焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
2024-09-18 380 浏览
是一間由日本引進台灣的燒肉smile,而且曾獲得網絡人氣第一名單人燒肉。聽到已經好期待想食,就叫咗有燒肉達人之稱嘅朋友去食☺️餐廳提供多款套餐,平日午市雙併套餐最抵$118,正餐單併套裝$168、雙拼套餐$178起!每位+$25仲可任食生菜🥬及韓式小菜自助吧套裝有款肉類🥩有豬、牛、雞、海鮮等選擇,而每個套餐都會附上越光米飯、湯品、甜品、飲料🥤 牛肉盛合套餐$238韓式雪蟹膏拌飯+$35雪濃牛骨湯+$20提拉米蘇+$19阿里山烏龍冷泡茶+$15牛肉盛合包含有無骨牛小排、板腱牛、牛橫膈膜、牛肋間條、牛舌牛肉色澤紅潤,牛小排帶少許油脂,燒完好香,滿滿油脂感🥰板腱牛帶少少根腱,相對其他肉類韌。其餘兩款肉都好食,肉質嫩加配咗蟹膏飯,十分豐盛。滿滿嘅蟹膏令唔食飯嘅我今日破例☺️十分好餸飯 蟹膏可以再加多啲仲滿足牛骨湯有啲牛肉粒、粉絲,正常發揮。不得不提提拉米蘇幾有趣,以一層忌廉+ 提拉米蘇粉+餅碎而成 分層食都幾過癮 smile盛合套餐$258韓式雪蟹膏拌飯+$35雪濃牛骨湯+$20冬瓜檸檬茶+$15smile有無骨牛小排、松阪豬、牛橫膈膜、雞腿肉、北寄貝、鮮蝦、鱸魚菲力各種類都有啲,啱晒乜都想食嘅朋

每位+$25仲可任食生菜🥬及韓式小菜自助吧

牛肉盛合套餐$238
韓式雪蟹膏拌飯+$35
雪濃牛骨湯+$20
提拉米蘇+$19
阿里山烏龍冷泡茶+$15
牛肉盛合包含有無骨牛小排、板腱牛、牛橫膈膜、牛肋間條、牛舌

牛骨湯有啲牛肉粒、粉絲,正常發揮。

smile盛合套餐$258
韓式雪蟹膏拌飯+$35
雪濃牛骨湯+$20
冬瓜檸檬茶+$15
各種類都有啲,啱晒乜都想食嘅朋友揀。
一向食燒肉唔叫豬嘅我,都覺得好有驚喜。豬油超香!!入口已經被我融化了
海鮮方面正常發揮
冬瓜檸檬茶無得揀甜度,係台灣嘅味道👅可以預設埋就完美了

韓式辣拌醬雞軟骨$38
應該是雞三角位置,成舊軟骨,口感正🫶🏻 私心order咗2碟🤣🤣

整體肉嘅質素唔錯👍🏻價錢有平有貴,就算月尾都可以過嚟食餐飽🥹
2024-09-12 1002 浏览
朋友知我鐘意食燒肉,今日請我去旺角文華商場新開嘅燒肉Smile吃燒肉套餐慶祝生日。朋友話此店在台灣好受歡迎,我當然好想試下。餐牌多選擇,豐儉由人。我地揀左SMILE盛合套餐和日和極上盛合套餐。吃燒肉之前我們先享用任食生菜及韓式小菜自助吧。自助吧的蔬菜和小菜新鮮開胃多選擇,薯仔沙律,海帶,大豆芽和鵪鶉蛋我最like。烤肉和海鮮質素佳,算物有所值。無骨牛小排和日本極尚A5和牛又嫩又juicy。西班牙伊比利黑䐁和松板䐁都有肉味,油脂香,各有特色。蝦鮮甜,北寄貝爽口鮮美,鱸魚肉質也不錯。雞腿肉結實。吃得開心,朋友再散叫多份日本雞松坂。這雞頸肉適合用於煎、烤等料理,口感鮮彈有嚼勁。主食蔥花玉子飯好味,飯有口感,甜香的醬油和溫泉蛋令飯更惹味。甜品焦糖brûlée香滑不太甜,為這餐劃上完美句號。阿里山烏龍冷泡茶清新。朋友話同層的築間旺角一條街除了燒肉Smile,築間幸福鍋物和築間台灣鹹酥雞都值得一試。

