2025-01-31
已經有一段時間冇食熊貓小雲吞啦,敏仔話想新年前去食吓,好啦,反正我都有d 想食,順便去埋扭蛋😆麻辣雞絲,手工涼皮手工涼皮一如意環都係煙煙韌韌,口感幾好,麻辣雞絲雞肉夠嫩滑,好似口水雞嘅味道,配埋黃金豆,鹹翠花生,同埋菜譜,撈埋一齊風味十足。粟米雲吞,配紫菜蝦皮湯粟米雲吞炆仔每次都會嗌嘅,而今次嘅湯底我哋就轉做蝦皮紫菜湯,起碼有啲紫菜咬下,紫菜朔晒啲湯汁,口味濃郁,好正。花椒椒麻炸雞翼炸雞翼外脆內軟,好Juicy,原來佢唔同嘅味道只係喺炸雞肉上面沈上唔同嘅味粉,不過老實講呢個招麻味道嘅粉又幾好食喎,而且佢話辣姐,敏仔都食得到,仲話想再encore㖭啊。黑糖冰粉糖水係自助形式到嘅,跟住店員會俾咗包有葡萄乾、山楂粒、同翠花生嘅配料俾我哋,我都幾鍾意食,而白涼粉有啲似蒟蒻同啫喱嘅中間,我好鍾意呢個質感。青蘋果淡氣冷泡茶意外飲咗咁多次啖氣茶,我覺得青蘋果味係最好飲嘅!酸酸甜甜又有青蘋果嘅香氣,但係佢嘅甜係好fresh嘅,一啲都唔溜。已經嚟過好多次,今日就分享咁多先,下次會再嗌埋其他未食過嘅小食!早知就一定有下次啦,因為CP值好高,在場亦都見到好多小朋友鍾意嗌佢哋嘅一口雲吞。
麻辣雞絲,手工涼皮
粟米雲吞,配紫菜蝦皮湯
花椒椒麻炸雞翼
黑糖冰粉