2022-08-29 26 浏览
#滷味 #燒味 去開奧運經過呢間鋪,遠遠已經傳來一浸燒鵝味,之後銀包就淪陷左🥹好啦,今晚加餸!招牌 #燒鵝 點可以唔試!啱啱出爐,熱辣辣俾我撞正🤣好香,唔羶配埋個燒鵝汁送飯一流😋#蜜汁叉燒 我覺得肥瘦均勻,食落夠稔,都唔錯!屋企個2位大佬清曬😂最受歡迎反而係 #鹽焗雞 5個人食,得保姆話一般,另外幾位都話正,好入味,有埋個沙姜醬加分!反而最愛 #泰式鳳爪 既我平時食開個啲正宗得滯,呢個就麻麻得,偏酸唔夠辣,歡喜既可以試下🤣Total 4款埋單$250,都ok啦,最開心係一家人齊齊整食飯既氣氛💜路過都俾個like支持下啦🫶🏻🫶🏻🫶🏻⛩ 燒味滷師 (富榮花園) (旺角)旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖
#滷味 #燒味

路過都俾個like支持下啦🫶🏻🫶🏻🫶🏻

⛩ 燒味滷師 (富榮花園) (旺角)
旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖
2022-08-28 14 浏览
這間燒味滷師愈開愈多分店,食過他們的燒鵝同雞都不錯,價錢合理,又鍾意他們地方乾淨企理,所以今日路過都要斬料返屋企。至尊燒鵝下庄($120), 一打開見到隻鵝脾已經流口水了。鵝脾肉瘦而不柴,皮脆的口感配上滿滿的油脂感,滿口鵝油香,好滿足,買碗瀨粉來配撘更完美。半隻鹽焗雞,$45很抵食,雞肉嫩滑,皮薄不太肥,咸咸香香。燒味佬叉燒半斤($50),半肥瘦剛好,肉質鬆軟多汁,燒得有些燶邊更香口,鍾意他們甜而不膩的蜜芽糖。泰式鳳爪$45, 無骨食得更方便,酸酸辣辣最岩夏天食。
半隻鹽焗雞,$45很抵食,雞肉嫩滑,皮薄不太肥,咸咸香香。

泰式鳳爪$45, 無骨食得更方便,酸酸辣辣最岩夏天食。
2022-08-27
外卖自取
2022-08-28 14 浏览
最近經常做無飯煮婦,日日放工都要諗買咩食,飯盒食得多食到嘴都歪,先生都開始投訴,今日決定食好少少,買佢最愛嘅燒鵝塞住佢把口。呢間燒味店非常抵食,特別係燒味飯,燒鵝雙拼都只係三十蚊,平靚正!泰式鳳爪份量好多,已經去咗骨,酸甜得嚟帶點微辣,非常開胃。下庄即係燒鵝髀,睇見賣相已經流晒口水,燒鵝肥瘦適中,一咬落去油香四溢,絕對係人間美味!店員仲好貼心,另外包好一小袋燒鵝汁,怕我倒瀉,用嚟撈飯一流!叉燒半肥瘦非常靚仔,入口鬆軟唔會乾爭爭,而且鹹淡適中,絕對係白飯殺手。鹽焗大雞非常肥美肉厚,皮肉之間仲有少少啫喱,入口嫩滑帶鹹香。呢度嘅外賣燒味整體質素唔錯,最緊要係價錢非常親民,煲個飯烚個菜又一餐,簡單方便。

泰式鳳爪

泰式鳳爪份量好多,已經去咗骨,酸甜得嚟帶點微辣,非常開胃。

燒味佬叉燒

鹽焗大雞(半隻)

外卖自取
泰式鳳爪
燒味佬叉燒
鹽焗大雞(半隻)
2022-08-27 43 浏览
家庭聚餐經常煩惱餸菜款式,好食的燒味絕對是加餸的好選擇分享最近愛買回來燒味外賣店燒味滷師 !!至尊燒鵝(1/4隻) 一開盒鵝香立時湧出,燒鵝油香味四散吃起來肉質嫩滑,不太油膩鵝皮燒到脆卜卜,真正是皮香肉厚而且入口很Juicy,啖啖醬汁,配上酸梅醬吃令人吃不停口... 燒味佬叉燒(半斤) 厚切叉燒很肥美,半肥瘦冇燶邊啖啖肉,非常惹味肉質淋得来有咬口,肥廋比例適中淋上滿滿蜜汁,配飯吃一流...客家鹽焗雞(半隻) 吃起來啖啖雞肉雞味濃郁,肉香且嫩滑配上沙薑醬汁,吃起來非常入味,也帶鹽香沙薑味和雞味也非常配合...泰式鳳爪(半磅)酸酸甜甜無骨鳳爪,十分醒胃,作為前菜非常適合鳳爪大大隻,吃起來酸甜中帶點辣口感爽脆,非常美味~~..❤️💛🧡
家庭聚餐經常煩惱餸菜款式,好食的燒味絕對是加餸的好選擇

