2023-03-17 105 浏览
約左朋友係觀塘食飯,朋友想食邊爐,食火鍋黎講,大家都不約而同會諗起牛大人😆💠澳洲極上和牛吃到飽套餐💠每位$328 未連加一星期五、六、日另加$10湯底有10款,牛大人嘅湯底係比較特別😍,例如牛大人紅燒牛肉鍋、帝王食補薑母鴨鍋、阿嫲養生濃湯、四目養生素食鍋、台灣鳳梨雞鍋等養生鍋都有🤩台灣鳳梨雞鍋湯底非常鮮甜,忍唔住飲左幾碗😂呢款套餐有成超過十五款肉類,只有呢個價錢先食到嘅牛肉就包括:安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷!😋海鮮類選擇都有唔少,包括海蝦、鯇魚片、鯪魚球、沙白等等,食落都夠新鮮🥰大推沙白!!👍🏻沙白鮮甜彈牙,又大粒!小食方面就有士林鹽酥雞、糖醋甜不辣、台灣腸,好有台灣地道風味😳其他火鍋配料仲有手工水餃、蛋餃、花膠、炸魚皮、花枝漿、豬肉漿、水蓮、鴨血等等,種類真係多不勝數!🥰飲品方面有自家製冷泡茶、汽水、台灣飲品,種類都算多!

💠澳洲極上和牛吃到飽套餐💠
每位$328 未連加一
星期五、六、日另加$10

飲品方面有自家製冷泡茶、汽水、台灣飲品,種類都算多!
🍴 澳洲極上和牛套餐 $288 (19:30前離座)另收加一🍴湯底 阿嫲養生鍋 (8/10)有白菜紅棗杞子菇,比較清淡但有豬骨味,真心好養生,唔錯的!🍴澳洲M9和牛牛丸 套餐附送 (10/10)超香濃牛肉味,好彈牙有肉汁,好食😆🍴 安格斯牛小排 (8/10)好香濃嘅牛肉味,有油脂,入口好滑,正!🍴澳洲和牛M5牛肩卷 (10/10)比牛小排更加濃牛肉味,油脂更豐富,好嫩滑,真心係最好食!🍴美國PRIME極級肩里肌 (7.5/10)食落去比較瘦,有口感。🍴封門柳 (8/10)比較香嘅牛肉味,有口感咬口!🍴一口牛肉粒 (7/10)口感比較紮實,但都有肉汁!🍴台灣鯛魚片 (7.5/10)好香濃魚肉味道,一啲都唔會腥,好滑。🍴脆肉鯇 (8/10)非常新鮮爽口,有魚味!🍴牛肉漿 (7/10)有少少似山竹牛肉一種,比較淋身啲。🍴旗魚漿 (8/10)好香濃旗魚味,好彈牙,幾好食!🍴花枝漿 (8/10)好香濃花枝味,食到一粒粒花枝粒,好彈牙,幾好食!🍴蟹籽墨汁漿 (7.5/10)墨魚汁味都幾香!🍴豬肉漿 (7/10)比較香嘅豬肉味,鹹香少少,口感比較紮實啲!🍴海鮮漿 (8/10)入邊有好香濃嘅魚肉,海鮮

🍴湯底 阿嫲養生鍋 (8/10)
有白菜紅棗杞子菇,比較清淡但有豬骨味,真心好養生,唔錯的!

🍴澳洲M9和牛牛丸 套餐附送 (10/10)
超香濃牛肉味,好彈牙有肉汁,好食😆

🍴 安格斯牛小排 (8/10)
好香濃嘅牛肉味,有油脂,入口好滑,正!

🍴澳洲和牛M5牛肩卷 (10/10)
比牛小排更加濃牛肉味,油脂更豐富,
好嫩滑,真心係最好食!

🍴美國PRIME極級肩里肌 (7.5/10)
食落去比較瘦,有口感。

🍴封門柳 (8/10)
比較香嘅牛肉味,有口感咬口!

🍴一口牛肉粒 (7/10)
口感比較紮實,但都有肉汁!

