🔎 燒味滷師 (富榮花園) (旺角)*📍 旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖.至尊燒鵝燒鵝一直都係我至愛,而我覺得佢哋做得非常唔錯。要咗幾個菜式,覺得燒鵝真係最好食!肉質又唔鞋,唔會過老,份量亦算多。泰式鳳爪鳳爪個人比較喜歡凍食,份量蠻多。加上佢甜甜酸酸幾開胃,呢排仲好熱,凍食係唔錯。燒味叉燒叉燒反而比較失望,原於太甜,同顏色比較橙😂但其實份量都唔少,但個人比教鐘意紅多過橙,驚色素太多。客家鹽焗雞呢款我自己都幾鐘意,鹽焗惹味!加上雞嘅肉質嫩滑,屋企人都一齊大讚。

🔎 燒味滷師 (富榮花園) (旺角)
📍 旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖

燒味叉燒

2022-09-07 28 浏览
近著奧運和旺角站的富榮花園,開了這間燒味滷師新分店。這間燒味店有多間分店,有自設的工場和現場製作,出來的燒味特別好吃。現時有多款燒味優惠如脆皮燒鴨、禾田滷水鴨等等,更有部份保鮮紙包裝好的燒味超抵價。 至尊燒鵝(上庄) - $110 一隻隻肥美的燒鵝吊著令人垂涎三尺。上庄比起下庄的價錢便宜,雖然不及下庄嫩滑,但勝在骨頭少夠肉多。 酥脆的燒鵝皮充滿脂香,鵝肉質細膩嫩滑多汁,裡裡外外也充斥著鵝汁的鹹香。 客家鹽焗雞(半隻) - $30 半隻大肥雞份量特別多,有著濃郁的鹽香,雞皮好爽嫩,皮與肉之間有少少黃油,有陣陣的雞油風味,雪白的雞肉嫩滑多汁。 燒味佬叉燒(半斤) - $40 色澤鮮明的半肥瘦叉燒好銷魂,散發陣陣香氣之餘,入口鬆軟而不失咬口。 泰式鳳爪 - $45 有陣陣酸甜帶微辣的泰式醬汁味,無骨只有爽滑的雞皮和軟筋,以及爽脆的軟骨,好開胃。
至尊燒鵝(上庄)

至尊燒鵝(上庄) - $110
客家鹽焗雞(半隻)

客家鹽焗雞(半隻) - $30

燒味佬叉燒(半斤) - $40

泰式鳳爪 - $45
2022-09-06
外卖自取
至尊燒鵝(上庄)
客家鹽焗雞(半隻)
2022-09-06 19 浏览
本身都冇諗住加料,經過,見到佢哋出面嘅宣傳牌,價錢平到不得了!貴妃雞,豉油雞,鹽焗雞,半隻都係$30 !咁仲使乜自己煮搞咁多嘢燒味飯又係非常平!簡直係街坊嘅福音門面都算係乾淨整潔,等緊拎嘢食嘅時候,見佢入面有啲鴨掛晒喺度,睇嚟佢哋都密密燒,夠新鮮!鹽焗雞-半隻絕對對得住價錢,比想像中瘦👍🏼雞皮薄薄,皮下脂肪唔多,正!雞翼位就最滋味,佢啲鹽焗雞嘅味道調校得好好,唔會太鹹,但有食到少少好似沙薑味嘅感覺,餸飯餸酒都一流😎叉燒,都幾靚仔,叫左瘦叉,雖然瘦,但又唔會乾柴口感,外面嘅蜜糖汁都仲保留到,算係好唔錯阿媽叫住我,橫掂斬料,係都要我買埋燒鵝,不過都冇失望,燒鵝外皮保留咗少少香脆感覺,肉汁都幾多。同雞肉比較,鵝肉又真係特別香濃既😎

燒味飯又係非常平!
簡直係街坊嘅福音

鹽焗雞-半隻
絕對對得住價錢,比想像中瘦👍🏼
雞皮薄薄,皮下脂肪唔多,正!

