.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤩 物超所值好味優質嘅自助餐 @ 🌟 灣景廳 🌟.🥳 自助餐好多地方都有,但係食材用料優質又抵食嘅呢間,就真係一定要收藏同分享比身邊嘅朋友仔啦!晚市自助餐,最近做緊期間限定優惠,只需要四百幾已經可以食足成晚!仲要啲食材無將貨就價,絕對優質新鮮,款式仲要超級多!!!😱.😋 自助區不同區域分隔清晰,海鮮、刺身、沙律、扒類、燒烤、熟食、甜品、雪糕、飲品。最值得讚嘅一樣嘢就係,就算臨近尾聲,都仲係不停咁樣補給,完全唔會拖慢要你等,食客可以盡情咁樣享用美食,良心到不得了!RESPECT!🫡.🦞 話晒佢個名叫做「漁躍滋味自助晚餐」,咁海鮮當然係重點啦!師傅即剝落生蠔、龍蝦、長腳蟹、大蝦、翡翠螺、青口、大蜆等等,任食唔嬲!最令我驚喜係麵包蟹,唔知係咪因為當造,超級多膏!唔鍾意食凍海鮮嘅話熱盤都有好多選擇!龍蝦伊麵超多拆晒肉,仲有肥大扇貝配粉絲,好厚肉嘅魚魚!總之用料優質仲要供應充足!!!.🔥 燒烤區同鋸扒區都係食肉獸嘅天堂!師傅即刻燒,客人不停夾,夠曬熱辣辣!鵝肝19:30開始供應,仲有片皮鴨、牛扒羊架、同好特別嘅威靈頓三文魚!.🍰 其實淨係食海
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🤩 物超所值好味優質嘅自助餐 @ 🌟 灣景廳 🌟

漁躍滋味自助晚餐

🍰 其實淨係食海鮮同熟食已經好飽,但係唔可以放過啲甜品!淨係望到都開心,好多款蛋糕、豆腐花、糕點。最鍾意甜度恰當唔會太膩。雪糕有Häagen-Dazs同Coco Berry任揀。

漁躍滋味自助晚餐

🥤 值得一提係呢度嘅汽水櫃必須去打卡,飲返支樽裝汽水,懷舊FEEL滿滿,呢啲先係汽水!😝

漁躍滋味自助晚餐

😋 其實已經翻兜好多次呢度,當好多地方都亂開價嘅時候,呢度依舊保持質素,價錢仲要超級抵!!!點可以唔支持?!趁做緊推廣記得記得嚟試吓,詳情請向餐廳訂台了解。

📍 灣仔港灣道4號灣景國際1樓
📲 +(852)5721-2553
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
漁躍滋味自助晚餐
間中就會好想去𝐛𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭大吃特吃得吃一番🥹這次看到灣景國際推出了全新「海膽.鮑魚.燕窩」 自助晚餐😍更有超划算的指定信用卡即可享有𝟖𝟓折的超優惠價錢😍𝐁𝐭𝐰餐廳採用落地玻璃設計,裝潢優雅舒適,服務有效率很是貼心💕——— ✤ 「海膽.鮑魚.燕窩」 自助晚餐 *憑指定信用卡✤ 星期日至四:成人|$𝟒𝟐𝟖;小童及長者|$𝟑𝟔𝟖✤ 星期五、六公眾假期及前夕:成人|$𝟒𝟔𝟖;小童及長者|$𝟒𝟎𝟖𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫供應時間為𝟏𝟖:𝟑𝟎-𝟐𝟐:𝟑𝟎,𝟔點多到全場已經擠擁到不得了🥹食物種類巨多~保證你一定有驚喜!海鮮刺身類別當然是最受歡迎之選~包括三文魚、八爪魚、北海道帶子、甜蝦、鯛魚、希靈魚;冰鎮海鮮如即開生蠔、小龍蝦、蟹腳等,全部鮮味無比,當中最受歡迎的必定是海膽刺身伴清酒煮鮑魚,海膽滑嫩如絲綢般,帶著濃郁的海洋風味,令人心馳神往。而清酒煮鮑魚肉質彈牙,帶有濃厚的鮮甜味道,如絕美的交響樂一般,讓味蕾舞動不已🎵為配合本次主題,更有不少𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜的食物,如濃郁芝味的海膽醬芝士焗蠔、滑溜鮮味的海膽鮑魚茶碗蒸、香味四溢鮑魚海鮮𝐩𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚、香脆鬆軟鮑魚叉燒酥、驚喜的法式海膽焦糖燉蛋、金黃
———
✤ 「海膽.鮑魚.燕窩」 自助晚餐 *憑指定信用卡
✤ 星期日至四:成人|$𝟒𝟐𝟖;小童及長者|$𝟑𝟔𝟖

