行完圓方,想起附近食d野,於是揀左呢間食串燒的燒串屋。一入到去坐低,就發現鋪入面好多熟客仔👍🏻👍🏻果然真係食物質素高,老闆娘服務態度好。要特別讚賞呢度的肉類串燒😋會再光臨👍🏻[推薦]雞泡魚乾🐡,調味香口,點埋沙津醬食好開胃。送酒睇波一流👍🏻[推薦]鹽燒黑椒牛舌[推薦]安格斯牛柳粒,一d都唔韌!牛舌同牛柳粒都係要用juicy黎形容!食得出係靚既食材!魷魚筒芝士年糕[推薦]雞軟骨一個價錢有兩串好抵食!而且送酒必食[推薦]羊架,同牛肉一樣,好出色,一d都唔韌,亦冇蘇味😋😋金銀蒜茄子烤菠蘿

芝士年糕

[推薦]雞軟骨
一個價錢有兩串好抵食!而且送酒必食

[推薦]羊架,同牛肉一樣,好出色,一d都唔韌,亦冇蘇味😋😋

金銀蒜茄子

烤菠蘿
  • 燒雞泡魚
  • 牛舌
  • 牛柳粒
  • 雞軟骨
  • 羊架
2019-08-06 30 浏览
其實佐敦真的不少食店,特別是渡船角那邊,加上坐巴士過去其實很近,所以有時候都會過去覓食。早陣子發現這裡多了一間吃串燒的叫燒煲串,便決定試試。原來這裡除了串燒還有雞煲,更有二人餐及四人餐,不過這天不想吃雞煲,所以沒有點。食物有前後2頁的選擇,款式也算多,但我拍漏了一邊。四川香辣黃金皮蛋 $35黃金皮蛋的口感很好,蛋白有彈性,蛋黃綿綿的,加上微辣帶酸的醬汁,頗開胃。大元貝 $68/隻真的頗大隻,而且燒得剛好,口感爽彈juicy ,墊底的粉絲吸收了醬汁很入味。日式燒魷魚鬚 $48送來時已聞到很香,醬汁味道帶甜,魷魚鬚口感軟嫩中帶彈性,很好咬。鯖魚 $35燒到皮層香脆,魚肉不算太老太乾。風味燒五花腩 $32雖是五花腩,但不會太肥,邊位燒到微脆夠香口,咬下去口感油潤,不會太粗糙太乾。燒羊架 $38上桌時聞到很香,看上去也吸引,火候控制得不錯,羊架熟的程度剛好,保持軟稔中有彈性,夠juicy 又沒有太重羶味。蜜糖芝麻雞翼 $48/2隻聞上去有淡淡芝麻香,咬下去味道甜甜的又夠香口,雞肉保持嫩滑juicy,調味恰到好處。烤菠蘿 $28菠蘿燒得不會太乾,但味道不夠甜。整體還算不錯,不過因為即叫即燒,要耐

早陣子發現這裡多了一間吃串燒的叫燒煲串,便決定試試。

食物有前後2頁的選擇,款式也算多,但我拍漏了一邊。

四川香辣黃金皮蛋 $35

大元貝 $68/隻

日式燒魷魚鬚 $48

鯖魚 $35
燒到皮層香脆,魚肉不算太老太乾。

風味燒五花腩 $32

燒羊架 $38

蜜糖芝麻雞翼 $48/2隻

烤菠蘿 $28
菠蘿燒得不會太乾,但味道不夠甜。

整體還算不錯,不過因為即叫即燒,要耐心等候呢。

2019-08-05 25 浏览
星期五晚個人一定要放一放鬆,避開左去人多的尖沙咀,同朋友去佐敦渡船街揾野食,我地最後決定左試燒串煲,首先個名好特意,間餐廳除左有串燒仲有雞煲,完全岩哂我地心水! 我地決定左食串燒先! 食串燒當然就唔少得啤酒 雞翼好香口好入味,但入面既雞肉又好嫩魷魚筒燒得岩岩好! 好Q好彈牙鹽燒黑椒牛舌 必食! 燒9菜 燒鯖魚 燒大元貝 燒豬頸肉燒茄子我想講全部都好好味!!! 本來想試一兩樣串燒就食雞煲 結果飽到不得了,都食唔落雞煲,下次再黎試個雞煲 依度絕對係同朋友吹水啤一啤的好地方再加上服務態度亦都一流,店員會細心講解同推介!

