2022-08-25
星期五嘅夜晚同朋友去咗荃灣無肉食,當晚全場滿座。地方雖然唔算好大,但我覺得食物款式比其他分店吸引,食物質素一如以往咁好食,而且食物refill得好快,唔使怕食物唔夠新鮮或者會凍。沙律bar: 涼拌菠菜冷麵、拍青瓜、芝麻口水雞、麻辣雲耳、涼拌萵筍、素肉鬆豆腐、燒汁茄子、口水皮蛋、沙律菜、羽衣甘藍、車厘茄、特製紅菜頭、薯仔沙律、秋葵、酸蘿蔔、哈蜜瓜小食: 泰式生菜包、芝士蘑菇焗多士、招牌芝士撻、蘑菇pizza、素飯卷壽司、炸蛋散、炸什菌腐皮卷、炸芋頭、酥炸茄子、芋絲炸春卷、蜜椒薯仔、椒鹽白玉菇、惹味冬菇、韓式炸素雞、炸脆口金菇絲、炸蕃薯、炸豆腐、馬拉糕無肉食嘅炸物一直都咁出色,韓式炸素雞幾特別,用咗椰菜花去炸,蛋散炸得乾身,表面淋咗少少蜜糖,春卷就唔太推薦,因為入面全部都係芋絲,食完都幾滯。素飯卷壽司表面鋪咗芝士,入面包住青瓜同炸物。小菜:茶葉蛋、菜甫炒蛋、清炒油麥菜、黑松露炒淮山、炒蓮藕片、椰汁香芋……小菜就冇咩點食到,都係普通中式家常菜,不過佢refill得好快,食落都幾夠熱。主食:炒銀針粉、豉油皇炒麵、黑松露炒飯甜品: 香芋拔絲、椰汁糕、南瓜西米露我哋大約7點半臨走時見到香芋拔絲啱啱
小食:
小菜:
主食:
炒銀針粉、豉油皇炒麵、黑松露炒飯
甜品: 香芋拔絲、椰汁糕、南瓜西米露
我哋大約7點半臨走時見到香芋拔絲啱啱拎出黎,即刻坐番低食埋先走。如果想打卡,建議見到店員一拎出黎就去影相,因為夾多幾次座塔就會冧。
湯/ 粥: 蕃茄薯仔湯、陳皮白粥
蕃茄薯仔湯好好飲,味道清甜。
飲品: 檸檬水、菊花茶