了一整天的霉味。整碟共有四件,冰和一位友人對分,大家各自吃了一件,仍未為意那般霉味是由帆立貝而來,還誤以為附近忽然有人清潔地方。直到準備吃第二件,才發現這個氣味的來源。帆立貝肉質沒啥問題,吃後亦無出現腹瀉等症狀,只是那種氣味太可怕,絕無 take 2 。友人估計是帆立貝不夠新鮮,導致臭氣出現。
鐵板日本帆立貝
2013-09-30
日本野菜薯餅
西京銀雪魚
2013-02-03 2435 浏览
朋友試過這間餐廳的shabu shabu,讚不絕口,所以特地帶我來吃這裡的串燒,預祝我的生日啊!可惜...期望越大失望越大 。一行三人,叫了很多串燒,這裡的食物可算是迷你版,其實價錢對我來說一向不是重點....如果好吃的話...因為食物賣相及味道都不付理想,只影了數張相。三文魚刺身 -- 味道OK芝士年糕 - 外不脆內不軟招牌鹽燒蠔 - 淡而無味且沒鮮味, 很失望Seafood pancake$28只有一小件,只吃到内裡的粉團, 食到O 晒嘴舞茸稻亭烏冬 - 足足等了半小時,味道還好,品牌烏冬還是有質素保證的。唯一讚的只有麻燒豬頸肉 - 惹味香口,肉質適中。當天只有數張台的客人, 但等候食物時間真的太太太長了......朋友一心帶我食大餐,結果很失望而回,還叮囑我一定要寫下食評 :-p

可惜...期望越大失望越大 。

因為食物賣相及味道都不付理想,只影了數張相。
三文魚刺身 -- 味道OK
芝士年糕 - 外不脆內不軟
招牌鹽燒蠔 - 淡而無味且沒鮮味, 很失望
Seafood pancake$28
只有一小件,只吃到内裡的粉團, 食到O 晒嘴
唯一讚的只有麻燒豬頸肉 - 惹味香口,肉質適中。

2013-01-18
2013-01-23 2149 浏览
夜晚晚即與食宵夜,朋友推介去佐敦渡船角食,好啦 ~~ 一於奉陪到底 !!!但.... 真係夜左 d~~ 11點先出到去 而且唔係好就腳,好彩有車出車入朋友發板 .... 叫左好多蠔,因為我地成班都係「蠔粉」 ~~首先係....蒜蓉燒蠔 ~~ 個人最愛,肉汁鮮美,而且夠大隻,推介推介 !!!跟住再來海鹽燒蠔,但我覺得蒜蓉好味 d~不過蠔肉都係咁大隻,抵食之作,一定要試啊 !!! 再黎鮑魚仔... 其實都唔仔....侍應姐姐話無哂細size...咁黎到呢隻....係咩size呢 ?! 唔知啊.....只係知食落口係彈牙的,唔會燒到 "鞋" 哂 ~~ 仲有陣鮑魚味... 哈哈.... 唔錯唔錯 !!!招牌廣島蠔湯,奶白色的蠔湯好鮮甜,而且入面仲有隻肥美的蠔,**唔係蠔屎黎架 ~~不過.... 太好味,無影到相,物超所值的一個湯 !!!!燒牛牛,每次燒烤不能缺少的..... 好好味 ~~今次朋友點了美國牛,廚師唔會燒到好"un" ~~燒茄子個人最愛 ~~ 仲要原條燒先好味 !!!不過呢..... 由於太多油,會好肥膩....但係呢..... 越肥膩既野呢就越好味....所以都係多人時 sha
但.... 真係夜左 d~~ 11點先出到去
而且唔係好就腳,好彩有車出車入