分享最近愛買回來燒味外賣店
燒味滷師 !!
至尊燒鵝(1/4隻)

一開盒鵝香立時湧出,燒鵝油香味四散

吃起來肉質嫩滑,不太油膩

鵝皮燒到脆卜卜,真正是皮香肉厚

燒味佬叉燒(半斤)

厚切叉燒很肥美,半肥瘦冇燶邊啖啖肉,非常惹味

肉質淋得来有咬口,肥廋比例適中

淋上滿滿蜜汁,配飯吃一流...
客家鹽焗雞(半隻)

吃起來啖啖雞肉

雞味濃郁,肉香且嫩滑

配上沙薑醬汁,吃起來非常入味,也帶鹽香

沙薑味和雞味也非常配合...
泰式鳳爪(半磅)

酸酸甜甜無骨鳳爪,十分醒胃,作為前菜非常適合

鳳爪大大隻,吃起來酸甜中帶點辣

口感爽脆,非常美味~~
❤️💛🧡
2022-08-27
5 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-08-27 16 浏览
燒味滷師 旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖有麝自然香, 今日出了去奧運站搬野, 見到個招牌開到來奧運, 擴展速度認真厲害。屋企人幾喜歡的, 我有時返去探家人, 老媽買餸加料都會買呢間燒味,我同老豆都不知幾開心。今次買來自肥,至尊燒鵝鵝油多, 香噴噴多肉汁, 開分店都KEEP 到個水準一致。皮燒得靚, 迫出鵝油同肉香。好夠腍身同多蜜汁的叉燒, 呢個留比老人家,佢地好興煎多隻太陽蛋, 配個炒菜心, 自家整一碗黯然消魂飯。買多盒泰式鳳爪同老爸啤一啤, 酸甜中帶辣架汁, 風味十足, 經已去骨爽口彈牙。一大盒份量多又唔費, 幾十蚊比我地兩父子邊食邊看波, 不知幾過癮。客家鹽焗雞燒味令老媽唔洗咁辛苦係廚房炒菜, 都可以享受到一頓豐富架晚飯。
燒味滷師
旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖

客家鹽焗雞

2022-08-26 20 浏览
家人愛吃燒味,最愛晚餐加料‼️這間燒味店的價錢真的很貼地,買多幾盒都可以了🤣泰式鳳爪~做開胃小菜一流,涼涼的,夏天吃真的很舒服,味道酸酸辣辣,越吃越想吃~燒味佬叉燒~叉燒都有濃邊的,超吸引,肉質鬆軟又帶一點肥,師傅切的厚度更是我至愛的,吃起來很有質感不是薄薄的,而叉燒汁味道也剛剛好,不會很鹹又帶點甜味~客家鹽焗雞~雞肉嫩滑,生熟程度剛剛好,鹹香很吸引,拌飯一流~至尊燒鵝~很多肉汁,燒鵝肉嫩滑,鵝肉又多,抵食~

至尊燒鵝~很多肉汁,燒鵝肉嫩滑,鵝肉又多,抵食~
2022-08-24 19 浏览
😛有fd子住奧海城話上佢度打馬吊!咁我出豉油佢出地方啦😆😆有燒味煲個飯就搞掂慳返D時間打多2圈!呢間燒味滷師 好耐之前去佢另一間分店買過 質素幾好今次再買先!價錢都好扺食吖目測都幾企理乾淨望落都幾好樣叫左至尊燒鵝(1/4隻)燒味佬叉燒(半斤)客家鹽焗雞(半隻)泰式鳳爪(半磅)埋單三舊有找!調味唔錯 唔會太甜肥瘦適中 D肉唔鞋D鵝現場即燒D皮好香脆新鮮!仲跟埋包汁俾我食前先淋落去 d皮咪唔會浸林哂lor D雞算滑 好夠味熟到剛好 唔會好多血咁D鳳爪夠哂入味酸酸甜甜好開胃我一個人都食左半盒😆😆好正 夏天食特別爽!如果屋企附近有呢間野就好喇!
😛有fd子住奧海城話上佢度打馬吊!
咁我出豉油佢出地方啦😆😆
有燒味煲個飯就搞掂
慳返D時間打多2圈!
呢間燒味滷師 好耐之前
去佢另一間分店買過 質素幾好
今次再買先!

價錢都好扺食吖

目測都幾企理乾淨

望落都幾好樣

叫左至尊燒鵝(1/4隻)
燒味佬叉燒(半斤)
客家鹽焗雞(半隻)
泰式鳳爪(半磅)
埋單三舊有找!

調味唔錯 唔會太甜
肥瘦適中 D肉唔鞋

D鵝現場即燒
D皮好香脆新鮮!
仲跟埋包汁俾我
食前先淋落去 d皮咪唔會浸林哂lor

D雞算滑 好夠味
熟到剛好 唔會好多血咁

D鳳爪夠哂入味
酸酸甜甜好開胃
我一個人都食左半盒😆😆
好正 夏天食特別爽!

如果屋企附近有呢間野就好喇!