2019-08-16 96 浏览
這店是主打做外賣的,因為他的產品大多與招牌飯團和腐皮壽司為主,亦供應各類便當飯盒。這𥚃只有企位,由於我們趕住睇戲,正合我意。今天太肚餓,叫了三個腐皮,兩個飯圑和一個便當。三個腐皮壽司賣相相當吸引,三文魚,吞拿魚和左口魚都很新鮮,配上帶甜的腐皮一齊吃是很特別的感覺。但建議要加少許豉油一齊吃,那麼魚就會更鮮,而且可以中和腐皮的甜味。飯團的賣相也很精緻可愛,入面的餡料亦不少。最後的肥牛咖喱飯反而是一個美滿的結束,因為他的份量真的很大,而且咖喱是大有輕微的香辣,所以吃起上嚟十分刺激。

飯團的賣相也很精緻可愛,入面的餡料亦不少。

2019-08-16 41 浏览
三文魚牛油果腐皮壽司蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司炙燒左口魚腐皮壽司鰻魚玉子燒絲腐皮壽司以前都未試過食腐皮壽司,但食過之後原來係咁好味!首先,飯粒都係嚟自秋田嘅珍珠米.唔係單睇以後佢細細件,其實佢一件可能都等於2.5件壽司.各種刺身都非常新鮮鮮甜,而三文魚加配牛油果原來係咁夾.其次,鰻魚份量雖然唔多,但燒得火喉剛剛好.美中不足,係餐廳立食為主.溏心蛋薑蔥雞扒丼除咗腐皮壽司外,見佢丼飯種類都蠻多.薑蔥加埋燒汁每啖飯都好好味,雞扒就老咗D,同埋雞皮比較鬆散,但無助口味. 溏心蛋剛好,做到流心效果.

三文魚牛油果腐皮壽司
蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司
炙燒左口魚腐皮壽司
鰻魚玉子燒絲腐皮壽司

溏心蛋薑蔥雞扒丼
今日約了好朋友一同食晚餐,好想食日本野,在Times附近的這間是食我最愛的腐皮壽司。環境不是很大,但設計獨特,有好多可愛的擺設及裝飾,感覺好舒服!播放著輕快音樂,好正好放鬆!可惜的是無椅子坐下來品嚐,如果有1-2個坐位就更好!服務好好,男侍應幫忙耐心點餐,當見到我等候好友時,佢主動幫助將食物放入冷櫃,好貼心食物款式都幾多喔!有特色推介的腐皮壽司、正飯團、咖哩飯等等,好吸引又滿足喔!即叫即製,夠哂新鮮我們2人點了2個不同味道的正飯團:(西京燒三文魚及吞拿魚拖羅蓉正飯團)好大個,好香軟的飯團,微微熱的溫度,中間夾著不同的內餡(我的是香濃有口感的西京燒三文魚、我朋友的是新鮮嫩滑的吞拿魚拖羅蓉)(為食腐皮壽司):好吸引好靚的擺放,新鮮又大件,好喜歡腐皮壽司不會太甜,但好香豆味又唔會乾身明太子三文魚微微香辣咸咸的明太子三文魚,三文魚顏色好靚又健康泡菜三文魚泡菜配三文魚好特別,辣辣的汁加上有口感三文魚,野味喔!我喜歡這個配搭黑松露帶子粒帶子切開的、厚身又嫩滑的,上面放上濃郁黑松露,帶出了鮮味,好正必點!鰻魚玉子燒絲鰻魚醬汁好香好滋味,切成粒粒的更香口,配上玉子蛋絲!爆汁肥牛丼(+咖哩汁)這個飯大讚

我們2人點了2個不同味道的正飯團:
正飯團
(西京燒三文魚及吞拿魚拖羅蓉正飯團)

明太子三文魚
微微香辣咸咸的明太子三文魚,三文魚顏色好靚又健康

泡菜三文魚

鰻魚玉子燒絲
鰻魚醬汁好香好滋味,切成粒粒的更香口,配上玉子蛋絲!