首先係....蒜蓉燒蠔 ~~

個人最愛,肉汁鮮美,而且夠大隻,推介推介 !!!
跟住再來海鹽燒蠔,但我覺得蒜蓉好味 d~
不過蠔肉都係咁大隻,抵食之作,一定要試啊 !!!
咁黎到呢隻....係咩size呢 ?! 唔知啊.....
只係知食落口係彈牙的,唔會燒到 "鞋" 哂 ~~
仲有陣鮑魚味...
哈哈.... 唔錯唔錯 !!!
招牌廣島蠔湯,奶白色的蠔湯好鮮甜,
而且入面仲有隻肥美的蠔,**唔係蠔屎黎架 ~~
不過.... 太好味,無影到相,物超所值的一個湯 !!!!
燒牛牛,每次燒烤不能缺少的..... 好好味 ~~
今次朋友點了美國牛,廚師唔會燒到好"un" ~~
燒茄子個人最愛 ~~ 仲要原條燒先好味 !!!
不過呢..... 由於太多油,會好肥膩....
但係呢..... 越肥膩既野呢就越好味....
所以都係多人時 share 一齊黎食會好 d 囉,哈哈 !!!
呢個都 ok,好多芝士,所以食半個已經好流了 ~~
如果食成個.... 應該食飽左好多.... 試唔到其他野 ~~
翠肉瓜不過不失,但係有朋友仔話個瓜係爛的,佢果舊係苦的,哈哈 !!!

2013-01-22
$100 (宵夜)
  • 海鹽燒蠔
  • 蠔湯
  • 燒茄子
2013-01-09 1346 浏览
1月1號的晚上,也沒有什麼吃新年大餐的計劃坐的士來到渡船角,本來打算去吃另一間新開,看食評好像不錯的串燒到了那餐廳的門口發現環境跟想像中不太一樣,就到處逛逛看有沒有別的串燒店這餐廳的主人在同一條街開了3間不同的餐廳,包括有shabu shabu, 串燒和蠔吧這天三間都沒有人,差點便經過看不到它由於午餐吃得很飽,晚餐打算吃一點點便好了,只點了以下:奇異荀,原來是萵荀,沒有經常在別處吃到的苦澀味,很多汁菠蘿跟雞皮菠蘿是愈燒愈甜的,這裡的應該是燒得不夠時間雞皮的口感是一般地方的好吃,這裡的特點是有少量的孜然粉同蜜糖(我估,因為甜甜地),味道有層次招牌的海鹽燒蠔,好抵只是$78,估計是急凍的吧不喜歡燒蠔的我反而覺得這蠔頗清甜,有驚喜牛舌和雞軟骨雞軟骨的味道大概跟雞皮相同,有蜜糖跟孜然粉,同樣香口,好吃牛舌是串燒中較貴的ITEM是正常的,可惜用的是咸牛舌(即是好軟,失去正常牛舌質感的那一種),失望海鰻只是$20,當然是超小型,是整條可用來做壽司的那一種不過始終鰻魚與燒烤確實很搭,有點脆,好吃最重要說這個烏冬是超級差勁,點它是因為它標榜期間限定來的時候看到不單蟹粉少(預左),烏冬也少,大概比即沖薯
1月1號的晚上,也沒有什麼吃新年大餐的計劃

這天三間都沒有人,差點便經過看不到它

由於午餐吃得很飽,晚餐打算吃一點點便好了,只點了以下:
奇異荀,原來是萵荀,沒有經常在別處吃到的苦澀味,很多汁
菠蘿跟雞皮

菠蘿是愈燒愈甜的,這裡的應該是燒得不夠時間
招牌的海鹽燒蠔,好抵只是$78,估計是急凍的吧
不喜歡燒蠔的我反而覺得這蠔頗清甜,有驚喜
牛舌和雞軟骨
雞軟骨的味道大概跟雞皮相同,有蜜糖跟孜然粉,同樣香口,好吃
海鰻只是$20,當然是超小型,是整條可用來做壽司的那一種
不過始終鰻魚與燒烤確實很搭,有點脆,好吃
最重要說這個烏冬是超級差勁,點它是因為它標榜期間限定
來的時候看到不單蟹粉少(預左),烏冬也少,大概比即沖薯蓉杯的份量再少一點點,真的如不省著吃一口便會吃完
好食都算,蟹粉完全沒有味道,只有隱約的咸味,縱使$48不要要求太高,可是就算你蟹粉不多,也最少給我合理份量的烏冬吧...

