2024-09-15 628 浏览
今次食晚巿餐廳幾乎坐滿咁滯 好好生意被評為米芝蓮餐廳食物質素真係不錯👍🏼仲有live band好好氣氛唯獨侍應好心急 當你到齊人就不時行埋嚟想催你落單;由上菜到食完餐飯坐低大概一個鐘左右就幫你清枱,好似想趕你走咁😌😌😌米芝蓮就係有咁嘅霸氣最後俾錢走人嘅時候等𨋢又有排等,同埋會飛站,想行樓梯又俾雜物阻礙住😌每枱有餐前小食黑椒薄脆餅配青醬脆卜卜幾好食Avocado Mango Dahi Poori 牛油果芒果伴脆麵餅($68)脆球外皮夠脆,餡料有芒果同牛油果,配脆米米,口感豐富Paneer Makhani奶油紅茄燴芝士 ($148)芝士粒煙韌,茄味香濃配Naan食一流Garlic Naan ($48)好香蒜蓉味唔油膩Mango lassi ($78)入口順滑好香濃芒果味,超級甜Virgin Colanda ($78)飲到新鮮菠蘿同檸檬汁,酸酸地同椰子味好夾
今次食晚巿餐廳幾乎坐滿咁滯 好好生意
被評為米芝蓮餐廳食物質素真係不錯👍🏼
仲有live band好好氣氛

每枱有餐前小食
黑椒薄脆餅配青醬脆卜卜幾好食

脆球外皮夠脆,餡料有芒果同牛油果,配脆米米,口感豐富

Paneer Makhani奶油紅茄燴芝士 ($148)
芝士粒煙韌,茄味香濃配Naan食一流

Garlic Naan ($48)
好香蒜蓉味唔油膩

Mango lassi ($78)
入口順滑好香濃芒果味,超級甜

Virgin Colanda ($78)
飲到新鮮菠蘿同檸檬汁,酸酸地同椰子味好夾
2024-09-11 669 浏览
尖沙咀高質印度菜😍Pani Poori呢個街頭小食真係好受歡迎!外層是香脆的薄餅,裡面填滿咗酸酸的馬鈴薯和小扁豆混合,最後加上清新的薄荷Mocktail,令人回味無窮😋 Malabar Crab Taco軟軟的Roti Taco包住咗香料調味的卡拉拉蟹肉,既有地道風味,又有創意,咬下去好滿足☺️ Chicken Tikka雞肉串燒真係一絕!雞肉經過優格和香料醃製,然後燒烤至外焦內嫩,香氣撲鼻,令人愛不釋口👍🏻 Lamb Galouti Kabab羊肉餅味道濃郁,搭配柔軟的Naan,真是絕配😆Kadai Prawn大蝦用鍋炒,配上彩椒、洋蔥和番茄,新鮮香草和碎辣椒的味道更是讓人食指大動,吃完後想再來一份! Truffle Butter Chicken這道雞肉菜式簡直是奢華的享受!雞肉在帶有黑松露奶油的洋蔥醬中慢煮,醬汁濃郁,讓人一口接一口😚 Dal Makhani這個黑扁豆和紅腰豆的慢火煮法,搭配濃郁的奶油和香料,吃的時候特別暖心,真係有家的感覺🤩Garlic Naan外脆內軟,搭配任何主菜都非常合適👍🏻 Saffron Basmati Pulao Rice香檳米飯中帶有藏紅花的香氣,讓整
尖沙咀高質印度菜😍

Garlic Naan外脆內軟,搭配任何主菜都非常合適👍🏻 Saffron Basmati Pulao Rice香檳米飯中帶有藏紅花的香氣,讓整個餐點提升了格調🍚

甜品有Gajar Halwa這道溫暖的胡蘿蔔奶油布丁,搭配豆蔻和玫瑰的香氣,甜而不膩😍 Kesar Kulfi - 自製的冰淇淋,帶有豆蔻和藏紅花的風味,口感滑順,吃完讓人心情大好😆
最後黎杯Masala Tea喝上一口,整個身心都被溫暖包圍,完美的結尾☕️

