2011-12-02 31 浏览
好朋友生日, 突登請假陪她食afternoon tea她的生日願望就是像貴婦般很悠閒地在高級酒店品嚐afternoon tea第一站也與她到四季品嚐過今次試的也是香港高級酒店內其實本人會比較熱愛buffet多些自己鐘意食乜就拎乜afternoon tea set內的全是限定食物不是全部都o岩自己心水但今日是她生日, 比佢話是一次喇~打開menu, 有3堤唔同的set一看那個粉紅的士多啤梨最吸引我有得單人份量咁叫, 不過會貴少少, 每set hk$228我地就一於叫左2個唔同set另一個係traditional望就覺得唔係好多, 但一個人, 真係未必食得哂呢每人都包括埋2個scone + 1杯餐飲整體上, 食物既味道, 我覺得一般, 最好味的是traditional裡的龍蝦魚子迷你飽仔士多啤梨那份外型真係好靚, 士多啤梨都很甜那個拿破崙很好味呢!芝士蛋糕也很重芝士味, 鐘意食芝士的朋友o岩哂, 不過食完就會好飽而traditional那set, 我覺得無乜特別當中那件入面有乾果的蛋糕, 我至怕 (純粹本人不喜歡這類蛋糕)d碟真係好英倫feel, 坐起大堂吹下水, 食下野咁就一個下午, 原
好朋友生日, 突登請假陪她食afternoon tea

第一站也與她到四季品嚐過
今次試的也是香港高級酒店內
其實本人會比較熱愛buffet多些
自己鐘意食乜就拎乜
afternoon tea set內的全是限定食物
不是全部都o岩自己心水
但今日是她生日, 比佢話是一次喇~

打開menu, 有3堤唔同的set
一看那個粉紅的士多啤梨最吸引我
士多啤梨set
有得單人份量咁叫, 不過會貴少少, 每set hk$228
我地就一於叫左2個唔同set
另一個係traditional
traditional
望就覺得唔係好多, 但一個人, 真係未必食得哂呢
每人都包括埋2個scone + 1杯餐飲
整體上, 食物既味道, 我覺得一般,
最好味的是traditional裡的龍蝦魚子迷你飽仔
士多啤梨那份外型真係好靚, 士多啤梨都很甜
那個拿破崙很好味呢!
而traditional那set, 我覺得無乜特別

d碟真係好英倫feel, 坐起大堂吹下水, 食下野
咁就一個下午, 原來做貴婦真係幾寫意
题外话/补充资料: 酒店大堂樓底很高, 有很多大座的水晶燈, 很grand, sofa也坐得很舒服 雖然話有wifi, 但好似流流地~ 可能試過四季, 在有比較下, 感覺食物味道係四季好味d
2011-11-09
生日
士多啤梨set
traditional
  • 士多啤梨tea set
2011-08-10 57 浏览
港島Shangri-la BUFFET 好味, 所以對high tea亦有期望....環境舒服, 有柔和的live band, 餐具優雅大方, 服務態度好... 對macaroon大失望!!! 在tea前一日跟友在家整marcaroon成功, 味道鬆脆杏仁味! 但沒想到... shangri-la的macracoon 係通風... 咬了一口, 都忍不住... 實在失敗, 沒想過一間五星級酒店macaroon令人失望.其他的甜點都可以... scone是好味的, 仍有餘溫.同場見到古巨基及幾位友人tea ^^

其他的甜點都可以... scone是好味的, 仍有餘溫.
同場見到古巨基及幾位友人tea ^^
2011-07-24
2011-04-30 38 浏览
其實不知已來過多少次, 看著相也完全忘記了喝過了什麼茶或咖啡或食過那些好食或麻麻好食的, 不過要查都可以有答案! 不過未俾 upload 的相還是多的是, 有時可能重複咗都唔好意思 upload 上黎!  來這邊, 是絕對貪這裡的 Staff 超級 friendly, 也在三點後有 Live Orchestra Music 可令人真正的舒服一下心態的! 而確實, 香港也不會有很多地方像這裡般 relax. 也再講這裡的 Service, 有幾次試過問想她們幫忙做一些平常無法達到的要求, 但同自己毫不相識的 Staff 竟然可以幫助得這麼抱劦, 也真佩服. 而隨了音樂同服務, 這裡得我最忠心的便是它最近轉了 Pastry Chef 後也轉了 Formula 的 Scone. 簡直係好吃得要命! 茶方面也永遠做得很好喝, 咖啡反而差了少少. 不過說起 Afternoon Tea, 好像還有可以更好的表現. 但 overall, 算是稱職有凸了, 始終這裡贏的, 是服務同 Scones, 但願其他的也有日可做得更好更 International Level!
Ronnefeldt Tea from Germany, is very good!
Coffee of Lavazza is Ok
X'mas Afternoon Tea - Slightly too sweet & spiced

