2019-12-01
尖沙咀厚福街不嬲都好多食肆㗎啦 喺呢度唔使驚搵唔到好嘢食🤣 今年應該唔會再去日本 所以都成日想喺香港搵日本嘢食 (尤其是喺英國旅行完返嚟之後)😅😅今次俾我搵到一間日本居酒屋 位置喺尖沙咀厚福街地點都算易搵㗎 餐廳面積雖然唔係好大 但係裡面裝修同埋擺設極有日式居酒屋feel店舖有多種唔同款式嘅串燒選擇 雖然店舖以食串燒為主 但係都有刺身 日式小食 飯烏冬等供應 牆上面嘅黑色版會寫上每日推介 餐牌上面係冇嘅 懶得諗食咩可以選擇 Omakase😝▫️清酒煮大蜆 (HKD88)鍾意食蜆嘅就唔好錯過呢一個前菜啦 啲蜆好重清酒味 份量都幾多一路食一路飲啤酒就最好不過▫️海膽海鮮炒飯 (HKD128)我見好多人都有叫呢個飯於是跟住叫😅 以呢個價錢來講質素算係咁啦海膽都幾甜幾creamy嘅 海鮮就有八爪魚粒同埋蝦 炒飯炒得夠乾身唔油膩👍▫️燒西京銀鱈魚(每串 HKD58)▫️鹽燒雞翼 (每串 HKD32)兩款串燒都燒得非常惹味 由於即叫即燒嘅關係加上客人眾多 真係等左好耐先有得食▫️明太子蛋卷 (HKD58)呢個明太子蛋卷究竟係熱食定係凍食㗎🤔等咗好耐先上枱 放入口嘅時候感覺係微暖接近凍嘅😨 坐我地隔離枱嗰三位
▫️清酒煮大蜆 (HKD88)
▫️海膽海鮮炒飯 (HKD128)
▫️燒西京銀鱈魚(每串 HKD58)
▫️鹽燒雞翼 (每串 HKD32)
▫️明太子蛋卷 (HKD58)
呢個明太子蛋卷究竟係熱食定係凍食㗎🤔等咗好耐先上枱 放入口嘅時候感覺係微暖接近凍嘅😨 坐我地隔離枱嗰三位女仔都有叫呢個小食 意見同我心目中諗嘅一樣都有咁嘅疑惑 我覺得如果熱番少少嘅話會好食啲
⭐️前菜每人收費HKD20