2016-07-02 1266 浏览
因為鐘情炑八嘅韓燒 所以一直幾喜歡呢間餐廳 睇到open rice啲食評同相,今日又突然又想食韓式粉絲同埋見到有$10芝士,勁想食,就去咗荃灣果間食下午茶啦。3點半去到,見到餐牌轉咗,勁失望想食果啲全部無晒,但都嚟咗,諗住攞位。點知樓下無人🙄,照上咗一樓先,上到去出電梯,即使有好多員工喺我面前經過都無人打算招呼我🙄,咁我就去收銀處講唔該2位。佢帶左我去坐無靠背嘅圓枱,正常人即時反應都問可唔可以坐卡位(因為全部窗邊卡位都係空),店員答:「有人訂咗位。」咁算啦,年輕人無咩所謂。坐底枱面得一張下午茶餐牌,選擇勁少,落單叫咗雞扒蛋包飯、鐵板牛肉蓋飯,加$15小食韓式熱狗,飲品寫住$6無限添飲,打算叫奇異果茶+荔枝梳打,點知呢兩樣都無晒最後改左叫柚子檸檬梳打同凍奶茶,由於選擇太少,落單時順便叫:「唔該我想要另一個餐牌(即皮面餐牌)」店員篤著手上的機,視線在機上:「點另一款餐牌法?」我說:「即是紅色那本」,那個反應我呆了!前菜好快有,但佢無表示前菜係咪無限供應(只試過晚餐係無限)。所以我都唔清楚。等待食物時,見到有2個女仔由圓枱轉去卡位,她們食燒肉。哦原來那些位置留給高消費的客戶。食物真係麻麻 我
3點半去到,見到餐牌轉咗,

食物真係麻麻 我食雞扒蛋包飯 蛋幾好味 雞扒汁怪怪 飯真係⋯應該係炒飯 無燶但硬到似飯焦!
雞扒蛋包飯
鐵扒牛肉蓋飯就ok
鐵板牛肉蓋飯
野飲得個睇字
似凍嘅柚子蜜,無檸檬味
個熱狗!好難食!初初見人地話幾正先叫 完全係伏
4點20分左右 遞上餐牌叫我們先埋單,價錢$123
直至走時卡位都無人坐過
埋完單 無俾返張單我儲storellet積分 叫先俾返
總結一下有咩不滿地方
1.唔同你講邊啲有無限添加,邊啲無
2.一開始唔問你韓燒定食下午茶(其實我想燒 但佢無問就算了 坐底左就唔郁)
3.下午茶唔俾其他餐牌選擇
4.食物方面 好食可以好好味,但難食真係好難食。

如果服務改善一下應該係出色嘅餐廳 有好嘅食物同樣要有好嘅服務
2016-07-02
$61.5 (下午茶)
鐵板牛肉蓋飯
  • 前菜
2016-06-22 923 浏览
上個月去過旺角個間分店,服務很好,上菜速度很快,環境都闊落,所以今日就帶屋企人去近近地既荃灣呢間分店試下。點知一上到去座位之間空間好少地下好污糟,都算啦另一方面, 職員一帶你埋位之後就無人再理你餐牌,前菜,爐邊蛋... 都係無既叫左幾次先齊晒啲野到食緊既時候上烤肉又無剪刀上飯又無比碗想叫職員又無人見到或者叫完,無數次轉個頭會唔記得左記得有個阿姐叫完佢加菜,佢話轉頭俾我點知原來個轉頭係等佢慢慢執完附近三張台然後都係唔記左加菜....結論係全程都一肚氣快手啲食完就算點解呢間分店可以咁差。

點知

一上到去

座位之間空間好少

地下好污糟,都算啦

另一方面, 職員一帶你埋位之後

就無人再理你

餐牌,前菜,爐邊蛋... 都係無既

叫左幾次先齊晒啲野

到食緊既時候

上烤肉又無剪刀

上飯又無比碗

想叫職員又無人見到

或者叫完,無數次轉個頭會唔記得左

記得有個阿姐

叫完佢加菜,佢話轉頭俾我

點知原來個轉頭係等佢慢慢執完附近三張台

然後都係唔記左加菜....