我地決定左食串燒先!

食串燒當然就唔少得啤酒

雞翼好香口好入味,但入面既雞肉又好嫩

魷魚筒燒得岩岩好! 好Q好彈牙

鹽燒黑椒牛舌 必食!
燒9菜

燒鯖魚

燒大元貝

燒豬頸肉

燒茄子

我想講全部都好好味!!! 本來想試一兩樣串燒就食雞煲
結果飽到不得了,都食唔落雞煲,下次再黎試個雞煲
依度絕對係同朋友吹水啤一啤的好地方
再加上服務態度亦都一流,店員會細心講解同推介!
2019-07-19
有朋友介紹就試吓呢間新開既燒串煲啦首先嗌左個雞煲 雞煲叫咗小辣 熱辣辣好惹味雞嘅份量都幾多我哋六個人食啱啱好食完雞煲 當然唔少得試串燒啦燒雞泡魚乾 香而不乾 佐酒一流小食!燒牛舌,超多汁、極好食..最後再encore 多兩碟先夠皮!燒白鱔,無骨啖啖肉..非常不錯燒烤燒海鮮是常識吧!燒元貝蟶子大大隻鮮甜美味,用粉絲托底,啲粉絲唔會乾,索晒啲海鮮汁,不得之了燒雞翼,我自細鍾意食,間鋪燒得好好食燒芝士年糕,秘製醬汁..令人一試難忘,加上拉絲嘅口感..又係一個必叫之選燒雞皮..本身我係一個唔食雞皮嘅人..但係呢間鋪頭嘅燒雞皮真係唔肥膩..咬落去好香口..一啲都無嘅滯感覺燒牛肉串.. 肉嫩juicy多汁..食落去有日本高級靚牛肉嘅味道燒茄子同燒翠肉瓜,食咁多燒烤..點都要嗌返啲蔬菜嘅...講真我未試過食到咁有汁嘅燒翠玉瓜,呢個「真係」「真係」一定要嗌..一定要試
有朋友介紹就試吓呢間新開既燒串煲啦

首先嗌左個雞煲 雞煲叫咗小辣 熱辣辣好惹味
雞嘅份量都幾多我哋六個人食啱啱好

食完雞煲 當然唔少得試串燒啦
燒雞泡魚乾 香而不乾 佐酒一流小食!

燒白鱔,無骨啖啖肉..非常不錯

燒雞翼,我自細鍾意食,間鋪燒得好好食

2019-07-11
  • 燒牛舌
  • 燒翠肉瓜
  • 燒年糕
2019-07-16 22 浏览
老公係呢頭返工嘅,有一晚過咗去等佢收工,無意中比我發現到呢間少少嘅串燒店,就同老公入去試吓,坐低左之後望下個餐牌發現原來唔止得串燒食,仲有雞煲添啊,老公見到雞煲雙眼發晒光,因為佢好鍾意食雞煲,所以我哋就叫咗一個雞煲,另外就諗住叫小小串燒食下啦,雞煲我哋叫咗中辣,你到嘅時候超香,店員叫我地等一等, 5分鐘之後就可以炒一炒佢然後就熄火食得,但係我已經等唔切啦,因為實在太香太香,識得嘅時候我同老公係咁食係咁食完全冇講過野,因為實在太好味,佢雞煲嘅味道同出邊雞煲唔同,比較特別,啲雞都好入味,食得出係有心機烹調過,呢個雞煲真係值得推介,不錯之選,之後我哋叫咗少少全消,有炸雞皮啦,雞軟骨啦,燒白鱔啦,仲有安格斯牛柳粒,全部串燒都燒得好好味,好入味,亦都唔會燒燶晒,剛剛好,個雞煲真係令我回味無窮,要再嚟encore先得。

