2024-05-09 32 浏览
今天去左尖沙咀,滾爺火鍋食雞煲,我叫左辣雞煲、蜂巢豆腐、粉腸、皇帝菜、淮山共五款食物。辣雞煲 我叫了大辣,佢哋既雞煲醬好濃鬱好辣,好適合我這種口味重的人,他們加左秘製香料,廚房打出來的時候,整間餐廳都好香雞煲味,雞煮到外皮香脆,雞肉嫩滑。配菜竹笙非常厚肉,都是優質用料。蜂巢豆腐吸了雞煲湯底Q,豆腐特別好吃。粉腸好林,又軟又粉勁正,味道比平常的火鍋店更好,特別推介佢哋嘅麻辣雞煲,真的好好吃。滾爺火鍋(尖沙咀)滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖
今天去左尖沙咀,滾爺火鍋雞煲,我叫左辣雞煲、蜂巢豆腐、粉腸、皇帝菜、淮山共五款食物。辣雞煲 我叫了大辣,佢哋既雞煲醬好濃鬱好辣,好適合我這種口味重的人,他們加左秘製香料,廚房打出來的時候,整間餐廳都好香雞煲味,雞煮到外皮香脆,雞肉嫩滑。配菜竹笙非常厚肉,都是優質用料。蜂巢豆腐吸了雞煲湯底Q,豆腐特別好吃。粉腸好林,又軟又粉勁正,味道比平常的火鍋店更好,特別推介佢哋嘅麻辣雞煲,真的好好吃。
滾爺火鍋(尖沙咀)

滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖
2024-05-09 41 浏览
滾爺火鍋 (金巴利道)📍尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖 提早同媽咪撐下枱腳, 簡左滾爺火鍋, 叫左個招牌椰子雞鍋俾媽咪潤一潤。
一上枱就先黎個自助配料
🍱九宮格(醬介每位$18)裡面有蒜蓉、蔥、辣椒、炸蒜、芫茜、沙爹醬等等 我幾鍾意佢個沙爹醬, 大家去到不妨加D試下。
重點登埸✨✨✨

🥥🌴招牌椰子雞鍋 ($248)用料超級豐富,用足兩個大椰青、兩個椰皇,仲有一啲椰青肉、珍珠馬蹄,加上文昌雞件,湯頭又香又清甜飲完一碗又一碗, 最鍾意飲湯既我真係狂飲,店員好細心都俾左個計時器我地水滾焗5分鐘就可食D雞件雞肉岩岩好又嫩

強推: 呢個湯底仲會連半隻雞係幾抵食😛

🍥彈牙手打墨魚滑($78)真係同個名一樣咁彈牙, 完全唔會好似粉咁。足料墨魚味好濃。

🫛鮮准生($48)
准生係養胃之選, 打邊爐我都好鍾意叫架。新鮮既准生特別好食 🥬油麥菜($29)
唔知係咪因為原底既湯底都係椰子水做, 所以個菜一煮起都十分清甜。真係好唔錯。直接再將個菜味升華

🐷即炸小白豬午餐肉($58)
由於係即炸既關係, 一上枱都仲係熱辣辣架。一上枱為食既媽咪即刻夾左舊黎食。佢都話好熱辣辣好好味。唔知大家
滾爺火鍋 (金巴利道)

一上枱就先黎個自助配料

🍱九宮格(醬介每位$18)

重點登埸✨✨✨

🥥🌴招牌椰子雞鍋 ($248)

強推: 呢個湯底仲會連半隻雞係幾抵食😛

🍥彈牙手打墨魚滑($78)
真係同個名一樣咁彈牙, 完全唔會好似粉咁。足料墨魚味好濃。

🫛鮮准生($48)
准生係養胃之選, 打邊爐我都好鍾意叫架。新鮮既准生特別好食

🥬油麥菜($29)

