2017-08-08
呢間嘢開張到依家, 我成日都想去試, 但都冇試過今日終於有機會算係有驚喜嘅平日價連茶錢加一, 唔洗400一位一開始揀粥底, 每位一客燉盅湯每位半隻龍蝦、半隻乳鴿、貝類盆龍蝦有彈性, 大隻, 有鮮味乳鴿同貝類盆就一般, 冇特別話好食定唔好食自選海鮮4款, 我地揀左蝦、帶子、鮑魚、貴妃蚌蝦又大隻又鮮味, 鮑魚有界個花出黎, 帶子、貴妃蚌會加粉絲同調味都係有心思嘅, 味道都係一般, 可能又真係唔係好鍾意貝類...食哂就仲有張list可以食佢提供嘅任食嘢, 種類唔多, 但都好足夠我地就食咗和牛粒(呢個好食)、丸類(係肉醬、蝦滑果類嘅丸嚟, 朋友話有好重鹼水味, 我自己唔覺)、釀冬菇(感覺似係將前者釀咗冬菇咁)、荷葉飯(實物係珍珠雞)、馬拉糕(叫俾小朋友食嘅, 自己冇食過), 其他仲有十幾樣都冇叫過嘅飲品都係任飲最開心係服務好好, 員工好有禮貌, 同會數數量, 如果嚟少咗, 會自動即刻追單佢哋仲會幫你蒸埋, 較好時間掣, 聽到夠鐘響鐘會嚟同你分食物, keep住有乾淨碟換, 仲會時不時嚟睇下你有冇嘢蒸緊, 冇嘢蒸就會問下你會唔會叫單或者有冇叫咗但未嚟/漏單, 認真唔錯會考慮再嚟, 希望下次再嚟都
今日終於有機會
算係有驚喜嘅
平日價連茶錢加一, 唔洗400一位
一開始揀粥底, 每位一客燉盅湯
每位半隻龍蝦、半隻乳鴿、貝類盆
龍蝦有彈性, 大隻, 有鮮味
乳鴿同貝類盆就一般, 冇特別話好食定唔好食
自選海鮮4款, 我地揀左蝦、帶子、鮑魚、貴妃蚌
蝦又大隻又鮮味,
鮑魚有界個花出黎,
帶子、貴妃蚌會加粉絲同調味
飲品都係任飲
會考慮再嚟, 希望下次再嚟都仲有咁嘅質素就好
题外话/补充资料:
我係平日去食, 假日好似會貴多50-80左右