2011-03-03 58 浏览
其實都第二次去香格里拉啦真係再3 回味ga雖然貴就真係貴d , kln 個間仲會多d 野食.但呢間就我腳頭所以都係幫親佢哈哈, 記得食鵝肝~ 即做ga, 好香口可以去到尾聲先食.都真係幾多人等甜口當然係最後食. 大都多係有HEART 之作下次去kln 個間, 再post 俾大家睇

其實都第二次去香格里拉啦
真係再3 回味ga
雖然貴就真係貴d , kln 個間仲會多d 野食.
但呢間就我腳頭
所以都係幫親佢
哈哈, 記得食鵝肝~ 即做ga, 好香口
可以去到尾聲先食.
都真係幾多人等

甜口當然係最後食. 大都多係有HEART 之作
下次去kln 個間, 再post 俾大家睇
龍下, 三文魚, well done
yummy
  • 燉湯
  • 龍下
2010-07-04 16 浏览
看了對上一篇編輯推薦,一直心思思想黎呢度試下afternoon tea,剛好又唔記得左book枱的2人,唯有試下walk-in,一心碰運氣+想試一下tea set結果約左星期6(今日)2:30來,好想好想食那個3層層疊的後來去到,見到得一枱情侶坐在對著大榕樹的座位,我們被安排到坐係佢地後面menu中的tea set都有分3種,傳統英式,香格里拉式同有中國特式什麼的我倆都喜歡macaroon所以點了香格里拉式,茶就叫了fruit infusion(peach) and black tea(rose).剛剛上來的是scone(4個,2個原味+2個有raisin)附奶油和strawberry and orange jam,到最後太飽了食唔落個raisin,不過唔覺可惜因為本來就不喜歡raisin而且要塗到成個scone都係奶油嘛,被人話咁搞法一定好膩萬眾期待的3層層疊,咸點好食,特別是芝士批同帶有中式味道的蘑菇酥,中間那層的青瓜三文治卷和煙三文魚餅仲好可愛去邊到找咁細條蔥比佢扮觸鬚最上的macaroon來個反高潮,好甜呀....黃黃的外表竟然是巧克力味,甜到甩大牙啦....食左3分1就放棄(

結果約左星期6(今日)2:30來,好想好想食那個3層層疊的

而且要塗到成個scone都係奶油嘛,被人話咁搞法一定好膩

去邊到找咁細條蔥比佢扮觸鬚

最上的macaroon來個反高潮,好甜呀....黃黃的外表竟然是巧克力味,甜到甩大牙啦....食左3分1就放棄(加上飽到跳舞)草莓批好鮮味醒神了我被第一個巧克力蛋糕甜住的味蕾~
佢上面的cream是青檸味嗎?XD
巧克力蛋糕好是好吃但真的小量就好,一件一定會好膩,果然是THE RICHER,THE BETTER

附的茶看到我們眼花撩亂,真難決定,食ATFERNOON TEA唔叫茶好像不太似,基於這一信念,2人都叫了茶,朋友N是水果茶我是BLACK TEA,水果茶好像有橙,草莓,桃味(朋友要左桃)我的就有香草,玫瑰等
玫瑰茶真的只有飲那刻同吞落喉嚨,而及嗅時才有玫瑰花香XD試過落糖不過實在不是我杯茶XD都係淨飲好了
桃茶的顏色剛上來是簡直是桃紅色,據解釋是因為用乾桃所以顏色同香味都特別濃縮,要飲到好耐加水後才變會淺粉紅色(這才是桃子色嘛)佢就中意落番2粒方糖來調味,又唔係螞蟻做咩飲咁甜!

要小心茶壺實在燙手,試過不小心碰到壺邊一下都覺得辣手...盡可能放遠D吧
下次有機會想試下飲其他茶類/飲品,講真,叫凍飲真係沒咩特別(個人觀感)有咁GE選擇就試下其他野囉
現場有音樂LIVE聽,2個人係度又食又HEA過左2個半鐘,果真奢侈,但有時,奢侈一下,感受自己的膚淺,不是幾好咩?