朋友話此店在台灣好受歡迎,我當然好想試下。

2024-09-11 986 浏览
Yakiniku Smile of Jhujian Group, is located in MPM in Mongkok along with Jhujian Hotpot and Jhujian Fried Chicken. It's a popular yakiniku chain that won first place in Taiwan in 2022 with annual sales of 1.2 million servings. On weekdays, lunch set starts from $128. Fixed menu with one kind of meat starts from $168 and a set with 2 varieties starts from $178.All-you-can-eat veggie and kimchi counter is also available, while set menus come with complimentary drinks and desserts.What we ordered◆A

What we ordered

◆Assorted Beef (Short Rib, Top Blade, Hanger Steak, Diaphragm, Tongue)

◆Prime Beef Short Rib
The sets came in big portions. Even the assorted platter included various cuts, every meat cut was tender and easy to chew. The short rib was a highlight with a good amount of fat content and still preserved the beefy taste. Added $25 for all-you-can-eat veggies so I could make lettuce wraps with different types of pickles.

◆Tiramisu
◆Crème Brûlée
The presentation of tiramisu was creative. Definitely not a typical tiramisu. Crème brûlée tasted just like what I expected.

◆Honey Lemon Tea
◆Pineapple Iced Tea
Both teas were pretty sweet while pineapple tea was not simply tea but with konjac jelly inside.
2024-09-11 738 浏览
#20240906 🤍📍 #焼肉スマイル ( #燒肉smile ) @yakinikusmile_hk 旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#牛肉盛合套餐 $238💭 由唔同牛嘅部位組合而成,一次叫哂就唔駛煩要咩部位好,有無骨牛小排、板睷牛、牛橫膈膜、牛肋條同牛舌,都係啲common常見嘅位置,每樣四五舊到,一人食都有少少多,可以一齊開心分享下。落單有得揀配韓式辣醬或者麻油椒鹽,燒完點完再食就會幾juicy🐮.#蓑衣切牛小排套餐 $358💭 Menu聲稱呢個部位一隻牛只有8份,見佢咁大條送上嚟,都幾難可以再多幾舊佢嘅🤣佢原條送上要剪開一小塊咁燒,要留意中間啲位都幾厚身,要剪多幾下。呢個部位係都幾淋身,就算燒耐啲都仲係好彈牙,係幾有質素,難怪佢唔係咁便宜💸.#西班牙伊比利黑豚套餐 $158 💭 隻伊比利亞豬係送上台前已經預先剪好晒唔需要再剪,細細細塊都幾易燒熟,比起五花腩尼講佢係少好多脂肪,所以就咁食唔配飯都唔會驚油膩,好易入口🐽.#雞軟骨 💭 呢個係登記個app送既,雞軟骨有斬開每條有牙籤差唔多嘅長度,放落去燒都算係易熟,但會比較乾身,不過成條
#20240906 🤍
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#牛肉盛合套餐 $238

#蓑衣切牛小排套餐 $358

#西班牙伊比利黑豚套餐 $158

#雞軟骨
💭 呢個係登記個app送既,雞軟骨有斬開每條有牙籤差唔多嘅長度,放落去燒都算係易熟,但會比較乾身,不過成條咁爽口就咁食都幾過癮,有啲似食薯條嘅感覺🐔

🥢 #自助吧 +$25/人
💭 每人加25蚊可享用沙律前菜bar放題,有泡菜、海帶、豆芽等韓式前菜,沙律就有常見嘅沙律菜、豆苗、粟米仔、粟米粒、提子乾、青瓜等,加沙律醬就會味道更佳。另外值得一提係有個薯仔粟米沙律幾好多,佢打爛得食落好幼滑,跟住有撈咗柚子汁,所以食極都唔會厭🥔

🥢 #蔥花玉子飯 +$15
🥢 #韓式雪蟹膏拌飯 +$35
💭 燒肉配飯係一個唔錯嘅選擇,每份肉嘅套餐可跟配一個飯,最平嘅白飯要加5蚊,貴啲嘅蛋飯同蟹子蟹膏飯就要加多啲,生蛋飯都幾滑撈燒肉都幾夾,蟹子蟹膏個飯上面就鋪滿哂啲蟹膏,就咁食已經好正,反而又真係唔需要燒肉🍚