🐷即炸小白豬午餐肉($58)
唔知大家又鍾唔鍾意打邊爐落午餐肉呢XD

呢間滾爺火鍋用料十足, 而且每個卡位都有個私家電視。電視迷都好岩黎一路食飯一路睇呢。同埋呢到坐咁耐都冇趕我地走, 仲可以睇埋個劇集先走。環境,整潔, 服務態度一流👏🏻👏🏻

#尖沙咀 #晚餐 #留港消費 #滾爺火鍋 #椰子雞 #准生 #午餐肉 #墨魚滑 #打邊爐
2024-05-08 28 浏览
邊爐癮發作,找到了一家在旺角起家的港式火鍋餐廳婚紗街上白色大燈箱配紅色字招牌十分搶眼,門口位置還有一道花牆供打卡裝潢高檔,環境舒適闊落,每個卡位皆配有電視機數家私人房間設有卡拉OK音響設備,適合大伙兒聚會 入座後店員便送上九宮格造型的調味漲了盒子鴛鴦鍋麻辣拼沙嗲內有不少豆卜盡吸湯汁精華美國安格斯板眼以乾冰擺盤,上桌時有冒煙效果頂級香菇上貢丸爽口彈牙,肉香和菇菌香美味融合 Q彈墨魚仔有嚼勁,伴隨麻辣湯汁味道層次豐富廣東著名涼茶王老吉清涼解渴,讓世界更吉祥
邊爐癮發作,找到了一家在旺角起家的港式火鍋餐廳
裝潢高檔,環境舒適闊落,每個卡位皆配有電視機
數家私人房間設有卡拉OK音響設備,適合大伙兒聚會
入座後店員便送上九宮格造型的調味漲了盒子
醬介
鴛鴦鍋麻辣拼沙嗲內有不少豆卜盡吸湯汁精華
鴛鴦鍋
美國安格斯板眼以乾冰擺盤,上桌時有冒煙效果
美國安格斯板眼
頂級香菇上貢丸爽口彈牙,肉香和菇菌香美味融合
頂級香菇上貢丸
Q彈墨魚仔有嚼勁,伴隨麻辣湯汁味道層次豐富
Q彈墨魚仔
廣東著名涼茶王老吉清涼解渴,讓世界更吉祥
王老吉
頂級香菇上貢丸
Q彈墨魚仔
王老吉
2024-05-05 15 浏览
尖沙咀新開火鍋「滾爺」我特別鍾意打邊爐無論係夏天或者冬天都要烚吓烚吓😆一坐低店員就奉上九宮格醬料可以調配自己適合口味⭐️招牌椰子雞鍋(半隻)呢款係店內招牌菜分別用咗兩個椰皇、兩個椰青做湯底加上椰子肉及小馬蹄做配料可想言之湯底非常清甜😋餐廳用咗清遠走地雞肉質鮮嫩有口感椰汁湯加埋雞油香味飲埋啲湯真係回味無窮🥳⭐️彈牙手打墨魚滑餐廳用咗新鮮墨魚去打成面頭加咗蟹籽食起上嚟煙煙韌韌墨魚味十足😍非常好食⭐️蔬菜揀咗娃娃菜、冬瓜片娃娃菜好新鮮份量都幾多冬瓜片好清甜😊吸收晒啲汁正呀⭐️讚岐烏冬主食方面揀咗烏冬個湯底加埋烏冬真係一流👍🏻⭐️飲品餐廳提供啤酒汽水我哋揀咗汽水及竹蔗茅根清熱又解渴😃
尖沙咀新開火鍋「滾爺」
我特別鍾意打邊爐
無論係夏天或者冬天都要烚吓烚吓😆
一坐低店員就奉上九宮格醬料
可以調配自己適合口味