爆汁肥牛丼(+咖哩汁)
爆汁肥牛丼

這個飯大讚,肥牛份量好多,軟腍帶有牛香味,配上軟軟紅蘿蔔及薯仔粒,加上香口唔會太辣開胃的咖哩醬汁,配飯一流!

2019-08-14
  • 泡菜三文魚腐皮壽司
  • 黑松露帶子腐皮壽司
  • 明太子三文魚
2019-08-14 128 浏览
今日銅鑼灣收工,途經耀華見到有間新開嘅日式壽司,飯團和便當餐廳 - Hungry Dino。呢間餐廳主打係腐皮壽司系列,但主要都係做外賣多,因為店並唔大,只有幾個站位供堂食。明太子三文魚 $20三文魚嘅食落新鮮嫩滑,而且有油脂,厚薄均一, 加埋勁新鮮明太子,食落口非常之有口感。蔥吞拿拖羅蓉 $22吞拿魚有色澤,拖羅蓉肉質肥美,一口咬落去,裏面嘅油脂溢出,配上蔥花和腐皮,將吞拿魚嘅腥味除去。黃金魷魚飯團 $18黃金魷魚好看好爽口,粒粒魷魚食落好鮮甜,配埋飯食一啲都唔會覺得漏。雞排便當 $48便當用上珍珠米,食落唔粗糙有口感,而雞塊肉質軟滑,而加 $4 配上咖哩汁送飯,真係非常之開胃。

明太子三文魚 $20

蔥吞拿拖羅蓉 $22

黃金魷魚飯團 $18

雞排便當 $48
2019-08-13 58 浏览
Curry Beef Rice Bowl爆汁肥牛丼$48 (加咖哩汁$4)以為只係普通嘅飯盒,原來有驚喜!肥牛份量好多,男仔都絕對夠食。個人認為必須加咖喱汁,因為佢仲會有薯仔蘿蔔等等嘅配料,而且咖喱汁唔會死鹹或死甜,正!with Miso Soup附味噌湯材料有豆腐海帶等等,味噌香濃又唔會過鹹。Sencha Tea煎茶建議等起碼10分鐘後開始飲,味道幾香濃,有別於一般提供綠茶嘅日本鋪頭,煎茶好特別。Scallop with Black Truffle黑松露帶子腐皮壽司 $22嚟呢間鋪頭主要係想試吓佢啲特色壽司,黑松露帶子配搭幾特別,帶子超大隻,亦鮮甜,超抵食。Unagi with Sliced Tamagoyaki鰻魚玉子燒絲腐皮壽司 $20鰻魚香滑,加上玉子燒絲口感特別,鰻魚嘅汁好惹味!Mentaiko Salmon明太子三文魚腐皮壽司 $20明太子一向有獨特嘅味道,配上經常食到嘅三文魚,別有一番風味!Minced Tuna with Spring Onion蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司 $22吞拿拖羅食得出好新鮮,而且份量好多,好抵食。Saikyo Salmon Onigiri西京燒三文魚
Curry Beef Rice Bowl
爆汁肥牛丼$48 (加咖哩汁$4)

with Miso Soup
附味噌湯
材料有豆腐海帶等等,味噌香濃又唔會過鹹。

Sencha Tea
煎茶

Scallop with Black Truffle
黑松露帶子腐皮壽司 $22

Unagi with Sliced Tamagoyaki
鰻魚玉子燒絲腐皮壽司 $20
鰻魚香滑,加上玉子燒絲口感特別,鰻魚嘅汁好惹味!