🍴台灣鯛魚片 (7.5/10)
好香濃魚肉味道,一啲都唔會腥,好滑。

🍴脆肉鯇 (8/10)
非常新鮮爽口,有魚味!

🍴牛肉漿 (7/10)
有少少似山竹牛肉一種,比較淋身啲。

🍴旗魚漿 (8/10)
好香濃旗魚味,好彈牙,幾好食!

🍴花枝漿 (8/10)
好香濃花枝味,食到一粒粒花枝粒,好彈牙,幾好食!

🍴蟹籽墨汁漿 (7.5/10)
墨魚汁味都幾香!

🍴豬肉漿 (7/10)
比較香嘅豬肉味,鹹香少少,口感比較紮實啲!

🍴海鮮漿 (8/10)
入邊有好香濃嘅魚肉,海鮮嘅味道好香。

🍴黑松露海鮮漿 (8.5/10)
非常香濃嘅黑松露味,入邊有啲粒粒好爽口!

🍴手工大黑輪 (8.5/10)
甜甜地,咬落好煙靭嘅魚糕,幾好食!

🦐海蝦 (8/10)
爽口彈牙,有蝦味!

🍴沙白 (7/10)
新鮮冇沙,唔腥。

🍴鴨血 (8/10)
好嫩滑。

🍴滷大腸 (7.5/10)
有滷水味,大腸一啲異味都冇。

🍴桂花烏龍 (8/10)
好香嘅桂花味道,個茶好濃,帶少微澀。

🍴甜品 (10/10)
有Häagen-Dazs同埋Movenpick揀,正啊

推薦指數: 9/10
牛大人真係保持一貫嘅水準,會一食再食。
2023-03-11 146 浏览
今日lunch想食好啲,變咗牛大人唔使book位,再同老婆去食啦,百零蚊任食牛肉火鍋超靚,我哋食咗個中間嘅套餐,嘢飲配料任食任飲,午餐價錢好抵,雖然冇海鮮,但牛肉高質,抵食。見到好多一個人食一人火鍋都好似唔使$100,邊爐首選。
2023-03-08 107 浏览
我最近去了牛大人火鍋餐廳,這是一家以牛肉為主打的火鍋店。整個用餐過程非常愉悅,環境很好。他們的牛肉非常新鮮,口感非常好,特別是薄切牛肉,肉質鮮嫩,不會太膩,而且還有一點點嚼勁。此外,他們的配菜也非常不錯,特別是水蓮和鴨血,非常開胃。調味料也非常豐富,有各種口味的醬料和湯底可供選擇。他們家的海鮮品質也是非常出色的,特別是蝦和沙白非常新鮮,口感非常好。人均消費大概在300元左右,相對來說有點高,但是如果你想品嘗一些高質量的火鍋和海鮮,這家餐廳還是很值得一試的。

2023-03-07 109 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).價錢唔算貴,選擇又多,食材質素又好,所以真係不枉牛大人分店越開越多.冇乜幾可同女朋友屋企人會食任食火鍋,叫個貴少少,有多啲類型野食以及肉類比較高質嘅$328 澳洲極上和牛套餐!.⭐️強波酸啤⭐️.作為啤酒愛好者,見到呢個得獎啤酒真係要叫杯試下🤭 入口係微酸,但有淡淡檸檬香,都係台灣直送產物!.⭐️澳洲極上和牛套餐⭐️每位贈送兩粒和牛手丸,非常之juicy爆汁湯底其實糾結咗好耐叫蕃茄好,養生鍋好定係鳳梨好。最後揀咗鳳梨雞,比較特別同埋好似除咗牛大人我都冇喺出面見過呢個鍋底。入面兩大隻雞脾,個湯微甜.肉類選擇海量,羊,牛,雞,魚等,脆骨腩非常之好食,肉質真係好脆封門柳,牛小排都係肉味濃郁,連豬都好好食!.其他一般火鍋配料,蔬菜類,台灣直送丸類,可以隨意係出面任拎!.牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

⭐️強波酸啤⭐️

⭐️澳洲極上和牛套餐⭐️
每位贈送兩粒和牛手丸,非常之juicy爆汁
封門柳,牛小排都係肉味濃郁,連豬都好好食!

觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
2023-03-07 2572 浏览
話說妹妹見到我早前去牛大人食晚市吃到飽,覺得很吸引好想試,一於帶她來試午市吃到飽😎 預約了中午12:00入座,剛開門門外已有人等候入座,不過餐廳勝出佔地大,環境夠寬敞,迅速能安排入座。座位之間距離非常充裕,絕對不會逼夾。今次同樣揀極上和牛 $208 (假日+$10),不過午市就只有90分鐘。有6款肉類、多款自助配料及台灣直送美食無限任食。🔸湯底有8款湯底選擇,上次試了「牛大人紅燒牛骨鍋」 ,今次就選擇台式古早味的「台灣鳳梨雞鍋」,內有半隻雞及鳳梨肉外,還有苦瓜、高麗菜及蜆,清甜帶點獨特的回甘。🔘飲品飲料區同樣有多款自家製冷泡茶,個人必飲白桃烏龍及桂花烏龍茶❣️也有各式汽水及台灣飲品!🔘食材澳洲和牛M5牛肩卷及SRF美國黑牛後腿肉是多次encore推介❣️油脂感不會很多,牛味香濃,肉質柔軟,就算灼得過長,也不會靭及鞋口!多款台灣小食:真豬小香腸👍🏻、糖醋甜不辣👍🏻、梅甘酥脆薯、士林鹽酥雞。魚漿方面也很不錯!蟹籽墨汁漿👍🏻、澎湖花枝漿👍🏻、章魚珍珠漿👍🏻、真味牛肉漿。另外,私房鴨血、秘製滷大腸、牛媽秘製滷牛筋、瓜仔雞水餃,妹妹也是覺得很不錯。午市甜品就只有雪糕,今次是芋頭味

🔸湯底

🔘飲品

🔘食材

午市甜品就只有雪糕,今次是芋頭味

2023-03-05
午餐
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
2023-02-27 139 浏览
打邊爐放題真係有好多選擇,但係講水準有質素嘅真係牛大人。至少你比一個價錢、你可以食到高質嘅牛肉、食物。牛大人一向好多人,所以預先預約定位。我哋當然揀最貴嘅極上和牛吃到飽套餐。咁樣先至夠滿足😍😍😍呢個套餐嘅牛肉係和牛,所以牛肉質素相當高,一碟份量兩三塊。所以每次我哋都點幾碟,好快就食晒😋和牛亦都有唔同部位,所以樣樣都叫啲就好滿足。安格斯牛小排都覺得好味😋基本上淨係食牛肉都已經回本!除咗牛肉仲有豬肉,雞肉等等,多款火鍋配料、滑類丸類等,出邊仲有唔同嘅配料菜類等等。除咗任食仲有任飲,最後當然唔少得甜品,有名牌雪糕。

除咗任食仲有任飲,最後當然唔少得甜品,有名牌雪糕。
2023-02-25 146 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).牛大人算係性價比好高嘅台式火鍋,今次同爸爸媽媽黎食最貴嘅set,最貴時段都係$300幾,仲要食物選擇好多.▪️$328 澳洲極上和牛▪️.湯底嘅選擇非常之多,牛骨麻辣蕃茄等,我哋揀咗個比較特別嘅叫做台灣鳳梨雞,入面真係有啲鳳梨🍍蓉,同埋兩隻雞髀。.呢個已經係牛大人最貴嘅set,個人覺得安格斯牛小排,手切封門柳都勁好食😋前者薄,後者厚切但仍然嫩口.呢個套餐仲每人人頭包兩粒和牛牛丸,之前食過係非常之香,今次仍然無令我失望.另外我地仲叫左一啲漿類,即係好似蝦滑墨魚滑咁,但呢度嘅味道選擇比較多,同埋呢個套餐先會有嘅干貝鮮魚漿/章魚珍珠漿都好有咬口!.飲品方便梗係要飲下牛大人獨有嘅台式茶飲,白桃烏龍,桂花烏龍,洛神花等💜 最後人頭仲有一杯雪糕!我哋仲叫咗杯強酸波啤,聽聞佢係比賽冠軍!🤭.📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️$328 澳洲極上和牛▪️

📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-02-24 92 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽(鱷魚恤中心)※今次我們去了觀塘分店, 那裏人頭湧湧,擠得水泄不通, 但店舖寬敞,燈光亮麗,餐廳劃分為用餐區、食材區和飲品區,即使出去拿食物,也非常方便。 而且用手機落單 ,更快捷👍※我地叫左極上和牛吃到飽套餐$328 ,贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒,任食120 分鐘。 ※M9和牛牛丸超級彈牙爽口,牛味濃, 咬落去立刻爆發出油香及肉汁, 超級好味。※台中蒜頭雞鍋 : 用料非常豐富,香氣四溢,用鮮雞燉製而成, 裏面有一大隻雞髀和雞翼, 散發出陣陣的雞味,除了雞肉外,還加入了生蒜頭和炸蒜頭,再配上娃娃菜、杞子和冬菇, 雞和蒜頭的味道非常突出, 吃起來更有層次感。※上腹牛五花:油脂分佈平均 ,只需滾六七秒,入口軟滑。※安格斯一口牛肉粒: 充滿牛味,肉質嫩滑。 ※澳洲和牛m5牛肩卷: 肉質新鮮潤滑,油香四溢 。※封門柳入口即刻爆發肉汁,肉味濃 。牛胸爽非常爽甜 。除了牛外,還有豬羊,任君選擇,必有一款啱你 。※還有很多台灣小食令人醒神開胃,例如豬小香腸,鹽酥雞和梅甘酥脆薯 , 味道一流,令你有種置身於台灣的感覺。※店中有個大櫃承載着各種不同類別的飲品, 有很多種台式飲料和冷泡茶
牛大人台灣火鍋吃到飽(鱷魚恤中心)
※上腹牛五花:油脂分佈平均 ,只需滾六七秒,入口軟滑。
※安格斯一口牛肉粒: 充滿牛味,肉質嫩滑。
※澳洲和牛m5牛肩卷: 肉質新鮮潤滑,油香四溢 。
※店中有個大櫃承載着各種不同類別的飲品, 有很多種台式飲料和冷泡茶 ,特別是自家製的冷泡茶,陣陣清香 。※特別推介強波酸啤, 獨有陣陣的檸檬果酸香氣,飲完即刻Gur返,更有Haagen Dazs 雪糕或者是仙草凍,.軟滑的仙草,加上紅豆蓉,再配上爽脆的花生,口感非常豐富和有層次。
2023-02-21 101 浏览
呢排夜晚又凍翻啲,啱曬打邊爐!牛大人食物新鮮,選擇豐富,搭配各式醬料,讓你品嚐到正宗的台灣火鍋風味。極上和牛吃到飽套餐 $328澳洲和牛M5 牛肩卷牛肩卷新鮮,帶少少肥肉,食落滑口,味道鮮美可口。安格斯一口牛肉粒牛肉粒肉味香濃,一啲都唔韌,品嚐到牛肉的本質。手切封門柳封門柳味道入口鬆化,鮮嫩多汁。安格斯牛小排牛小排肉質鮮嫩,味道香濃。配上適量的調味,更美味,用嚟打邊爐啦好適合。免費澳洲和牛牛丸每人會送2粒牛丸!牛丸有好濃嘅牛肉味,而且好juicy,高質!豬雪花肉片豬雪花肉片係由精心選擇嘅軟嫩多汁的豬肉制作而成,切成薄片後食落帶點爽口。黑松露海鮮漿黑松露海鮮漿帶淡淡的松露味同濃厚的鮮味。切成一粒粒淥熟後口感彈牙。新鮮沙白沙白鮮甜可口,食落鮮甜不腥,又冇沙。鮮甜海蝦鮮甜海蝦大牙,鮮甜彈牙,而且海蝦營養豐富!梅甘酥脆薯梅甘酥脆薯必點!新鮮即炸熱辣辣,酥脆嘅口感配上梅子的甜味,配搭得非常好。入邊番薯軟糯,甜甜地。士林鹽酥雞鹽酥雞係一種經典嘅台灣小吃,食落有香酥嘅外皮同多汁的內脂,味道非常好。爽脆炸魚皮炸魚皮又香口又脆,浸一浸湯,打邊爐一流!冬瓜茶冬瓜茶味道清甜、清新,可解膩同解渴。強波酸啤呢款

