2024-08-07
自從朋友仔帶過我食燒烤堂,就完全愛上咗這間嘅串燒!味道在線,真係無邊款係伏😋鐘意串燒🍢款式多,有多種風味料理可選擇,包括日式、川式、泰式、西式等,仲有燒烤堂特製。🔸雞肉:鹽燒赤雞頸肉(日) $22/串👍🏻汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(日) $38/串👍🏻汁澆免治雞肉軟骨釀冬菇 (日) $28/串麻辣雞軟骨(川)$16/串我揀嘅雞肉都係有軟骨,較爽口。雞肉肉質鮮嫩,汁燒個兩款都好多汁又惹味💗🔸牛肉:鹽燒和牛牛小排(西)$48/串👍🏻厚切鹽燒牛舌拖羅(日) $48/串調味簡單,牛肉彈牙有嚼勁,油脂比例適中,不會太油膩又不會太鞋身。🔸豚肉:泰式豬頸肉(泰)$28/串鹽燒豬肋肉(稀有部位)(日) $24/串孜然豚肉莞茜卷 (疆) $22/串燒到豬肉帶微微焦香,亦保留咗肉汁。莞茜卷口感清爽,加上孜然香氣,味道獨特清新。🔸鴨肉:椒鹽燒鴨舌(堂) $28/串🔸海鮮:👍🏻雞皮墨魚滑(堂)$38/串手釣墨魚鬚(港)$22/串鹽繞紅衫魚(咸香)(堂)$32/串推薦外層香脆雞皮,配上彈牙鮮味墨魚滑,好好食😍!墨魚鬚同魚都係帶簡單咸香鮮味。🔸殼物:👍🏻香草蒜蓉包(西)$18/份👍🏻饅魚炒飯 (日)$58/份👍
🔸雞肉:
🔸殼物:
👍🏻香草蒜蓉包(西)$18/份
👍🏻饅魚炒飯 (日)$58/份
👍🏻明太子燒飯團 (日)$38/個
三款都好食,我最愛饅魚炒飯😋,好大份,而且饅魚肉都幾多,好夠火候又入味。另外兩款外脆內軟,煮得好到位。
🔸野菜:
👍🏻牛油蒜蓉焗金菇 (日) $32/份
👍🏻川燒蒜蓉茄子(川) $36/條
蜜糖燒芋頭(堂) $12/串
每次必點茄子,份量多,蒜蓉香濃,滲透晒入茄子中。
🔸甜品:
👍🏻日本芝士年糕(日) $38/份
👍🏻柑桔咸蛋黄卷(堂)$28/份
芝士年糕咸香,配上香甜煉奶,鹹甜交替,味道意外地夾。陣陣柑桔甜酸香氣,配上咸蛋黃卷,味道夠獨特又解膩,不妨一試。
查看之前的留言 ()