2019-07-03
2019-07-13 15 浏览
同朋友黎 飲返杯難得 一次過 嘆到2樣 好野 雞煲 同 串燒個乾窩香辣雞煲 辣辣地 刺激食慾 呀侍應哥哥都好細心 問我地想試有幾辣今次 少辣 嘅效果不錯下次可以升 level雞肉嫩滑 食極都重有 一隻分量 估唔到 size都幾大d燒物 有水準除左因為食材新鮮亦睇得出師傅 好有心機要掌握唔同食物 所需要嘅唔同 燒烤時間 技巧等等串燒 即叫即燒嘅所以 一邊食住雞煲 一邊同朋友吹吓水先同時間 慢活地 hea 吓唔洗 食餐飯 都要趕頭趕命 唔經唔覺 點左好多野食烤羊架燒鷄翼金銀蒜 茄子魷魚筒廣島蠔鹽燒黑椒牛利白鱔燒雞泡魚亁金菇肥牛卷燒菠蘿我全部都滿意 特別推介要試 蠔 牛利 好 juicy 白鱔 就香脆唔係一味勁用 調味品 汚染味蕾食完只覺得口渴其實仲有好多食物種類下次再黎試門口有得 泊車 超方便
同朋友黎 飲返杯

黑椒牛利
  • 燒鳝
  • 鹽燒黑椒牛舌
2019-07-09 266 浏览
星期六晚上,又是約會的時間。在尖沙咀逛完街後,不太肚餓,於是就想走遠一點,當飯前散步,晚一點再吃。於是,我倆就打算從尖沙咀走到柯士甸站附近,去到邊食到邊。其實兩個地方非常近,慢步都是行了約25分鐘左右就已經到達,於是發現原來在柯士甸站A出口對出有著非常多好吃的。不少人專門駕車前來,愈夜愈多人。我們在街頭巷尾查探一番之後,決定選擇這間燒串煲。幸好我們還算早來,比較晚的街客就可能要等一等,事關太多人已經預先留座。聽到隔離的食客都是專程過來吃串燒,說這間燒串煲是非常好食,要襯它還未火紅時要多來,不然到時候就要大排長龍。餐廳叫做燒串煲,固名思義就是有串燒和火鍋供應,我和另一半當然專攻串燒,非常吸引。由於有太多款式關係,我就不一一點評,挑選我認為必選的串燒吧。↑ 1. 燒白鱔, $48白鱔固然好吃,但平時都是食蒸白鱔或其他較中式的煮法。來到燒串煲,第一眼就見到燒白鱔是餐廳必食推介之一,當然要看看他們如何將白鱔成為串燒。比我預期更為驚訝,我本身以為燒白鱔是日式的燒法,即是配上蜜汁,甜甜的煮法。但原來燒串煲真的是將白鱔以燒一燒、串一串的方法來處理,鱔皮被燒得非常爽脆,白鱔燒過後的魚鮮味變得更顯著,而
↑ 1. 燒白鱔, $48
白鱔固然好吃,但平時都是食蒸白鱔或其他較中式的煮法。來到燒串煲,第一眼就見到燒白鱔是餐廳必食推介之一,當然要看看他們如何將白鱔成為串燒。比我預期更為驚訝,我本身以為燒白鱔是日式的燒法,即是配上蜜汁,甜甜的煮法。但原來燒串煲真的是將白鱔以燒一燒、串一串的方法來處理,鱔皮被燒得非常爽脆,白鱔燒過後的魚鮮味變得更顯著,而又絲毫不損其滑溜的肉質,肉質結實而有彈性,絕對一流。
燒白鱔
↑ 2. 魷魚筒, $68
魷魚筒可算是街頭小吃,但老實說街邊的質素實是不予置評,所以就是考驗一下燒串煲的功力。想不到,魷魚筒竟然燒得恰到好處,香軟彈牙,完全沒有因為經燒過後而出現難咬的情況。反而,燒串煲的火燒技巧能夠給予魷魚有一陣陣薰香,在不用大火的情況下,使到魷魚筒爽口又惹味。
↑ 3. 風味燒豬頸肉, $25
燒豬頸肉則是CP值最高的,大家看到這個價錢,可能第一下都以為是一串普通的燒豬頸肉,可能得三至四塊左右。想不到,竟然真真正正是一份燒豬頸肉,絕無欺騙,合共有9塊左右。價錢、份量上已經勝出,味道上亦絕不輸蝕,豬頸肉燒得香脆爽口,少少焦掉的外層更能營造出有經過明火燒過的香薰感,配上串燒獨有的孜然粉,根本需要Encore。
↑ 4. 鹽燒黑椒牛舌, $42
牛舌又是串燒必點的主角之一,經過鹽燒後香酥可口,肉質保持十分的鮮嫩。厚切牛舌共有三塊,二人分享的話就要看看該如何分配,不然就會出現因為太好食而要搶食的場面了。為免大家產生這個情況,我就建議多點一份,那6塊牛舌就可以被2人整除分配,每人3塊,絕對值得。
鹽燒黑椒牛舌
我倆亦有點其他不同款式的串燒,就綜觀而言,以上四款是我個人認為必定要點的串燒款式。其他串燒如下:
↑ 5. 多春魚 (5條), $35
↑ 9. 翠玉瓜, $18
翠玉瓜
↑ 10. 燒魚鮫, $42
燒魚鮫
燒一燒,串一串,位於佐敦與柯士甸站附近的燒串煲真是非常隱世,我有預感這間串燒店很快就會爆紅。
题外话/补充资料: 中辣程度真的頗辣,建議先由小辣入手。
2019-07-06
花枝丸
翠玉瓜
燒魚鮫
2019-07-06 22 浏览
餐廳有串燒同雞煲食,一次過滿足兩個願望我一向都好怕油煙味,但餐廳抽風做得好好,食串燒食足3個鐘個身一d味都無食物方面,海鮮絕對係必食!燒鱔肉厚,皮脆肉滑,蟶子同元貝大大隻,肉汁鮮美,好抵食!另外,燒牛舌亦相當出色,香口得黎口感爽嫩。其他食物例如茄子、魷魚筒、菠蘿等,質數都唔錯。至於雞煲份量十足但沒有太大驚喜,由於天氣太熱我地亦無叫火鍋。餐廳唔算大,但都可以坐得耐。店員服務好好,會過來問下意見又會推介下食物。整體感覺良好,會再幫襯!
餐廳有串燒同雞煲食,一次過滿足兩個願望