為配合本次主題,更有不少𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜的食物,如濃郁芝味的海膽醬芝士焗蠔、滑溜鮮味的海膽鮑魚茶碗蒸、香味四溢鮑魚海鮮𝐩𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚、香脆鬆軟鮑魚叉燒酥、驚喜的法式海膽焦糖燉蛋、金黃海膽蝦球🦐~

同場加映幾樣我的最愛♥️如濃郁軟稔豬腳薑、焦脆的鴨肝𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭、爆汁小籠包、蒸扇貝、北京片皮鴨、燒牛仔骨、薑蔥蒸魚(下刪𝟏𝟎𝟎𝟎字……)(絕對是暫時吃過最豐富的𝐛𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭🤣)

甜品𝐜𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫不容忽視🍰多達𝟖款口味的𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤雪糕🍦、各款水果口味的𝐦𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞、尊貴的桂花燕窩糕、玫瑰桃膠銀耳燕窩以及我最愛朱古力噴泉🍫

最誇張的是全場更可以任飲玻璃樽裝汽水(最受歡迎的原來是𝐭𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫🤣,好在份量較多沒有俾人全部掃光)
  • 鴨肝多士
  • 海鮮
  • 刺身
  • 玻璃樽裝汽水
2023-06-15 1019 浏览
姪仔生日不用返學,搭火車直達金鐘再步行便到鄰近黃鴨出沒的灣景國際酒店食自助餐!午餐自助餐有大人和小朋友吃的食物,魚生壽司🍣仲有海鮮!熱盤有必食的薑醋豬腳,pizza , 點心,等等美食。甜品有不少選擇,還有即整熱辣辣嘅雞蛋仔,外皮好趣豐富蛋味!酒店還可遠觀黃鴨仔!價錢好抵,性價比高!好在一早訂位,目測餐廳坐滿人。當然,食完自助餐行去近距離睇2 隻黃鴨duck 就更好更正! 感恩,沒有下雨,沒有猛烈嘅陽光,暗暗哋嘅天好舒服!
2023-06-15
庆祝纪念
生日
  • 雞蛋仔
2023-02-07 903 浏览
Staycation package包兩位自助午餐、準12点去到餐廳、人不多、但餐廳員工卻安排座位偏離食物區、重以為好多客人、其實唔多人為什麼唔安排近食物枱呢?😱凍蝦几鮮甜、可惜太冰凍、食落去有啲打冷震、可能天氣凍啩。Pizza 麻麻、質地比較硬、感覺好似食餅乾。青口麻麻、冇乜味、蜆反而OK牛仔骨出奇的好味、一啲都唔韌👍甜品、細細件的的骰骰、最好今吃係泡芙同埋提拉米蘇、不大甜適合減肥人士進食。薑醋係小編嘅至愛、不过薑醋味道比較偏淡、冇乜薑醋味、可惜😪最最最特別、竟然有兒時樽裝汽水、挭係拎番支嚟打吓卡、其實人客可以加入檸檬变成檸七、檸樂或檸忌廉都得架。最後當然要整件芒果雪糕加格仔餅作為happy ending啦! 🥳🥳🥳
凍蝦几鮮甜、可惜太冰凍、食落去有啲打冷震、可能天氣凍啩。

