2024-06-15 45 浏览
玉子湯食肉前,諗住點都叫D前菜/湯開下胃先😎叫左碗玉子湯,起初都怕好似味噌湯咁濃,黎到一打開蓋,好香蛋味,仲有雜菜同冬菇,飲落清清地幾開胃👍🏻👍🏻志盛2人前2人set入面有6款肉,主要係牛,牛有4款,雞1款,豬1款,份量好足,兩個人食岩岩好!鹽味牛舌牛舌薄切,基本上放落去每邊煎8秒已經食得,好爽口👍🏻可能因為夠薄,食多兩塊都唔會覺得濟😋😋😋黑毛和牛小排豐富高密度油花,符合最高等級的油肉比例,細膩油花,入口即化,岩哂鍾意入口即溶既朋友👍🏻👍🏻👍🏻黑毛和牛上肩肉上肩肉雪花多,牛既味道同口感夾埋恰到好處,非常柔嫩多汁,具有濃郁的牛肉風味極上厚切牛胸腹柳牛胸腹柳肉味濃、肉汁多!餐廳仲好細心,係上面𠝹花,就算厚切都唔怕要燒好耐,同時𠝹花令口感升華,再加埋濃郁既牛味同肉汁,冇得頂!👍🏻😋😋至於雞髀肉同無骨小排都有驚喜🥰雞髀肉一D都唔肥,連雞皮都少脂肪,肉質好滑,豬小排同平時腩肉唔同,冇腩肉咁肥,夾生菜食一流!
玉子湯

志盛2人前

鹽味牛舌

黑毛和牛小排

黑毛和牛上肩肉

極上厚切牛胸腹柳

2024-06-14 57 浏览
今日係尖沙咀食lunch, 想揀日式燒肉食,就決定試下呢間燒肉801,性價比好似幾高午市套餐都可以免費配有一碗日本米飯及麵豉湯同埋汽水801盛盒 $198👍🏻👍🏻大判燒!黑毛和牛肩胛肉腹前牛小排鹽蔥味雞腿肉神盛 $168👍🏻👍🏻特上牛胸腹肉腹前牛小排牛板腱肉追加豬腩片 $23佢地所有燒肉都好重牛味,汁燒既醬汁都好入味,餸飯一流,每款牛肉都各有特色,大部分都油脂分布平均,入口即溶,豬同雞肉都好出色

午市套餐都可以免費配有一碗日本米飯及麵豉湯同埋汽水

腹前牛小排
牛板腱肉

追加豬腩片 $23

2024-06-14 43 浏览
這次是第二次光顧燒肉801,相比荃灣店,尖沙咀店的餐牌略有不同,感覺套餐選擇更多。我們這次點了二人套餐,包含一個大拼盤、兩個主食,另外亦單點了上次覺得很好吃的雞脛柳志盛(黑毛和牛,雞肉,黑毛豬拼盤)本著先點一個拼盤然後再單點食物,怎料到份量十足,兩個人差點吃不完。牛肉有牛小排、牛肩肉和牛舌,肉質鮮嫩,油脂分布均勻,烤制後香氣四溢,入口即化。雞肉是雞腿肉,肉質鮮嫩多汁,雞皮香脆可口。另外黑毛豬五花,肉質十分軟嫩。主食我們選擇了飯和冷面。飯不會煮得過乾過濕,口感軟糯。冷面則酸甜可口,清爽消暑。另外每個套餐也附贈泡菜,吃一口瞬間解膩。單點的雞脛柳被拼盤撐得挺著肚皮也要再來一份的雞肉。肉質鮮嫩,煎到外皮焦脆後,里面的肉質仍然保持嫩滑,這款特別之處是口感很爽彈,非常美味整體而言,這次在尖沙咀店的用餐體驗依然非常滿意。肉類新鮮,性價比高。環境也十分舒適,不會有很重的油煙。大推給喜歡吃燒肉的朋友們📍燒肉801 @yakiniku_801尖沙咀加連威老道14號地舖#香港燒肉#香港美食#尖沙咀燒肉#尖沙咀餐廳推介#尖沙咀美食#日本燒肉

