焼肉スマイル (燒肉smile)

YAKINIKU SMILE
2024-09-18 1756 浏览
不知何來的習慣到中秋節時便想要去吃燒肉🥓碰巧在旺角看到新開的築間燒肉旁 還有築間幸福鍋物 是吃火鍋的 原來是來自台灣的店 除了是台灣年銷量120萬份的人氣燒肉 更榮獲2022台灣網路人氣第一 進店後更發現 原來它更提供一人燒肉座位想自己獨自吃燒肉 也不怕尷尬了🙂‍↕️餐單上有很多不同盛合 套餐以供選擇 更設有🥬任食生菜及韓式小菜自助吧 每位只需加$25如果想吃勻海陸空組合的 可選擇😋日和極上盛合套餐 $298除了有入口即溶 色澤漂亮 油香四溢的A5和牛 還有肉嫩多汁的豬 及新鮮蝦及龍躉而喜歡吃肉的你 更不容錯過😋🐷豚肉盛合套餐 $158 不同部位豚的組合 帶來味蕾不同的享受 爽口的松阪豬 肥瘦均勻的豚片 每一啖都是油香及肉嫩的享受而牛控除了可選擇肉類盛合 更可考慮🐮贅沢雙饗牛套餐 $178 是牛橫隔膜及牛舌的組合 肉類色澤非常漂亮 充滿牛香想整體更有儀式感 可加選濟洲海帶豆腐湯 +$10 味道清甜舒服 又或是😋韓式雪蟹膏拌飯 +$35 灑滿香蔥及飯素 份量多而濃郁的蟹膏 足夠拌入每一啖飯 加上香脆的蒜片及嫩而多汁得肉 層次非常豐富 整體CP值對個人來說蠻高的 而且平日午市更有優惠雙拼套餐
不知何來的習慣
到中秋節時便想要去吃燒肉🥓
更榮獲2022台灣網路人氣第一

進店後更發現 原來它更提供一人燒肉座位
想自己獨自吃燒肉 也不怕尷尬了🙂‍↕️

餐單上有很多不同盛合 套餐以供選擇
更設有🥬任食生菜及韓式小菜自助吧 每位只需加$25

整體CP值對個人來說蠻高的
而且平日午市更有優惠雙拼套餐低至$128起 真的十分值得一嚐

用餐时段
文華中心最近開左新既燒肉店 原來係台灣超人氣燒肉店 旗下仲有築間幸福鍋物同築間台灣鹹酥雞黎到門口就先試下佢地既燒肉入到去有驚喜係台灣店員主理好詳細介紹餐牌同小菜吧呢到有單點同套餐 套餐好多選擇 淨牛/ 豬/雞/ 海鮮又得單/雙拼 牛/ 豬/雞/ 海鮮又得呢到加$25 可以任食生菜同韓式小菜自助吧我咁鐘意食配菜當然有加 食兩碟都已經抵晒 豚肉套餐黎左 份量都幾多豬五花 、松阪豬 、伊比利豬、厚豬梅花 、豬老饕 跟日式麻油椒鹽套餐會跟濟州海帶豆腐湯 同越光米飯一碗仲加配左杯阿里山烏龍冷泡茶一個套餐食到唔同既肉 唔同既口感 好滿足 豬方面 豬肋條 最出色 食落有彈口豬五花 油脂分佈都平均松阪豬就薄薄地 烤完出黎 食落仲微脆既口感 牛肉盛盒 牛小排 、橫膈膜 、厚板腱牛 、牛肋條 、牛舌跟韓式辣拌醬韓式拌醬會比較重口味牛肉比豬肉快熟 所以好多都燒兩燒就食得 牛肉肉質嫩滑 牛肋條 同牛舌既 口感會比較特別 略帶嚼勁 及爽口想試埋佢既雞肉 所以單點左日本雞松阪 同 雞膝軟骨因為單點 所以份量會多d 特別推薦日本雞松阪 即係雞頸既位置 雞肉好嫩滑 而且食落好爽口 好似唔係到到都食到 雞膝軟骨 燒完脆
文華中心最近開左新既燒肉店