此烏冬乃一個伏,其他食物沒有問題,只要不點烏冬就可以了

2012-11-12 1079 浏览
平常開車也很少經過佐敦的渡船角街。偶爾有天路過發現這裡盡藏美食,於是循朋友所介紹來到這間餐廳。位置狹窄是一缺點,但香港地小人多,大部份餐廳都是擠迫滿溢,所以也不能對此詬病。餐牌上的選擇很多,是一賣點,而且各式種類皆有,未叫已經引人垂涎。我們兩個人點了好幾款的串燒,當中最吸引的就給拍照了。燒象拔蚌份量足,味鮮爽口,吃得出是新鮮的。燒雞翼,車梨茄及冬菇也是很不錯。燒鮑魚是必食之選,價錢不高但水準極佳。蠔湯味道鮮甜,愛蠔者是必食的一款,如果對蠔沒有太濃厚興趣則可置之不理。這種香菇在盛八也有,但感覺這裡的比較香甜及濃郁。總結而言,食物內容是水準之上,只是環境和位置都不是最佳選擇。

我們兩個人點了好幾款的串燒,當中最吸引的就給拍照了。
燒象拔蚌份量足,味鮮爽口,吃得出是新鮮的。
燒雞翼,車梨茄及冬菇也是很不錯。
燒鮑魚是必食之選,價錢不高但水準極佳。
這種香菇在盛八也有,但感覺這裡的比較香甜及濃郁。

题外话/补充资料: 停車時要小心,位置較窄
2012-08-13
  • 燒象拔蚌
  • 燒雞翼
  • 燒鮑魚
現今要在香港碰到食物水準比服務質素還差的餐館已很少見了,但昨晚「有幸」給我遇上了。小店食品水準其實還可,尤其是燒牛脷、鮑魚 及 矮瓜值得一試。燒牛脷大件又多汁;鮑魚味道超水準,每隻都很飽滿;矮瓜很香! 但燒雞皮、粟米、錫紙雜菇 、錫紙花甲卻有待改進。雞皮略可再燒一下,現依然感受到滿囗肥高;粟米太多牛油,另牛油有騷味;錫紙雜菇不大新鮮;花甲有沙及不新鮮。本來對此小店印象錯,但很可惜小店有位長髮胖胖的女侍應生,其「專業服務態度」真的給我們留下深刻印象。小店可能地方不大,侍應生人數比較少,為避免長時間等待,有些簡單的服務如補給茶水、取牙籤我們也會選擇自助。可惜此女侍應生發現時不單沒有感到不好意思,更態度傲慢,以煩厭的口吻叫我們勿亂碰其東西。要知就算食物水準有多高 ,但店員服務態度差也會影嚮食店聲譽。此女侍應生年紀看來也不少 ,理應知道「敬業樂業」的意思。作為食客的我,只想享受一頓開心飯,絕沒想過還要看侍應生的面色。店主如有機會瀏覽此評語,煩請跟進一下。

燒鮑魚: 大件多汁
  • 燒牛脷
  • 燒鮑魚
  • 燒矮瓜
2012-05-04 592 浏览
好彩無懶,打定電話訂枱,如果就咁去,肯定無位。準時去到有留枱,不用等。第二次幫襯,又係坐門口位,地方細,環境小小迫無得計,入得去就預左。最緊要都係野要好食!蔥花鹽燒蠔(一客六隻)$68:就這價錢而言,蠔有鮮味、燒得夠香、抵食!原味蠔湯:很鮮甜、濃郁舞茸帶子稻亭烏冬:不是太大碗,可以食完再食到其他野,湯底舞茸菌味濃,帶子大大隻,烏冬帶點彈牙,好味道!燒羊架:很有羊味,汁料及鹽配合剛剛好,即叫即燒,熱騰騰香噴噴,一流!錫紙焗花甲:很鮮甜可口,但好似是蜆而不是花甲,不過好食就得啦!燒蓮藕:幾塊簡單的蓮藕,配合上特別醬汁,份外味美,佩服!這店還有很多串燒選擇,多次來都食不完,仍有新鮮感。這類有各類燒海鮮:鮑魚、象拔蚝、帆立貝、虎蝦(超大隻)、聖子等等,即叫即燒,點會唔好食。食下串燒、飲下啤酒,咁咪就係平民的適飲適食囉!唯一有點無奈的是,留單的食物,是永遠也追不了的。算了,是訓練豁達的機會。這店是不錯的發現,也會多多支持!
最緊要都係野要好食!
原味蠔湯:很鮮甜、濃郁
燒蓮藕:幾塊簡單的蓮藕,配合上特別醬汁,份外味美,佩服!