結論係全程都一肚氣

快手啲食完就算

點解呢間分店可以咁差。
2016-06-20 868 浏览
19/5/2016 今日放假想搵間餐廳食吓唔想又茶餐廳,由於家住荃灣又冇出街關係,去Openrice search吓附近有咩推介餐廳,因為好耐冇食韓燒(本身一般,太怕食完成身味),即管相約三五知己一共四人去試試!一入去已經覺得少少中伏,地下痴立立又由又跣,枱面連上手食嘅食物都未清到😰,..唉~冇辦法已經坐底咗!好~入正堤,講吓食物,韓國餐廳一向會有幾款前菜供應,呢度亦一樣,有泡菜、芽菜、白蘿蔔及海帶,當中泡菜非常不錯,值得一試!其他就一般般,至於主菜,一共點了8樣,醬油蟹~第一次食,由於冇得比較,所以覺得味道ok,口感都良好;牛肋骨及牛舌~由於韓燒食品本身冇加任何調味料,所以冇味道可言👎🏻;魷魚~同樣冇任何味道👎🏻;原隻鮑魚及元貝~反而食到鮮味,味道尚可;芝士年糕~份量極少,只得幾件年糕,味道普通冇特別!總括食品:前菜比主菜好好多😓而店員服務亦非常有問題,全店店員大多年輕人,叫佢地添加前菜,要叫幾次,最離譜係燒元貝時可能元貝本身水份高,一接觸到火就彈得好利害,我地問店員可以點燒,佢竟然反問呢4隻係咩嚟,大家骨當唐O嘴😓竟然連原隻元貝都唔知係乜!埋單4人一共$1300,絕對唔平!最後,一
最後,一如所料,離開時成身油煙味,保證短期內都唔會再韓燒,都係日本烤肉適合我D!
2016-06-08 7078 浏览
 網上見到有團購買, 而且價錢又唔貴,午市四人餐連服務費, 每人都唔洗一百蚊,新式韓烤又未試過,當然要試下啦 ^^團購最怕book唔到位, 但幸好,呢間電話好易打通, 唔會話長響無人聽電話,好易book到星期日, 而且禮貌都好好...11:30am準時到達, 剛剛開舖,店內有圓枱 / 卡位,每張枱都有個煙通吸煙由於無乜人既關係, 我地可以自由坐, 最後揀左卡位坐, 唔會逼又舒躺...淨店員準備緊既時間,我地就先餐牌, 睇下平時有咩吃先,原來呢間有醬油蟹同醬油蝦15分鐘左右, 開始幫我地開爐同送頭盤過黎啦,一上台覺得好震撼, 好多頭盤, 除左沙律外, 其他都可以添加!!牛油芝士, 泡菜蛋, 醃蘿蔔, 昆布, 泡菜, 芽菜, 生菜包, 沙律....四人餐肉類係6選4, 我地揀左牛舌, 海蝦, 五花腩同雞,另外加送繪牛肋骨, 全部材料都好新鮮繪牛肋骨哇! 開頭以為得好少,點知入面有3大塊牛肋骨, 而且有冬菇蘿蔔等配料,牛肋骨大件又多肉, 仲唔韌添...店員都好好服務, 會主動問我地需唔需要添加,而且仲會主動幫同教我地燒, 我地先吃到咁好味既燒烤~五花腩完成啦, 燒到金黃色,又靚又香, 吃落d

網上見到有團購買, 而且價錢又唔貴,
午市四人餐連服務費, 每人都唔洗一百蚊,
新式韓烤又未試過,當然要試下啦 ^^

團購最怕book唔到位, 但幸好,
呢間電話好易打通, 唔會話長響無人聽電話,
好易book到星期日, 而且禮貌都好好...

11:30am準時到達, 剛剛開舖,
店內有圓枱 / 卡位,
每張枱都有
個煙通吸煙
由於無乜人既關係, 我地可以自由坐,
最後揀左卡位坐, 唔會逼又舒躺...
淨店員準備緊既時間,
我地就先餐牌, 睇下平時有咩吃先,
原來呢間有醬油蟹同醬油蝦
15分鐘左右, 開始幫我地開爐同送頭盤過黎啦,
四人餐肉類係6選4,
我地揀左牛舌, 海蝦, 五花腩,
另外加送繪牛肋骨, 全部材料都好新鮮
牛舌
海蝦
繪牛肋骨
哇! 開頭以為得好少,
點知入面有3大塊牛肋骨, 而且有冬菇蘿蔔等配料,
牛肋骨大件又多肉, 仲唔韌添...
繪牛肋骨
店員都好好服務, 會主動問我地需唔需要添加,
而且仲會主動幫同教我地燒, 我地先吃到咁好味既燒烤~
五花腩
五花腩完成啦, 燒到金黃色,
又靚又香, 吃落d肥膏咇得出黎, 正!!!