Mentaiko Salmon
明太子三文魚腐皮壽司 $20

Minced Tuna with Spring Onion
蔥吞拿拖羅蓉腐皮壽司 $22
吞拿拖羅食得出好新鮮,而且份量好多,好抵食。

Saikyo Salmon Onigiri
西京燒三文魚飯團 $17
由於我哋都比較肚餓,所以再叫咗兩個飯團。三文魚有醃過,所以即使冇醬汁都唔會覺得冇味道。

Minced Tuna with Spring Onion
吞拿魚拖羅蓉飯團 $20
呢個飯團算係小小失準,因為比較乾,但係味道依然好味,如果有返少少特別醬汁咁就Perfect了!
2019-08-09
2019-08-13 100 浏览
餐廳以恐龍為主題,到處都是打卡影靚相的位置。細小的空間以立食為主,很適合午餐外賣返公司吃🤣 餐廳主打腐皮壽司,另外還有便當同飯團。樣樣都好吸引,所以就每款都點來試試看啦😂 為食腐皮系列🍣三文魚牛油果: 三文魚大大粒好新鮮,同牛油果好夾甜蝦蟹籽: 鋪滿了超多蟹籽,甜蝦亦都很鮮甜柚子左口魚: 左口魚表層微微燒過,入口軟化,再配上適量的柚子汁,好開胃呢黑松露帶子: 帶子很大塊,但味道比較淡,應該微微燒香會比較鮮味懶人便當🍱溫泉蛋西京燒鯖魚丼份量很多,鯖魚鮮甜,連同溫泉蛋和西京燒汁拌著吃好惹味便當付送味噌湯,連恐龍都想飲湯🤣🤣正飯團🍙吞拿魚拖羅蓉: 拖羅蓉一般西京燒三文魚: 燒三文魚份量都算多,點醬油會更好吃吃了很多很多飯的一個晚上,很滿足🥰 會繼續支持助養小朋友的良心小店👍🏻

為食腐皮系列🍣

三文魚牛油果: 三文魚大大粒好新鮮,同牛油果好夾
甜蝦蟹籽: 鋪滿了超多蟹籽,甜蝦亦都很鮮甜

懶人便當🍱

便當付送味噌湯,連恐龍都想飲湯🤣🤣

正飯團🍙

吞拿魚拖羅蓉: 拖羅蓉一般
西京燒三文魚: 燒三文魚份量都算多,點醬油會更好吃

Boyfriend and I met up for dinner at Causeway Bay and I told him I wanted to try out this new place called Hungry Dino. I saw a favorable reviews so we went to find where it was.Located in Causeway Bay, in the street right behind Times Square, is a tiny shop selling various rice boxes and onigiri. Called Hungry Dino, it had a clear dino decorated theme. There walls had a dino. They seemed to have a lot of dino decorations as well.Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. Th

Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. Though geared for take away, they had a small counter for dining in but there are no seats available. It's standing room only.

Boyfriend and I ordered a few items to share. This is the beef rice bowl ($48) and comes with a miso soup or tea. We chose miso soup and I forgot to take a photo. But it was just your regular miso soup and not that amazing enough to mention.  The beef was packed with flavor and tender.  There was a generous amount of teriyaki sauce on top. The amount of rice was plenty and more than we expected.

We also shared onigiri (crab paste, $20, on the left and saikyo salmon, $18, on the right). We added four Dino Bean Curd (from left to right: mentaiko salmon, $18, scallop with black truffle, $22, minced tuna with spring onion, $22, and grilled engawa with pomelo, $22). The onigiri was not as big as other places I've been to but it was packed with stuffing. The crab paste was delicious and was the stand out. The Dino Bean Curd were bigger than the usual inari sushi. They reminded me more of yubuchobap (Korean style inari sushi) as it's much larger than the Japanese ones and they tend to put things on top of the rice. I liked them a lot more than the bento box. The tofu pockets were sweet but not overly sweet. The toppings were good and very interesting. The best we ordered was the mentaiko salmon.