豬方面 豬肋條 最出色 食落有彈口
豬五花 油脂分佈都平均
松阪豬就薄薄地 烤完出黎 食落仲微脆既口感

牛肉盛盒
牛小排 、橫膈膜 、厚板腱牛 、牛肋條 、牛舌跟韓式辣拌醬

韓式拌醬會比較重口味

雞膝軟骨 燒完脆卜卜 好好味

埋單原本佢無加一的
即係又抵食左 一定會再黎
3天前 0 浏览
之間朋友介紹呢間燒肉,喺台灣好出名再過香港拓展版圖,聽過喺台灣一年賣成120萬份燒肉,好似好勁咁!.日和極上盛合套餐 $298日本極上A5和牛・西班牙伊比利黒豚無骨牛小排•龍躉石斑,精選鮮蝦呢個價錢都食到唔同珍貴食材,A5和牛都幾多片,切到啱啱好燒到嘅size,入口即融個set仲包咗湯同埋越光米飯,一啖肉一啖飯真係好正!.海鮮盛合套餐 $198龍躉石斑、千貝・鮮魷魚・小鮑魚北寄貝、鱸魚菲力,精選鮮蝦唔洗$200都食到海鮮套餐,仲要有咁多款!燒完都食得到有鮮味。.同埋加咗$25食佢地任食嘅沙律bar,都幾多款蔬,我食咗幾款覺得質素都ok!.見到除咗套餐都有單叫menu,如果想再encore都可以單點~
日和極上盛合套餐 $298

日本極上A5和牛・西班牙伊比利黒豚
無骨牛小排•龍躉石斑,精選鮮蝦

海鮮盛合套餐 $198
龍躉石斑、千貝・鮮魷魚・小鮑魚
北寄貝、鱸魚菲力,精選鮮蝦
中午放假和朋友來到了旺角搵野食,我哋好耐冇食過燒肉,搵到一間餐廳我見到有日本極上A5和牛套餐,牛肉嘅質素真係好靚㗎,就入去食。這間餐廳叫燒肉 Smile,位於旺角砵蘭街240-244號文華商場一樓C號舖,港鐵旺角站E1出口,行1分鐘就到,非常方便。這間餐廳裝修好新淨,以木系為主調,地方非常寬敞,座位又闊落,燒嘢都方便就手,更加重要嘅係佢哋嘅抽油煙機系統做得好,行入去都唔會覺得有大浸油煙味,非常之好。這間餐廳是台式燒肉店,又是台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店,亦榮獲2022台灣網路人氣NO.1,原來除咗這間燒肉店,仲有築間幸福鍋物及築間台灣鹹酥雞,這兩間築間店我哋都有去過食,真係好食抵食,食物質素高,價錢又唔貴,來這裏食真係唔錯。餐牌內平日午市雙拼套餐最低$128,正餐單拼套餐$168,雙拼套餐$178起,仲有燒肉連任食生菜及韓式小菜自助吧嘅無限放題及盛合套餐有附贈湯、飯、飲料、甜點,真係好吸引又抵食。我哋就選咗盛合套餐,我叫日和極上盛合,朋友叫豚肉盛合,日和極上盛合套餐有日本極上A 5和牛、西班牙黑豚梅花、無骨牛小排、龍躉石斑、精選白蝦、日式麻油椒鹽醬、韓式雪蟹膏拌飯、雪濃牛骨湯、蜂
我哋就選咗盛合套餐,我叫日和極上盛合,朋友叫豚肉盛合,日和極上盛合套餐有日本極上A 5和牛、西班牙黑豚梅花、無骨牛小排、龍躉石斑、精選白蝦、日式麻油椒鹽醬、韓式雪蟹膏拌飯、雪濃牛骨湯、蜂蜜檸檬水、提拉米蘇,而豚肉盛合套餐就有豚腩片、豚梅花、豚頸肉、豚肋條、西班牙黑豚梅花、韓式辣半張、韓式雪蟹膏拌飯、元組人蔘雞湯、芝士抹茶奶蓋、士多啤梨奶酪,仲有野菜放題任食,真係一定食到飽,
日本極上A五和牛嘅脂肪和肉比例呈雪花,油脂豐富,好看又好食,而食入口牛味都香濃,食完非常回味,未燒熟都知好食。無骨牛小排同樣都係雪花級數,肉味亦香濃,油脂冇咁重,質感柔軟多汁,牛脂受熱後同牛小排融為一體,每啖都令人食得好滋味。西班牙黑豚梅花嘅黑豚油脂分佈均勻, 口感細嫩好食,肉質柔軟,且帶有濃濃香甜, 而且不油膩, 不會乾乾澀澀,口感和味道都是絕佳。 龍躉石斑肉質爽脆,味道鮮甜,營養豐富,精選白蝦新鮮又肥美,亦都好快就燒熟,鮮香可口。豚腩片好軟淋,肥肉同肉嘅比例啱啱好,食落一啲都唔會油膩,豚梅花令口感柔嫩,滑潤不澀,豚頸肉惹味超香,肉質爽口好食,豚肋條入口柔軟,咬落彈牙,和燒烤醬混起來,更加給肋骨帶着很多味覺上的層次,非常好味
這間燒肉餐廳好值得推薦俾大家,食物好食抵食,食物質素又高,價錢又唔貴,店員服務態度又好,我哋下次一定再來
2024-10-07 0 浏览
牛舌三味套餐:厚切牛舌,角切牛舌,薄切牛舌,每樣都有啱晒啲鍾意食牛脷嘅人!我同朋友本身都非常鍾意食牛舌,所以我哋就決定揀呢一個套餐,套餐有好多種唔同嘅嘢可以揀,我哋加咗$25可以食埋出邊嘅沙律自助,除咗菜之外,亦都有好多種唔同嘅韓式小食,呢一個價錢嚟講真係非常吸引,有醬油漬鵪鶉蛋,呢個係喺日式居酒屋非常好食嘅小食,呢度竟然可以任食!我同朋友都忍唔住每人食咗幾粒,佢嘅味道非常入味,而且食落去都非常香口🥺🥺 沙律亦都有好多種唔同嘅菜可以俾大家自由配搭,款式非常多,我食咗都覺得非常新鮮,加少少餐廳特別配搭嘅醬汁,成件事更加開胃!我哋個餐好快就到咗,首先有一個韓式嘅海帶湯,熱辣辣非常好飲,而且絕對冇味精,另外我就加咗個韓式蟹膏魚子飯,蟹膏味道非常香,加埋本身嘅飯非常好配搭,鍾意食蟹膏嘅朋友真係不能夠錯過,成個飯嘅味道亦都非常高級,真係好好食!牛舌嘅質素亦都非常高,紋理都好靚仔,睇得出餐廳係用高質嘅材料,所以呢一個價錢嚟講都絕對唔算太貴,而且喺同區嚟講我覺得可以接受!絕對唔會有好濃厚嘅雪藏味道,而且食落去嘅味道亦都非常有肉汁,個人嚟講比較鍾意食薄切,加埋蒜蓉同埋薑蔥嘅配搭,成個口感更加好食🔥飲品