一人TEA SET就208,2人就398,環境值我比多D分,致於半島嘛......總覺的有點舊舊FEEL,比我再挑選,都係呢度好D
2010-07-03
纪念日
  • 香格里拉式TEA SET
2010-06-20 7 浏览
我有一個怪癖,就是喜歡酒店的high tea,雖然也知道一般High tea的食物質素都不甚理想。有那個錢,為何不去吃一頓飽腹盡興的甜品自助,又或是去五星級餅屋買幾款精緻的心水西餅,卻偏偏要去『幫襯』那亮鋥鋥的架子,華麗麗的碟子,還有淡茂茂的三明治?懶去辯解,理它呢!姐吃的不是味道,是心情~當你身處典雅裝潢過的大堂,耳邊迴盪著悠揚悅耳的琴音,與最好的朋友談天說地、海闊天空,再間中來點精緻漂亮的小點心,縱然不是什麼美味珍饈,也稱得上是錦上添花了吧。而且,運氣好的話,有些點心還真令人喜出望外呢。好比這裡的甜點們,雖然算上鬆餅也不過僅有四款,卻各有各的吃頭!士多啤梨開心果撻對我來說是個新鮮卻驚艷的組合,士多啤梨鮮甜,開心果慕斯香滑,生果結合果仁,有淡淡的果仁油香卻不膩人;開心果macaroon則滲入了更濃烈的果仁香,配上十分酥化細膩的杏仁餅,最適合甜魔不過;若不喜歡甜,不如試下用Valrhona打造的朱古力杏仁餅,朱古力口感醇正卻不過分厚重,配上融合甜美榛子醬、頗有嚼頭的脆脆,甜與苦就如此被『河蟹』了;High tea當然也少不得最傳統的英式鬆餅,嵌入杏乾抑或提子乾的口味都不及奶香純正的原味

懶去辯解,理它呢!姐吃的不是味道,是心情~

好比這裡的甜點們,雖然算上鬆餅也不過僅有四款,卻各有各的吃頭!士多啤梨開心果撻對我來說是個新鮮卻驚艷的組合,士多啤梨鮮甜,開心果慕斯香滑,生果結合果仁,有淡淡的果仁油香卻不膩人;開心果macaroon則滲入了更濃烈的果仁香,配上十分酥化細膩的杏仁餅,最適合甜魔不過;若不喜歡甜,不如試下用Valrhona打造的朱古力杏仁餅,朱古力口感醇正卻不過分厚重,配上融合甜美榛子醬、頗有嚼頭的脆脆,甜與苦就如此被『河蟹』了;High tea當然也少不得最傳統的英式鬆餅,嵌入杏乾抑或提子乾的口味都不及奶香純正的原味,不怕膩的話就搽上clotted cream吧,令鬆餅飽含奶香也更軟滑易入口,此外這裡的杏與士多啤梨果醬也十分出色,不過在我看來搽在scone上有點浪費,還不如齋吃來得痛快。

這裡的咸點雖然未算是賞心悅目,卻也令人刮目。芝士酥一口咬下去即有滿載濃郁奶香的mozzarella軟芝士飆出來,酥皮鬆化輕盈,唯一的遺憾是不夠熱度;海鮮酥亦有異曲同工之妙(同缺憾),有點心中鮑魚酥的鮮甜口感;菠菜火腿撻也絲毫不遜色,雞蛋膨鬆蛋香突出,又有火腿提味,唯缺點熱辣辣的溫度;雞肉核桃酥來得新鮮,將甜點的做法用於嫩香的雞肉,富創意又有內涵…

吃得開懷,也似乎忘卻high tea那不濟的食物質素了,突然殺來一個美其名曰『Smoked scottish salmon on mini bagel』的『精緻』咸點,完全沒有煙韌口感可言的bagel,配上少得幾乎吃不出味的煙三文魚和cream cheese,把我從『天上』拉回了『人間』,蹦出一句——

『好難吃啊啊啊啊啊!!!!!』

不過,當耳邊又迴響起動人的樂音,心安理得的接受酒店式尊貴、細緻入微的服務,舒服又悠哉的坐上兩個鐘,所付出卻不過是兩百大洋,所感依然是滿足、放鬆、還有幾絲虛幻。將那些繁瑣惱人的生計事拋在腦後,卸下人間的累累包袱,自以為快活如天上神仙,逍遙如莊子。