Portion size was larger than we expected so I think we over ordered. I guess we always assume tiny portions in Hong Kong but this was definitely dinosaur portions. Service was fast. Will probably return and be a good option for take away next time.
2019-08-06
近排係OpenRice碌到呢間以特色兼大大件既腐皮壽司做主打嘅小店,就相約朋友放工之後一齊去試下。地址寫係百樂中心,以為間餐廳真係係果幢大廈入面,點知原來係百樂中心前幾個鋪位,想去嘅朋友記得要留意下。呢間餐廳專做立食同外賣,最啱喺附近返工嘅打工仔。雖然係小店,但係都睇得出佢裝修好擺心機,近住門口就已經有一大幅🦖畫做生招牌。兩張長枱都擺滿左盆栽同埋同🦕嘅擺設,成個氛圍簡直令你覺得好似置身係花園入邊用餐一樣。我地order咗四件腐皮壽司,分別係甜蝦蟹籽,三文魚牛油果,柚子左口魚同黑松露帶子。我就比較鍾意三文魚牛油果同埋甜蝦蟹籽,因為呢兩件比較重口味,就算有腐皮,三文魚同甜蝦嘅鮮味都唔會被蓋過。相反帶子雖然新鮮但係口味就比較淡。建議可以改用另一款既帶子。另外都order左一個$46既溫泉蛋西京燒鯖魚便當,相當有水準,份量亦多,一定夠飽。支持小店!希望越做越好!
呢間餐廳專做立食同外賣,最啱喺附近返工嘅打工仔。

支持小店!希望越做越好!

2019-08-08
前兩日看報導,發現這間位於銅鑼灣的Hungry Dino「為食龍」,是少有出錢又出力「助養」小朋友的良心小店。為表支持,今日就與一位在附近返工的朋友,齊齊上去搵食!——————————小店面積不大,不設椅子,只能立食;但這裡主打輕食,相信幫襯的朋友們亦不會預計在此「慢慢嘆」~整體裝修走夏日風,以綠色為主調,不乏仙人掌等植物。為呼應店名,牆上貼有漫畫小龍的馬賽克畫,多款擺設亦用龍做主題,摩登搞怪。🔸為食腐皮系列 -明太子三文魚 $20本人最愛三文魚,於是毫不猶豫叫了這款!腐皮壽司份量飽滿,三文魚新鮮嫩滑,與明太子的香氣及口感特別match!-黑松露帶子粒 $22意想不到的夾!帶子食落清淡,黑松露醬相對香濃,一淡一濃,配合得宜。值得一讚的是,黑松露落得重手,表面及帶子下都有,足料之選。-鰻魚玉子燒絲 $20鰻魚飯一向好食,但將鰻魚切粒,放上腐皮壽司就不多見。雖然味道不算驚喜,但質素不錯,食得亦方便。-蔥吞拿拖羅蓉 $22這個就不合我口味,個人覺得吞拿魚蓉偏腥,連蔥香都蓋不過,不過朋友就好鍾意,覺得好fresh~🔹肥牛雞扒雙拼 $53皇牌之選!一盒兩款口味:和風牛肉、蔥油照燒雞扒,牛肉量爆多
——————————

-鰻魚玉子燒絲 $20

-蔥吞拿拖羅蓉 $22

🔹肥牛雞扒雙拼 $53
肥牛雞扒雙拼

皇牌之選!一盒兩款口味:和風牛肉、蔥油照燒雞扒,牛肉量爆多,雞扒嫩滑夠甜,兩款醬汁都調得剛剛好。加上它汁夠多,拌飯食超級開胃!絕對會encore!

🔸正飯糰
正飯糰

-泡菜三文魚 $17

飯糰一向清淡,配合濃味的泡菜三文魚,整體味道不錯!