飲品方便就叫咗個烏龍茶,跟餐嚟講都係加$10,價錢嚟講真係唔算好貴,而且用咗外賣杯,飲唔晒都可以拎走慢慢飲! 烏龍茶味都幾香,覺得都唔錯!整體嚟講都幾好食,而且坐得幾舒服,燒肉嚟講都不失為一個好選擇!!
2024-10-06 0 浏览
今日放假出旺角行街,見到呢度有間新開嘅燒肉店,睇社交平台介紹話佢係台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店,仲榮獲2022台灣網路人氣NO.1,咁梗係要試試!😎.呢度套餐選擇都好多,有平有貴,任君選擇!雙拼套餐 - 牛花腩拼魷魚 ($128)🐄🦑✨牛花腩油脂滿滿,燒嘅時候已經聞到濃烈嘅油香,燒到邊邊位脆邊,再食落去,牛香味搭配韓式辣醬真係好惹味!✨魷魚份量多又新鮮,燒嘅時候已經聞到平時喺夜市燒魷魚嘅香味,肉質彈牙唔韌,味道鮮甜牛肉盛合 ($258) 🐮✨牛小排肉質軟嫩,入口即化✨板腱牛肉質結實有嚼勁,牛味較濃✨牛橫隔膜非常多汁,牛香都唔錯✨薄切牛舌肉質紮實,肥瘦適中✨牛肋條切條狀,食落肉感較重.醬料入面我最鍾意椒鹽,輕輕一點提味帶出牛肉味道~🥰另外每人可以加$25食任食生菜及韓式小菜自助吧,款式都好多,可以食牛肉嘅時候解膩,同埋健康啲😆套餐附贈飲料甜點:飲品叫咗鳳梨冰茶同奶蓋葡萄,兩位同出面手搖店一樣咁有水準!甜品Tiramisu有驚喜,甜度同咖啡味道剛剛好,配上餅碎同爆谷,非常有層次感!😚😚另外芒果奶酪就有啲似乳酪布甸,酸酸甜甜🥰🥰佢呢度係築間集團旺角一條街,另外仲有築間幸福鍋物築間、台灣
呢度套餐選擇都好多,有平有貴,任君選擇!