2022-09-05 21 浏览
聽過燒味滷師依個名,知佢陸續開左幾間分店,今日即興去朋友度食飯,煮唔切就去斬料加餸👍🏻泰式鳳爪 $45大隻無骨鳳爪,特登買黎當涼盤小食,酸辣味唔算重,味道較溫和。燒鵝下庄 $120大大隻鵝髀,d肥油滴下滴下雖然邪惡,但係入口真係好香,成咀都係鵝油香😋鵝皮仲係微脆,甘香到呢!髀位肉嫩鮮美,伴飯一流🎈Chasiu $40有微微燶邊,色澤油潤,有蜜味有肉香,偏瘦但唔乾柴👍🏻鹽焗雞 $3030蚊半隻咁抵忍唔住買埋,半隻好足好多件,肉幾滑下,味道岩岩好唔會過咸。屋企附近就係要有間斬料之選,得閒加下餸,方便簡單又一餐👍🏻

泰式鳳爪 $45

燒鵝下庄 $120

Chasiu $40
有微微燶邊,色澤油潤,有蜜味有肉香,偏瘦但唔乾柴👍🏻

鹽焗雞 $30

屋企附近就係要有間斬料之選,得閒加下餸,方便簡單又一餐👍🏻
外卖自取
大角咀富榮花園燒味滷師,叉燒切鹽焗雞油雞燒肉燒鴨 燒鵝同埋各式滷味凍食小菜樣樣都有價錢性價比高,平時唔煮飯,買燒味飯,或者過時過節買隻雞鵝屋企做餸,或者切隻雞,都方便快捷,最緊要大家食得開心,方便又唔洗煮。-泰式鳳爪趁天氣仍然熱熱地,買盒泰國小食解暑就最正 ,鳳爪味道酸中帶微辣,超爽口。-燒味佬叉燒片片切得厚薄適中,一睇就知師傅刀功好。外面燒得紅噹噹超誘人,仲帶有閃閃蜜汁的亮澤,肥瘦適中,微燶仲有炭火的香口,肉味濃唔肥膩。-至尊燒鵝燒鵝一食就知靚鵝, 肉嫩唔覺霉,燒得夠火喉 ,皮燒得脆爆晒汁,入口鵝味濃濃的,性價比高。-客家鹽焗雞 雞肉 質地嫩,咸香有序,而且隻雞本身大細適中,唔會似春雞咁霉又唔會係老雞肉柴柴,份量無欺人,抵食。

大角咀富榮花園燒味滷師,

叉燒切鹽焗雞油雞燒肉燒鴨 燒鵝同埋各式滷味凍食小菜樣樣都有

燒味佬叉燒

片片切得厚薄適中,一睇就知師傅刀功好。

外面燒得紅噹噹超誘人,

至尊燒鵝

燒鵝一食就知靚鵝, 肉嫩唔覺霉,

燒得夠火喉 ,皮燒得脆爆晒汁,

入口鵝味濃濃的,性價比高。
客家鹽焗雞

雞肉 質地嫩,咸香有序,

而且隻雞本身大細適中,唔會似春雞咁霉又唔會係老雞肉柴柴,
份量無欺人,抵食。
今日見到燒味滷師係屋企附近開分店行過見到大排長龍媽咪就話買啲黎試下😝點知屋企個個都鍾意❤️下星期食中秋飯都決定買佢lu😉-🦆至尊燒鵝(上庄) $110上庄係$110 下庄$120 我地今次揀左上庄 都大大舊 啖啖肉呀👍🏻個皮燒得好好味😋加埋啲燒鵝醬超正😉-🥩燒味佬叉燒(斤) $40一斤叉燒$40一啲都唔貴😳仲要係連鎖店我叫左老闆比瘦叉我 佢真係有執啲瘦啲嘅❤️☺️瘦叉瘦但肉味濃 加埋啲秘製蜜汁好正☺️-🐔鹽焗大雞(半隻) $45隻雞顏色好靚😍見到都流口水呀啲骨唔多食落好滿足👍🏻雞肉都好新鮮食落有啲鹹香 仲配埋蔥油、蒜醬、滷水汁😳-🤞🏻泰式鳳爪(盒) $40呢度仲有凍櫃擺一啲滷水、冷盤😄選擇多多呢盒泰式鳳爪係咁多野入面最驚喜佢拆晒骨 係無骨鳳爪😍勁方便食加左啲泰式甜酸汁 酸酸甜甜咁好開胃😋飯都食多兩碗呀😎