志盛(黑毛和牛,雞肉,黑毛豬拼盤)

主食

#尖沙咀餐廳推介
#尖沙咀美食
#日本燒肉
2024-06-11 44 浏览
呢間位於尖沙咀既燒肉有好多分店, 主打唔洗太多人都可以好好咁享受燒肉我地兩個人點左個志盛(2人前), 包括左有鹽味牛舌, 黑毛和牛小排, 黑色和牛上肩肉, 極上厚切牛胸腹柳, 蔥鹽味雞腿肉, 黑毛豚無骨小排仲有米飯同生菜可以揀呢個份量兩個人吃都可以食到飽飽的, 性價比OK!!我地仲加多個帆立貝加D海鮮食最好吃的一定係呢個牛小排!! 入口即溶, 多多飯都唔夠餸!!雞腿肉極級嫩!! 唔洗點咩醬汁已經好夠味帆立貝就咁成兜燒就得. 方便又好味呢個環境同燒烤用具都好掂, 燒得好稱心, 價錢都唔算貴, 值得一試

仲有米飯同生菜可以揀

雞腿肉極級嫩!! 唔洗點咩醬汁已經好夠味

帆立貝就咁成兜燒就得. 方便又好味

2024-05-16
2024-06-09 39 浏览
今次又嚟到呢間日式燒肉餐廳,最近還是轉咗新Menu,多咗燒肉拼盤可以選擇,啱晒有選擇困難症嘅人😂.不過我哋俾「黑毛和牛大判燒」吸引住,所以選擇咗單點!我哋點咗兩份「黑毛和牛大判燒」,油脂充足,沾上蛋漿味道好好,口感唔錯🥰牛肩胛同牛小排都好軟稔,牛味都算濃✨✨✨.另外仲叫咗雞肉同黑毛豬,兩款肉質素都好好,雞肉可以加埋蔥花一齊燒,味道更香👍🏻👍🏻👍🏻.📍 燒肉801 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道14號地舖
📍 燒肉801 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道14號地舖

2024-06-06 28 浏览
今次已經係我第二次食哩間燒肉801第一次係去荃灣分店已經覺得佢啲肉好新鮮🤤今次去咗尖沙咀間分店食🤤都繼續keep到水準👍🏻今次同妹妹嗌咗個絆盛2人前$398入面已經有👇🏻📌鹽味牛舌📌美國牛肩胛肉📌腹前牛小排📌美國牛肋骨條肉📌蔥鹽味雞腿肉📌黑毛豚無骨小排📌日本熟成豚香腸一個套餐有七款包晒豬牛雞😱我哋仲加咗2個set冷麵set $38同生菜set $25除咗基本嘅用生菜同泡菜包住肉食之外想講佢個冷麵酸酸哋勁解燒肉嘅油膩最後我哋連啲湯都無放過😂😂🧀🧀🧀🧀好味😋👍🏻💬重點想講我哋兩個手殘唔識燒野食嘅人都燒到啲勁好食嘅肉出嚟😂 可想而知啲肉究竟幾高質先唔會俾我哋糟蹋🫣 大推牛舌牛上肩肉同雞腿肉!啲肉勁新鮮同埋啲肉本身已經有醃過所以唔洗落其他味都好好食😋😋📍 尖沙咀加連威老道14號地舖 @yakiniku #食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #尖沙咀美食 #美食 #燒肉 #日式燒肉 #日燒 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #尖沙咀必食 #餐廳 #尖沙咀好去處 #油尖旺 #香港美食地圖
今次已經係我第二次食哩間燒肉801