為什麼喜歡High tea,怪癖背後的真相,說穿了,根本是一種逃避吧。
當然少不得賞心悅目的餐具
甜點雖少卻精
河蟹版朱古力杏仁餅
酥皮咸點亦出色
可以飆出芝士的芝士酥
  • High tea for 2---Shangri-La set
Swarvoski 送既一張High Tea for 2 既贈券,由上年想找機會去試下,一直拖到今日,終於認真既擇日去試!贈券需致電預約,選了星期六既2:30 pm,毫無難度就預約好。環境方面,坐得舒適、有落地大玻璃,令人心曠神宜!剛剛到時還未太多人都仲覺得環境清幽,但不久,Live band開工,食客亦紛紛上坐,live band更落力了,人客便要提高聲量,環境就變得嘈雜了,加上枱同枱好近,近到隔離枱講咩都知,High Tea心情同格調都被影響了…五星級酒店既服務唔需要講都知唔會差,但無heart,有空間可以做得更好。 經過職員既"講解",我地開始研究揀選今日既"主菜",係Wimbledon,Traditional 定 Shangari-La Style好呢?飲品當然揀Earl Gray Tea la~~~ 經過一倫商議,決定要Shangari-La Style,向剛剛為我地"講解"既職員示意,職員先解釋,Swarvoski 既贈券係無得揀,係被指定左為Swarvoski Style... 呢個位令我地有d質疑服務員既專業…可能佢係專業,只係一時唔記得講解呢部分,又或是佢假設我地已被

經過職員既"講解",我地開始研究揀選今日既"主菜",係Wimbledon,Traditional 定 Shangari-La Style好呢?飲品當然揀Earl Gray Tea la~~~ 經過一倫商議,決定要Shangari-La Style,向剛剛為我地"講解"既職員示意,職員先解釋,Swarvoski 既贈券係無得揀,係被指定左為Swarvoski Style... 呢個位令我地有d質疑服務員既專業…可能佢係專業,只係一時唔記得講解呢部分,又或是佢假設我地已被通知,總知該名服務員比唔到"五星級"既feel我地…

未幾,我地今日既主角亦遂一登場!Swarvoski Style 係集合左Traditional & Shangari-La Style於一身既,總之少左d 咖哩蘇、芝士蘇外,咩都有得你試下…

Apricot Jam, Clotted Cream, Strawberry Jam & Scone:其實我係個唔鍾意食Jam既人,所以不得不提呢個Apricot Jam!同之前既食家所講一樣,超正!加落Scone到好好味,可惜只有一人一個Scone…
Clotted Cream & Strawberry Jam 則屬一般,朋友表示個Clotted Cream 未到水準!
Scone同出面其他食店唔同,呢度d較乾身,底面都脆身,唔錯!

Strawberry Tart & Chocolate Cake:呢兩樣都好好!個Strawberry Tart d Strawberry 好新鮮好甜!朱古力夠香濃,甜度適中,兩款既Tart 底都係鬆脆,有d 麥餅加消化餅質地,同普通蘇皮或牛油底作比較就無甘溜同鬆香!

Caramel, Litchi & Coffee Macaroon:我好怕食甜野,但Macaroon係 High Tea既精粹不得不試!但…真係打動唔到我,呢個仲要係mini版,本身Macaroon係甜,外鬆內黏,呢度既仲要用焦糖配Macaroon!!! 激甜,荔枝味…唔敢咬多啖,咖啡…算吧,我真係食唔落…

三文魚迷你硬麵包圈, 沙律泡芙 & 蛋三文治青瓜卷:我都係鍾音咸點多d~~~
個三文魚迷你硬麵包圈,唔特別,唔難食。沙律泡芙,沙律,唔特別,唔難食,但個泡芙已經林左,可能沙律迷你硬麵包圈,會比較好,話晒沙律濕,容易令泡芙變林,影響質素。
而個蛋三文治青瓜卷,係最較單,你我都識整,但最清新同討好食家!
[ 你討厭青瓜就另當別論!
]
Earl Gray :品質唔合乎我期望既"五星級"質素,茶好易變"苦澀",有d失望

總括而言:High Tea 起源自蘇格蘭既中下階層,在工作之後晚餐之前,旨在充飢。而Afternoon Tea則是由英國維多利亞時代既貴族興起既高檔生活文化,在早晚兩餐之間下午三點左右,以糕點同紅茶,一為充飢,二為過日晨,三為社交聯誼。呢度既High Tea,論地段、silverware、格調、收費都係Afternoon Tea既品質。但環境、食物質素同服務都只屬High Tea既格局。未知是否太大期望,最終抱失望而回?還是正宗既High Tea就是如此?都係試做一次上等人就算,話晒一個人要$298,二人同行$3xx,另加一服務費,如果要我真金白銀食,我會去半島。