今日見到燒味滷師係屋企附近開分店

瘦叉瘦但肉味濃 加埋啲秘製蜜汁好正☺️

🐔鹽焗大雞(半隻) $45
隻雞顏色好靚😍見到都流口水呀
啲骨唔多食落好滿足👍🏻雞肉都好新鮮
食落有啲鹹香 仲配埋蔥油、蒜醬、滷水汁😳

🤞🏻泰式鳳爪(盒) $40
呢度仲有凍櫃擺一啲滷水、冷盤😄選擇多多
呢盒泰式鳳爪係咁多野入面最驚喜
  • 廚師佬叉燒
  • 鹽焗大雞
  • 至尊燒鵝
2022-09-04 15 浏览
燒味滷師 (富榮花園) (旺角)旺角海庭道16海榮花園1期地下B號舖星期六日,留喺屋企,最好就係斬料加餸。泰式鳳爪$45無晒骨,酸酸甜甜,啫喱狀口感,啖啖都充滿骨膠原!至尊燒鵝(上庄)$110卥水好惹味!燒鵝好入味,肉質好彈牙,皮好脆口,非常適合餸飯!鹽焗大雞(半隻)$45鹽焗雞好入味,鹽將雞味迫晒出蒞,肉質鮮嫩,雞皮滑溜溜,正!燒味佬叉燒(斤)$40靚叉燒好色澤好,肉質非常鮮甜香香脆脆,味道濃郁,好咬口。
燒味滷師 (富榮花園) (旺角)
旺角海庭道16海榮花園1期地下B號舖

星期六日,留喺屋企,最好就係斬料加餸。

泰式鳳爪$45
無晒骨,酸酸甜甜,啫喱狀口感,啖啖都充滿骨膠原!

至尊燒鵝(上庄)$110

鹽焗大雞(半隻)$45
鹽焗雞好入味,鹽將雞味迫晒出蒞,肉質鮮嫩,雞皮滑溜溜,正!

燒味佬叉燒(斤)$40
靚叉燒好色澤好,肉質非常鮮甜香香脆脆,味道濃郁,好咬口。
2022-09-04 138 浏览
雖然還有兩星期才到中秋,但由於有家人在正日難夾時間,而疫情又再標升,所以,倒不如提早在親友家慶祝。為免彼此花太多時間去弄食物,所以,有家人提議「斬料」加餸,故此,來到曾光顧過的「燒味滷師」一口氣買了四款食物「助陣」,減省大家煮食物的時間。鋪面吸引之處,就是櫥窗之內,掛滿了不同的燒味,琳瑯滿目,非常吸引,款式又多,而所有燒味的價錢,已全貼了出來,一目了然,定價亦很相宜。另一邊,有少量涼拌小食,如手撕雞、五香牛展、海蜇分蹄、泰式鳳爪………等等。還有好些特惠產品,定價非常吸引,例如店家的燒味單雙拼飯,無論單拼,還是雙拼,都只是$22盒,絕對是基層恩物,可以幫到不少基層「有啖好食」。當然,做節就要吃得好一點,除四款涼拌小食同燒味,我們亦分工弄了西蘭花帶子、鮑魚生菜及一大鍋關東煮。「泰式鳳爪」($45/盒)非常受大家歡迎,因為那酸醋汁調校得剛好,酸酸香香,令人很醒胃,加上涼涼的,更合這時節吃,鳳爪去了骨,入口很清爽,口感彈牙。燒鵝是家人至愛,怎可以錯過,「至尊燒鵝」($110/上莊)份量真不少,阿姐更另外給了我們一小包鵝汁,翻熱加入燒鵝中,更芳香,但我就用來撈飯,一流到爆。鵝皮色澤亮麗,薄身脆口
,減省大家煮食物的時間。
,可以幫到不少基層「有啖好食」。
泰式鳳爪
燒鵝是家人至愛,怎可以錯過,「至尊燒鵝」($110/上莊)份量真不少,阿姐更另外給了我們一小包鵝汁,翻熱加入燒鵝中,更芳香,但我就用來撈飯,一流到爆。鵝皮色澤亮麗,薄身脆口,肉質嫩滑細緻,又充滿肉汁,並富油香卻不油膩
,沾一些冰梅醬,可說是油膩感大減。
至尊燒鵝
要了一斤的「燒味佬叉燒」($50),燒得賣相不錯,有少少燶邊,份外香口好吃,叉燒屬半肥瘦的,切得厚身,入口軟腍不死實,又有點油脂香,並帶微微蜜糖的甜蜜香味
燒味佬叉燒
曾試過其「客家鹽焗雞」($30/半隻),今回再試,因為特價期間,才$30就有半隻,雞肉吃下時肉質鮮嫰,因為鹽焗,有陣陣鹹香味滲出來
,沾上沙薑就更具風味。
客家鹽焗雞
是夜,不單燒味了得,家人做得菜也出色,最重要還是一家族人齊齊整整,尤其這洪流時代!
2022-09-03 59 浏览
今晚要去朋友家聚聚, 佢說呢間#燒味滷師 斬料好抵食,叫我地是但執啲上去就得☺️。老友一家三口要食#泰式鳳爪 ,於是買左半磅,佢哋都超鍾意,食得好滋味😆。愛吃雞的我點左#鹽焗雞,香噴噴入晒味的,雞皮同雞都很滑溜,是正宗鹽焗的咸香味,沒有將貨就價😋。另一味是#燒鵝 ,燒得好香,個皮仲脆卜卜,皮酥肉質結實,咬落多肉汁有咀嚼勁,新鮮美味。呢個#叉燒望落去油光十足,肥瘦適中,肉質唔硬很鬆軟,個燒汁味道認真正,送飯一流。食材新鮮好味😋,價錢合理大衆化👍。#燒味滷師 #富榮花園旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖
今晚要去朋友家聚聚, 佢說呢間
#燒味滷師 斬料好抵食,叫我地是但執啲上去就得☺️。