⭐️招牌椰子雞鍋(半隻)
呢款係店內招牌菜
分別用咗兩個椰皇、兩個椰青做湯底
加上椰子肉及小馬蹄做配料

餐廳提供啤酒汽水
我哋揀咗汽水及竹蔗茅根
清熱又解渴😃
2024-04-29
招牌椰子雞鍋~我哋揀咗半隻雞,店家用4大個新鮮椰青水做湯底,再倒入新鮮雞肉,椰子湯底入口清甜滑順,雞件鮮嫩多汁,唔需要過多調味,已經好鮮甜,令人忍唔住飲多幾碗湯。 魚皮餃~一份有8粒,外皮入口爽滑,內裏嘅豬肉粉嫩,滿滿嘅餡料,夠飽滿,口感有層次。紅薯粉~湯底咁正,一定要吸湯神器,薯粉外觀呈現半透明外觀,我鍾意烚耐少少,啖啖都充滿湯底嘅鮮甜,粉條柔軟而有彈性。即炸魚皮~金黃色嘅炸魚皮,薄脆可口,有魚香和鹹香,經典小吃,沾上少少湯汁,更具風味!
招牌椰子雞鍋~

魚皮餃~

紅薯粉~

即炸魚皮~
2K
2024-04-29 2314 浏览
滾爺火鍋主打零味精養生湯底及選用高級時令食材的火鍋店全場湯底足料熬煮😍入口濃郁鮮美無比👍🏻和牛盛宴最適合配上濃郁的麻辣鍋底,推介招牌椰子雞鍋,用上泰國新鮮直送椰子及椰皇,鮮甜無比,配上文昌雞,肉質煙韌,雞味尤為突出👍🏻👍🏻====—====—====—====—✦ 湯底 ✦🌴🐥招牌椰子雞鍋($248)用上泰國新鮮直送椰子及椰皇,再配上新鮮椰子肉等配料,啖湯清甜到爆😜配以半隻文昌雞,與椰子及椰皇水同煮幾分鐘便可,雞肉鮮嫩富煙韌口感,配埋青檸仔🍋‍🟩一齊食酸甜又開胃,超yummy🤤⋄✦ 丸類 ✦🦐手包鮮蝦雲吞($44/4粒)使用新鮮蝦肉製成的手工雲吞,口感鮮味,皮薄餡鮮,好正😝—🥟手包韭菜餃($40/4粒)以新鮮韭菜及豬肉包成的手工餃子,每日新鮮現造,入口香氣四溢😍 ⋄✦ 滑類 ✦🐙彈牙手打墨魚滑($78)使用新鮮墨魚製作的彈牙滑嫩黑魚滑,每日新鮮現製,用料新鮮,口感非常好😃⋄✦ 醬料 ✦提供多種醬料供您選擇,可以根據個人口味調配😛🌶️蒜蓉、芫荽、蔥、辣椒、辣椒醬、沙嗲醬、炸蒜蓉、青檸仔($18/位)⋄✦ 飲品 ✦🥤無糖可樂($18)清爽無糖的可樂飲品,吃火鍋一流👍🏻====—====—==

====—====—====—====—
✦ 湯底 ✦
🌴🐥招牌椰子雞鍋($248)

✦ 丸類 ✦
🦐手包鮮蝦雲吞($44/4粒)

使用新鮮蝦肉製成的手工雲吞,口感鮮味,皮薄餡鮮,好正😝

🥟手包韭菜餃($40/4粒)

✦ 滑類 ✦
🐙彈牙手打墨魚滑($78)

✦ 醬料 ✦
提供多種醬料供您選擇,可以根據個人口味調配😛

✦ 飲品 ✦
🥤無糖可樂($18)
清爽無糖的可樂飲品,吃火鍋一流👍🏻
====—====—====—====—
📌店名:滾爺火鍋
📍地址:尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖
2024-04-10
  • 招牌椰子雞鍋
2024-04-28 22 浏览
滋味港式雞煲火鍋今日同朋友行街行得好累,又有啲餓,想搵個地方坐得耐啲,又唔會有人趕。最後就揀咗食火鍋,去咗滾爺火鍋,方便又啱晒我哋。我哋叫咗麻辣雞煲,呢個野真係好好味。雞煮得好熟好嫩,個汁好正,仲加咗好多洋蔥、芫荽同辣椒,好開胃,份量亦都唔少。滾爺雞煲火鍋係一種廣東特色嘅火鍋料理。底係用煮咗雞骨、雞肉同埋唔同香料嘅高湯。呢個高湯好營養,口感好濃郁。食滾爺雞煲火鍋嘅時候,蘸料亦都好重要。可以自己配,有花生醬、辣椒醬、醬油、蒜泥等唔同選擇,可以按自己嘅口味加啲調味料,增添風味。滾爺雞煲火鍋以佢鮮美嘅湯底同豐富嘅配料聞名,呢個火鍋真係好特別,好多人鍾意食。無論係屋企聚餐定係同朋友出嚟食,滾爺雞煲火鍋都係個好正嘅選擇。
滋味港式雞煲火鍋