#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食
2024-09-10 905 浏览
早幾個月喺台灣見到,原來佢喺台灣好火紅,當時唔識貨走漏眼,今次係 homeland 試吓呢個過江龍。呢度好易搵,朗豪坊對面麥當勞樓上。一行到入去聽到前台姐姐用 台灣國語 問吓你有冇訂位啊、幾多位哦 ….. 聽落幾舒服好多。台日大合併嘅裝修,佈局傾向一人一份餐點,或者一個人去嘅設計。一定要讚嘅,佢哋係用台灣嘅「月光米」,煙韌得來,粒粒分明,豐富嘅米香,要嚟餸燒肉就一流。每個餐都可以加無限沙律吧,抵沖咗燒肉嘅肥膩。呢度好多配搭實有一款啱你。我哋叫咗啲套餐,再隨心咁樣加咗啲 à la carte。佢哋啲肉全部都幾好,原來啲魚都唔錯。我哋點咗個 鱸魚菲力,肉厚嫩滑。

呢度好易搵,朗豪坊對面麥當勞樓上。

2024-09-04
用餐时段
2024-09-08 1125 浏览
之前喺台灣見過呢間嘢,估唔到近排喺香港開咗,咁就一於約friend嚟試吓啦入到去空間都算大,我哋5:00去食,所以唔使點樣等位入到去職員好好地介紹咗唔同嘅餐俾我哋,由於我哋又想食海鮮又想食牛肉,所以各嗌咗一個set 入嚟嘅時候我見到有自助吧,入邊有韓式小食同埋生菜放題,只需要每個人加$25 ,所以我哋就決定升級試吓個放題佢個放題都幾多嘢食,除咗有各類型嘅蔬菜,仲有唔同嘅韓式小食,我就好鍾意食佢嘅鵪鶉蛋同埋泡茶超級推薦呢個蟹膏飯,平時出去食烤肉都成日食紫菜飯,但係呢一度加咗蟹膏,而且份量好多,絕對可以做到一啖飯一啖蟹膏另一個飯我哋嗌咗日式玉子飯,相比之下蟹膏飯就出色好多啦肉類方便,我覺得佢每種肉都好好食,特別喜歡食佢嘅牛舌,所有肉類都好香,我會推薦食佢哋嘅牛肉海鮮方面,蝦都幾新鮮好食,北寄貝就偏向淡味啲食完之後又好想試佢哋嘅甜品,所以嗌咗奶凍同埋Tiramisu ,職員好細心等我哋食完餐先再問我哋上甜品,兩種甜品嚟講會比較鍾意食個奶凍,奶味好重Tiramisu就同出邊嘅差唔多冇話特別好食。環境都算幾好坐,兩個人坐嗰張枱都好大,所以下次會再幫襯

入到去空間都算大,我哋5:00去食,所以唔使點樣等位

另一個飯我哋嗌咗日式玉子飯,相比之下蟹膏飯就出色好多啦

海鮮方面,蝦都幾新鮮好食,北寄貝就偏向淡味啲

2024-09-07 1071 浏览
喺附近搵開食又好鍾意食日式燒肉嘅我,點會唔試燒肉smile,燒肉smile係嚟自台灣年嘅超人氣燒肉店,年售過百萬份,2022年更加係台灣網路人氣no. 1日和極尚盛合套餐 - 日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑同精選鮮蝦SMILE盛合套餐 - 無骨牛小、松阪團、牛橫膈膜、冷藏雞腿肉、北寄貝、精選鮮蝦同鱸魚菲力肉質鮮嫩,味道濃郁,款式又多,海鮮又乾淨又新鮮,仲有唔同款式嘅調味料,勁惹味,我仲加咗韓式雪蟹膏拌飯同日式蔥花玉子飯,啖啖蟹膏紫菜呢個同蔥花玉子,同燒肉勁襯小鮑魚 - 新鮮乾淨,爽口彈牙爐火好夠勁,燒到啲肉外皮脆卜卜,內裡熱辣辣有沙律同韓式小菜自助吧,套餐包飲品同甜品,飲品我哋揀咗草莓芝士奶蓋同綠茶芝士奶蓋,甜品就揀咗草莓奶酪同芒果奶酪,好滿足燒肉smile附近成條食街咁,仲有築間幸福鍋物同築間台灣鹹酥雞,間間都想試餐廳選擇好多,平日午市套餐百零蚊就食到,豐儉由人,抵食