📍 尖沙咀加連威老道14號地舖 @yakiniku

2024-06-03
  • 冷麵set
  • 蔥鹽味雞腿肉
喺the one睇完戲,就同朋友諗下想食乜嘢。見近排耐冇食日本烤肉,就開啲app睇下附近有啲咩好食。見到有一間票房自己性價比高嘅燒肉餐廳就走咗去試。佢起正the one對面街,入到去竟然完全唔覺得有燒肉個種好大嘅油煙味,睇嚟抽氣系統做得唔錯。👌我哋叫咗個二人餐,四百幾蚊已經有兩款和牛,果然係性價比高。另外佢有得加100蚊左右90分鐘任飲酒,但係由於我哋嗰晚唔想飲酒就冇加到。我哋另外加咗個牛腸。盤肉最好食當然係和牛啦,一放落去燒即刻勁大火,證明油脂豐富。去嗰個好大塊嘅牛胸腹肉以為會有啲韌,點知都超淋,超好咬口👍👍最正就係額外加嗰個牛腸,一咬落去爆曬啲油脂出嚟又唔會覺得太油膩。直頭即刻上腦,個人都wing一wing。最後一定要講我自創嘅密技,用返牛腸嗰啲有少少辣同埋勁多油脂嘅汁,去住應該冇咁好食嘅雞肉。嘩啲雞肉吸收曬啲精華勁正!!!!😎😎😎❣️❣️❣️

• 辛辣味噌牛腸
超級推薦志盛二人前套餐,$498有鹽味牛舌、黑毛和牛小排、黑毛和牛上肩肉、極尚厚切牛胸腹柳、蔥鹽味雞腿肉、黑毛豚無骨小排。一開始望落去好似好少,但食落喺超級飽。絕對要推介極尚厚切牛胸腹柳,超級超級大塊,如男隔離個個話唔夠食,絕對可以$138叫多份。成個二人前好嘅喺可以+$38配埋冷麵,個冷麵喺青檸冷麵,酸酸甜甜勁開胃又可以解濟。另外仲叫咗個辛辣味噌牛腸$68,肥肥入口溶化,個醬汗超好食,最後仲拎咗啲雞上個兜到燒,用盡哂啲汁。

2024-06-03 70 浏览
放工睇吓食咩先,如果唔想打邊爐就食個燒肉 原本book咗位嘅,但係去到有位 可以提早入去食呢間聽得耐,但係未試過~一於入去試吓先實在唔想係咁揀,所以索性揀咗個套餐唔使煩🤣 食燒肉一定要配飯啦,叫咗呢個套餐飯泡菜幾好食 麵豉湯 都可以其後再叫咗個紫菜飯值得讚揚嘅係紫菜夠脆,新鮮 👍🏼👍🏼👍🏼除咗好長嘅牛扒之外,其他都覺得幾好食 日本嘅雞係特別好食,唔使醃料好食嘅 👍🏼👍🏼牛舌各樣嘢味道都OK😊
放工睇吓食咩先,如果唔想打邊爐就食個燒肉

原本book咗位嘅,但係去到有位
可以提早入去食

呢間聽得耐,但係未試過~一於入去試吓先

實在唔想係咁揀,所以索性揀咗個套餐唔使煩🤣

食燒肉一定要配飯啦,叫咗呢個套餐飯
泡菜幾好食 麵豉湯 都可以
其後再叫咗個紫菜飯
值得讚揚嘅係紫菜夠脆,新鮮 👍🏼👍🏼👍🏼

除咗好長嘅牛扒之外,其他都覺得幾好食
日本嘅雞係特別好食,唔使醃料好食嘅 👍🏼👍🏼
牛舌各樣嘢味道都OK😊

2024-06-02 29 浏览
做野攰,想吃牛,食肉獸出動🙈🙈🙈🥰因為呢間啲肉真心高質,搞到依家吃燒肉都真係只係諗起佢🙈今次要重點推介黑毛和牛肩胛肉,燒完混合雞蛋吃,口感升大左一個層次,正👍👍👍另外今次想重點介紹下佢啲內臟🫢🫢吃過一次劣質內臟你會發現唔好食嘅內臟係會一食落去嗰層油Mon 住喉嚨,但呢間啲內臟絕對唔會!辛辣味噌牛腸同牛小腸都係吃落去有一陣牛油香味,入口即化,好神奇其他牛肉都好高質,款式好多,有啲仲混左不同醬料醃製好,例如蔥鹽味雞腿肉都係最愛之一當然唔少得佢既濃湯拉麵👍
做野攰,想吃牛,食肉獸出動🙈🙈🙈
🥰因為呢間啲肉真心高質,搞到依家吃燒肉都真係只係諗起佢[笑哭][笑哭]🙈