Pizza 麻麻、質地比較硬、感覺好似食餅乾。

青口麻麻、冇乜味、蜆反而OK

牛仔骨出奇的好味、一啲都唔韌👍

薑醋係小編嘅至愛、不过薑醋味道比較偏淡、冇乜薑醋味、可惜😪

2023-01-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-12-11 983 浏览
性價比高自助晚餐今天約了朋友到位於會展中心對面的:灣景國際酒店一樓的會展閣吃自助晚餐。酒店坐落於灣仔港灣道4號,位置方便。無論是從灣仔站,或是會展站走過來都大概5分鐘便可到達。這兒的海鮮種類十分繁多,有即開生蠔,有長腳蟹,小龍蝦,翡翠螺,青口等,還有每人一份龍蝦,喜歡吃海鮮的人,一定不容錯過哦。刺身方面,有三文魚,吞拿魚,希靈魚,甜蝦,帶子。這兒的厚切三文魚刺身肉質格外肥美,充滿油香,比一般酒店級的三文魚刺身高出不止一線。頭盆方面,有原隻即切西班牙黑毛豬風乾火腿伴蜜瓜,鵝肝醬伴香檳啫喱,法式田螺酥盒。法國著名菜式之一的法式田螺,螺肉先以白酒炒香,再釀入香草牛油,鋪上芝士及麵包糠後烤焗,香脆酥盒與爽嫩田螺肉完美結合,口感層次豐富,外脆內軟,叫人回味無窮。這只原隻黑毛豬豬腿陳列在食物枱上,由廚師即時片出需要的份量,因此味道得以保證,由於是即時切出的關係,所以味道特別濃郁,火腿帶有些少肥肉,吃進口中油分自然充滿口中,歷久不散,肉味香濃。熱盆方面,有清蒸比目魚,避風塘炒大蝦球,威靈頓牛柳,籠仔花雕蒸蟹糯米飯等。清蒸比目魚,肉質肥厚,新鮮嫩滑,油份甘口,充滿魚香味。籠仔蒸蟹糯米飯好吃到不得了,糯
性價比高自助晚餐

清蒸比目魚,肉質肥厚,新鮮嫩滑,油份甘口,充滿魚香味。
籠仔蒸蟹糯米飯好吃到不得了,糯米飯充滿蟹香味,又綿又糯,我吃了一大碗呢!
威靈頓牛柳,牛柳嫩滑,牛柳被巴馬火腿包裹着,份外鮮嫩,牛柳混合著巴馬火腿的鹹香味,特別可口哦!

甜品方面,不得不提的是抹茶巴斯克芝士蛋糕。
巴斯克芝士蛋糕源於西班牙,以忌廉芝士、鮮忌廉及雞蛋等作為主要材料,口感相比紐約芝士蛋糕更輕盈鬆軟且帶有獨特焦香味。蛋糕入口細緻滑順,後韻回甘不苦澀,散發出陣陣茶香。

最後,還有很多款的move pick雪糕可供選擇,有法式焦糖燉蛋,冧酒提子,意大利奶凍等…,我各款雪糕都吃了一球,真是大滿足哦!
2022-11-14 676 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:吉列廣島蠔逢親大時大節帶屋企人去食𝗕𝗨𝗙𝗙𝗘𝗧就最適合不過了!今次選擇左「𝗧𝗛𝗘 𝗛𝗔𝗥𝗕𝗢𝗨𝗥𝗩𝗜𝗘𝗪」最新推出的「鱈場蟹腳.鴨肝.鮮蠔」自助晚餐以加拿大鱈場蟹腳,即開法國生蠔麵包蟹,法式鴨肝等作為主打仲有過百款嘅刺身,冷盤,熟食,甜品,雪糕等排排坐等緊你黎任飲任食呀.◈ 價錢 2022年11月1-30日推廣自助晚餐優惠價:星期一至四:成人$⁵²⁹ (已包加一;原價$⁵⁸⁹)星期五至日:成人$⁵⁸⁹(已包加一;原價$⁶²⁹)假期及前夕:同上指定信用卡更享⁸⁵折優惠.◈ 重頭戲 - 回本冷盤區重點推薦:|加拿大鱈場蟹腳|即開法國生蠔|麵包蟹|冰鎮蝦||藍青口|東風螺|冰鎮沙白|三文魚|八爪魚|鯛魚||希靈魚|吞拿魚|北寄貝|.鱈場蟹腳:肉質清甜,蟹肉細嫩幼滑即開生蠔:新鮮度高,入口係滿滿嘅濃郁海水香麵包蟹:蟹黃含量極高,蟹肉緊實且鮮美三文魚:軟綿清甜,滿滿嘅魚油香吞拿魚:魚味最濃,口感綿密.◈ 熟食區最豐富重點推薦:|鴨肝配意大利黑醋|炸蠔餅|黑松露鴨肝蟹籽炒飯||吉列廣島蠔|脆炸鴨肝蟹肉春卷|香煎鴨肝||法式鴨肝焦糖燉蛋|芝士煙肉焗蠔|片皮鴨||辣椒膏炒海鮮|韓式