📍 爵樂印度餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心5樓
2024-09-08 598 浏览
今天來到這家印度餐館,✨位於樓上,店鋪環境非常舒適,裡面還設有幾個卡位雅座,食客也有不少。💕大家在悠揚的樂曲中愉快用餐,氛圍感拉滿。羊肉餅小巧精緻,🐑Lamb Galouti Kabab,香嫩的羊肉切開濃郁肉汁,還有香料的味道,底下一片的小Naan口感柔軟。雞肉推薦Truffle Butter Chicken,🍄配上黑松露勁香,雞肉香滑細嫩。品嘗了Saffron Basmati Pulao Rice🍚印度香米飯,在金黃細長的飯粒上,澆上咖喱汁,美味十足。總體來說菜品在造型、醬汁搭配和甜品、👍🏻飲品都非常用心。

總體來說菜品在造型、醬汁搭配和甜品、👍🏻飲品都非常用心。
2024-09-03 660 浏览
「爵樂印度餐廳」地址尖沙咀北京道12A號太子集團中心5 樓酥炸芝士四件$138脆脆嘅麵粉皮包含着厚身嘅芝士同埋綠色嘅薄荷醬芝士嘅味道幾特別 薄荷醬嘅味道好清新南印度烤帶子伴茄子伴菠蘿果醬4件$148帶子肉質非常彈牙醬料配合埋茄子同菠蘿肉粒調製而成嘅醬料 同埋帶子一齊食落去味道再多一啲清新果香 十分開胃烤珍寶大蝦🍤兩隻$268珍寶大蝦用咗印度醃料醃過顏色外殼經過烤過帶點焦香味食落好香口 蝦肉厚身彈牙😋炭燒鮫魚2件$98魚肉好嫩滑 唔會有骨同埋腥味 啖啖肉小朋友都食到印式燒雞件6件$168聽店員講印度嘅朋友每餐都會點呢個燒雞件作為主,雞件用上雞腿肉一嚿嚿切開,配上印度特製嘅醬汁,口感非常好,店員介紹醬汁應該用上10幾種香料調製而成,非常推介👍🏻松露奶油咖喱雞柳$228,加松露芝士烤餅$68每台客人都點,店員介紹松露芝士烤餅沾上奶油咖喱雞柳一起食味道方面係有小小咖喱,但係唔係辣嘅反而奶油味同松露味好濃郁質感非常香滑烤餅係比較淋身 軟腍腍大小小煙靭咁,雞柳入口滑溜環境設施,用上傳統嘅印度壁畫擺設 顏色色彩繽紛坐落舒服,用餐都特別喜悅意外驚喜,現場仲有樂手表演結他👍🏻👍🏻👍🏻店員都會流利廣東話
「爵樂印度餐廳」
地址尖沙咀北京道12A號太子集團中心5 樓