中伏邊爐❌唔會再幫襯,食物一般,服務態度差。樓面員工完全唔夠人手,手機落單等左一個鐘先上湯底同配料,上菜速度真係好慢。食物味道一般,全晚食物同湯底都偏鹹。惟一岀名嘅得椰子雞煲。同埋可能前線同事太忙🙄,服務態度好差😓我地有禮貌地問兩句都唔聽,又比臉色客人睇。想加湯時又冇人理會,結果自己走岀去前台拎湯樽。檯上唔夠位放配料,都係自己執碟岀去再比店員上菜🥲其實餐廳食物價錢屬中上,都有期望呢個價錢有一定嘅服務,結果係大中伏。真係今時今日嘅服務態度唔怪之得香港人會中意北上🥲
中伏邊爐❌唔會再幫襯,食物一般,服務態度差。

食物味道一般,全晚食物同湯底都偏鹹。惟一岀名嘅得椰子雞煲

2024-04-26 23 浏览
麻辣雞煲(半隻)雞煲個醬汁幾啱我哋口味,偏重口味。特別嘅係雞件有先炸過,亦唔會因為有炸過肉質就好柴,外脆內嫩,雞件都偏多肉😋~我地食完雞煲再倒咗d豬骨湯落去打邊爐😆四寶丸(8粒)每款有2粒,四實丸有牛丸,食到真·牛肉、鯪魚肉丸,出奇地唔腥、墨魚丸、蝦丸,入面好多蝦肉,好爽口彈牙👌🏻😳蝦雲吞(6粒)雲吞皮薄餡多,蝦同豬肉嘅比例啱啱好👍🏻入面會食到完整嘅蝦仁,雲吞size都啱啱好,一口一粒,啖啖肉十分滿足
麻辣雞煲(半隻)

四寶丸(8粒)

蝦雲吞(6粒)
2024-04-22 15 浏览
今日好想打邊爐,走左去尖沙咀婚紗街嘅金碧閣食滾爺火鍋,門口有大大隻字好易揾。 滾爺火鍋係地牢,一落去就比入口大大隻嘅迪迪仔吸引,有卡座,又有包房,好有私隱。我地揀左卡座,前面仲有一部大電視。 芫茜皮蛋鍋芫茜皮蛋好清甜,有好多皮蛋,切到好大舊,裡面仲有大大舊滑豆腐,好清新好味。 白牛柏葉牛柏葉好爽脆,大大碟,好多件,份量足。 棉花魚肚 魚肚爽口大碟,有好多件,軟硬適中。彈牙手打蝦滑真是真材實料,啖啖原粒蝦肉,好鲜味,每啖都有蝦味,爽口彈牙,手打果然與別不同。 台灣三寶丸6粒有三款唔同的丸,款款大粒好食,芝士牛丸裡面嘅芝士爆醬超吸引,仲有金沙魚丸和香芋包心上貢丸,三種丸都好彈牙,好好食,全部自己製造。 皇帝菜菜是打邊爐嘅靈魂,可以解腻去油,新鮮好味。 可樂打邊爐梗係要飲啦,無左可樂點似打邊爐!