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
吉列廣島蠔逢親大時大節
帶屋企人去食𝗕𝗨𝗙𝗙𝗘𝗧就最適合不過了!
今次選擇左「𝗧𝗛𝗘 𝗛𝗔𝗥𝗕𝗢𝗨𝗥𝗩𝗜𝗘𝗪」
最新推出的「鱈場蟹腳.鴨肝.鮮蠔」自助晚餐
以加拿大鱈場蟹腳,即開法國生蠔
麵包蟹,法式鴨肝等作為主打
仲有過百款嘅刺身,冷盤,熟食,甜品,雪糕等
排排坐等緊你黎任飲任食呀
◈ 價錢
2022年11月1-30日推廣自助晚餐優惠價:
星期一至四:成人$⁵²⁹ (已包加一;原價$⁵⁸⁹)
星期五至日:成人$⁵⁸⁹(已包加一;原價$⁶²⁹)
假期及前夕:同上
指定信用卡更享⁸⁵折優惠
◈ 重頭戲 - 回本冷盤區
|加拿大鱈場蟹腳|即開法國生蠔|麵包蟹|冰鎮蝦|
|藍青口|東風螺|冰鎮沙白|三文魚|八爪魚|鯛魚|
|希靈魚|吞拿魚|北寄貝|
鱈場蟹腳:肉質清甜,蟹肉細嫩幼滑
即開生蠔:新鮮度高,入口係滿滿嘅濃郁海水香
麵包蟹:蟹黃含量極高,蟹肉緊實且鮮美
三文魚:軟綿清甜,滿滿嘅魚油香
吞拿魚:魚味最濃,口感綿密

◈ 熟食區最豐富
|鴨肝配意大利黑醋|炸蠔餅|黑松露鴨肝蟹籽炒飯|
|吉列廣島蠔|脆炸鴨肝蟹肉春卷|香煎鴨肝|
|法式鴨肝焦糖燉蛋|芝士煙肉焗蠔|片皮鴨|
|辣椒膏炒海鮮|韓式燉牛肉|清蒸比目魚|
|蟹肉蛋白茶碗蒸|豬腳薑|自選配料湯麵|
松露炒飯:粉炒飯粒粒分明,啖啖食到松露香氣
鴨肝配意大利黑醋:鴨肝口感紮實綿密
配上脆多士,一軟一脆,好有口感
淋上的黑醋平衡膩感,令味道更富層次感
鴨肝蟹肉春卷:外脆內軟,網紋炸粉增添鬆脆感
吉列廣島蠔:既脆又滑,鮮味十足
芝士煙肉焗蠔:濃郁鮮味之餘,更有濃濃芝士香

◈ 最後滿足另一個胃
|蛋散|迷你葡撻|綠豆沙|麵包布甸|黑森林蛋糕|
|朱古力泡芙|木桶豆腐花|𝗠𝗢𝗩𝗘𝗡𝗣𝗜𝗖𝗞雪糕|
|朱古力噴泉|即製雞蛋仔|意大利芝士蛋糕|
識食一定食𝗠𝗢𝗩𝗘𝗡𝗣𝗜𝗖𝗞雪糕
⁷種味道中,最愛濃濃朱古力味
想味道清新𝗗,檸檬青檸都不錯
2022-08-13 639 浏览
呢間自助餐好伏!!!千祈唔好去!!!首先,最接受唔到係餐具超唔乾淨!牒會有好大舊菜係度!杯入邊仲有茶係度!無洗碗就攞出來比人用!其次,啲冷盤完全唔好食,蝦無蝦味,蜆無蜆味。生蠔雖然唔係臭,但完全無蠔嘅鮮甜。跟住講熱葷。煎羊排有羊腥味,黑毛豬唔係新鮮即整,好油。最接受唔到係主打嘅鮑魚菜式中得一兩舊好細嘅鮑魚!親眼見到一攞出新一碟即刻比人搶完。真心搞笑。宣傳鮑魚同黑毛豬,但做得好差。最後甜品,普普通通無特別。想踩雷嘅可以去試試唔想嘅走出隔離食其他嘢
呢間自助餐好伏!!!千祈唔好去!!!
首先,最接受唔到係餐具超唔乾淨!
牒會有好大舊菜係度!杯入邊仲有茶係度!
無洗碗就攞出來比人用!