酥炸芝士四件$138

南印度烤帶子伴茄子伴菠蘿果醬4件$148

烤珍寶大蝦🍤兩隻$268

炭燒鮫魚2件$98
魚肉好嫩滑 唔會有骨同埋腥味 啖啖肉小朋友都食到

印式燒雞件6件$168
聽店員講印度嘅朋友每餐都會點呢個燒雞件作為主,

松露奶油咖喱雞柳$228,加松露芝士烤餅$68

意外驚喜,現場仲有樂手表演結他👍🏻👍🏻👍🏻
店員都會流利廣東話 細心介紹印度菜嘅食法
  • Truffle Butter Chicken
  • 松露奶油咖喱雞柳
2024-08-30 866 浏览
最近喜歡上一些充滿異國風情的味道,於是就相約友人到尖沙咀一同探索一下,最後選址了這間有超過50年歷史的傳統印度菜餐廳。電梯一到餐廳樓層,即有一股濃烈的香料氣味,加上餐廳的裝潢充滿異國風情,令人彷如置身當地一般。雖然印度菜不是人人都喜歡,但著實有不少捧場客,加上住港的鄉里,很多有名的印度餐廳經常都會座無虛席。然面,不少人都以為菜式不外乎只有咖喱、印度薄餅及烤肉等等,其實當中還有很多不同的小食及菜式。眾多款街頭小吃當中,苗子就喜歡Paani Poori了,它是一個載著薯仔及豆蓉的炸小圓球,再倒上帶點辣勁的薄荷醬汁,清新醒胃;而Palak Patta Chaat的賣相比Puri更為吸引,是一款炸菠菜配番茄沙沙,再淋上靈魂所在的薄荷羅望子醬及乳酪醬,酸酸甜甜,非常好吃 。再來一件Taco Time with Kerala Spiced Crabmeat,煙煙韌韌的餅皮捲著惹味的蟹肉,蟹肉吃起來極為惹味,香料味重,但仍不失蟹肉的鮮甜;再來一件Fish Tikka,肉質結實,香氣濃郁而口味帶點酸,又帶點辣。來到期待已久的Truffle Butter Chicken,醬汁充滿滑溜的奶油香味,加上松露
Paani Poori

Palak Patta Chaat

Fish Tikka

來到期待已久的Truffle Butter Chicken,醬汁充滿滑溜的奶油香味,加上松露的幽香,以Garlic Naan蘸來吃,著實滋味無窮,令人回味;同時還點來Aloo Gobi,以番茄煮薯仔及椰菜花,香料拿捏得很好,酸中帶辣,相當開胃。
Truffle Butter Chicken
Garlic Naan
Aloo Gobi

其實印度菜的款式真的不少,不同食材的配搭會營造出不同的滋味來,不妨下次品嚐印度菜之時,多點留意餐單菜式的解說,或會為大家帶來不同的感受。
Paani Poori
Palak Patta Chaat
Truffle Butter Chicken
Garlic Naan
Aloo Gobi
-𝐆𝐚𝐲𝐥𝐨𝐫𝐝 🇮🇳位於尖沙咀既印度餐廳自1972年開業 屹立超過50年主打地道傳統印度菜 更曾2度榮獲米芝蓮推薦餐廳裝潢充滿異國風情 餐廳職員都係印度人 夠晒地道其實呢個係林芝蓮私藏印度菜之一 因為性價比高 又有啲平時少見既特色菜 已經去左十幾次😆🦀 Taco Time - Kerala spiced crabmeat ($138/2pcs)印度夾餅 可以揀芝士或蟹肉餡料 揀芝士就會平啲呢個係我每之黎都必點 係其他印度餐廳都比較少見到中意佢既香料雖重 但都唔會遮蓋左蟹肉鮮甜 ✨🍃 Paani Poori ($118/6pcs) 酥炸麵餅配薄荷汁 - 係Delhi 常見既街頭小吃每一粒酥烤麵餅波波都塞滿左鹹香餡料 包括薯粒同豆蓉係食之前倒入預備好既薄荷汁一齊食 岩晒夏天食 夠清新🥦 Arabic Salad ($98)亞拉伯沙律 加入左青瓜、甜椒、洋蔥、紅蘿蔔、番茄、橄欖同芝士粒 再拌檸檬汁 豐富且非常開胃 🐟 Fish Tikka ($98/2pcs)炭燒鮫魚 - 鮫魚肉質鮮嫩結實 搭配濃郁醬料 微酸微辣🐣 Truffle Butter Chicken ($228)松露奶油咖喱雞
𝐆𝐚𝐲𝐥𝐨𝐫𝐝 🇮🇳

又有啲平時少見既特色菜 已經去左十幾次😆

印度夾餅 可以揀芝士或蟹肉餡料 揀芝士就會平啲
呢個係我每之黎都必點 係其他印度餐廳都比較少見到
中意佢既香料雖重 但都唔會遮蓋左蟹肉鮮甜 ✨

🍃 Paani Poori ($118/6pcs)
酥炸麵餅配薄荷汁 - 係Delhi 常見既街頭小吃
每一粒酥烤麵餅波波都塞滿左鹹香餡料 包括薯粒同豆蓉
係食之前倒入預備好既薄荷汁一齊食 岩晒夏天食 夠清新