2019-07-04 472 浏览
去了一間不錯的串燒及火鍋雞煲店,位於佐敦渡船角文苑街31號文輝樓地下的燒串煲。由於位置的人流不算很多,所以和三五知己食串燒雞煲,非常好。餐廳很有小店特色,沒有華麗裝修卻有殷勤服務。我們點了孜然烤雞中翼,由於所有串燒都是即燒,所以上檯時熱辣辣,非常入味燒。風味烤羊架,很喜歡吃這裡的羊架,不會太騷,而且口感好,啖啖肉。蜜燒雞全翼,燒得皮脆肉嫩,很好味道。金銀蒜茄子,份量足,蒜味香濃,配上茄子十分惹味。燒菠蘿,很香甜,每次食串燒必食。日式燒雞泡魚乾,作為餐前小食,送啤酒一流白鱔,味道似鰻魚,但肉身更厚實,魚皮燒得香脆。生燒廣島蠔,好熱辣辣,很惹味。日本魷魚筒,啖啖肉,送酒之物。鹽燒黑椒牛舌,質感很彈牙,口感好。肥牛金菇,掃上日式照燒汁,味道甜甜。乾鍋香辣雞煲,串燒店也有雞煲可以食到,滿足不同口味。總結:燒串煲位置屬於人流較靜的地方,不用和人流迫,而且有小店風味,三五知己在這裏吹水,食串燒,是一個不錯的選擇。
由於位置的人流不算很多,所以和三五知己食串燒雞煲,非常好。
餐廳很有小店特色,沒有華麗裝修卻有殷勤服務。