最後甜品,普普通通無特別。

想踩雷嘅可以去試試
唔想嘅走出隔離食其他嘢
2022-08-06 511 浏览
我終於開始我的happy summer同老公食個dinner buffet灣景國際灣景廳「鮑魚.黑毛豬」自助晚餐勁吸引黑毛豬及鮑魚入饌的款式都有好多香脆黑毛豬腩肉卷香烤黑毛豬頸肉泰式沙律鬼馬咕嚕黑毛豬肉梅菜煎黑毛豬肉餅日式鮑魚昆布沙律花雕鮑魚雲耳炆雞鮑魚海味扒時蔬鮑魚瑤柱海皇粥鮑魚數目不少,食落去爽口彈牙,鮑魚沙律勁香麻香味,鮑魚粥又好鮮甜花雕鮑魚雲耳炆雞係有酒香。黑毛豬腩肉卷勁脆口,外皮脆卜卜,梅菜煎黑毛豬肉餅很有咸香,而家梅菜很有口感,去膩唔錯。仲有不少環球菜式及麵包蟹、新西蘭生蠔、藍青口等冰鎮海鮮。仲有各式刺身包括三文魚、八爪魚、鯛魚、北海道帶子、希靈魚、甜蝦、北寄貝及吞拿魚等多達8種款式亦會不停refill,而且仲好新鮮,尤其是麵包蟹,勁多膏。有熱食,有冷盤,岩曬各人的需求記得留肚食甜品,雪糕仲要係MÕVENPICK,8款味道,一定岩心水。另設自助飲品吧可供暢飲汽水及橙汁
我終於開始我的happy summer

日式鮑魚昆布沙律
花雕鮑魚雲耳炆雞
鮑魚海味扒時蔬
鮑魚瑤柱海皇粥

有熱食,有冷盤,岩曬各人的需求
另設自助飲品吧可供暢飲汽水及橙汁

2021-12-20 935 浏览
特別紀念日❤️同先生兩個人Klook 網Book咗呢間酒店,兩日一夜住宿包自助晚餐 連自助早餐,都只係千零蚊,非常抵食抵住!驚喜唔單止幫我哋upgrade左做頂樓海景房,飽覽維港景色。性價比極高嘅自助晚餐同早餐,都令我哋好驚喜。有生蠔麵包蟹羊架,m牌雪糕任食,食物款式唔算超多,但全部食落整體嚟講都係好味👍🏼👍🏼👍🏼早餐相對來講簡單啲,味道唔算濃味,調味比較清淡,但好健康。絕對值得同屋企人嚟,之後plan行程,坐AIA摩天輪,同過海小輪。酒店設施雖唔多,但餐廳服務算唔錯🥰
特別紀念日❤️

性價比極高嘅自助晚餐同早餐,都令我哋好驚喜。

早餐相對來講簡單啲,味道唔算濃味,調味比較清淡,但好健康。

酒店設施雖唔多,但餐廳服務算唔錯🥰
2021-09-26 1023 浏览
呢個自助晚餐真係好正。質素上等,而且食物種類好多。廚房不停會refill,唔會空盤。冷盤海鮮普遍都係唔好食,一係太咸,一係唔新鮮。相反,呢度嘅生冷海鮮好新鮮,大大隻,所以好搶手,好彩廚房不停補給。唯一係生蠔🦪比較細隻,但好鮮甜,食多幾隻當一隻🤣沙律方面,有柚子蝦沙律,幾清新,仲有唔同種類嘅火腿。至於刺身,都算新鮮,有8種選擇,唯一可惜嘅係甜蝦唔太新鮮。熟食嘅有差唔多二十幾款菜式,蠔餅、芝士焗蠔、清蒸龍躉、龍蝦汁意大利飯……最正係中場有鴨肝,入口即化🥰現場即製嘅有即場原隻片皮鴨。甜品方面,即場烘焙心太軟,心太軟好好食,唔會太甜。朱古力噴泉、movenpick雪糕、糖水、豆腐花👍🏻👍🏻👍🏻