這店還有很多串燒選擇,多次來都食不完,仍有新鮮感。
食下串燒、飲下啤酒,咁咪就係平民的適飲適食囉!

這店是不錯的發現,也會多多支持!
2012-04-30
  • 舞茸帶子稻亭烏冬、蠔湯、燒羊架
2011-07-29 517 浏览
係朋友的同事個個試過都話好,一行4人試新嘢。地方細細,店內設計簡單乾淨,坐得幾舒服,好啱約三五知己食飽傾偈。我地食咗燒墨魚咀、燒雞賢、雞軟骨、等等等......的大致上都唔錯,有水準的。係南瓜就真係....又薄又勁少唔好味。有D人鐘意脆,就覺得美中不足,而我地又無所謂,覺得燒好夠火喉,醃得好入味,好多汁好。臨尾嗰轉叫燒菠蘿真係正,可以消消滯,酸酸地好香。貪得意叫燒銀杏嚟試吓,唔錯呀。唔夠新鮮味道好淡麻麻地燒得係幾好,但細條到......同手指尾一樣大細。燒野鮮係必食,唔係話太濃味,但愈咬愈好味同愈有味,無得頂呀。

係朋友的同事個個試過都話好,一行4人試新嘢。

雞翼好正,油滴滴好多汁好,味道又香又濃。
臨尾嗰轉叫燒菠蘿真係正,可以消消滯,酸酸地好香。
好正
貪得意叫燒銀杏嚟試吓,唔錯呀。
燒蕃茄好好味,酸酸甜甜。而銀杏幾好口感,唔錯唔錯。
唔夠新鮮味道好淡麻麻地
燒得係幾好,但細條到......同手指尾一樣大細。
多春魚燒得好香好脆好好味,但勁細條。
燒鮑魚係必食,食得剛剛好,好爽,真係好正ga。
好香牛味但靭咗小小
2011-07-27
生日
雞翼好正,油滴滴好多汁好,味道又香又濃。
好正
燒鮑魚係必食,食得剛剛好,好爽,真係好正ga。
燒蕃茄好好味,酸酸甜甜。而銀杏幾好口感,唔錯唔錯。
多春魚燒得好香好脆好好味,但勁細條。
  • 鮑魚
廣島蠔湯 – 鮮甜鹽燒牛脷串虎蝦 -- 正頭極品鮑魚 -- 啱啱熟帶有鮮味燒白鱔,安格斯牛柳,羊架女朋友見到推介話想去試下,所以一早訂枱食飯 入座時間1830 舖內人數不多。 但由於座位少,隔咗一陣全舖滿座。一座低店員姐姐就同我哋講今日既蠔每一枱只可order 3隻。所以第一時間即叫,之後叫咗幾個特別推介︰廣島蠔湯 – 鮮甜鮑魚 -- 啱啱熟帶有鮮味虎蝦 -- 正頭極品魯肉飯 -- 好特別,男仕必試鹽燒牛脷串 燒白鱔、安格斯牛柳羊架最終兩個人食咗2句鐘叫咗超過19樣嘢食,好滿意。價錢亦好合理 $500
蠔湯
廣島蠔湯 – 鮮甜
鹽燒牛脷串 ,燒白鱔、安格斯牛柳
燒白鱔,安格斯牛柳,羊架
燒蠔
女朋友見到推介話想去試下

廣島蠔湯 – 鮮甜
虎蝦 -- 正頭極品
魯肉飯 -- 好特別,男仕必試
燒白鱔、安格斯牛柳
羊架

2011-04-17
燒蠔
鹽燒牛脷串 ,燒白鱔、安格斯牛柳
蠔湯
  • 廣島蠔湯 – 鮮甜,燒白鱔
2011-03-20 117 浏览
招牌廣島蠔湯=出前一丁味精湯只係多左隻蠔係入面,其他燒既嘢完全不值再試,仲衰過自己燒嘢食,仲要啲食物吾熱只係暖暖地,總之「又貴又吾抵」!未嘗試過招牌廣島蠔湯既朋友,試過便知有料到!
2011-03-13
纪念日