蜜燒雞全翼,燒得皮脆肉嫩,很好味道。

金銀蒜茄子,份量足,蒜味香濃,配上茄子十分惹味。
燒菠蘿,很香甜,每次食串燒必食。

日式燒雞泡魚乾,作為餐前小食,送啤酒一流

白鱔,味道似鰻魚,但肉身更厚實,魚皮燒得香脆。

生燒廣島蠔,好熱辣辣,很惹味。

日本魷魚筒,啖啖肉,送酒之物。

鹽燒黑椒牛舌,質感很彈牙,口感好。

肥牛金菇,掃上日式照燒汁,味道甜甜。

乾鍋香辣雞煲,串燒店也有雞煲可以食到,滿足不同口味。

2019-07-03 19 浏览
今次依間係小編個朋友開,緊係要支持下舖頭主打串燒,全部即叫即燒招牌燒鱔👍🏻👍🏻真係好特別,鱔肉厚身肥大咬落啖啖肉完全唔腥👍🏻外皮香脆,肉身滑身連朋友唔食魚都試左話ok👌燒牛舌👍🏻牛舌都出面好唔同,牛舌係厚切咬落無渣,爽口有肉汁忍唔住都要食多2件安格斯牛柳粒牛肉味香濃👍🏻口感肥廋分明,十分juicy 羊肉串羊肉勁香🤩肉質鮮嫩燒茄子又係食串燒必叫,真係勁多蒜係面,蒜蓉細分炸蒜同生蒜,食落啖啖蒜味大家去開佐敦記得要試啦
今次依間係小編個朋友開,緊係要支持下
舖頭主打串燒,全部即叫即燒

招牌燒鱔👍🏻👍🏻
真係好特別,鱔肉厚身肥大
咬落啖啖肉完全唔腥👍🏻
外皮香脆,肉身滑身
連朋友唔食魚都試左話ok👌

燒牛舌👍🏻
牛舌都出面好唔同,牛舌係厚切
咬落無渣,爽口有肉汁
忍唔住都要食多2件

安格斯牛柳粒
牛肉味香濃👍🏻口感肥廋分明,十分juicy

羊肉串
羊肉勁香🤩肉質鮮嫩

燒茄子
又係食串燒必叫,真係勁多蒜係面,
蒜蓉細分炸蒜同生蒜,食落啖啖蒜味
大家去開佐敦記得要試啦
  • 燒鱔
2019-07-02 16 浏览
佐敦嘅渡船角不嬲都係食串燒嘅好地方!今日夜晚就同啲朋友嚟咗想來串一串佢喇!先上碟嘅雞軟骨!食第一粒就可以話俾你試呢一間係一間好出色嘅串燒店!我哋叫咗小辣但係串雞軟骨係好入味!你知道啦雞軟骨本身係比較難調味嘅但係佢都教得好出色!燒雞皮呢個又係要大讚!!!完全係外脆內軟!我相信鍾意食雞皮嘅朋友完全明我依家係乜嘢感受!牛舌,呢個牛舌係我計喺日本之後覺得最出色嘅,佢好爽口!咬落去仲要有肉汁節出黎!羊肉串,羊肉味好so, 或者有啲人覺得呢一陣味好難接受,但係鍾意食羊肉嘅人特別係好似我咁,就係佢夠so先至會令我叫完再叫真係冇呃你我即刻再叫多咗個羊架,一咬落去又係有啲汁節晒出嚟,但係羊架嘅味道仲更加特別,相信佢哋師傅花咗好長嘅功夫去調味,而我可以話俾你知我係好愛呢一種酒味嘅羊架!燒蠔,有睇開我食評嘅人就知道我係好鍾意食蒜嘅,呢一間串燒嘅消蒜又係做得好出色,同上次喺大埔嗰間真係有得揮!隻蠔亦都好新鮮~~~呢個價錢有冇令我太滿足呀鹽燒烏頭,侍應仲好細心咁俾埋豆瓣醬我地點,但係其實因為條魚好新鮮佢本身嘅鮮味已經好足夠,我愛妹頭嘅原因更加係因為佢冇乜骨,食下食下唔覺意就成條食晒囉!呢間串燒店嘅嘢食真係好高質