2016-06-05
午餐
用餐优惠
團購
牛舌
海蝦
2016-06-07 1015 浏览
難得同事生日 得個半鐘食生日飯 見炑八成日做燒肉團購 但午餐得一個鐘,好難可以開爐,原來佢都有set lunch,更要上去試試啦佢係沙嗲王上面 都好易搵 入到去午餐時間當然比晚上少人,唔洗等位。野食黎得唔算快,都等左2個幾字,不過全部野食都好熱,朋友食左豬肉粉絲,可能有泡菜關係,佢地覺得比較辣,肉有點過熟,不是粉絲好彈牙好食。我就食LA骨飯,好好食,牛仔骨好軟好香,鐵板上仲有飯焦。我地仲加錢叫小食,要左芝士雞,鐵板上有芝士粟米底加炸雞塊,原來不停用雞轉汁黏上雞,哈,去過韓國都唔識原來甘食好好食。整體大家都滿意 就算唔黎食燒肉食午餐都ok

原來甘食好好食。

整體大家都滿意 就算唔黎食燒肉食午餐都ok
2016-06-03
庆祝纪念
生日
  • 韓式LA骨炒粉絲
2016-06-05 806 浏览
第一次去炑八竟然唔係食燒肉 係食下午茶🤔炑八既下午茶原來幾抵食喎好大間好闊落 但係當日人手就好似比較少好忙但店員都好禮貌食物都等左一段時間 不過下午茶休休閒閒當坐多陣囉1個餐48蚊連4款配菜加$10有小食個小食都唔小架喎 好大份揀左芝士粟米同埋泡菜芝士煎餅熱辣辣 好多芝士喔 粟米都幾甜泡菜芝士煎餅相對就比較普通點但也合格👅鐵版LA骨飯骨好入味而且好稔唔會韌 黑椒汁配飯正喎石頭牛肉飯宇治金時冰沫有驚喜喔 冰唔會淡mou mou 而且好綿綿大大粒紅豆好甜配上抺茶粉同煉奶真是perfect match加$6有無限添加特飲😋左邊是士多啤梨梳打 右邊是韓藍天使梳打味道無藥水味但略為偏甜
第一次去炑八竟然唔係食燒肉 係食下午茶🤔

味道無藥水味但略為偏甜
2016-04-13
  • 芝士粟米
2016-06-03 912 浏览
廣告賣很兇,所以決定一試。今次點了豬肉套餐,睇meun感覺二人餐份量好小,重擔心唔夠飽,實情已經夠食有多,因為有一大塊煎餅同多款前菜。跟餐有沙律同各款泡菜,樣樣都好食!至愛大豆芽同海帶,大豆芽麻油味香,海帶酸酸的十分開胃。爐邊泡菜蛋同芝士粟米可以任添,大愛芝士粟米!!下層肉類方面基本上全部都好有肉味,好juicy,唔鞋唔un,點小小鹽已經好好食!上層豬皮及年糕燒完好硬,唯一失色地方(可能係我唔識燒)。蝦大大隻啖啖肉,燒菇同樣十分惹味。同朋友唔食多春魚,但唔可以轉其他食物。芝士燒蠔亦係大大隻!十分新鮮!推介推介!朋友唔食蠔的關係,我一個人食晒4隻。泡菜煎餅好大的一塊!食兩塊已經好飽好飽。味道唔錯,不過較為軟身。
廣告賣很兇,所以決定一試。

難得妹妹同男朋友Day Off,見到炑八既Tea感好似不錯又好豐富,於是諗住去食餐又正又抵既!去到門口拎飛,門口個丫姐又乜都冇講。我地諗住就咁上去啦,上到去有另一個丫姐安排我地坐低,話下午茶未開始叫我地坐陣。當我地睇緊食乜個陣,有個男人就趕我地走話你地落反去啦,我唔理,總之就未夠鐘!(態度仲要好衰)..好,咁我地落去等。到夠鐘個陣請人上去,我地係第一個坐低亦都第一個落單,係個男人入機既!但吾知點解最後變左個丫姐個名?明明唔系佢!前菜同湯來得好快,以為之後都好快啦!點知。。。。?同我地差不多時間入來既其他人主菜好快就來左,我地就覺奇怪,吾係我地叫先架咩?點解隔離枱同我地叫一樣既野但人地就來先?O咀。。。好啦沒所謂,等多陣!15分鐘過後(其他枱既人既野食都食晒咁濟,我地都係一個前菜野食都未嚟!好,我地搵人催下,點知職員勁少,睇我地個邊個丫姐又新來咁,叫完再叫叫左4,5次我地先有人理!個經理態度又差,仲要敷衍我地!過多10分鐘先上第一道主菜!真搞笑,問佢系咪漏單又話NO,其他人都食完咁濟!!已經成肚氣,冇晒食慾。嚟第2,2道主菜,第左咁耐結果係比錯野!石頭雞飯變左豬肉LA骨配粉絲變左配飯!唉