食材新鮮好味😋,價錢合理大衆化👍。

#燒味滷師 #富榮花園
旺角海庭道16號富榮花園1期地下B號舖
2022-09-03
2022-09-02 27 浏览
今日勁想食燒味,仲想食好多好唔同嘅燒味,所以我嚟咗呢間燒味鋪斬啲料同屋企人一齊嘆吓!呢間燒味舖望落都幾乾淨,唔會好似以前嗰啲街邊燒味舖咁冇嘢遮擋感覺上會比較污糟,但係呢一度就有好多膠板遮住晒啲燒味,放出嚟嘅燒味都有嘢冚住Stipe,衛生情況都真係有10分!執嘢嘅姐姐都會戴晒手套咁,感覺好乾淨!我叫咗個燒鵝上庄,鹽焗雞半隻,叉燒,同埋泰式鳳爪,埋單先至二百零蚊,夠晒我哋一家四口四個大人食!淥多個菜又一餐!燒鵝嘅皮勁脆,唔會太肥,勁有鵝香味!配埋佢嘅燒鵝汁同酸梅醬簡直係一流!鹽焗雞半隻份量都幾多,雞肉都好嫩,呢個價錢黎講都真係算好抵!叉燒仲要係半肥瘦,有dd燶邊,食落好香~送飯一洗!鳳爪就夠晒酸酸辣辣哋,好好食!呢間燒味舖都真係值得一試!

2022-09-02
2022-09-01 34 浏览
天氣咁熱🔥屋企唔想煮餸👩🏻‍🍳最好方法就係斬料🔪快靚正😘買咗四分一隻燒鵝(平時燒鵝俾我感覺🤔會有啲So味😂但呢間冇喎😘唔需要點酸梅醬👍🏻皮脆、啖啖肉😋下次買半隻再番添👍🏻)燒味佬叉燒(一啲都唔佬😋超林👍🏻)半隻鹽焗雞~超入味👍🏻啖啖肉,平時食雞最怕見到血水,依隻完全冇!酸酸美味嘅泰式鳳爪~買咗一盒半磅😋唔多夠喉😋爭住食😘依家分店愈開愈多,下次試埋佢嘅乳豬先👍🏻
天氣咁熱🔥
屋企唔想煮餸👩🏻‍🍳
最好方法就係斬料🔪
快靚正😘
燒味佬叉燒(一啲都唔佬😋超林👍🏻)
酸酸美味嘅泰式鳳爪~買咗一盒半磅😋唔多夠喉😋爭住食😘

依家分店愈開愈多,下次試埋佢嘅乳豬先👍🏻
之前喺屋企附近都有食過呢間,質素好,性價比高!今次去咗奧運站呢度,探朋友,咁啱經過如見到呢間燒味喺度開咗分店,好開心,順便買少少食物上去探朋友!燒味佬叉燒,半斤$50 ,相當抵食,啲肉好多汁,肥瘦平均,好喜歡佢哋嘅叉燒,質素好高。鹽焗大雞半隻$45 ,好厚肉,唔錯,而且唔會太肥,肉味香濃,最緊要夠晒平🤣🤣🤣至尊燒鵝,今次都係買四份一隻,最緊要揀佢嘅下庄,夠晒肥美,先至$120,好抵!而且仲會另外包起一袋滷水汁,點埋一齊食,正最後整多客泰式鳳爪,好入味,完全冇骨,可以就咁食,唔使就住儀容!好正,酸酸地,夠晒開胃!