🥦 Arabic Salad ($98)

🐟 Fish Tikka ($98/2pcs)
炭燒鮫魚 - 鮫魚肉質鮮嫩結實 搭配濃郁醬料 微酸微辣

松露奶油咖喱雞柳 - 每次都會嗌呢個
雞肉軟腍入味 咖哩香氣濃郁 松露奶油錦上添花 夠惹味
+ 🫓Garlic Naan ($48) - 岩晒用蒜蓉烤餅點埋汁 😝

🥦 Aloo Gobi ($138)
香草馬鈴薯燴椰菜花 - 係咁多道菜中稍為偏辣既
薯仔同椰菜花都煮得勁腍又入味 食左咁多肉要食番啲菜

🍸 Tamarind Margarita ($118)
以Tequila為基底 Margarita 同羅望子既組合
酸甜果香同優質烈酒結合出一杯擁有獨特印度風味雞尾酒
不過酒精味都唔算好重 都算易入口 而且好岩夏天飲
2024-07-22
2024-08-21 707 浏览
尖沙咀isquare後面太子大廈究竟有乜嘢好食呢?今日同朋友去咗5樓有間裝修都幾靚又有戶外座位嘅印度菜,味道真係好特別好正宗,大家可以過嚟試吓🍀✨Pani Poori最受歡迎的街頭食品,脆脆波波入面有馬鈴薯和扁豆,跟住比你自己倒入薄荷汁增加清新嘅感覺。✨Malabar Crab Taco軟身taco入面有滿滿嘅蟹肉。✨Chicken Tikka用酸奶同香料醃製的炭烤雞肉。✨Lamb Galouti Kabab羊肉餅配埋烤餅食,呢個係最後一個前菜跟住就去食主菜啦。✨Kadai Prawns蝦加入青椒、洋蔥、番茄、香草和碎辣椒煮買嘅其中一道主菜,我覺得配飯比較夾。✨Truffle Butter Chicken黑松露butter chicken,肉質比較嫩滑,配naan食超級夾同惹味。✨Dal Makhani黑扁豆和紅腰豆用奶油和香料慢火慢燉,食落去似肉醬🤣三個主菜會跟埋蒜蓉naan同埋飯。✨Gajar Halwa熱胡蘿蔔蓉加奶油嘅甜品,味道好特別。✨Kesar Kulf自家製嘅雪糕加入藏紅花同埋煉奶。✨Portugal Masala Tea大吉嶺奶茶採用香草和香料沖泡,好香濃嘅茶味。