嚟第2,2道主菜,第左咁耐結果係比錯野!石頭雞飯變左豬肉
LA骨配粉絲變左配飯!
唉。。。真係幾無奈,結果又要等。。。等等等又已經成個中。。真心覺得好錯,我食過旺角個間,都冇咁衰,服務好好的。。。真倒霉

而且又話前菜任食,個丫姐見我地添左2次前菜就黑晒臉咁,大佬。。。3個人添2次細細碟既前菜,好過份咩??

今次簡直係一個不快經歷,員工服務真係。。。無言!!
2016-05-26 726 浏览
其實我已經食過兩次炑八,不過兩次都係食燒肉,得知佢地推出左下午茶!價錢仲平好多所以一試!員工先為我地上湯、前菜!沙律菜、海帶、豆芽被我一個人食得7788已經開始覺得飽飽地!飲品方面加HK$6可以無限添加!唔錯!朋友簡左芝士雞肉串燒(HK$48)芝士份量係好多,但肉就得3舊,有點唔夠喉,而且肉質非常稔口感有點怪!我就簡左雞肉年糕湯面,同樣HK$48,下午茶餐基本都係哩個價錢!雞肉無串燒果個咁稔,口感好D!但年糕煮得太耐既關係,無左煙煙韌韌既口感!加HK$10就有薄餅!泡菜加芝士既配搭幾滋味,味道酸酸辣辣!另外再叫左左甜品!麻糬煙韌!配上紅豆、豆粉一齊食雪花冰幼細,食到一半再加練奶已經好夠味!
其實我已經食過兩次炑八,
不過兩次都係食燒肉,
得知佢地推出左下午茶!
價錢仲平好多所以一試!
員工先為我地上湯、前菜!
沙律菜、海帶、豆芽被我一個人食得7788
已經開始覺得飽飽地!
飲品方面加HK$6可以無限添加!唔錯!
朋友簡左芝士雞肉串燒(HK$48)
芝士份量係好多,但肉就得3舊,
有點唔夠喉,而且肉質非常稔
口感有點怪!
我就簡左雞肉年糕湯面,
同樣HK$48,下午茶餐基本都係哩個價錢!
雞肉無串燒果個咁稔,口感好D!
但年糕煮得太耐既關係,
無左煙煙韌韌既口感!
加HK$10就有薄餅!
泡菜加芝士既配搭幾滋味,
味道酸酸辣辣!
另外再叫左左甜品
麻糬煙韌!配上紅豆、豆粉一齊食
雪花冰幼細,食到一半再加練奶已經好夠味!
2016-05-25 2761 浏览
朕今日聽隨從介紹,黎到荃灣食個下午茶,聽講大件夾抵食,朕就梗係要試下有幾好食啦!黎到門口睇下個MENU,幾十個大洋一個下什茶,都OK既,就坐底叫野食。朕叫左個韓式LA骨炒粉絲,用鐵板上,上枱嗰時仲啫啫聲,夠哂氣勢,韓式LA骨即係牛仔骨,牛仔骨食落都幾稔身,又夠入味,份量都OK,另外炒粉絲再加左啲什菜同芝蔴夠哂香口,粉絲食落夠味又夠彈牙,Good!另外下午茶SET加十個大洋就可以有一份芝士粟米,份量都幾大,用鐵板上一上枱就要即刻攪混,免得燶底,芝士夠香濃又煙韌,粟米又夠甜,抵食!另外跟餐仲有小食四㨂一,朕就㨂左韓式迷你熱狗,一口咬落,韓式迷你熱狗炸到金黃香脆,入面都唔會太乾,外脆內軟。另外朕覺得最好既就係加六個大洋,可以特飲無限添飲!!!Good Good Good!!!-----完-----
芝士粟米
韓式迷你熱狗
-----完-----
2016-05-01
芝士粟米
韓式迷你熱狗
2016-05-24 1274 浏览
每年都會去幾次荃灣整頭髮,每次都整最少3小時,有次整左6小時,洗剪焗油加染電,坐到呆,所以一定要先醫飽肚子才去今次先去炑八韓烤吃個 tea我也是第一次到韓食店吃 tea,原來除了BBQ,還有很抵吃48元的 Tea Set先來一碗海帶湯清一清喉還有泡菜、酸味海帶作為涼菜,酸酸辣辣,令食慾大增小吃還有迷你熱狗有點驚訝,熱狗不算迷你,吃下去很脆味香口,中間的香腸份量略小了一點點但吃完有滿足感飲品我點了奇異果冰茶,朋友點了一個非常夏日的韓藍天使梳打其實2杯都是微甜,涼透心的感覺,吃過小吃再飲幾口,舒緩調節一下味覺Tea Set 另外加10元,可以再點一款小吃我們要了芝士粟米芝士配粟米,真的非常非常好吃,突顯粟米的香甜,又有芝士的煙銀好咬口真的越吃越想吃! 其實吃多二口也不覺得膩,我非常喜歡這道小吃主食石頭雞肉飯上台時石頭飯仍很熱很多不同的配菜加雞肉及蛋混合一起,香味撲鼻,也傳來飯焦的味道味道不錯,也覺得其實非常健康韓式LA骨炒粉絲炒粉絲味道很好,粉絲炒得剛好,沒有爛糟糟的味道,有點彈牙煙銀感,每條粉絲都很入味。 加上LA骨很軟腍,配合得令人非常好,我想下次也會點這個。 最後我們還點了宇治金時冰
今次先去炑八韓烤吃個 tea