-蟹膏 $20

餡料有蟹膏及蟹籽,味道特別鮮~

為食腐皮系列
肥牛雞扒雙拼
正飯糰
平時岀銅鑼灣整睫毛 都會經過呢間舖頭主打日式便當、飯團、腐皮壽司等 方便快捷的料理今次終於入去試下!————————————————————- 為食腐皮系列 -1️⃣ 明太子三文魚 |$20滿滿微辣的明太子和三文魚肉咬一啖 明太子和三文魚便快要溢岀來份量真的很實在!配上腐皮的甜味 令整體味道更有層次😛.2️⃣ 黑松露帶子粒 |$22放入口時,鼻子瞬間聞到香噴噴的黑松露味身為松露fans的朋友 相信已經心心眼😍入口帶子爽滑、新鮮不錯!不錯!.3️⃣ 鰻魚玉子燒絲 |$20粒粒的鰻魚舖滿在腐皮壽司的表面加上玉子絲 ,感覺更細膩鰻魚完全無骨 👍🏻 可以好放心咁大大啖食.4️⃣ 葱吞拿拖羅蓉 |$22香葱配上吞拿魚粒 加入醬油令吃鮮味更突出吞拿魚粒和壽司飯之間夾有拖羅蓉令口感更有層次.5️⃣ 蟹膏飯團 |$20聽見蟹膏配飯這個配搭已經知道無得輸😌蟹膏餡料沒有在客氣每啖飯團都能吃到不少蟹膏!推薦大家一試!.6️⃣ 黃金魷魚飯團 |$18結實的飯團內 🍙包含著一條條爽滑的魷魚鬚飯團的調味和魷魚的鮮味 產生了微妙的變化!-肥牛雞肉雙併 |$53屬懶人便當系列 便當用上珍珠米肥牛醃制調味得很不錯 十分有日式風味🍱雞塊肉質軟滑
平時岀銅鑼灣整睫毛 都會經過呢間舖頭
主打日式便當、飯團、腐皮壽司等 方便快捷的料理
今次終於入去試下!
————————————————————
- 為食腐皮系列 -
1️⃣ 明太子三文魚 |$20
滿滿微辣的明太子和三文魚肉
咬一啖 明太子和三文魚便快要溢岀來
份量真的很實在!
配上腐皮的甜味 令整體味道更有層次😛
2️⃣ 黑松露帶子粒 |$22
放入口時,鼻子瞬間聞到香噴噴的黑松露味
身為松露fans的朋友 相信已經心心眼😍
入口帶子爽滑、新鮮
不錯!不錯!
3️⃣ 鰻魚玉子燒絲 |$20
粒粒的鰻魚舖滿在腐皮壽司的表面
加上玉子絲 ,感覺更細膩
鰻魚完全無骨 👍🏻 可以好放心咁大大啖食
4️⃣ 葱吞拿拖羅蓉 |$22
香葱配上吞拿魚粒 加入醬油令吃鮮味更突出
吞拿魚粒和壽司飯之間夾有拖羅蓉
令口感更有層次
5️⃣ 蟹膏飯團 |$20
聽見蟹膏配飯這個配搭已經知道無得輸😌
蟹膏餡料沒有在客氣
每啖飯團都能吃到不少蟹膏!
推薦大家一試!
6️⃣ 黃金魷魚飯團 |$18
結實的飯團內 🍙
包含著一條條爽滑的魷魚鬚
飯團的調味和魷魚的鮮味 產生了微妙的變化!
肥牛雞肉雙併 |$53
屬懶人便當系列 便當用上珍珠米
肥牛醃制調味得很不錯 十分有日式風味🍱
雞塊肉質軟滑 最緊要係無骨!
啱哂我呢d懶鬼 食個快飯方便又快捷😆
牛肉和雞塊舖滿整個飯面
加$4 有咖哩汁 🥘 甜咖哩同牛、雞肉十分夾!
呢個便當相當飽肚 味道又好
支持一下香港的小店💪🏻
蟹膏飯團
蟹膏飯團
2019-08-06 804 浏览
成日去百樂中心食飯 經過都見到呢間裝修好別緻 有條恐龍做標誌既外賣餐廳🦖 連餐牌都好似好吸引 今日終於去咗試啦😆餐廳以外賣為主 另有兩張枱比客人立食 擺切都好有特色😛 餐牌主要分為便當 腐皮壽司同飯團🍙 樣樣都咁吸引我地當然每樣都要試下啦😂 我地揀左4款腐皮壽司 2個飯團同一個便當🍱 腐皮壽司我地試左三文魚牛油果 明太子三文魚 黑松露帶子粒同蔥呑拿拖羅蓉😍 4件係超級大件丫 份量勁多 甜甜既腐皮同刺身好match 三文魚牛油果好fresh👍🏻 明太子三文魚唔駛講惹味好食 黑松靈帶子既黑松靈夠哂濃 蔥呑拿拖羅蓉魚生真係多到滿瀉好滿足 如果飯粒再煮耐d淋d相信口感會更好😆飯團方面我地就揀左蟹膏同黃金魷魚味 蟹膏醬同樣足料 啖啖都食得到🦀 黃金魷魚仲有魚籽係入面 口感豐富幾好食😋壓軸登場既係爆汁肥牛飯 超多肥牛配上香甜既咖哩汁真係令人食完一啖又接一啖 味道唔辣 肥牛份量之多絕對足以送哂成個飯👅 套餐仲送味噌湯或綠茶 銅鑼灣區外賣又多一間好選擇啦🌟