呢間串燒店嘅嘢食真係好高質!已經諗定下次嚟食飯嘅時候要試埋佢嘅雞煲!就算佢開喺隨變隔離我都要試一試佢!因為啲串燒實在太出色啦!
2019-06-25 284 浏览
大角咀有不少隱世小店,每次來都有驚喜。今晚和男友來了這家燒串煲,雖是小店卻有多款選擇,又有雞煲又有串燒。店面簡潔,坐下後就得到充滿笑容和熱情的招持二人套餐有齊雞煲,海鮮和肉的串燒,就它吧!散點也有超多選擇,所以無論兩人來還是一大班朋友來,都可以吃得超豐富!前菜方面我選了微微辣又清爽的手拍青瓜來開開胃~ 吃串燒、雞煲就當然是要喝汽水啦!所有燒烤類都是即叫即燒的,全部上桌時都是剛燒起,熱騰騰的。燒海鮮能選兩款,點大元貝就是因為大啊!更比我們想像中大隻!粉絲沾滿金銀蒜,香氣四溢,味道濃郁。大元貝爽口,味道十分鮮甜,在濃厚的蒜味下甜味也很突出,真的很新鮮!連汁也一滴不漏享受了呢墨魚筒很大隻,燒好後切成細片方便進食,口感爽有咬口,微辣帶甜的醬汁很惹味。蜜汁燒雞翼甜甜的,肉質嫩滑,就如bbq一樣,怎燒也好吃!燒豬頸肉的份量比想像中多,肉質爽中帶嫩,也是香口惹味之選。重點招牌雞煲是湯煲來的,深紅的湯內充滿青紅椒等蔬菜,不會感覺油膩。有辣的刺激,也有清甜的味道,味道均等。雞件的份量頗多,肉量充足,不是坊間那些骨比肉多的雞煲啊!每件都大又多肉,煮得軟軟的又吸收了湯底的味道,愈吃愈開胃。如果帶多點朋友來,

店面簡潔,坐下後就得到充滿笑容和熱情的招持

二人套餐有齊雞煲,海鮮和肉的串燒,就它吧!

香辣手拍青瓜

香辣豉汁燒墨魚筒

蜜汁燒雞翼甜甜的,肉質嫩滑,就如bbq一樣,怎燒也好吃!
蜜燒雞中翼

燒豬頸肉的份量比想像中多,肉質爽中帶嫩,也是香口惹味之選。

招牌雞煲半隻

如果帶多點朋友來,這個香濃的湯就能大派用場打邊爐了!燒烤又可以吃多點,開心齊齊share
香辣手拍青瓜
香辣豉汁燒墨魚筒
蜜燒雞中翼
招牌雞煲半隻
2019-06-20 14 浏览
一直以來串燒對我來說是好貴又食不飽的東西,所以我比較小去食,今天有同事介紹要來這裡食,我跟了一齊,發現令我改觀。位置佐敦的這家燒串煲,它們不只有串燒,還有雞煲,但今天是同事介紹,所以所有的東西就由她來叫吧。-娃娃菜-一份已經有五大棵,菜裡面我最喜歡,又甜又爽,不過有一個部份好硬,好食。-金茹肥牛串-肉質剛剛好不會太老,金茹爽口,配上不會太咸的醬汁,捧。-厚切午餐肉-不是普通午餐肉,肉味濃,燒得好香。-茄子-原條燒茄子,剛剛好,不會太爛,多肉,蒜一點點就夠。-香辣手拍青瓜-一點點辣味,一點點酸味,前菜開胃一流。-白鱔-小骨爽口,不會燒到太過火,有咬勁。-脆皮燒賣-外脆內軟,燒賣肉質濃味。最後走的時候還有抽獎,最大獎就是免費雞煲半隻,沒想到我一下就中了,剛好想下次來試試看雞煲,現在不用想了,下次一定要在來食。
今天有同事介紹要來這裡食,我跟了一齊,發現令我改觀。