最正係中場有鴨肝,入口即化🥰現場即製嘅有即場原隻片皮鴨。

2021-09-25
2021-08-19 799 浏览
有驚喜的自助晚餐!!!! :3刺身好新鮮!!食左兩轉留肚再食其他龍蝦宴做主題,每人有一碗酥皮龍蝦湯師父即片嘅片皮鴨好好食食咗三轉全場最好食嘅鴨肝雖然係鴨肝但都超好食凍海鮮有生蠔幾新鮮但係我唔多食,對面枱個人食左20隻面包蟹,蝦都好好鮮甜
2021-07-31
鴨肝
酥皮龍蝦湯
早餐buffet
2021-07-21 679 浏览
仔仔好鐘意食自助餐㗎,見到灣景國際有個午後自助餐,仲有兒童遊樂坊,食自助餐之餘仲可以比小朋友玩到夠,大人細路一齊鬆一鬆充充電,爽啊🤣🤣🤣!小朋友坐唔定就一定啦,家長想食得輕鬆自在,呢個「童」遊暢聚午後自助餐嘅兒童遊樂坊就幫到手喇😌😌😌!兒童遊樂坊有滑梯、圖書角、帳幕、汽車🚗等等,比小朋友享受美食同時盡情放電go go go 😚😚😚!午後自助餐菜式一啲都唔少㗎,有冰鎮海鮮、新鮮沙律及凍肉、壽司🍣、熱食、甜品🍮、仲有MÕVENPICK 雪糕😍😍😍不得不提嘅係爆谷專區,家晞b見到勁開心啊,未開始拎嘢食已經叫定我去拎定爆谷🤣🤣🤣!食完野,我地仲玩左魔法🪄變變變,另加 $18 仲可以尊享冰涼特飲1杯或無酒精奶油啤酒1杯同時免費使用魔法師攝影服飾10分鐘💕💕💕著起魔法師🧙🏻‍♂️嘅衫之後,係噤擺pose叫我影相,不停揮動權杖變變變,睇見佢都覺得開心啊🤪🤪🤪!玩完就梗係嘆返杯冰涼特飲啦,特別為小朋友釀造嘅奶油啤酒,清甜不膩份外滋味,飲一啖就痴住啲泡沫白鬍子,好kawaii呢🤣🤣🤣!總括,呢個灣景國際「童」遊暢聚午後自助餐值得再encall,好耐都未試過食得噤嘆🤣🤣🤣今次真係大人細路都大🈵️足啊💕💕💕!

2021-07-08 659 浏览
..好朋友話佢今年bonus唔錯,佢好開心話請我請buffet,平時大家一齊去做運動,今次就放肆下啦~ 佢試過呢間話唔錯喎,想再Encore.....🍽🍽🌟灣景國際 ▫️ 灣景廳🌟龍蝦.黑毛豬 自助晚餐食Buffet第1樣梗係睇左有咩🐚🐟刺身同埋海鮮先啦刺身, 冰鎮海鮮款式夠曬多刺身🐟包括三文魚、八爪魚、鯛魚、北海道帶子、希靈魚、甜蝦、*北寄貝及*吞拿魚等冰鎮海鮮🐚包括加拿大龍蝦, 新西蘭生蠔, 麵包蟹, 藍青口, 東風螺, 鮮蜆, 鮮蝦款款新鮮甜美💢熱葷推介港式咖哩炒龍蝦港式咖哩香氣十足,龍蝦肥美鮮甜香烤西班牙豬頸肉配香茅豬頸肉軟滑爽彈,惹味焦香有泰式風味仲有好正嘅香草烤羊脾,羊扒、燒美國西冷牛扒北京片皮鴨,另外仲有30幾款熱葷,1款食1件都已撐破肚皮啊!💢小食推介米香脆炸龍蝦丸龍蝦丸以鮮蝦摔打加入芫茜、唐芹及龍蝦肉搓製而成沾上飯粒炸至金黃,輕脆可口💢蒜泥西班牙豬白肉黑毛豬腩肉肥瘦相間,爽滑肉香配合蒜泥、陳醋、醬油及青瓜超美味嘅涼拌小食💢龍蝦蟹肉牛油軟包鮮甜彈牙的生拆龍蝦肉用紫洋蔥、瑞士蔥、刁草及柚子蛋黃醬加以調味配以牛油軟包,回味無窮🥣湯品酥皮龍蝦湯 酥皮金黃香脆,龍蝦湯味濃夠香仲有