✨Pani Poori

✨Malabar Crab Taco
軟身taco入面有滿滿嘅蟹肉。

✨Chicken Tikka
用酸奶同香料醃製的炭烤雞肉。

✨Lamb Galouti Kabab
羊肉餅配埋烤餅食,呢個係最後一個前菜跟住就去食主菜啦。

✨Kadai Prawns

✨Truffle Butter Chicken

✨Dal Makhani
黑扁豆和紅腰豆用奶油和香料慢火慢燉,食落去似肉醬🤣

三個主菜會跟埋蒜蓉naan同埋飯。

✨Gajar Halwa
熱胡蘿蔔蓉加奶油嘅甜品,味道好特別。

✨Kesar Kulf
自家製嘅雪糕加入藏紅花同埋煉奶。

✨Portugal Masala Tea
大吉嶺奶茶採用香草和香料沖泡,好香濃嘅茶味。
上年聖誕去過呢間米芝蓮餐廳開業超過半世紀 係香港歷史最悠久嘅印度菜之一今次專程為松露奶油雞同薄餅回訪 食完依然回味(o゚v゚)黑松露依然重手 奶油雞香滑濃郁 非常惹味配上軟熟嘅𝗀𝖺𝗋𝗅𝗂𝖼 𝗇𝖺𝗇𝗇 會顛覆你對印度咖喱嘅印象!.✿ 𝙏𝙖𝙘𝙤𝙨 𝙏𝙞𝙢𝙚 𝙬/ 𝘾𝙧𝙖𝙗𝙢𝙚𝙖𝙩 印度夾餅伴蟹肉 (4𝗉𝖼𝗌) $①⑥⑧.✿ 𝙎𝙤𝙪𝙩𝙝𝙚𝙧𝙣 𝙎𝙘𝙖𝙡𝙡𝙤𝙥𝙨 烤帶子伴茄子菠蘿果醬 (4𝗉𝖼𝗌) $①④⑧.✿ 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 松露奶油咖喱雞柳 $②②⑧.✿ 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙉𝙖𝙖𝙣 蒜蓉烤餅 $④⑥.✿ 𝙆𝙖𝙙𝙖𝙞 𝙅𝙝𝙚𝙚𝙣𝙜𝙖 鑊仔洋蔥紅茄燴鮮蝦 $①⑧⑧.✿ 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 芒果特飲 $⑦⑧.食物選擇非常多 唔想煩嘅話可以叫𝗍𝖺𝗌𝗍𝗂𝗇𝗀 𝗆𝖾𝗇𝗎食足4-𝖼𝗈𝗎𝗋𝗌𝖾每位都只係4百幾蚊海鮮推薦蟹肉𝖳𝖺𝖼𝗈、煎帶子 次次嚟都會𝖾𝗇𝖼𝗈𝗋𝖾夏日必飲𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘓𝘢𝘴𝘴𝘪 芒果味濃又幼滑 環境十分華麗 係充滿異國風情嘅慶祝餐廳之選!

上年聖誕去過呢間米芝蓮餐廳
開業超過半世紀 係香港歷史最悠久嘅印度菜之一
今次專程為松露奶油雞同薄餅回訪 食完依然回味(o゚v゚)

黑松露依然重手 奶油雞香滑濃郁 非常惹味

✿ 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙇𝙖𝙨𝙨𝙞 芒果特飲 $⑦⑧
Mango  Lassi

食物選擇非常多 唔想煩嘅話可以叫𝗍𝖺𝗌𝗍𝗂𝗇𝗀 𝗆𝖾𝗇𝗎
食足4-𝖼𝗈𝗎𝗋𝗌𝖾每位都只係4百幾蚊
海鮮推薦蟹肉𝖳𝖺𝖼𝗈、煎帶子 次次嚟都會𝖾𝗇𝖼𝗈𝗋𝖾
夏日必飲𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘓𝘢𝘴𝘴𝘪 芒果味濃又幼滑
環境十分華麗 係充滿異國風情嘅慶祝餐廳之選!

Taco  Time
Southern  Scallops
Garlic  Naan
Mango  Lassi
2024-08-14 698 浏览
之前見呢間印度餐廳食評都唔錯,就帶媽媽去試試,都幾多印度人幫襯,我估應該都幾正宗當日揀咗印度蟹肉夾餅,串燒羊肉卷2件,炭燒三文魚2件,松露奶油咖喱雞柳,蒜蓉烤餅,玫瑰奶昔和啤酒蟹肉夾餅,都幾多蟹肉,夾餅唔係太厚,都幾好食串燒羊肉卷,都係平時印度菜食開嘅味道炭燒三文魚,都幾香濃嘅魚味,都幾好食松露奶油咖喱雞柳,見之前食評都幾多人叫,食落完全唔辣,不過冇咩蕃茄味,食落會有少少膩,都幾好食蒜蓉烤餅,蒜蓉味都幾重,配咖喱就一流玫瑰奶昔,味道有少少似藥水,媽媽自己揀話要玫瑰味,另外啤酒都夠凍👍不過,每張枱嘅距離都比較近,而且餐廳樓底唔算太高,感覺都幾嘈,以呢個價錢,環境嘅質素有少少似茶餐廳,俾人感覺唔係咁好食完之後發覺之後一星期有restaurant week,食嘅菜式同我今次點嘅菜都係差唔多,但係價錢平咗兩成左右,所以下次如果再過嚟食,我諗都係等有優惠先過嚟幫襯🤦🏻‍♀️