小鮑魚 - 新鮮乾淨,爽口彈牙

爐火好夠勁,燒到啲肉外皮脆卜卜,內裡熱辣辣

餐廳選擇好多,平日午市套餐百零蚊就食到,豐儉由人,抵食
在旺角的燒肉Smile,我感受到燒肉的無窮魅力!這裡不僅有各式各樣的美味選擇,價格也相當親民,真的很適合各種需求的食客!😍 今次吸引我和朋友來食lunch 的原因:1. 超人氣燒肉店:燒肉Smile在台灣年銷售高達120萬份,這絕對是人氣的象徵!好像身處在充滿活力的台灣街頭!🇹🇼❤️2. 網路人氣NO.1:在2022年榮獲的網路人氣NO.1,這裡的食物和服務都不容小覷,great x 100 🏆👏3. 食街一條:在旺角,一條街上就有築間幸福鍋物、築間台灣鹹酥雞和燒肉Smile,真係選擇多多不用煩食什麼🍲🍗4. 平價午市套餐:平日午市雙拼套餐只需最低$128,正餐單拼套餐$168、雙拼套餐$178起,無論是上班族還是學生,都能輕鬆享受!💵👌5. 自助吧:任食生菜及韓式小菜自助吧,套餐附贈飲料甜點,充滿多樣化的驚喜,實在是太捧了!🥗🍰 🌟 我們點了特色套餐,yummy 😋😋蔥鹽薄切牛舌套餐 🌿🥩- 蔥鹽薄切牛舌的口感鮮嫩、味道獨特,搭配日式麻油椒鹽,充滿層次感,yum !😋- 越光米飯的香氣與牛舌,絕對是完美的搭配!🍚- 檸檬紅菜的清新口感,讓整個用餐體驗更加清爽!🍋牛肉盛合套餐*🔥🥓- 牛

今次吸引我和朋友來食lunch 的原因:

🌟 我們點了特色套餐,yummy 😋😋

蔥鹽薄切牛舌套餐 🌿🥩
- 越光米飯的香氣與牛舌,絕對是完美的搭配!🍚
- 檸檬紅菜的清新口感,讓整個用餐體驗更加清爽!🍋

牛肉盛合套餐*🔥🥓
- 牛肉盛合的選擇多樣,能享受多種不同的牛肉風味!😍
- 日式麻油椒鹽讓肉質更加鮮美,搭配韓式雪蟹營拌飯,不同口感,豐富味蕾,令人難以忘懷!🦀🍚
- 芝土抹茶奶蓋的香甜,精彩地更好吃這餐美食🍵

厚切美國翼板牛套餐 🥩🇺🇸
- 厚切美國翼板牛的肉質厚實,肉汁四溢,令wow … 真係要小心滴污糟件衫!

- 韓式辣拌醬的微辣,增添了風味,令人食多幾嚿!🔥
- 韓式雪蟹膏拌飯的鮮味,搭配芝士抹茶奶蓋,回味無窮,必然之選!🧀🍵

小食:雞膝軟臂🍗💖
- 雞膝軟臂用日式麻油椒鹽調味,肉質軟嫩,口感極佳,小食一流!👌

美味的燒肉體驗!好幸福吧!🥳🍽️

2024-08-08
用餐时段
  • 蔥鹽薄切牛舌套餐
  • 牛肉盛合套餐
  • 厚切美國翼板牛套餐
2024-09-01 499 浏览
平時係朗豪坊做gym 最近生酮飲食路過新開燒肉試下有驚喜試過隔離嘅牛繁但平時都好多人而且主食都係飯沙律要單點可能呢間新開人比較少好啱鍾意靜啲獨食人士最鍾意佢地小食吧加25蚊有自助沙律同小菜任食健身人士同生酮人生友好PS: 95後表示舖頭播嘅全部都係00年嘅台灣歌
平時係朗豪坊做gym