🌟灣景國際 ▫️ 灣景廳
🌟龍蝦.黑毛豬 自助晚餐

食Buffet第1樣梗係睇左有咩
🐚🐟刺身同埋海鮮先啦
刺身, 冰鎮海鮮款式夠曬多

款款新鮮甜美

💢熱葷推介
港式咖哩炒龍蝦
港式咖哩香氣十足,龍蝦肥美鮮甜

香烤西班牙豬頸肉配香茅
豬頸肉軟滑爽彈,惹味焦香
有泰式風味

仲有好正嘅
香草烤羊脾,羊扒、燒美國西冷牛扒

💢小食推介
米香脆炸龍蝦丸
龍蝦丸以鮮蝦摔打
加入芫茜、唐芹及龍蝦肉搓製而成
沾上飯粒炸至金黃,輕脆可口

💢蒜泥西班牙豬白肉
黑毛豬腩肉肥瘦相間,爽滑肉香
配合蒜泥、陳醋、醬油及青瓜
超美味嘅涼拌小食

💢龍蝦蟹肉牛油軟包
配以牛油軟包,回味無窮

🥣湯品
酥皮龍蝦湯
酥皮金黃香脆,龍蝦湯味濃夠香
仲有爽嫩嘅龍蝦肉粒提升口感層次

🍰 精選甜品
番石榴荔枝慕絲蛋糕
綿軟的海綿蛋糕、蕃石榴及荔枝慕絲
清香清甜又不甜膩

🍧焦糖菠蘿藍莓乳酪杯
純乳酪及新鮮藍莓調整而成
口感幼滑輕盈
面層鋪有預先用焦糖煮嘅菠蘿
口味清新怡人

🍭即炸沙翁配肉桂糖
即炸金黃沙翁
外層香脆,內裡鬆化,夠曬蛋香
灑上肉桂糖食用,甜而不膩

▫️仲有MÕVENPICK雪糕
▫️10幾款精緻甜品
▫️朱古力噴泉等
甜品控啱曬
☕另設自助飲品吧添
🥤汽水,茶,果汁,咖啡任飲

星期一至四成人先$428 ,仲免加一,咁多好野食,真係好超值呢!
#係愛呀哈利 #灣景國際 #午後自助餐最興奮嘅親子時間,當然是一起 #啤一啤 是的,係連小朋友都飲得嘅 #無酒精 #奶油啤酒 啊!是日係久違了的 #familyday ,我地就去咗 灣景國際酒店 The Harbourview 歎 「童」遊暢聚午後自助餐! 呢度係灣景國際3,000尺嘅宴會場地,逢星期六都會變身親子自助餐場地,食物方面,冰鎮海鮮、沙律、cold cut、壽司、中西式熱葷、熱湯及甜品,當然是must!估唔到飲品都好豐富,除咗咖啡同茶等,仲有十分打卡able嘅冰涼特飲,一系列無酒精雞尾酒,並且不定期更新款式,次次都唔同咖!有得扮Harry potter 又有得玩轉兒童遊樂坊外,仲有奶油啤、爆谷同埋 MÕVENPICK 雪糕 任食添啊♡ 最開心一定係小朋友們啦!~MustTry#奶油啤酒特別為小朋友「釀造」嘅奶油啤酒,味道清甜不膩,帶點果味嘅清新,滿滿嘅泡泡飲到成嘴都係,好攪笑啊!#魔法袍 現場仲有小道具,俾小朋友拎住魔法杖影下相,扮下魔法師♡雖然林小細細粒,著起有點衣不稱身,不過就係因為咁更似哈利啊!#兒童遊樂坊 大人慢食原來不是夢,因為邊邊係遊樂設施,有齊滑梯、搖搖馬、
#係愛呀哈利 #灣景國際 #午後自助餐
有得扮Harry potter 又有得玩轉兒童遊樂坊外,
~MustTry
#兒童遊樂坊 大人慢食原來不是夢,因為邊邊係遊樂設施,有齊滑梯、搖搖馬、車仔、帳幕、小畫板、圖書角等,林小可以自己玩,我地坐張檯又睇到佢,十分好啊!