蟹肉夾餅,都幾多蟹肉,夾餅唔係太厚,都幾好食

串燒羊肉卷,都係平時印度菜食開嘅味道

炭燒三文魚,都幾香濃嘅魚味,都幾好食

蒜蓉烤餅,蒜蓉味都幾重,配咖喱就一流

2024-07-21
  • 松露奶油咖喱雞柳
  • 串燒羊肉卷
  • 炭燒三文魚
  • Taco Time
「開店50年嘅的米芝蓮印度餐廳🇮🇳」今日同家姐去了一家印度餐廳話說係我第一次食印度菜式真系覺得好新奇好有特色😍🌟Truffle Butter Chicken 松露奶油咖喱雞柳 $228印度菜必食之選🥰奶油味香松露濃郁最主要係咖喱濃郁到好似醬咁🥹⭐️Chicken Tikka 炭燒雞柳 $88 3pcs/$168都幾大塊🥰 燒烤味十足⭐️Tandooori Salmon Tikka 炭燒三文魚 $118/2pcs $148/198三文魚鮮嫩多汁 煎得酸甜滋味外層焦香 帶小小香料味道口味不重🥳 比較清新🌟Southern Scallop 4pcs/$148南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬店入面嘅招牌菜式之一煎香的袋子下面帶有一塊茄子搭配埋秘制菠蘿醬汁 果然係鮮甜美味🌟Cheese Truffle Naan $68松露芝士烤餅🌟Taco Time 印度夾餅 (可選芝士或者蟹肉餡)(2pcs) $78/$138 (4pcs)$88/$138🌟Lassi $78Flavor: Mango, Strawberry, Rose, Sweet & Salty
「開店50年嘅的米芝蓮印度餐廳🇮🇳」

今日同家姐去了一家印度餐廳

搭配埋秘制菠蘿醬汁 果然係鮮甜美味

🌟Cheese Truffle Naan $68
松露芝士烤餅

🌟Taco Time 印度夾餅
(可選芝士或者蟹肉餡)

🌟Lassi $78

2024-08-09 674 浏览
朋友未食過印度菜,今日帶佢去咗尖沙咀呢間歷史悠久嘅米芝蓮印度菜餐廳,餐廳裝修好華麗,有室外室外座位。適逢星期日有自助餐,有多款前菜、主菜和甜品,一次過可以試晒咁多款印度美食,每位$228真係好抵!店員都好nice,經理仲會用廣東話教我正宗既印度菜食法,學都唔少嘢㗎😂✨𝙎𝙐𝙉𝘿𝘼𝙔 𝘽𝙍𝙐𝙉𝘾𝙃 𝘽𝙐𝙁𝙁𝙀𝙏 $228/pp✨入座後每人包一杯飲品,有傳統的Lassi和啤酒可以揀. 我地就揀左Mango Lassi 同埋 Strawberry Lassi,充滿果香入口香滑!🌿前菜前菜有多款沙律,最特別有Pani Poori,脆米球先放入薯蓉和扁豆,再倒入綠色薄荷 mocktail,口感好清新!Tandoori Pineapple 燒菠蘿🍍好鮮甜好多汁,食左甘多肉中和一下油膩感,正!Lamb Seekh Kabab 燒免治羊肉串卷,啖啖肉又香口,大人小朋友都啱食!🌿主菜主菜有不同款式的咖喱,有印度馬莎拿雞咖喱,咖喱羊肉,咖喱蝦,菠菜芝士咖喱,鷹嘴豆咖喱!Lamb Biryani 印度羊肉炒飯,用羊肉和多款香料烹調,炒飯粒粒分明,色香味俱全!🍕印度菜必食既仲有Naan,烤餅四種口味分別係原味、