另外今次想重點介紹下佢啲內臟🫢🫢吃過一次劣質內臟你會發現唔好食嘅內臟係會一食落去嗰層油Mon 住喉嚨,但呢間啲內臟絕對唔會!辛辣味噌牛腸同牛小腸都係吃落去有一陣牛油香味,入口即化,好神奇[懵逼]

當然唔少得佢既濃湯拉麵👍

2024-06-01 35 浏览
最近思鄉病又發作,好掛住鄉下既燒肉,即刻搵返間高質素嘅日本餐廳同班同鄉食返餐先。餐廳位於尖沙咀加連威老道The One對面,入到餐廳環境好闊落,卡位坐得舒服,抽風系統好,無油煙味。我地揀三個午市套餐share,801盛、804炎盛同806牛舌盛,原來午市套餐仲跟味噌湯、白飯同飲品。每碟都非常夠份量,黑毛和牛牛小排和牛肩胛肉質煙韌,牛肉味夠濃,仲配一隻溫泉蛋,配蛋汁食充滿口感超好食,雞腿肉多汁超級嫩滑,配上葱鹽食好惹味,正。再試炎盛腹前牛小排,肉質好新鮮,入口即溶,油脂分部平均,唔會太肥膩,真係好食到暈。最後燒牛舌,牛舌有2種鹽味+汁燒味,份量好多,牛舌口感十足,燒一燒送飯食一流。

2024-05-28 35 浏览
很久沒食燒肉,中午和朋友來試試The One 旁的人氣日式燒肉店。餐牌有許多套餐選擇,也另有單點。中午有附贈白飯與味增湯。🍺801套餐801套餐包含大判燒、牛小排、雞腿肉3樣🍺802套餐802套餐包含牛小排、黑毛豚無骨小排、雞腿肉3樣🥩黑毛和牛炙リロース薄切的里肌和牛,帶著鮮豔的色澤與美麗的油花,十分誘人。牛肉品質很棒,沾著蛋汁口感軟嫩滑順。🥩カルビ牛五花的色澤非常美麗,油脂適中。肉質彈牙,嚐起來帶點咬勁。🥩豚バラ豬五花厚度適中,在烤盤上吱吱作響。豬油脂香氣十足,肉質非常彈牙,不會過肥或乾柴,口感很棒。🥩ねぎ塩鶏もも將帶皮的雞大脾切成一塊塊,兩面各烤數分鐘。在蔥油的調味下,嚐起來鹹度適中,肉質很嫩。總體而言,性價比高,地點方便,是簡單食燒肉的好選擇。

餐牌有許多套餐選擇,也另有單點。中午有附贈白飯與味增湯。

🍺801套餐
801套餐包含大判燒、牛小排、雞腿肉3樣

🍺802套餐
802套餐包含牛小排、黑毛豚無骨小排、雞腿肉3樣

🥩黑毛和牛炙リロース

🥩カルビ
牛五花的色澤非常美麗,油脂適中。肉質彈牙,嚐起來帶點咬勁。

🥩豚バラ

🥩ねぎ塩鶏もも

總體而言,性價比高,地點方便,是簡單食燒肉的好選擇。
  • 801盛
2024-05-28 20 浏览
人氣燒肉專門店,單點或套餐,滿滿不同之選擇,海鮮選擇也來一份套餐,份量多,二人吃很棒。前菜滿足前菜,蘿白醬油漬,浅漬青瓜和韓國泡菜,好吃入味煙煙韌韌的韓式炒年糕,更多美味美國牛肋骨條肉切片較厚,,不錯的咬勁。肉質很鮮嫩,惹味。簡單調味,原汁原味牛肋眼卷肉質棒,份量多美國牛肩胛肉薄薄地一塊,油花豐富,棒牛板腱肉燒後咬落有嚼勁口感的牛板腱,用汁燒調味,肉質不會太硬喔,牛肉味香濃,大塊,油花美,上枱已有醬汁了鹽味牛舌厚薄適中切片較厚,肉質鮮嫩,經過微微燒熱吃體驗了不錯的晚餐,燒肉好選擇,棒,店員招呼亦熱情大口肉肉,餐廳環境有日本燒肉店感,內外以紅色做主調,每張枱獨立抽煙系統,不錯,燒肉新寵之燒肉店,有幸和朋友晚餐。踏進餐廳的一刻,很多美食,置身日本吃燒肉。日本燒肉感覺,牛肉肉質細嫩,油花較重,入口即溶的口感。 爐火火力均勻,很快可燒熟食物,不怕會外焦。
人氣燒肉專門店,單點或套餐,滿滿不同之選擇,海鮮選擇也