位置佐敦的這家燒串煲,它們不只有串燒,還有雞煲
但今天是同事介紹,所以所有的東西就由她來叫吧。
-娃娃菜-
一份已經有五大棵,菜裡面我最喜歡,
又甜又爽,不過有一個部份好硬,好食。
-金茹肥牛串-
肉質剛剛好不會太老,金茹爽口,配上不會太咸的醬汁,捧。
-厚切午餐肉-
不是普通午餐肉,肉味濃,燒得好香。
-茄子-
原條燒茄子,剛剛好,不會太爛,多肉,蒜一點點就夠。
-香辣手拍青瓜-
一點點辣味,一點點酸味,前菜開胃一流。
-白鱔-
小骨爽口,不會燒到太過火,有咬勁。
-脆皮燒賣-
外脆內軟,燒賣肉質濃味。

剛好想下次來試試看雞煲,現在不用想了,下次一定要在來食。
2019-06-07
我同朋友突然間好想食串燒,就即時諗起柯士甸附近好多串燒小店🍡,我同友人今次就揀咗可以有食雞煲又食串燒嘅一間鋪頭🤓,鋪頭細細坐得都幾舒服,環境都靜靜地,啱晒小圈子食下飯拍下拖👫。我哋叫咗二人套餐$4️⃣6️⃣8️⃣,都其實幾抵食😂😂招牌雞煲半隻🐔先講個雞煲,店主知我哋唔識得辣,所以特別加多少少湯底,平時就冇咁多湯嘅🥘。雖然雞煲得返半隻,但係都幾足料,雞件數量都幾多。雞煲十分惹味,雞肉肉質嫩滑🐥。金銀蒜粉絲燒大元貝我真係想讚一讚呢一個大元貝,首先size有手掌咁大✋🏻,上面鋪滿着濃郁蒜蓉味的粉絲,而方面元貝真係有2粒$5️⃣銀咁大✋🏻,真係擺落口一啖都食唔晒,元貝成熟到啱啱好,唔會太硬,亦帶香味,下次我都會一定會番啅🥰生燒特大廣島蠔🐚燒廣島蠔,蠔size 都比較大,配上蒜蓉蔥花一齊燒,好香好惹味,蠔一啲都唔腥,仲好想叫多幾隻添🤩🤩風味燒豬頸肉🐷豬頸肉身燒得很均勻,外皮脆口裏面好軟綿綿,一啖食落口都入口即溶,炭燒時有秘製醬汁🍯,更顯出色孜然烤羊肉串🐏羊肉不嬲是小妹好喜愛嘅羊羶味,呢一間嘅熟到燒得啱啱好,外脆內軟🤤,並沒有燒得太乾身,鋪上孜然粉,簡直係可口小食,送啤酒一流🍺👍🏻四川香辣黃金皮蛋🥚小食我選擇咗皮

招牌雞煲半隻🐔

生燒特大廣島蠔🐚

風味燒豬頸肉🐷

孜然烤羊肉串🐏

四川香辣黃金皮蛋🥚
小食我選擇咗皮蛋,上枱係冰凍唔會太硬,加上一啲酸辣汁同芝麻喺面,令人食咗好開胃🤤
2019-06-15 11 浏览
We came here as we both love skewers and skewers for dinner is definitely a go to option. We came all the way from Tsim Sha Tsui, and we can say it’s worth the walk! we ordered all the must eat items actually and the dinner was delicious & fulfilling. - the beef tongue 👅: the size was big and indeed very juicy + flavorful - grilled fish 🐟 was huge and delicious 😋 it was marinated with lemongrass and herbs 🌿 - beef cubes: with the right amount of fat attached to each piece, tasted yummy 🤤 - lamb:
- lamb: juicy & the taste was soaked into the meat itself, a must to order!
- eggplant 🍆: one of the popular dish when you have Bbq, portion was more than enough for two people. Garlic was spreaded evenly!
- eel: was okay, tasty and fat.
- seafood dish: chewy but the noodles was cooked perfectly!
- grilled honey chicken: sweet & crispy skin! Loved it and chicken never fails to impress with the juicy factor.
- pork belly: flavorful, not too salty & just right! Overall, a good restaurant to recommend for groups who want some local quality bbq dish!