🌿前菜

🌿主菜

🍕印度菜必食既仲有Naan,烤餅四種口味分別係原味、蒜蓉味、牛油味同芝士松露味!芝士松露味超級香,烤餅即叫即製,新鮮熱辣辣,口感煙煙韌韌,記得配埋咖喱一齊食,超級好味😋

🌿甜品
甜品有Saffron Pineapple Halwa 紅花菠蘿布甸和
Mango Rasmalai 芒果甜奶球,酸酸甜甜好有特色!仲有新鮮水果真係大滿足🤩

☕️ 餐後仲包一杯Masala Tea 或Lavazza Coffee. 瑪薩拉茶,濃郁茶香,飽滿口感帶微甜,滿滿異國香料風味🥰
2024-08-06 581 浏览
今日去咗開業50年嘅印度風情餐廳,裝修華麗,平日全場室內外都滿座。印度夾餅芝士 幾清新嘅蔬菜配合特製嘅醬汁,開胃。 南印度烤帶子伴菠蘿果醬熱帶風情,甜甜酸酸。炭燒三文魚厚身肉偏結實。印式燒雞內裏嫩滑,帶少許酸洋蔥味,配合多種香料同乳酪醃製。同時享受三款唔同顏色嘅咖喱。菠菜蓉芝士幾配合。椰香芥茉咖哩魚肉質軟嫰,咖喱以椰子芥辣醬同薑黃製成。腰果奶油紅花忌廉雞醬料順滑濃稠帶奶香,啖啖雞肉。松露芝士烤餅 蒜蓉烤餅 印度烤餅脆邊,中間鬆軟。

印度夾餅芝士 幾清新嘅蔬菜配合特製嘅醬汁,開胃。

南印度烤帶子伴菠蘿果醬熱帶風情,甜甜酸酸。

炭燒三文魚厚身肉偏結實。
印式燒雞內裏嫩滑,帶少許酸洋蔥味,配合多種香料同乳酪醃製。

腰果奶油紅花忌廉雞醬料順滑濃稠帶奶香,啖啖雞肉。

松露芝士烤餅 蒜蓉烤餅 印度烤餅脆邊,中間鬆軟。

呢間印度菜不單只被米芝蓮推介過,原來仲已經有超過50年歷史🐐五香羊肉餅(2件) $78兩件羊肉餅咬落有肉汁,羊肉混和香料嘅味道香口惹味得嚟唔會羶👍🏻🍖精選雜錦燒烤 $298有烤珍寶大蝦🦐、炭燒魚、燒羊肉卷、印式燒雞🐥、招牌烤春雞,五個字:大件夾好食😋,想試哂所有款既朋友仔岩哂,印度燒烤🇮🇳一向自帶香料味,上枱嘅時候已經上晒色,再加上炭燒令表皮帶焦香,各樣食材都好新鮮而且大件,大蝦🍤超大隻夠彈牙,魚肉🐟嫩滑無雪味,雞肉仲要有成4大嚿🥘腰果奶油紅花忌廉雞 $178呢個忌廉雞真係好推介,腰果提升咗醬汁香味,醬汁帶甜,濃稠度剛好,超好送飯/naan🥰🍲香草烤羊柳 $178雖然叫香草🌿,但係佢係走香辣風,微辣嘅🤣,羊肉份量多,有羊味,較適合好辣者啊😘都係中意腰果奶油果個多啲🫓蒜蓉烤餅 $46/免治羊肉餡餅$68兩種Naan都好食,每份一開四,乾身香口有靭性,點咖喱食就Fit晒😍羊肉果款上面仲有芝士,2款都正🍹Lassi$78/Virgin Colada$叫左2杯Mocktail,Lassi即平時印度餐廳飲既芒果拉西,另一杯有菠蘿汁、檸檬汁同椰奶,飲落微酸又清新解膩🤙🏻overall餐廳環境好靚好
呢間印度菜不單只被米芝蓮推介過,原來仲已經有超過50年歷史