#爆谷專區 以前睇戲會食爆谷,依家就食自助餐食爆谷,邊飲杯奶油啤,邊食爆谷,真心爽!
#熱葷推介
熱盤有驚喜!因為有我地最喜歡嘅豬腳薑、酸椰菜燴豬肋骨,同埋香辣巴東雞,我仲拎咗啲麵包拌吃,so yummy!#朱古力噴泉
小朋友最愛朱古力噴泉一定要「玩」,最特別係有「馬仔」可以蘸醬,好有特色啊!
冰涼特飲或無酒精奶油啤酒需另加$18,仲可以免費使用魔法師攝影服飾10分鐘♡
#值得一讚
仲提供即棄手套於使用自助餐餐桌上的共用餐具前戴上,食得更放心啦!
2021-07-03
  • 奶油啤酒
小朋友就快考完試就準備放假,週末好好享受假期,有得食又有得玩既地方。位於灣仔灣景國際~~灣景廳「童」遊暢聚 午後自助餐 與 兒童遊樂坊另有「童」樂 家庭住宿優惠,提供嶄新的家庭餐飲住宿體驗。午後自助餐都好適合一家大小去玩家長們可以係 兒童遊樂坊 備有各樣遊樂設施及玩具,如滑梯、搖搖小木馬、小汽車、帳幕、小畫板、圖書角等輪流設置,同小朋友一齊玩。仲可輕鬆地享用豐富自助餐。除咗多款美食佳餚有飯、粉,亦有冷盤、壽司、沙律海鮮有凍蝦、鮮蜆、藍青口及螺,真係鮮甜飽滿更有一系列精緻甜品。有專為小朋友而設既奶油啤酒就是忌廉梳打來。大朋友都有冰鎮海鮮薄荷菠蘿特飲同蘋果梳打特飲好多都好岩小朋友食架小朋友食得好開心最鐘意就係甜品啦有好多款慕絲蛋糕朱古力噴泉仲有特設爆谷專區及MÕVENPICK 雪糕呀。每位 $228**已包括加一服務費星期六、日及公眾假期下午3時至5時惠顧之賓客可尊享7折優惠.另加 $18 可尊享冰涼特飲1杯或無酒精奶油啤酒1杯及免費使用魔法師攝影服飾10分鐘。#冰涼特飲款式不定期更新#攝影服飾為單一尺碼#已包括加一服務費#折扣優惠不適用與您「童」樂 家庭住宿優惠行政豪華客房 每房每晚 $

位於灣仔灣景國際~~灣景廳

「童」遊暢聚 午後自助餐 與 兒童遊樂坊

另有「童」樂 家庭住宿優惠,提供嶄新的家庭餐飲住宿體驗。

午後自助餐都好適合一家大小去玩

仲可輕鬆地享用豐富自助餐

有專為小朋友而設既奶油啤酒就是忌廉梳打來。

大朋友都有冰鎮海鮮

薄荷菠蘿特飲同蘋果梳打特飲

好多都好岩小朋友食架

小朋友食得好開心最鐘意就係甜品

有好多款慕絲蛋糕

朱古力噴泉

仲有特設爆谷專區及MÕVENPICK 雪糕呀。

每位 $228**已包括加一服務費

星期六、日及公眾假期

下午3時至5時

行政豪華客房 每房每晚 $1,200+10%

時尚行政豪華客房 每房每晚 $1,400+10%

尊享優惠:

- 免費指定主題客房佈置

- 入住當日或翌日免費享用2位成人及1位小童之灣景廳自助午餐 或 宴會場地「童」遊暢聚 午後自助餐 與 兒童遊樂坊

- 翌日於灣景廳免費享用2位成人及1位小童之早餐
2021-06-05