先來一碗海帶湯清一清喉

還有泡菜、酸味海帶作為涼菜,酸酸辣辣,令食慾大增
小吃還有迷你熱狗

但吃完有滿足感
飲品我點了奇異果冰茶,朋友點了一個非常夏日的韓藍天使梳打

Tea Set 另外加10元,可以再點一款小吃

我們要了芝士粟米

主食

石頭雞肉飯
上台時石頭飯仍很熱

味道不錯,也覺得其實非常健康
韓式LA骨炒粉絲
最後我們還點了宇治金時冰抹 (HKD62)
Cream很柔滑,冰也做得很綿密

加上麻薯及紅豆,很有咬口,而且不是很甜

剛恰我口味

下午茶的份量好像有點多,不過好像給我找到好味又抵吃的另類下午茶了!

(不用老是吃常餐!!呵呵呵!)
  • 栗米芝士
  • 韓式LA骨炒粉絲
1K
2016-05-22 567 浏览
行開荃灣千色大減價累累地,想搵間抵食嘅又座得舒服嘅地方,一望op,附近位置,就出現了炑八,行出千色一個街口位,正正在轉角位超方便。一上到去,全層都是該店,地方又大,不用等待就有位,剛好是下午茶時段,看看餐牌,真的超抵,$48一個餐,已經有幾個跟餐小吃韓式清湯、泡菜、海帶、韓式迷你熱狗,泡菜味道爽脆帶少辣,韓式迷你熱狗炸得外脆內軟,小食已經令你覺得有超值嘅感覺!從餐牌上點了韓式LA骨炒粉絲,鐵板上已經將LA 骨切開一塊塊在熱盪盪嘅鐡板上,而粉絲非常煙韌彈牙不會太乾!驚唔夠飽重加了個芝士栗米,栗米爽甜,加埋又係鐵板上嘅芝士,芝士容化後混埋甜栗,非常有口感!只係多加$10,平時吃都唔得啦,一次過吃過飽!重有飲品多加$6,已經可以無限任飲,真的係一個休閒座座嘅好地方!
從餐牌上點了
只係多加$10,平時吃都唔得啦,一次過吃過飽!
重有飲品多加$6,已經可以無限任飲,
真的係一個休閒座座嘅好地方!
2016-05-01
下午茶
2016-05-22 513 浏览
約左朋友食tea吹吓水,佢帶左我去食韓國野,話就話tea但份量十足,主菜加$10又多一款小食,加$6特飲無限添飲,我地order左鐵板LA骨粉絲……D肉好入味粉絲嗦晒醬油好鬼正,炸雞好鬆脆伴住沙律一齊吃好醒胃,芝士粟米味道不錯但芝士太多好漏食吾晒,韓式煎餅就麻麻地好硬又油油地……所以我地再order另一款甜品“炑八豆粉紅空冰沫“,刨冰好棉棉配花生碎杏仁片原來好夾加埋紅豆溶揀奶……超正甜品。
2016-04-05
2016-05-19 4617 浏览