極上和牛吃到飽套餐 $328

澳洲和牛M5 牛肩卷
牛肩卷新鮮,帶少少肥肉,食落滑口,味道鮮美可口。

安格斯一口牛肉粒
牛肉粒肉味香濃,一啲都唔韌,品嚐到牛肉的本質。

手切封門柳
封門柳味道入口鬆化,鮮嫩多汁。

安格斯牛小排

免費澳洲和牛牛丸

豬雪花肉片

黑松露海鮮漿

新鮮沙白
沙白鮮甜可口,食落鮮甜不腥,又冇沙。

鮮甜海蝦
鮮甜海蝦大牙,鮮甜彈牙,而且海蝦營養豐富!

梅甘酥脆薯

士林鹽酥雞

爽脆炸魚皮
炸魚皮又香口又脆,浸一浸湯,打邊爐一流!

冬瓜茶
冬瓜茶味道清甜、清新,可解膩同解渴。

強波酸啤
呢款係今期特別嘅啤酒!飲落唔會太苦,容易入口,而且帶氣,正!
2023-02-20 109 浏览
好耐無食火鍋啦去食當然要去番我好鐘意嘅牛大人啦抵食又好食、食足120分鐘唔駛趕今次食左 ❁「澳洲極上和牛吃到飽」$328@正價時段而9款湯底中就叫左湯味濃郁 ❁紅燒牛骨鍋有牛骨同牛肉碎和其他配料飲湯底醇厚牛味重❁食物選揀多以手機上網下單點菜除左每位贈送 澳洲M9和牛牛任食嘅牛肉有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排等我就最鐘意食 澳洲和牛M5牛肩卷雪花靚、薄切又易入口~❁另外還有 羊卷肉、豬雪花片、雞件、各類海鮮等❁另外推介大家試黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿和蟹籽墨汁漿三款都好彈牙入味❁其他火鍋配料可以自己出去夾 有各款蔬菜、豆腐、冬菇、粟米、南瓜等等❁飲品選擇多除汽水,果汁等凍飲有清清地嘅 洛神花茶、白桃烏龍等👍🏻熱飲有 桂圓紅棗茶 、啱哂女仔飲❁點品有台式仙草凍同Häagen-Dazs / Movenpick雪糕

好耐無食火鍋
飲湯底醇厚牛味重

❁食物選揀多
以手機上網下單點菜
除左每位贈送 澳洲M9和牛牛
任食嘅牛肉有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排等
我就最鐘意食 澳洲和牛M5牛肩卷
雪花靚、薄切又易入口~

❁另外還有 羊卷肉、豬雪花片、雞件、各類海鮮等
❁另外推介大家試黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿和蟹籽墨汁漿
三款都好彈牙入味