雙拼套餐 - 牛花腩拼魷魚 ($128)🐄🦑

牛肉盛合 ($258) 🐮
✨牛小排肉質軟嫩,入口即化
✨板腱牛肉質結實有嚼勁,牛味較濃
✨牛橫隔膜非常多汁,牛香都唔錯
✨薄切牛舌肉質紮實,肥瘦適中
✨牛肋條切條狀,食落肉感較重
醬料入面我最鍾意椒鹽,輕輕一點提味帶出牛肉味道~🥰

佢呢度係築間集團旺角一條街,另外仲有築間幸福鍋物築間、台灣鹹酥雞,下次要嚟試埋佢!!
2024-10-01
用餐时段
2024-10-02 0 浏览
同朋友行開旺角,又到lunch hour,朋友帶我試台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店,仲要榮獲2022台灣網路人氣NO.1,眼見平日午市雙拼套餐最低$128😲韓式雪蟹膏拌飯雪蟹膏的滋味濃郁,帶著一點海洋的鹹香,跟米飯拌在一起,口感滑順又有層次 雪濃牛骨湯牛骨熬煮得非常入味,湯頭濃郁而不油膩,還帶著淡淡的香料味燒日本極上A5和牛這肉質鮮嫩多汁,油花分布得恰到好處,吃上一口,肉香在嘴裡化開。 燒無骨牛小排、 Prime板腱牛、牛肋間條、牛舌、蝦、石斑也燒得出有原汁原味
同朋友行開旺角,又到lunch hour,

韓式雪蟹膏拌飯

雪濃牛骨湯
牛骨熬煮得非常入味,湯頭濃郁而不油膩,還帶著淡淡的香料味

燒日本極上A5和牛

2024-10-01 641 浏览
喺香港未有時間去旅行住,梗係要食返其他地方嘅嘢食止下癮。呢間燒肉餐廳喺台灣極具人氣。餐廳近年就喺旺角開咗燒肉、鍋物等系列,今日就黎試下燒肉。餐廳環境新淨,空間感十足。枱與枱之間唔會太逼夾。餐廳平日午市,正餐都係100多啲左右,價錢非常合理同埋相宜。當日就揀咗Smile盛盒套餐同埋海鮮盛盒套餐,加$25任食生菜及韓式小菜自助吧,非常豐富。Smile盛盒包括左大大隻嘅蝦,最驚喜嘅係有北寄貝,燒北寄貝都係第一次,同埋有唔同嘅肉嘅部位。一次過滿足晒想食唔同肉類嘅慾望。海鮮同肉嘅份量十分適中,配上唔同嘅醬料,非常滋味。海鮮盛盒除咗有唔同海鮮,包括魚,蝦,同埋北寄貝之外,亦都有肉類,所以份量都十分夠,大大食嘅我都非常之飽。飲品方面,餐廳都有唔同嘅選擇。當日就揀咗冬瓜檸檬,清甜解渴,配搭燒肉非常一流。最後加埋個甜品,點咗個烤布蕾,表面燒得焦糖香脆,完結滿足嘅一餐。

餐廳環境新淨,空間感十足。枱與枱之間唔會太逼夾。

海鮮同肉嘅份量十分適中,配上唔同嘅醬料,非常滋味。

2024-09-29 114 浏览
几片肉收3 9 8,生菜又唔新鮮,我平時吃的東西也不多,感覺吃港幣800元的東西胃里沒什麼東西一樣,吃完還出去吃其他才飽,一次不好的體驗。下次不會再去,浪費時間!太讓人失望啦⋯⋯本來和朋友約會庆祝生日快樂,滿懷期待的找一间燒嘢談話傾給,結果很失望,店里根本就沒有什麼東西幫准備生日🎂。問要多一支汤匙🥄都不耐煩呢,那裏是在做生意,像是在趕客一樣,生意又不旺,而且一盘几片燒烤的肉放那麼多漿上面,一烤就糊,黑黑的燒焦左根本入不了口,苦苦的味道👅好难吃。
2024-09-25 861 浏览
極極極極差嘅經驗餐廳環境惡劣,張凳又唔好坐又唔乾淨抽風極差,成個場煙霧彌漫勁焗勁大油煙,食到個人臭崩崩未點好嘢食已經跳咗三次電成間舖黑晒張枱有一邊爐開唔到,要三個人用一個爐堂食有限時,但送餐有啲慢職員話多單唯有等吓牛肉賣相睇落好似OK但係一夾起勁硬係未退冰就拎出嚟硬到唔知點燒,外邊熟入面仲係凍咁樣燒完點會好食又冇肉味牛舌好韌,好難咬連啲汁嘅味都差價錢又唔係平三個人食過七百幾蚊CP值極低劣食唔會再幫襯
極極極極差嘅經驗