來一份套餐,份量多,二人吃很棒。

前菜
滿足前菜,蘿白醬油漬,浅漬青瓜和韓國泡菜,好吃入味

煙煙韌韌的韓式炒年糕,更多美味

美國牛肋骨條肉

牛肋眼卷
肉質棒,份量多

美國牛肩胛肉
薄薄地一塊,油花豐富,棒

牛板腱肉

鹽味牛舌
厚薄適中切片較厚,肉質鮮嫩,經過微微燒熱吃

體驗了不錯的晚餐,燒肉好選擇,棒,店員招呼亦熱情

2024-05-22 42 浏览
今日同同事一齊去咗燒肉801慶祝佢生日,真係食到好開心又滿足!餐廳位於尖沙咀嘅加連威老道,環境舒適又光猛。最吸引我地就係佢哋用嘅明火烤肉,同一般用嘅電磁爐好唔同,肉質特別香濃入味。我地揀咗三種套餐,第一個係805黑毛和牛盛,包括黑毛和牛肩胛肉同小排。呢兩塊肉都非常肥瘦相宜,咬落口感特別嫩滑,配埋個溫泉蛋汁,入口即溶,簡直完美!另一個套餐叫802樂盛,有腹前牛小排、黑毛豚無骨小排同蔥鹽味雞腿肉。牛肉超級鮮甜,肥嫩多汁,豬肉又香脆多汁,雞腿肉更是又香又嫩,一啖就知道佢哋嘅肉真係優惠食材。最後一個套餐係806牛舌盛,有鹽味牛舌同醬油牛舌。牛舌質地特別嫩滑,即使係未燒就有豐富嘅牛肉香。調味方面都恰到好處,既唔會太鹹,又能突出牛舌嘅鮮味。每個套餐都有白飯、味噌湯同汽水,非常飽肚!同事對今餐生日飯非常滿意,有機會實再食!

每個套餐都有白飯、味噌湯同汽水,非常飽肚!

同事對今餐生日飯非常滿意,有機會實再食!
2024-05-20
庆祝纪念
生日
  • 黑毛和牛肩胛肉
  • 黑毛和牛小排
2024-05-22 39 浏览
🐮黑毛和牛肩胛肉$128⭐️超大推!嫩滑有牛味!果然係和牛👍🏻🐮極上厚切牛胸腹柳(鹽燒)$138非常厚切,考燒烤技巧!肉味重!🐽黑毛豚無骨小排$68係比較瘦嘅豚肉,冇骨,鍾意食瘦肉嘅人可以揀!🐖醬油和豚胸腹肉$78醬油令到豚肉入味,非常順口,而且比較Juicy!🍢帆立貝$58中型帆立貝,連埋內臟一齊嗰款,用錫紙兜住共3隻,可以中和下肉味😂🥗沙律$78清新而且新鮮,有中華沙律及鹹蝦乾調味,幾好食,又冇負擔👍🏻🥤雪碧&零系可口可樂各$20
🐮黑毛和牛肩胛肉$128⭐️
超大推!嫩滑有牛味!果然係和牛👍🏻

🐮極上厚切牛胸腹柳(鹽燒)$138
非常厚切,考燒烤技巧!肉味重!

🐽黑毛豚無骨小排$68
係比較瘦嘅豚肉,冇骨,鍾意食瘦肉嘅人可以揀!

🐖醬油和豚胸腹肉$78
醬油令到豚肉入味,非常順口,而且比較Juicy!

🍢帆立貝$58

🥗沙律$78
清新而且新鮮,有中華沙律及鹹蝦乾調味,幾好食,又冇負擔👍🏻

🥤雪碧&零系可口可樂各$20
2024-05-16