❁其他火鍋配料可以自己出去夾
有各款蔬菜、豆腐、冬菇、粟米、南瓜等等

❁飲品選擇多
除汽水,果汁等
凍飲有清清地嘅 洛神花茶、白桃烏龍等👍🏻
熱飲有 桂圓紅棗茶 、啱哂女仔飲

❁點品有台式仙草凍
同Häagen-Dazs / Movenpick雪糕

🖤Hello Master Beef🖤 ..諗起打邊爐♨️ 就諗起牛大人!趁住呢幾日都凍又去左滾,一間信心保證既火鍋店🥢。今次鍋底點選左招牌台湾鳳梨雞鍋 (一款清湯底),加上鳳梨 & 苦瓜,食落酸甜帶甘香,就算海鮮都好新鮮❤️ 大蝦鮮甜又爽彈🦐🦐🦐。都係任點任食架!!!😍😍😍另外點左美人花膠配雞,清爽美顏之選。黎到食左【澳洲極上和牛吃到飽】$338 每位會贈送既澳洲M9和牛牛丸2粒,食落滿牛脂香🖤 都係必吃!呢個餐當然要瘋狂吃澳洲和牛M5 牛肩卷。掛住台灣小食❓ 咁就唔好錯過:糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐、士林鹽酥雞 (辣),滿滿台式風味。愛吃餃子既我,亦嗌左一系列🥟 瓜仔雞水餃、韭菜水餃、台式蝦餃、花蓮扁食(手工小雲吞)、高麗菜水餃,餡料豐富。仲有海鮮類:鮮甜海蝦食落彈牙 & 黑松露海鮮漿同樣Q 彈。除左自助區無限食材 & 飲品供應,仲有下火酸梅汁、冬瓜茶、烏梅汁,同樣解渴解膩!想狂歡一點❓期間限定既 🔸強波酸啤 (400ml) $68 帶酸味強烈既啤酒🍺 就最岩同朋友啤一啤!最後甜品都唔少得! 台灣仙草凍 or Movenpick 雪糕🍨。..×××火鍋吃到飽 -Master

🖤Hello Master Beef🖤

就算海鮮都好新鮮❤️ 大蝦鮮甜又爽彈🦐🦐🦐。

都係任點任食架!!!😍😍😍

另外點左美人花膠配雞,清爽美顏之選。

×××[牛大人台灣火鍋吃到飽 -Master Beef]×××
©觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
2023-02-17 90 浏览
牛大人台灣火鍋聽得多,知道永遠都大排長龍。今次終於試到。牛大人有3款吃到飽套餐,我地揀左個澳洲極上和牛套餐 $338。湯底有十款,朋友話想試台中蒜頭雞鍋。湯底材料十足,有半隻鮮雞,有大量蒜頭,雞肉嫩滑,湯底超滾超有蒜香味。呢個餐每位送澳洲M9和牛牛丸2粒,牛味好濃郁,彈牙之餘,肉汁爆出黎。套餐牛肉款式好多選擇:澳洲極上和牛、上腹牛五花、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷、牛媽秘製滷牛筋/牛肚,牛肉食材新鮮,肉質好腍牛味濃。最推介當係安格斯特選牛板腱、手切封門柳口,之前試過自己出面買,逐kg計好貴,買完重要返黎自己切,而家有人切埋,梗係要食多幾round.除左牛,仲有海鮮。點左沙白,沙白新鮮肥美,飽滿鮮甜,重點是無沙。台灣鴨血調得好入味,鴨血大大塊滑溜,煮得入味不血腥味。墨魚滑夠彈牙。朋友介紹台灣水蓮,自己之前未食過。水蓮低卡高纖,只要淥一陣就食得,口感爽脆。如果唔想食咁多肉,出面仲有好多火鍋配料任你拎:粟米、丸類 、腸仔、牛栢葉、蓮藕片、萵筍、多款麵類、烏冬,保証食得飽。打邊爐,點會少得啤酒。強波酸啤 Jumbo Sour 獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌
牛大人台灣火鍋聽得多,知道永遠都大排長龍。今次終於試到。

