2023-09-11
旺角既野食食得多, 冇咩新鮮惑, 以前返工成日經過勝利道,比較多小店不過已經好多都變左寵物店行出少少見到呢間野好似幾吸引,叫火鳳凰好有氣勢咁吸引既仲有呢隻牛另外, 佢早午荼市都係有得飲荼食點心既我地一上到去就已經見到有人叫左至尊牛魔王, 好大隻打卡一流所以未諗到叫咩湯底我就決定必叫呢個湯底方面,都有好多唔同特色野有個係南瓜配雞, 但我地唔想淨食肉好似叫其他好d見到雪山飛狐鍋好似幾得意又較為清D, 所以就叫左佢啦配料既選擇都唔少架座位都幾闊落,我地個位仲有得睇電視醬料就自助吧自己拎,有少見既沙薑同陳醋野食方面,我地主要都係食左海鮮同牛,仲有甜品糍粑個鍋底係蛋白同海斑既魚湯店員都有嗌我地D魚湯可以試下先,先再攪拌D蛋白又真係幾鮮味喎同埋條魚都幾大,明明我都食左好多仲有半條咁呢個係至尊牛魔王$398真係物超所值有幾款唔同牛既部位,紋理色澤都唔錯仲有牛胸爽呀,唔好睇佢好似肥油咁,其實係多數係軟骨部位黎,爽口我地仲叫左花膠仔、鴨血等等呢個廣島蠔都幾飽滿鮮甜糍粑我一個人食左大半碟我鐘意佢唔係好甜,煙韌得黎唔算黏口人均五百蚊左右就食到咁多啦好在男朋友唔做大嘥鬼,包底食埋D野個牛必嗌,野食份量都幾多下
不過已經好多都變左寵物店
行出少少見到呢間野好似幾吸引,叫火鳳凰好有氣勢咁 吸引既仲有呢隻牛 另外, 佢早午荼市都係有得飲荼食點心既 我地一上到去就已經見到有人叫左至尊牛魔王, 好大隻打卡一流
所以未諗到叫咩湯底我就決定必叫呢個
湯底方面,都有好多唔同特色野
有個係南瓜配雞, 但我地唔想淨食肉
好似叫其他好d
見到雪山飛狐鍋好似幾得意又較為清D, 所以就叫左佢啦
配料既選擇都唔少架 座位都幾闊落,我地個位仲有得睇電視 醬料就自助吧自己拎,有少見既沙薑同陳醋 野食方面,我地主要都係食左海鮮同牛,仲有 甜品糍粑 個鍋底係蛋白同海斑既魚湯
店員都有嗌我地D魚湯可以試下先,先再攪拌D蛋白 又真係幾鮮味喎
同埋條魚都幾大,明明我都食左好多仲有半條咁 呢個係至尊牛魔王$398真係物超所值
有幾款唔同牛既部位,紋理色澤都唔錯 仲有牛胸爽呀,唔好睇佢好似肥油咁,其實係多數係軟骨部位黎,爽口
我地仲叫左花膠仔、鴨血等等 呢個廣島蠔都幾飽滿鮮甜 糍粑我一個人食左大半碟
我鐘意佢唔係好甜,煙韌得黎唔算黏口 人均五百蚊左右就食到咁多啦
好在男朋友唔做大嘥鬼,包底食埋D野
個牛必嗌,野食份量都幾多下,同埋質素都對得住個價錢
如果多D人黎就可以試多D款啦