爆汁肥牛飯
套餐仲送味噌湯或綠茶 銅鑼灣區外賣又多一間好選擇啦🌟
爆汁肥牛飯
2019-08-05 133 浏览
耀華街係銅鑼灣灣出名嘅食街,今日同女友行開銅鑼灣,順便過去搵食,行過見到嚟間地舖,感覺不錯,所以入去試試正飯團好足料黃金魷魚- 好好味,而且偏濃味,我最愛,黃金魚子脆卜卜,魷魚淋得嚟有咬口,加埋一齊食好有口感蟹膏-飯團內包住啖啖的蟹膏,很香濃,而且加入蟹子,脆卜卜,增加了口感爆汁肥牛丼(加咖哩汁)- 你又好入味,有啲日本醬汁嘅味道,配埋咖喱汁相得益彰跟餐會送麵豉湯或茶,而我揀左麵豉湯,好大杯,大概有一般連鎖性咖啡店大杯裝左右size,而且很濃郁

正飯團好足料

黃金魷魚

蟹膏

爆汁肥牛丼(加咖哩汁)

麵豉湯
黃金魷魚
蟹膏
爆汁肥牛丼(加咖哩汁)
麵豉湯
  • 爆汁肥牛丼
OMG!做到過晒鐘喇!仲要同同事K小姐趕住出去開會,lunch都未食!無飯落肚又點得呢!K小姐介紹我去到公司附近銅鑼灣新開嘅Hungry Dino,主打日式快餐,雖則店面面積唔大,只有兩張凳,但立食都係一個日本文化體驗。為食腐皮系列:三文魚牛油果、泡菜三文魚簡單嘅腐皮壽司,加入咗唔同嘅配料,即刻就變得好不一樣喇。三文魚牛油果腐皮壽司份量好多,一啖真係食唔晒,而牛油果配上三文魚真係清新;而泡菜三文魚腐皮壽司好驚喜,味道夠濃,辣辣哋嘅泡菜加上甜甜哋嘅腐皮,味道好有層次。正飯糰系列:蒲燒鰻魚、川味麻辣雞講到日式快餐,又點少得飯糰呢?呢到嘅飯糰即叫即包,所以紫菜仲好脆,而飯仲係新鮮溫暖。蒲燒鰻魚飯糰嘅份量足,加上成個飯糰都充滿鰻魚汁,真係無得輸;而川味麻辣雞飯糰口味比較獨特,夠晒創意。方格魚生丼魚生丼有三文魚、吞拿魚、左口魚、玉子、青瓜同紫菜,賣相一流!刺身當然夠新鮮,不過,飯底份量唔多,好似我M佬一個人食都唔夠。

