2018-07-03
依家打邊爐食火鍋真係無分時段同季節,有日ot之後突然好想打邊爐,放工就即刻約埋個兩個同樣要收夜既fd,係中間位搵左間9點後有七折既火鍋店,準備黎個邊爐夜打邊爐既第一步就緊係點返個靚湯底先啦,係芸芸既湯底之中,我地就要左個 鮮茄海鮮蟹鍋個鍋一滾起,職員就主動幫我地落埋呢盆靚仔海鮮除左有新鮮蕃茄,仲有蜆、蝦、青口同蟹,湯底有鮮味之餘又酸酸甜甜咁,好開胃我地入座既時間9點鬆d,所以啲火鍋料有7折,我地見有折,所以決定食得痛快d要左好幾款火鍋料,啲質素都唔差啵我同朋友都中意食牛,所以要左碟手切牛頸脊,雪花均匀有牛味,高質靚肉除左牛之外,我地仲order左碟五花豬,同個牛一樣好有質素薄切既五花腩雖有脂肪但毫不油膩,入口爽嫩,好有驚喜而呢度既竹笙都幾靚仔~唔會碎濕濕,索左d湯汁勁正呢個 雙丸孖寶 真心要試下, 手打蝦丸同手打墨魚丸都好彈牙,前都加入大粒蝦肉,後者就有爽口墨魚粒呢個係職員推介既 即炸響鈴,佢地既真係即叫即炸,入口脆卜卜又熱辣辣,加上響鈴卷入左紫菜,我地當小食咁食都食左兩三件最後仲要左個飽肚既 三色餃原来三種餃都係餐廳職員每日新鮮人手包,難怪粒粒都飽滿又足料嗰晚我地仲要左一楂竹蔗茅根,
個鍋一滾起,職員就主動幫我地落埋呢盆靚仔海鮮
除左牛之外,我地仲order左碟五花豬,同個牛一樣好有質素
薄切既五花腩雖有脂肪但毫不油膩,入口爽嫩,好有驚喜
而呢度既竹笙都幾靚仔~唔會碎濕濕,索左d湯汁勁正
最後仲要左個飽肚既 三色餃
原来三種餃都係餐廳職員每日新鮮人手包,難怪粒粒都飽滿又足料
嗰晚我地仲要左一楂竹蔗茅根,冰凍解渴仲可以降下火,爽呀
呢間火鍋店既湯底同用料質素幾好,加上有折,所以嗰晚真係食得特別暢快
食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)