Swarvoski Style
Caramel, Litchi & Coffee Mini Macaroon
三文魚迷你硬麵包圈, 沙律泡芙 & 蛋三文治青瓜卷
2010-01-16
下午茶
Swarvoski Style
三文魚迷你硬麵包圈, 沙律泡芙 & 蛋三文治青瓜卷
I wonder if this is the last mooncake of the year, but like I said i do not eat the lotus paste one!I only tried this because it is from Shangri La, same as all the other Lotus ones, the lotus paste is very dense, after swallowing a high percentage of it, still had the paste stuck to my upper palate!To me, it just tastes like any ordinary lotus mooncake, however the lotus paste was overly dry!

(非会员)
星期六下晝,唔駛等位,有3款選擇, wimbledon, traditional 及shangri la style我地揀左shangri la style味道ok啦, 同埋係3款之中最多野食的.最好味既係朱古力,scone就唔夠半島咁好味,macoron係薄荷味,食完好似擦左牙咁.
星期六下晝,唔駛等位,
我地揀左shangri la style
味道ok啦, 同埋係3款之中最多野食的.
最好味既係朱古力,
scone就唔夠半島咁好味,
macoron係薄荷味,食完好似擦左牙咁.
2009-09-05
星期五食high tea. 四季冇得book又唔想等, 就揀左黎呢度.坐左梳化但反而發覺唔係太舒服, 因為張檯太低, 梳化好淋, 成個人座左落去. 食得好辛苦. 出奇地多選擇. high tea set有3款揀. 有晒圖. 揀左shangri-la tea set. 有三層+每人兩個scone. 第二層好奇怪, 全部都係同一種甜蛋糕仔, 只係朱古力同綠茶味既分別. 由於我地share. 我冇試晒所有野, 但係~ Scone: 好大舊. 有糖粉響面我唔太鍾意. 由個scone本身至d spread都好普通, 唔特別好味. 由於scone係high tea既精髓, 所以已經扣晒分.其他野都係普通. 冇乜特別好或唔好食. 有現場音樂但係稍嫌大聲, 傾計有d辛苦. 但同場加映見到甄子丹. 皮膚好靚呀佢~~服務都幾好. 姐姐成日主動黎斟茶. 亦會摸下個茶壺睇下d茶會唔會凍左. 總結: 酒店黎講佢算平. 但係食物就好普通. 唔會再黎食lu.

由於我地share. 我冇試晒所有野, 但係~
其他野都係普通. 冇乜特別好或唔好食.

2008-11-24 30 浏览
友人是 Swarovski 的 VIP﹐ 今年的VIP禮物很重手 -- $1500 gift voucher + 一對水晶筆 + Island Shangri-La afternoon tea for 2 voucher。本來都沒有打算這個時間用這張 tea set for 2 voucher﹐但 Swarovski 的職員盡責的撥電給友人﹐問她用了那張 voucher沒有﹐會不會很難訂位﹐之就是很體貼的樣子﹐所以就想到不如這個星期日去試試。星期六撥電訂位﹐沒有什麼難度﹐接電話的都很親切﹐一讚。準時到達﹐本來約了友人先在大堂等﹐但友人遲遲還未來﹐她又忘了戴電話﹐所以我先進去坐下 (他們說留檯15分鐘)﹐然後告訴了侍應友人特徵﹐及著她們盯著大堂看看友人會不會在大堂 (因為我的座位看不清大堂)﹐她們真的很盡責的為我看著﹐到了友人來到時﹐更立即出去請她進來﹐又一讚。遞上 voucher﹐經理很殷勤的介紹他們的 afternoon tea set﹐更體貼的為我們拉多一張椅過來﹐一讓我們放我們的手袋。餐巾上綁上一個銀鎖匙扣﹐細問之下原來是 Swarovski 安排送給VIP的另一個小禮物。先來了

星期六撥電訂位﹐沒有什麼難度﹐接電話的都很親切﹐一讚。

先來了 Earl Grey﹐很高水準。

他們的 silverware -- 這裡有 strawberry jam﹐ whipped/clotted cream 和 apricot jam -- apricot jam 是我和友人的至愛。