健身人士同生酮人生友好

PS: 95後表示舖頭播嘅全部都係00年嘅台灣歌

2024-09-01
2024-08-30 1194 浏览
台灣超人氣燒肉店係香港開左分店啦!!!年銷更超過120份超人氣燒肉!亦都係2022年台灣網絡人氣第一,真係超級犀利😋環境幾好 座位都好寬敞 舒適👍🏿當中亦有任食生菜,以及多款韓式小食,非常之抵食😊我哋嗌左2個餐同加左份牛舌2個人共消費$742🐂 牛肉盛盒套餐 $238有5款牛 咁多款都好好味 肥瘦適中 油脂分布非常均勻 又唔會好溜 好有牛味 另外加左份韓式雪蟹膏拌飯 ($35) 啖啖都有蟹膏紫菜同炸蒜 3重享受 😋🐓 燒鳥盛合套餐 $158有6款雞 款款雞都好嫩 個人認為雞軟骨真係好出色 加埋小小辣粉同埋懷鹽 好脆好好味 好有咬口 另外都加咗蔥花玉子飯 ($15) 鮮蛋黃連蔥配飯好開胃再加左份🐂牛舌御三味套餐$ 198呢個真心推介 必嗌😍 牛舌三種切法 有厚切 薄切加蔥 同粒粒 三款切法都各有特色 味道濃郁 口感細膩 最後亦叫咗兩杯台灣飲品,包括檸檬紅茶,以及阿里山冷泡菜!推介推介🤞😋
台灣超人氣燒肉店係香港開左分店啦!!!年

我哋嗌左2個餐同加左份牛舌
2個人共消費$742

🐂 牛肉盛盒套餐 $238

🐓 燒鳥盛合套餐 $158

再加左份🐂牛舌御三味套餐$ 198

最後亦叫咗兩杯台灣飲品,包括檸檬紅茶,以及阿里山冷泡菜!

推介推介🤞😋

2024-08-28 1225 浏览
旺角朗豪坊對面MPM 文華商場開左兩間台灣餐廳一間邊爐(遲下再食)今次食一人燒肉set 型式有d 似連鎖店燒肉like都係食set 為主, 不過呢間set 就只係包肉類沙律,湯, 飯都係要另外加錢有好有唔好咁啦, 如果唔想食主食既就多個選擇今次兩個人叫左日和極上盛合$298和牛,牛小排,伊比利豬,蝦,石斑魚Smile 盛合$258牛小排,松板豬,蝦,北寄貝,雞腿肉,鱸魚,橫隔模其實兩個餐有d 似, 和牛同牛小排分別唔大而且份量唔多, 個人覺得松板豬好食過伊比利豬,質地有dd 似豬頸肉,滑身d ,爽口d肉類set 試哂兩個醬日式椒鹽麻油同韓式辣醬個人覺得辣醬偏咸, 椒鹽麻油相對無咁heavy 整體黎講2人2個set 無加主食,無要蔬菜bar, 加左兩杯冬瓜檸檬, 埋單連加一$645 CP 值唔算好高 **openrice 訂枱有6送1款肉類優惠**
旺角朗豪坊對面MPM 文華商場開左兩間台灣餐廳
一間邊爐(遲下再食)今次食一人燒肉set
型式有d 似連鎖店燒肉like
都係食set 為主, 不過呢間set 就只係包肉類
沙律,湯, 飯都係要另外加錢
有好有唔好咁啦, 如果唔想食主食既就多個選擇