2019-06-27
2019-08-05 60 浏览
在銅鑼灣的上班族💼你們平時Lunch 會吃什麼呢?黃金一點的時間銅鑼灣你說得出的餐廳都是滿滿的人,總要花超過十五分鐘等位?.最近發現了一間走日系而又「快」的便當🍱打卡餐廳🍴,餐廳以卡通恐龍🦖為主題,令客人在等餐其間都可盡情打卡!.唐心蛋薑蔥雞扒丼 (+咖喱汁$4) $48(配麵豉湯/煎茶)唐心蛋煮得剛好,不會過老。雞扒份量很大,比我的手掌還要大,肉質都不錯👌🏻不會太韌太乾,厚度又足夠!咖哩汁份量都多的,飯的份量男生可以要叫多一個飯團🍙才足夠,但女生就一定足夠了!.為食腐皮系列 (腐皮壽司🍣)明太子三文魚 $20 - 微微辛辣,再配上甜甜腐皮幾開胃。柚子左口魚 $22 - 左口魚表層微微燒過,入口軟化,上層再配上適量的柚子汁,將左口魚中的油膩感剛好解除!黑松露帶子 $22 - 帶子的鮮味不會被黑松露味道蓋著,味道剛好!鰻魚玉子燒絲 $20 - 鰻魚軟綿綿,沒有軟骨,不錯!.正飯團🍙黃金魷魚🦑 $18 - 味道普通,吃下比較乾。蟹膏 $20 - 「有驚喜!」蟹膏十分鮮甜,料很多,吃到三分二都還有蟹膏!..

唐心蛋薑蔥雞扒丼 (+咖喱汁$4) $48
(配麵豉湯/煎茶)
為食腐皮系列 (腐皮壽司🍣)
明太子三文魚 $20 - 微微辛辣,再配上甜甜腐皮幾開胃。
鰻魚玉子燒絲 $20 - 鰻魚軟綿綿,沒有軟骨,不錯!
正飯團🍙
黃金魷魚🦑 $18 - 味道普通,吃下比較乾。

呢間餐廳強烈推介‼️其中一個原因係佢有幫小朋友 呢啲一定要幫襯👍🏻有懶人便當🍱、為食腐皮系列😻、飯團🍙、車仔丼飯揀店舖冇座位 只有一個吧枱 可以選擇企喺度食 不過多數都係外賣.最鍾意食就係為食腐皮😻👍🏻有好多款唔同口味揀 今次食咗四款腐皮甜甜地😍好好味 飯嘅份量好多 女仔食兩件都飽晒啦👉🏻鰻魚玉子燒絲 $20鰻魚切到細細粒 依然係咁厚肉🤤 有少少蒲燒鰻魚汁 甜甜地份量剛剛好玉子燒絲好香 襯托鰻魚食好夾🤤👉🏻明太子三文魚 $20滿滿嘅三文魚🍣 加咗明太子特別惹味🤤有少少微辣 同辣味三文魚嘅味道差唔多👉🏻甜蝦蟹籽 $20鋪滿晒勁多蟹籽😍同腐皮一齊食口感豐富啲嗰四條甜蝦真係好鮮甜😂👉🏻蔥吞拿拖羅蓉 $22先鋪滿滿嘅拖羅 再放上香蔥吞拿魚味道都幾鮮甜😋冇腥味.另外有懶人便當🍱每款都唔同價錢嘅$28-$58左右爆汁肥牛丼 $48抵食過吉野家多多聲啦👍🏻‼️份量係超級多起碼有2大碗飯肥牛嘅質素算係中上 唔會有咬唔開或者過多脂肪嘅情況🤯絕對好過吉野家咖喱汁甜甜地微辣 夠晒撈飯又開胃🤪.另外食咗兩件飯團🍙飯團有好多款揀 價錢$16至$22西京燒三文魚 $17三文魚🍣嘅份量都算多 但因為係熟咗而且燒過 冇乜
有懶人便當🍱、為食腐皮系列😻、飯團🍙、車仔丼飯揀
最鍾意食就係為食腐皮😻👍🏻

咖喱汁甜甜地微辣 夠晒撈飯又開胃🤪

另外食咗兩件飯團🍙
飯團有好多款揀 價錢$16至$22
西京燒三文魚 $17
三文魚🍣嘅份量都算多 但因為係熟咗而且燒過 冇乜味 建議點醬油食
蟹膏 $20
蟹膏份量都多 而且甜甜地冇腥味😋