2018-05-19
今日諗住食火鍋。食左呢間。但真係估唔到野食係咁高質。諗住麻甩佬求其食火鍋。呢間入去都完全唔覺得特別既火鍋餐廳,竟然食到我地讚不絕口。叫左個花膠雞煲。好多花膠,湯底可以飲。湯底味道好夠味,好靚既打邊爐湯底。雞肉整到口感好似海南雞咁潤滑。雞煲整到隻雞一啲都唔老,都需要好好功夫。雞肉本身都葉得夠味道,真係好好食。之後黎左個八鮮盤。乜海鮮都齊曬。蟹,蝦,蚌類,生蠔,鮑魚等。可以好肯定咁講,全部都好新鮮,味道超好,好爽口彈牙!特級安格斯牛肉又好肥美。新鮮又爽滑。加埋我自己調既蒜粒沙茶醬,好完美。仲有麻醬,同食日本高質牛肉放題有得fight。食完海鮮,靚牛肉同雞煲其實已經好飽。但因為放題,想叫埋其他野食。雪花肥牛都係高質野。同旺角食既放題唔同,呢個肥牛真係靚肥牛。脂肪同肉分佈均勻。食到真係好興奮。豬頸肉都新鮮,好彈牙。本身湯底靚,其實浸咩落去都好食。但呢度既肉全部都好高質,所以再好味啲!魚滑爽口,墨魚味重,都係好好食既配料。仲有牛坑腩食。煮極都係咁柔軟,好好食。今日真係食左好多好靚既肉。好滿足,下次一定會再去!
諗住麻甩佬求其食火鍋。 呢間入去都完全唔覺得特別既 火鍋餐廳,竟然食到我地讚不絕口。
叫左個花膠 雞煲。好多花膠,湯底可以飲。湯底味道好夠味,好靚既打邊爐湯底。雞肉整到口感好似海南雞咁潤滑。雞煲整到隻雞一啲都唔老,都需要好好功夫。雞肉本身都葉得夠味道,真係好好食。
之後黎左個八鮮盤。 乜海鮮都齊曬。 蟹,蝦,蚌類,生蠔,鮑魚等。 可以好肯定咁講,全部都好新鮮,味道超好,好爽口彈牙!
特級安格斯牛肉又好肥美。新鮮又爽滑。加埋我自己調既蒜粒沙茶醬,好完美。仲有麻醬,同食日本高質牛肉 放題有得fight。
雪花肥牛都係高質野。同旺角食既 放題唔同,呢個肥牛真係靚肥牛。脂肪同肉分佈均勻。食到真係好興奮。
魚滑爽口,墨魚味重,都係好好食既配料。
仲有牛坑腩食。煮極都係咁柔軟,好好食。
今日真係食左好多好靚既肉。好滿足,下次一定會再去!