今次兩個人叫左
日和極上盛合$298
和牛,牛小排,伊比利豬,蝦,石斑魚
Smile 盛合$258
牛小排,松板豬,蝦,北寄貝,雞腿肉,鱸魚,橫隔模

其實兩個餐有d 似, 和牛同牛小排分別唔大
肉類set 試哂兩個醬日式椒鹽麻油同韓式辣醬
個人覺得辣醬偏咸, 椒鹽麻油相對無咁heavy

整體黎講2人2個set 無加主食,無要蔬菜bar,
加左兩杯冬瓜檸檬, 埋單連加一$645
CP 值唔算好高

**openrice 訂枱有6送1款肉類優惠**

2024-08-25
用餐优惠
優惠券
2024-08-24 1807 浏览
星期六夜晚係旺角行街時,見到有個$128既全日套餐包兩樣主食,睇落好似幾吸引就入左去。入到去嗰職員就話個全日套餐係只限一至五,雖然嗰餐牌無寫明,但係我地都諗住算啦,打算照叫。燒鳥盛合套餐 1.5/5 一開始睇到個擺盤時係覺得幾靚,但係份量好少。雞肉方面6樣有4樣嘢都係軟骨嚟,味道尚可,但係雞翼得一隻雞髀肉又係勁細嚿😐 呢個套餐仲要唔包飯唔包嘢飲,玉子香蔥飯要額外加$15,個飯我諗應該仲細過我個拳頭。就咁睇個樣本身都以為個份量係足夠,但係實質食嘅時候其實係唔夠飽嘅,因為佢係用好細嘅碟裝住啲幾舊好細舊嘅肉。我平時食譚仔堂食係叫少米夠飽嗰啲人,呢個我食完之後應該得五成飽。☹️牛肉盛合套餐 2.5/5呢個牛肉成盒又係份量較少,雖然友人都話食完好似五至六成左右飽,不過都好過燒鳥盛合。牛肉質素尚可,似係牛角平時嗌平餐嗰種質素。綜合而言,佢呢個價錢性價比真係好低,本身都唔算平,仲要係唔夠飽。🙂‍↔️同埋叫得盛盒我哋都預咗會有一定嘅份量,唔包嘢飲同飯都幾趕客。唯一讚嘅地方係裝修都算幾好,我哋叫咗個冬瓜檸檬係幾好飲嘅。

燒鳥盛合套餐 1.5/5
燒鳥盛合套餐

牛肉盛合套餐 2.5/5
牛肉盛合套餐

牛肉質素尚可,似係牛角平時嗌平餐嗰種質素。

唯一讚嘅地方係裝修都算幾好,我哋叫咗個冬瓜檸檬係幾好飲嘅。
2024-08-23 1404 浏览
作為食客,呢間台灣來嘅燒肉店真係要推介!網紅人氣爆棚,食過都話正!套餐設計好貼心,食得飽又過癮,最紧要係價錢親民,午市特價88就有交易,晚市雙拼餐都係128,性價比超高!選擇又多,無論你預算幾多,都係有適合你嘅選擇。而且佢仲係築間集團嘅成員,食完燒肉仲可以試試隔离佢哋嘅火鍋同埋鹹酥雞,一店搞掂所有美食,真係要試吓!
2024-08-20 1840 浏览
店名: 焼肉スマイル 地址: 旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖旺角站E1出口,行1分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 4/5前幾日行開旺角見到呢個商場開咗好多餐廳,大全部都係台灣菜,仔細啲睇完全係築間旺角一條街-築間幸福鍋物➕築間台灣鹹酥雞➕燒肉Smile❤️見到個招牌就覺得好熟口面,原來係台灣超人氣燒肉店🔥見到佢寫銷量有1,200,000份🫣坐低睇佢個Menu,發覺平日午市雙拼套餐最低都係$128🙌🏻正餐單拼套餐$168、雙拼套餐$178起!CP值超級高‼️一牛頭只有8份 蓑衣切牛小排套餐❤️❤️❤️❤️❤️$358見到呢個名俾佢吸引咗,忍唔住要試吓。食落去油脂香味適中👍🏻咬落去好滿足而且肉質唔會太硬,食落去有口感🙌🏻呢個部位比較有韌性。燒到金黃色焦香,仲可以配搭生菜🥬,中和油膩感🤭提拉米蘇❤️❤️❤️❤️+$19食完燒肉梗係要食一個甜品作一個完美嘅ending,呢個Tiramisu🍧份量好足夠,側邊配上消化餅乾碎,一個女仔食晒都唔會覺得過甜‼️芝士抹茶奶蓋❤️❤️❤️❤️+$22份量大大杯,上面嘅芝士奶蓋鹹鹹甜甜,配上微微甘嘅抹茶🍵,個人認為拍得住出面嘅手調飲品🥤贅沢雙響牛套餐❤️❤️❤️❤️❤️$17
店名: 焼肉スマイル

+$19

芝士抹茶奶蓋❤️❤️❤️❤️
+$22

贅沢雙響牛套餐❤️❤️❤️❤️❤️
呢個套餐有包兩款:封門柳同牛舌,可以試齊兩款牛嘅部位🐂封門柳望落去偏瘦,但係食落去唔會好韌,好易咬得開。牛舌肉質十分彈牙,再加上佢嘅調味令到牛舌嘅鮮味更加突出🧂