餐廳環境惡劣,張凳又唔好坐又唔乾淨
抽風極差,成個場煙霧彌漫
勁焗勁大油煙,食到個人臭崩崩

未點好嘢食已經跳咗三次電
成間舖黑晒
張枱有一邊爐開唔到,要三個人用一個爐

堂食有限時,但送餐有啲慢
職員話多單唯有等吓

牛肉賣相睇落好似OK
但係一夾起勁硬
係未退冰就拎出嚟
硬到唔知點燒,外邊熟入面仲係凍
咁樣燒完點會好食

劣食
唔會再幫襯

2024-09-25
2024-09-25 820 浏览
今日食台式燒肉真係好開心!裝修用左全木系,望落係勁舒服。呢到係叫套餐或單點燒用,唔係任食,仲可以隨時配上台式飲品、甜品同主食。叫完野食可以到沙律自助吧食住等,選擇好多,食得特別開心,可以隨意搭配,清新又健康。極上盛品真係唔錯,好多款式肉類,包括左魚、蝦同牛肉。魚肉鮮嫩一大粒骰子魚肉,一路燒一路聞到好香味。大蝦好新鮮,肉質彈牙。不過最最正都係啲牛肉,燒到7成熟就價,味道十足勁香肉味,食落亦好軟身,最緊要係好乾淨食完都無肚痛肚屙。豬肉套餐配上韓式辣醬汁真係好好味,幾個部位既豬都唔係好識分了,咬下去肉質鮮嫩,唔會好多肥油肥膏,食得好滿足雞膝軟骨則是另一種享受,肉質軟滑,咬下去彈牙又有嚼勁,完全唔會膩,非常適合當小食。主食有得揀蔥油溫泉蛋飯或雪蟹膏拌飯,兩款都好適合配上燒肉食。蟹膏好香濃,份量超多。不過個人覺得太搶味,反而蔥油蛋飯配燒肉仲出色!呢到燒肉真係好出色,無論係環境、舒服同野都係一流,一定會再黎!
今日食台式燒肉真係好開心!裝修用左全木系,望落係勁舒服。

1988 浏览

極上盛品真係唔錯,好多款式肉類,包括左魚、蝦同牛肉。

今天我同朋友去旺角試咗台灣人氣的「Number 1 單人燒肉之王」,年銷120萬份燒肉,真係CP值超高!我哋點咗「日和極上盛合套餐」,裡面有極上日和牛、牛小排、伊比利白蝦、龍膽石斑同埋葱花玉子飯,每一口都好好味啊!首先,極上日和牛肉質鮮嫩,肉香四溢,配上特製醬料,真係食到停唔落口。牛小排口感一流,炭燒後外焦裡嫩,肉汁豐富。伊比利白蝦鮮甜可口,口感滑嫩,簡單調味令蝦的鮮味得到充分展現。至於龍膽石斑,真係海鮮愛好者的最愛,魚肉細膩,搭配清新調味,簡直完美。最後,葱花玉子飯松軟可口,香葱味道令整個用餐體驗更加圓滿。我哋仲加咗一份豚肋條,配韓式雪蟹膏拌飯,味道同樣出色。豚肋條肉質肥而不膩,鮮嫩多汁,雪蟹膏和米飯,超級好吃!服務方面更係無可挑剔,服務小姐姐非常熱情,詳細為我哋介紹每道菜品,佢的專業同熱情令我哋感到好貼心,整個用餐過程充滿愉快氛圍。總括來講,今次喺燒肉Smile嘅用餐體驗實在太滿足,性價比高!真心推薦大家試下!