除左牛,仲有海鮮。
點左沙白,沙白新鮮肥美,飽滿鮮甜,重點是無沙。

台灣鴨血調得好入味,鴨血大大塊滑溜,煮得入味不血腥味。

墨魚滑夠彈牙。

打邊爐,點會少得啤酒。
強波酸啤 Jumbo Sour 獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌。啤酒易入口,口感輕盈有果酸香氣。
除咗啤酒,出面仲有大大個雪櫃,入面放滿飲品大量汽水,紙包飲品,冷泡茶。
甜品有 Häagen-Dazs 同 Movenpick 雪糕,今晚有最愛嘅夏威夷果仁口味。
淘小姐終於食到城中最享負姓名嘅台灣牛大人吃到飽火鍋牛大人呢個名就聽咗好耐啦但係次次都見到勁多人排隊就打消念頭從朋友口中得知原來牛大人有得網上book位架咁緊係即刻book位啦牛大人有十款台灣湯底淘小姐就揀選左️台中蒜頭雞鍋湯底以鮮雞燉煮而成散發住濃郁嘅香氣除左有雞肉仲有生蒜頭同炸蒜頭令湯底味道增添唔同嘅層次我地揀左120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐套餐裏面包左每位客人澳洲M9和牛牛丸兩粒牛丸爽口彈牙之外牛肉味都好濃烈真係真材實料其他食物可以透過QR code網上落單牛肉就有 上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌等樣樣都勁好味淨係食牛都值回票價特別係封門柳平時逐碟計都唔平架而牛五花、牛板腱同牛小排一樣實屬高質款款軟腍之餘都好有牛味真係唔怪之得日日都有咁多捧場客黎之前其實淘小姐都做定功課鴨血、水蓮、米血糕等等台灣風味食品就一定要食我地都一致贊同鴨血係超好味呢度嘅鴨血本身已經調咗未佢嘅五香味絕對會令人上癮口感亦都好爽嫩淘小姐真心推介!飲品方面都好多元化有雪梨蜜糖茶、酸梅湯、同來自台灣嘅蘋果西打等等仲有獲得2022《
淘小姐終於食到城中最享負姓名嘅台灣牛大人吃到飽火鍋

淨係食牛都值回票價
特別係封門柳
平時逐碟計都唔平架
澳洲極上和牛吃到飽套餐
而牛五花、牛板腱同牛小排一樣實屬高質
款款軟腍之餘都好有牛味
真係唔怪之得日日都有咁多捧場客
黎之前其實淘小姐都做定功課
鴨血、水蓮、米血糕等等台灣風味食品就一定要食
我地都一致贊同鴨血係超好味
呢度嘅鴨血本身已經調咗未
佢嘅五香味絕對會令人上癮
口感亦都好爽嫩
淘小姐真心推介!
花膠

飲品方面都好多元化
有雪梨蜜糖茶、酸梅湯、同來自台灣嘅蘋果西打等等
仲有獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌嘅強波酸啤 Jumbo Sour
強波酸啤 Jumbo Sour

牛丸
花膠
強波酸啤 Jumbo Sour
Häagen-Dazs同Movenpick
每每諗到任食牛肉打邊爐,點少得牛大人,話哂係台式打邊爐+任食始祖,質素質量一定唔會差👍🏻耐唔耐都會想嚟食🥩觀塘分店已去過好幾次,地方寬敞外佢哋嘅服務亦好好👍🏻◎澳洲極上和牛吃到飽@牛夫人秘方麻辣鍋台式火鍋中選擇眾多之中都係最愛麻辣鍋,湯底辛口麻辣嘅刺激,仲有淡淡藥材味,同鴨血寧舍夾‼️澳洲M9和牛牛丸真係勁勁勁好食😋牛味濃兼爆汁,好正‼️澳洲和牛M5牛肩卷肉味濃郁,脂肪比例比較平均,雪花紋理亦都相當清晰,打邊爐絕對一流💯唔覺唔覺一碟接一碟,必食👍🏻打邊爐梗係要飲返杯,呢杯 強波酸啤 酸酸哋,開胃之餘仲可以解辣,cheers乾杯 🍻
耐唔耐都會想嚟食🥩

觀塘分店已去過好幾次,地方寬敞外佢哋嘅服務亦好好👍🏻
◎澳洲極上和牛吃到飽
@牛夫人秘方麻辣鍋

澳洲M9和牛牛丸
真係勁勁勁好食😋牛味濃兼爆汁,好正‼️

澳洲和牛M5牛肩卷

2023-02-13