蔥花玉子飯❤️❤️❤️❤️
+$15
呢個飯嘅細細碗又唔會太大,一個女仔絕對食得晒。入面又份量好足夠嘅蔥花,溫泉蛋🥚加埋啱啱燒好熱辣辣嘅燒肉配搭一啖飯,完全好match🍚

雪濃牛骨湯❤️❤️❤️❤️
+$20
呢個一上菜牛骨味香濃👍🏻入面亦都有幾塊牛肉,調味都唔會過鹹,細細碗一個人飲晒,都唔會太飽😚

焦糖布蕾❤️❤️❤️❤️
+$15
焦糖布蕾上面有一層薄薄嘅焦糖,下面充滿蛋香🥚同奶味🥛一層焦糖一層蛋味道唔會過甜。表面仲配搭水果,個人覺得可以值得一試😍

冬瓜檸檬❤️❤️❤️❤️
+$15
食燒肉梗係要配搭一啲清新酸酸甜甜🍋嘅飲品,呢一個冬瓜檸檬就好適合,飲落去好fresh可以中和燒肉🥤

任食生菜及韓式小菜自助吧❤️❤️❤️❤️❤️
+$25/位
一入座位就已經俾呢個自助Bar吸引,佢有分韓式小菜同沙律區域🥗沙律方面有唔同種類嘅沙律菜,提子乾,粟米,青瓜等等配搭唔同沙律醬。另一邊就係韓式小菜,例如有芽菜、泡菜、鵪鶉蛋、海帶、生菜🥬等等,值得一讚款式十分之多,一定可以揀啱一款你鍾意食‼️
焼肉スマイル (燒肉smile)今次要介紹呢間係來自台灣嘅一人燒肉店叫「燒肉smile」,曾榮獲2022年台灣網絡人氣No.1燒肉店,聽人講一年都賣出超過120萬份!食燒肉如果要食到質素好,當然唔會去任食放題燒肉店,呢間燒肉店嘅肉質有保證,最緊要係性價比高,算係幾抵食!輪椅人士如果要搭升降機上文華商場就要喺貳號冰室右邊就會搵到升降機,之後上到一樓都要穿過防煙門,比個防煙門無安裝自動門,記得帶朋友一齊陪你上去一樓,順便一齊食燒肉!1.海鮮盛合套餐(韓式辣拌醬)$248+韓式雪蟹膏拌飯$35+蜂蜜檸檬水$15(9.5/10)呢個海鮮盛合套餐真係不得了,套餐入面超豐富,包括有龍膽石斑、干貝、北寄貝、小鮑魚、魷魚、鱸魚菲力同白蝦,我仲加咗韓式雪蟹膏拌飯,每一啖都充滿了蟹膏味,仲有大粒蟹子、脆片同紫菜等,好好味!飲品叫咗蜂蜜檸檬茶,味道正常,好好飲!2.日本極上A5和牛套餐(日式麻油椒鹽)$398+港式奶茶$19(10/10)呢個日本極上A5和牛套餐份量超多,A5和牛有成8塊牛肉,油花勁靚,好有牛味,入口即溶,仲有其他和牛部位,都有8塊,一樣嫩滑唔韌,呢個套餐係必叫,好味道飛起!飲品叫咗港式奶茶
焼肉スマイル (燒肉smile)

飲品叫咗蜂蜜檸檬茶,味道正常,好好飲!

飲品叫咗港式奶茶,茶味同奶唔會互相搶好平均,好好飲!

3.商業午餐(日式椒鹽麻油)$88(9.5/10)
呢個商業午餐係台灣妹妹店員介紹,美國Prime牛板腱燒出嚟好軟淋,絕對唔韌,仲有接近20舊鮮魷魚,魷魚好鮮甜,爽口彈牙,唔錯唔錯!

2人總共價錢$828,有加一服務費!

個人口味總評分:9.67/10

@yakinikusmile_hk  @maphk2021

地址:旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C號舖

#焼肉スマイル #燒肉smile #旺角好去處 #旺角美食 #旺角 #燒肉店 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 日本極上A5和牛套餐
  • 海鮮盛合套餐