🐐五香羊肉餅(2件) $78

🍖精選雜錦燒烤 $298

🥘腰果奶油紅花忌廉雞 $178

🍲香草烤羊柳 $178

🫓蒜蓉烤餅 $46/免治羊肉餡餅$68

🍹Lassi$78/Virgin Colada$

overall
餐廳環境好靚好舒服,現場都見到好多人嚟飲酒🍻Gathering ,食物好味,用餐環境又舒服😋,推薦

2024-07-24
2024-08-02 339 浏览
係香港既印度菜黎講,Gaylord算係好歷史悠久。開左成50年,仲曾獲得米芝蓮推介。係好正宗同高質既印度菜,更加係我去過既印度菜餐廳第二名。呢到環境好舒服,有異國情調得黎仲有優雅既氛圍。連啲staff都好nice,講流利廣東話添架!當日試左個Sunday Brunch Buffet $228/位,前菜、主菜到甜品有廿幾款。有雞有羊有海鮮有素食,仲有任食四種口味既Naan。分別係原味、蒜蓉味、牛油味同芝士松露味!仲有個星期日先有既Lamb Biryani。基本上我哋試晒咁多樣嘢食,但好難逐樣介紹,因為真係樣樣都冇得彈👍🏻每試一款都覺得好好味😋我既Top 3係超彈牙既Prawn Koliwada,勁多汁嘅Tandoori Pineapple同埋好creamy既Paneer Tikka。重申呢個價錢真係抵到爛囉!我諗以後想食印度嘢嘅話我真係會嚟食佢個buffet。3個字:平!靚!正!

一講起印度菜大家都可能會諗到好辣🥵不過淘小姐今日就食左間好正嘅印度菜香料豐富得黎唔太辣相信都幾啱香港人口味Gaylord 爵樂印度餐廳 @gaylordhkg 始業於1972年半世紀以黎拎過兩次米芝連推薦難怪晚上未夠6:30已經坐滿人淘小姐仲見到好多人Walk in入黎冇位要等到8pm之後心諗真係好彩有book位咋🫣🫣🫣菜式琳瑯滿目花多眼亂淘小姐就揀左幾樣~估唔到樣樣都咁有驚喜☺️☺️🌮 Taco time 印度蟹肉夾餅夾餅入面超多蟹肉上面紅色嘅沙律醬帶點辣味令人食完想再食呢款餅皮口感軟腍都幾特別🐟炭燒三文魚肉質比較實帶有微微香草味可以自己加檸檬汁而下面都有好多紫洋蔥拌菜🥭牛油果芒果半脆麵餅原來呢個脆麵餅係凍食嘅碟上有綠色黃色白色嘅汁而脆麵餅入面有芋頭、牛油果等等面頭一條條相信係麵條或者芝士係一款好有趣嘅小食🥙羊肉餡餅餡餅酥軟最特別嘅係佢用兩層酥餅夾住羊肉羊肉帶點羶對於喜歡食羊嘅淘小姐嚟講都幾正🐟 椰香芥末咖喱魚咖喱魚魚肉口感較嫩滑椰香味香濃再加香草整體帶點松子人嘅香氣唔太辣仲幾好味🥔 香草馬鈴薯椰菜花香料味極之濃郁椰菜花口感比較腍而下面炸過嘅薯仔比較香🍚雞柳香料炒飯呢款源自蒙兀兒帝國時代
一講起印度菜
難怪晚上未夠6:30已經坐滿人
淘小姐仲見到好多人Walk in入黎冇位要等到8pm之後
心諗真係好彩有book位咋🫣🫣🫣
菜式琳瑯滿目花多眼亂
淘小姐就揀左幾樣~
估唔到樣樣都咁有驚喜☺️☺️

而下面都有好多紫洋蔥拌菜

🥭牛油果芒果半脆麵餅
原來呢個脆麵餅係凍食嘅
碟上有綠色黃色白色嘅汁
而脆麵餅入面有芋頭、牛油果等等
面頭一條條相信係麵條或者芝士
係一款好有趣嘅小食