這個就是 afternoon tea set 了 -- 是不是好像很“吉”的樣子? 其實是因為最底層的鹹點只上了一份)﹐第二份不一會就上了 (放在最底底﹐沒有影)。。。

還有這個 scone -- 因為實在太為食關係﹐還來不及影整個 tea set 就已把它放到自己的碟上了!! 暖暖的 (可以做得更好)﹐但因為那些 jam 和 whipped cream 都很美味﹐所以加分了。

最底層的鹹點 -- 有 cucumber and egg sandwich, salmon mini bagel and salad puff -- 味道都很不錯。

第二層的 scone 早就被我們偷走了﹐餘下的 fruit cake + green tea cake slices 有點乾﹐但味道很好 (塗上 whipped/clotted cream 就剛剛濕度)。

頂層有 macaroon -- 一向不喜歡吃 macaroon 的我﹐這次“勉為其難”的試了 -- 出乎意料之外的好吃﹐因為沒有做得太甜﹐很鬆化﹐尤其是鏡頭前的那個﹐是酸酸的 (中間認該是草莓醬還是山楂醬)﹐完全沒有膩的感覺﹐又一讚!!

最後﹐經理更送我們一盒他們自家做的朱古力 -- 雖然我已戒了朱古力﹐但裡面的朱古力實在很香﹐或者我真的會破戒一嚐。。。

雖然酒店人來人往﹐但坐在這個 lounge 完全沒有感到擾嚷﹐還有 Violin Trio 的伴奏 (不是很吵耳的那種感覺)﹐自身好像回到了 Victorian period﹐想像著自己是那些名門望族﹑不問世事的坐在咖啡室﹑悠閒的只談風花雪月。。。

Afternoon Tea Set
Scone
令我刮目相看的Macaroon
Clotted Cream, Strawberry Jam, Apricot Jam
下午茶
Afternoon Tea Set
Scone
令我刮目相看的Macaroon
  • macaron
2008-06-30 39 浏览
有英式, 亞洲風味及 Shangri- La afternoon tea set. 我們選了Shangri- La.Scone 加 clotted cream 之後有很香奶味. jam 有兩款- strawberry 及 橙味. 兩款都很香果味, 不會甜. 除 scone 之外, 還有 fruit cake, 但就不夠濕, 濕些及加些酒味會好些.Spinach pie 有足料spinach. 另一個 pie 有濃濃的海鮮味. 還有一個是 cheese pie, 咸咸甜甜, 幾得意, 這個 cheese pie 是放了很久才吃的, 但裡面的 cheese 依然會漏出來的, 不會硬掉. 三文治中, 青瓜卷較特別, 裡面包著碎蛋黃蓉, 口感很好.Macaroon 很大, 有微酸 passion fruit 及 mango 味, 不會太甜, 很好吃. 茶選了 Shangri- La 及 Rose tea. Shangri- La 有些橙味, 不錯. 而 rose tea 的茶較 Shangri- La 濃, 但rose 味不太突出. 很滿足的下午茶, 因樓底高, 不會侷促, 很寫意.

三文治中, 青瓜卷較特別, 裡面包著碎蛋黃蓉, 口感很好.

很滿足的下午茶, 因樓底高, 不會侷促, 很寫意.
2007-07-21 17 浏览
Came here for afternoon tea set with friend (HK$290 for 2). Just like typical tea sea, 3 plates of mini sandwiches / bagels, scones / cookies / sliced cake, and pastries. The food is alright - I can't say anything bad about it but there isn't anything I've particular enjoyed. The sofa, however, was very comfortable and the staff provided excellent services. It's a good place to spend your afternoon in a relaxing manner.15% off with HSBC card.

15% off with HSBC card.
2005-10-23 35 浏览
我尋日和大人去個到high tea,三層cake果隻,最好食就係煙三文魚飽,重有吖鬆餅茶牛油好食過果醬,特別一提就係個芝士cake,正!芒果茶好香,但奶茶就麻麻。
提就係個芝士cake,正!芒果茶好香,但奶茶就麻麻。
2004-01-20 46 浏览
在樓上Cafe Too食完自助餐,再轉至這裡為個同事排解情感問題。呢度有大大張疏化,好坐又有空間感,係傾計的好地方。已吃了太多,只要了芝華士加冰。侍應服務亦是一貫的好,唯一要彈的是收工時間太早,坐到十二點已經打烊了。三個人四杯野飲,因埋單的不是我所以不能確定價錢,好似係要三百多。以地方環境及服務計,都要收番咁上下價錢。