芫茜皮蛋鍋

白牛柏葉
牛柏葉好爽脆,大大碟,好多件,份量足。

棉花魚肚
魚肚爽口大碟,有好多件,軟硬適中。

彈牙手打蝦滑

台灣三寶丸6粒

皇帝菜
菜是打邊爐嘅靈魂,可以解腻去油,新鮮好味。

可樂
打邊爐梗係要飲啦,無左可樂點似打邊爐!
2024-04-18 10 浏览
✨尖沙咀·滾爺✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹收工同朋友二訪滾爺,我地嗌左椰子雞湯底火鍋、桂花蚌、蟹籽墨魚滑、炸魷魚鬚,我地食量唔大,份量岩岩好,朋友仲話對邊爐改觀左,話好好味😋椰子雞火鍋是一道令人垂涎的美食。椰子的香甜味與雞肉的鮮嫩口感相融合,每一口都充滿了濃郁的椰香。這道火鍋在燉煮的過程中慢慢釋放出椰子的獨特風味,令人難以忘懷。一碗椰子雞火鍋,熱騰騰的湯底搭配上新鮮的食材,讓人在寒冷的冬天也能感受到燙心的暖意。桂花蚌是一道獨特的美食。它的外殼金黃鮮亮,氣味清香迷人。一口咬下,Q彈的口感與淡淡的花香在口腔中交織出美妙的滋味,令人回味無窮。無論是炒飯還是烹飪,桂花蚌都能為菜品增添風味,讓人驚艷不已。蟹籽墨魚滑濃郁的墨魚味與蟹籽的鮮甜完美結合,入口即化的滑嫩口感令人驚艷。每一口都能品味到墨魚的醇香,融合了海洋的精髓。是一道令人垂涎欲滴的美食享受,絕對值得一試。炸魷魚鬚是一道美味又獨特的小吃。魷魚鬚經過炸製後,口感酥脆,外層金黃,內裡鮮嫩多汁。每一根魷魚鬚都彌漫著海鮮的香氣,讓人回味無窮。無論是當作下酒菜或單獨享用,都能帶給人們滿足的味蕾享受。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境
✨尖沙咀·滾爺✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
We had the pleasure of discovering this great hotpot restaurant located on Kimberley Road. We decided to indulge in our favorite selections, and we were immediately captivated by the stunning presentation of the beef, accompanied by a delightful touch of smokey ice. The vermicelli was cooked to perfection, complemented by the delectable sauce and flavorful soup provided. Furthermore, there is a diverse array of options available that we didn't have the opportunity to try, such as the enticing seafood set and sashimi. We are confident that these dishes are equally fantastic and highly recommend visiting Bubbly Feast Hotpot with a large group, allowing you to order more and share in the delightful culinary experience together.

我哋好開心發掘到呢間幾正嘅火鍋餐廳喎。佢嘅牛肉擺盤真係令人驚艷,仲有陣陣煙燻冰塊添味。紅薯粉煮得好入味,配上醬汁同湯底,真係絕配。仲有好多其他選擇我哋未試到,例如海鮮生魚片套餐。我哋相信一定同樣出色,好推薦大家同好友一齊嚟呢度,可以點多啲同分享美味嘅食物!
👨🏻‍🍳滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖 「超甜椰子雞湯底!!2椰皇+2椰青」 4隻椰子好震撼🤣系你面前落,一「餅」有半隻雞😆滾左之後,再等5分鐘就食得 (有漏斗比你計時)。 🍽️招牌椰子雞鍋 (半隻) $248半隻份量都多,夠2人食🤤 🍽️美國安格斯板眼 $188上枱會冒煙😆厚切的肥牛 🍽️百福豆腐 $28真百福嫩豆腐!!配椰子湯好似食緊豆腐花😯 🍽️蓮藕 $38超甜!! 🍽️爽口手打鮮蝦滑 $78!!蝦滑,有蝦 👍🏻九宮格醬料,仲有陳醋😻醬料系火鍋主角🤤店內有包廂,廂內可吸煙,適合私人、多人聚餐🤤店面得2位侍應,辛苦了🫶🏻
👨🏻‍🍳滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖

「超甜椰子雞湯底!!2椰皇+2椰青」
招牌椰子雞湯底

4隻椰子好震撼🤣
系你面前落,一「餅」有半隻雞😆
滾左之後,再等5分鐘就食得 (有漏斗比你計時)。

🍽️招牌椰子雞鍋 (半隻) $248
半隻份量都多,夠2人食🤤
美國安格斯板牛

🍽️美國安格斯板眼 $188
上枱會冒煙😆厚切的肥牛
百福豆腐

🍽️百福豆腐 $28
真百福嫩豆腐!!
配椰子湯好似食緊豆腐花😯
蓮藕

🍽️蓮藕 $38
超甜!!
爽口手打鮮蝦滑

🍽️爽口手打鮮蝦滑 $78
!!蝦滑,有蝦

👍🏻九宮格醬料,仲有陳醋😻
醬料系火鍋主角🤤
店內有包廂,廂內可吸煙,
適合私人、多人聚餐🤤
店面得2位侍應,辛苦了🫶🏻
美國安格斯板牛
2024-04-10 20 浏览
今晚去咗位於尖沙咀的滾爺火鍋打邊爐,仲試咗呢度嘅招牌菜椰子雞鍋!招牌椰子雞鍋湯底分別用了兩個椰皇和兩個椰青,搭配半隻雞肉,絕對真材實料,湯底口感十分清甜。未正式打邊爐之前我同朋友都分別飲咗兩大碗!Choice級美國安格斯牛肩胛牛肉非常高質,質地鮮嫩,口感豐富,配合火鍋豉油一同進食,認真美味。即炸紫菜響鈴即叫即炸嘅響鈴唔單止新鮮,而且非常香脆!更重要加埋紫菜,有與別不同嘅口感。西洋菜平時打邊爐都好鍾意食西洋菜,呢度嘅西洋菜新鮮,又有口感,唔錯唔錯!總的來說,如未試過嘅,真係要試吓這家打邊爐店的招牌椰子雞鍋。而且我仲發現,餐廳係可以包房,人多打邊爐可以考慮!

招牌椰子雞鍋

Choice級美國安格斯牛肩胛

即炸紫菜響鈴

西洋菜

• 招牌椰子雞鍋
2024-04-08 37 浏览
《滾爺火鍋》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪在尖沙咀金巴利道一家新開火鍋店~滾爺火鍋留意到餐廳入面有幾間大房同埋有卡拉ok可以唱😂 食緊嘅時候入面有啲客唱得好開心🤭🤭▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 滋味清湯($78)🔸 3007 Choice 級美國安格斯牛肩胛($228)🔸彈牙手打墨魚滑($78)🔸手打蟹子墨魚丸($88)🔸紅薯粉($18)難得又喺香港打邊爐~ 今次叫咗滋味清湯清清地 😎 我估唔到入面菜同埋豆腐都好多,算係一個小驚喜😂食物方面手打蟹子墨魚丸幾特別同有特色~🥳 墨魚丸外面有好多蟹子🤭🤭😆至於手打墨魚滑方面~ 墨魚份量幾多下,差唔多啖啖都食到🫣至於美國安格斯牛肩胛上嚟嘅時候會有乾冰effect,幾有打卡feel~ 同時肉本身肉味十足!值得一試🤓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費醬料費每人$18▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: 滾爺火鍋 (金巴利道)📍尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖#波比出沒尖沙咀 #Tsimshatsui #Tsimshatsuifood #尖沙咀美食 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfl
《滾爺火鍋
今次到訪在尖沙咀金巴利道一家新開火鍋店~滾爺火鍋
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

🔸 滋味清湯($78)
🔸 3007 Choice 級美國安格斯牛肩胛($228)
🔸彈牙手打墨魚滑($78)
🔸手打蟹子墨魚丸($88)
🔸紅薯粉($18)

至於手打墨魚滑方面~ 墨魚份量幾多下,差唔多啖啖都食到🫣

設加一收費
醬料費每人$18

今次幫襯:
滾爺火鍋 (金巴利道)
📍尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處