韓流熱潮有加無減,連帶屋企人瘋狂追看韓劇,韓星,仲有韓國菜。韓燒越開越多,炑八已開左好多分店,所以一於去潮聖下止下韓癮。這次訂了位,晚上7點鐘人流開始多,已有人在排隊等候。不得不提,要讚這裡服務員態度,服務都十分好!每樣介紹得好仔細,中途燒鮑魚,唔止介紹點燒,仲落手落腳幫忙,好抵讚!前菜有:菠菜,泡菜,蘿白片。份量都好足。一盆生菜要來包烤肉食。生菜爽脆。仲有大大盆沙律,好新鮮,係燒烤前先清清腸胃。沙律中的胡麻醬酸酸甜甜好開胃。今次只點了豬既護心肉,呢個部位個人覺得係好嫩滑,基本上無咩肥,但燒係上黎又唔會乾,肉汁依然保存,咬上啖啖肉。又沒有怎樣醃味,已經好夠味。呢個位置都係要去比較專門食韓燒既烤肉店先有。咁珍貴特色,一定要試。鮑魚6隻:絕對新鮮,因為上碟佢地仲係郁緊架,好生猛,大大隻。推介:服務員好細心教我地燒鮑魚,因為比較須時去燒。佢介紹左方法,包保燒鮑魚熟又唔會好un. 就咁燒保持原味,帶鮮甜又爽口,正!海鮮煎餅: 餡料豐富,蛋漿夠薄,令到煎完好脆口,蛋香撲鼻。醬汁有點點甜味。芝士生蠔:蠔肥美有海水鮮味,絕對唔腥,在錫紙盆上放滿滿芝士,原盆放在爐燒,芝士溶化沾上生蠔,未試過既食法,
韓流熱潮有加無減,
連帶屋企人瘋狂追看韓劇,韓星,仲有韓國菜。

這次訂了位,晚上7點鐘人流開始多,已有人在排隊等候。

前菜有:菠菜,泡菜,蘿白片。份量都好足。
一盆生菜要來包烤肉食。生菜爽脆。
前菜沙律
護心肉
就咁燒保持原味,帶鮮甜又爽口,正!
鮑魚6隻:絕對新鮮,因為上碟佢地仲係郁緊架,好生猛,大大隻。 推介:服務員好細心教我地燒鮑魚,因為比較須時去燒。佢介紹左方法,包保燒鮑魚熟又唔會好un. 就咁燒保持原味,帶鮮甜又爽口,正!
芝士生蠔:蠔肥美有海水鮮味,絕對唔腥,在錫紙盆上放滿滿芝士,原盆放在爐燒,芝士溶化沾上生蠔,未試過既食法,好豐富,推介!
呢餐好滿足,服務好,食得都開心d.
Re姐推介指數:4/5
前菜沙律
護心肉
2016-05-18 495 浏览
晚上訂了枱同朋友食飯順道切個生日蛋糕,一問之下不用切糕費真好,因為太開心點好多野食,飽到唔得時仲未食完。配菜芝士粟米泡菜蛋都可任加,泡菜會落好多,再加蛋,如果爐熱好快熟,幾好食下,不過粟米芝士的味就普通,不過不失。服務生都會主動幫我枱加👍🏻👍🏻不過可能人太多一個人做不來我們點左一個牛肉二人餐加醬油蟹,二人餐有不同的牛肉,味道不錯,再點少許醬食就好鮮味,不過牛肉片比較薄所以不可燒太耐,中火燒就好,開最大火好易燒焦😉😉不過可惜生菜只有一藍不可加😑,入面有齊青衣蘿蔔,放入爐邊熱一陣會比生食好點👍值得一提係餐中的蠔大大隻,燒一陣就食得,又甜又不腥,好好食👍🏻燒到有少少煙就得,太熟就不好食 最後都叫左份護心肉食,不過味道普通,份量不太夠,叫能叫普通

最後都叫左份護心肉食,不過味道普通,份量不太夠,叫能叫普通
2016-05-11
庆祝纪念