2024-09-16
可能因為3點幾去,有啲員工落場入到店內等左好一段時間,再叫左好幾聲唔該先有員工出尼幫我點左個商務午餐揀左prime板腱牛同牛花腩加$25自助吧加$35蟹膏拌飯加$20雪濃牛骨湯(巨咸)不建議加$19提拉米蘇加$15冬瓜檸檬整體感覺幾好,部分店員淨係識國語店舖播嘅係台灣華語歌,感覺氣氛幾好嫁唔中有啲烏蠅仔飛尼飛去有小小騷擾加$25自助吧覺得都幾值得,一尼食燒肉有小小膩可以有啲生菜食,二尼其實啲小食都唔差另外午餐份量唔算好大😂唔夠飽嘅話就可以食蟹膏拌飯味道唔錯,值得一試冬瓜檸檬中規中矩雪濃牛骨湯,巨咸!巨咸!巨咸!一兩啖就入唔到口提拉米蘇為依餐畫上完美句號✨最很埋單啲人應該開始番番工店員都好細心同我對單介紹埋佢哋嘅其他店食咩個人感覺良好亦食得好飽💕會再去
可能因為3點幾去,有啲員工落場
入到店內等左好一段時間,再叫左好幾聲唔該
先有員工出尼幫我

點左個商務午餐
揀左prime板腱牛同牛花腩
加$25自助吧
加$35蟹膏拌飯
加$20雪濃牛骨湯(巨咸)不建議
加$19提拉米蘇
加$15冬瓜檸檬

整體感覺幾好,部分店員淨係識國語
店舖播嘅係台灣華語歌,感覺氣氛幾好
嫁唔中有啲烏蠅仔飛尼飛去有小小騷擾
另外午餐份量唔算好大😂唔夠飽嘅話就可以食

蟹膏拌飯味道唔錯,值得一試
冬瓜檸檬中規中矩
雪濃牛骨湯,巨咸!巨咸!巨咸!
一兩啖就入唔到口

2024-09-19
商務午餐
提拉米蘇
2024-09-18 539 浏览
話說台灣年銷售120萬份的超人氣燒肉店已經開到嚟旺角啦!焼肉スマイル榮獲2022台灣網路人氣NO.1,除咗可以單點,仲有好多一人套餐!超推薦!.➜豚肉盛合豚腩片 豚梅花 豚肋條 松阪豚 西班牙伊比利黑豚➜牛肉盛合無骨牛小排 Prime板腱牛 牛橫膈膜 牛肋間條 牛舌.豬太郎就同朋友各自嗌咗豚肉同牛肉盛合,估唔到分量超多,相信男士嚟到都好夠食,可以自選日式 / 韓式調味,非常豐富。.跟餐仲可以加韓式蟹膏拌飯,滿滿蟹膏同蔥花紫菜好開胃;而湯品我哋就加咗雪濃牛骨湯,奶白色濃湯,清香味甜。.環境好闊落,啱晒傾計,套餐+25就可以享用任食生菜及韓式小菜自助吧𠻹!..
➜豚肉盛合
豚腩片 豚梅花 豚肋條 松阪豚 西班牙伊比利黑豚
➜牛肉盛合
無骨牛小排 Prime板腱牛 牛橫膈膜 牛肋間條 牛舌
2024-09-11
2024-09-18 496 浏览
呢間燒肉店有多款燒肉套餐,我哋揀咗兩個套餐一齊食,再$25升級加購韓食小菜同生菜自助吧無限放題。可以試晒唔同嘅韓式小菜。日和極上盛合套餐,有日本極上A5和牛、西班牙伊比利黑豚,仲有無骨牛小排、龍躉石斑同精選鮮蝦。A5和牛真係入口即溶,油脂分佈完美,食落去滿口肉香。黑豚同牛小排都非常嫩滑,海鮮有蝦好爽口。配埋越光米飯。再加配濟州海帶豆腐湯,湯底清甜,豆腐嫩滑。牛肉盛合套餐有無骨牛小排、Prime板腱牛、牛横隔膜、牛肋間條、牛舌,每一款牛肉都各有特色。尤其係牛肋間條,肉質嫩滑,油脂香濃。飲品方面,我揀咗鳳梨冰茶,酸甜適中,飲落去非常清爽。檸檬紅茶,酸酸甜甜,好解渴。甜品我揀咗提拉米蘇,好特別。

甜品我揀咗提拉米蘇,好特別。