2022-08-30 44 浏览
大角咀呢頭雖然野食都多,但係講好食既燒味真係欠奉呢間燒味店一直都係我既首選終於擴張到黎大角咀梗係即時GOGOGO睇下人山人海D街坊幾捧場就知道間野真係有料雖然咁高質,但係價錢都唔會貴至尊燒鵝(下庄)淨係下庄已經幾乎成盒,勁大隻最重要係佢燒到個皮好脆,脆得黎有陣香味鵝肉更加係完全唔會鞋口,食落亦有陣陣鵝香泰式鳳爪天氣咁熱食返個冷盤就至岩呢到既鳳爪好足料45蚊一盒有勁多隻鳳爪味道酸酸甜甜好醒胃,仲隻隻都入晒味鹽焗大雞(半隻)呢隻雞都真係幾大隻雞皮可以見到幾多黃油同埋佢就算用鹽焗完都好,雞肉都依然嫩滑燒味佬叉燒(半斤)呢到既叉燒真係我既大推因為佢個汁調得勁正勁好食佢陣陣既咸香之中帶有好吊胃既微甜單食個汁已經可以食幾碗飯而且佢既叉燒燒得有少少焦焦地,食落有陣陣焦香選肉既豬肉亦都肥瘦適中,肥而不膩十分推薦
大角咀呢頭雖然野食都多,但係講好食既燒味真係欠奉
呢間燒味店一直都係我既首選
終於擴張到黎大角咀
梗係即時GOGOGO

睇下人山人海D街坊幾捧場就知道間野真係有料

雖然咁高質,但係價錢都唔會貴
至尊燒鵝(下庄)
淨係下庄已經幾乎成盒,勁大隻
最重要係佢燒到個皮好脆,脆得黎有陣香味
鵝肉更加係完全唔會鞋口,食落亦有陣陣鵝香

天氣咁熱食返個冷盤就至岩
呢到既鳳爪好足料
45蚊一盒有勁多隻鳳爪
味道酸酸甜甜好醒胃,仲隻隻都入晒味
鹽焗大雞(半隻)

呢隻雞都真係幾大隻
雞皮可以見到幾多黃油
同埋佢就算用鹽焗完都好,雞肉都依然嫩滑
呢到既叉燒真係我既大推
因為佢個汁調得勁正勁好食
佢陣陣既咸香之中帶有好吊胃既微甜
單食個汁已經可以食幾碗飯
而且佢既叉燒燒得有少少焦焦地,食落有陣陣焦香
選肉既豬肉亦都肥瘦適中,肥而不膩
十分推薦
2022-08-30 22 浏览
受歡迎嘅燒臘店,終於係旺角開咗分店!😍Sunday dinner外賣加餸,多款驚喜,😙同屋企人happy share,佢哋都好鍾意。😋至尊燒鵝下庄$120招牌燒鵝,點可以唔食,個皮香脆,而且咖啡色非常吸引。🤓叫咗下庄,所以係鴨髀位,更加多肉,食落juicy好食,🤩而且好多汁。🐷燒味佬叉燒嫩滑可口,帶有少少甜,🥢非常香口。🐤鹽焗大雞(半隻)$45泰式鳳爪(一盒)$45份量多,而且好入味。
受歡迎嘅燒臘店,終於係旺角開咗分店!😍

😋至尊燒鵝下庄$120

🐷燒味佬叉燒
嫩滑可口,帶有少少甜,🥢非常香口。

🐤鹽焗大雞(半隻)$45
泰式鳳爪(一盒)$45
份量多,而且好入味。

2022-08-29 14 浏览
呢間燒臘舖就喺奧海城巴士總站旁邊,黃色招牌十分搶鏡,我見到玻璃櫥窗裏掛着一隻隻吹緊嘅燒鴨,好明顯係喺裏邊現場燒,唔係係其他地方送過嚟嘅,咁就夠晒新鮮啦,唔使驚來歷不明,食得放心,店面乾乾淨淨,仲有啲新張特價嘅燒味,最啱一家大細。今次買咗四樣嘢,買單240幾蚊,店員仲好細心解釋要將沙薑醬攪勻,免得唔勻會鹹,又怕將啲熱辣辣嘅燒鵝整淋,燒鵝汁另外包開,食之前先淋落去,好細心。買咗叉燒,貴妃雞,燒鵝,泰式鳳爪
買咗叉燒,貴妃雞,燒鵝,泰式鳳爪

2022-08-29
  • 燒鵝,泰式鳳爪