2018-06-17 1301 浏览
每年父親節,除了為自已的父親慶祝外,當然也要替我家子女的父親慶祝。不要大排延席,只要來"Mr. Steak"吃個半自助晚餐便可。平常時段顧客並不多,今天卻座無虚席。兩個特别餐牌可供選擇。$298餐牌中,主要配有白松露為主要配料,而餐前食物有生,鲜蝦,青口等,餐飲紅酒或特飲。至於另一個餐牌,最貴的是$300多元安格斯肉眼。在難以決定下,終於點選帆立貝蟹肉番茄飯,豬肋骨配檸檬燒雞。賣相吸引,味道鮮美,帆立貝大大粒,口感一流,只感蟹肉實在太少,還有一些蟹殼碎遺留在飯內,失色了些少。猪肋骨,肉爽多汁,雞皮香口,但雞肉稍為嚡了一點。由於套餐是半自助形式,可自行到自助區選取食物。當中有沙律、甜品、生果、冷盤,甚至有豆腐花,餐湯。🍉🍰🍨煙鴨胸、桂花糕、西瓜、蜜瓜、红菜頭等自助區食物豐富,美味可口,添食又添食,可惜用餐時間只於1.5小時內。頗為特別的是,客人還可以點下甜品,厨師即時炮製甜品並用食物香料寫上祝福語,再送到客人面前!

在難以決定下,終於點選帆立貝蟹肉番茄飯,豬肋骨配檸檬燒雞。

賣相吸引,味道鮮美,帆立貝大大粒,口感一流
,只感蟹肉實在太少,還有一些蟹殼碎遺留在飯內,失色了些少。

猪肋骨,肉爽多汁
,雞皮香口,但雞肉稍為嚡了一點。
🍉🍰🍨

煙鴨胸、桂花糕、西瓜、蜜瓜、红菜頭等

自助區食物豐富,美味可口,添食又添食
,可惜用餐時間只於1.5小時內。

2018-06-16
父亲节
2018-05-26 1541 浏览
第一次黎到mr.steak,食物不過不失但服務態度不佳!!!先講野食方便無論沙律定甜品都各有十幾款選擇特別係薯仔沙律個汁醬幾好食又唔會太濃味同埋菠蘿沙律都食得過仲有甜品除左有西式甜品仲有中式我比較鍾意佢地個桂花糕,桂花味又唔會太濃個口感又唔太硬 軟道岩岩好主菜我就揀左隻燒雞隻雞夠juicy !本來d野食都好吸引價錢又平,本來諗住會有第二次啦,點知服務態度不如人意先講帶位肥肥地高高地既男仔係最差一個!態度敷衍好似唔想做生意咁,態度又差!到我係入面食野個陣,d侍應個個眼高於頂,無人理會。希望貴公司再培訓下其下員工
先講野食方便
無論沙律定甜品都各有十幾款選擇

特別係薯仔沙律個汁醬幾好食又唔會太濃味
同埋菠蘿沙律都食得過

仲有甜品除左有西式甜品仲有中式
主菜我就揀左隻燒雞
隻雞夠juicy !
先講帶位肥肥地高高地既男仔係最差一個!

態度敷衍好似唔想做生意咁,態度又差!
到我係入面食野個陣,d侍應個個眼高於頂,無人理會。
希望貴公司再培訓下其下員工
2018-05-24 1447 浏览
第二次去呢間食,不過上次係食太古城果間,而且係晚餐!感覺lunch比dinner抵食好多,最平既意粉78 vs 148, 而buffet枱上既沙律,湯同甜品真係差無幾,再加上主菜變化不大,價錢就加得多。頭盤好豐富,有個龍蝦湯,比較淡口,岩我兩老飲!隔離仲有餐包添。沙律都以蔬果類為主,沙律菜係羅馬生菜,四季豆吞拿魚,南瓜沙律,德式薯仔沙律,雜果沙律,木瓜沙律,麻醬豆腐,凍通心粉沙律,麻牆蕃茄青瓜,紅菜頭橙肉,燈籠椒火腿等等。。。。款式算多,不過多數沙律都普普通通媽媽仲話出面食物好食過主菜🤣主菜叫左燒豬柳配淡咖喱汁,豬柳幾香似豬腩肉,咖喱汁香。香草醬雜菌意粉,香草醬好香,炒得唔濕,但油左少少,份量都唔細。蟹肉忌廉雜菌意大利飯個汁更香,好重芝士同忌廉味,可惜蟹肉唔多食到有。仲有個檸檬燒雞既雞肉乾,鞋。。。。呢個真係唔多掂,唔推薦大家試甜品都有唔少款既,豆腐花,凍紅豆沙,豆沙大福,草莓慕絲綠茶蛋糕,蘋果撻,啫喱糖,原味同朱古力味cupcake,好滿足
第二次去呢間食,不過上次係食太古城果間,而且係晚餐!

沙律都以蔬果類為主,沙律菜係羅馬生菜
款式算多,不過多數沙律都普普通通

媽媽仲話出面食物好食過主菜🤣

主菜叫左燒豬柳配淡咖喱汁,豬柳幾香似豬腩肉,咖喱汁香。

2018-05-20 1170 浏览
今日係朋友嘅生日 大家決定一齊去MR. STEAK食生日飯😋 MR. STEAK嘅午餐係半自助形式 有Self-serve Salad and Dessert Table 仲有Soup from the Kettle👍🏻 一直以為MR. STEAK睇落好高級 食野會好貴 但估唔到Semi-Buffet lunch嘅費用都okay 有啲意外😝Self-serve Salad and Dessert Table有各式各樣嘅沙律 例如田園沙律 薯仔沙律 雞肉沙律 通粉沙律等等 味道都唔錯👍🏻👍🏻 甜品就有各款Cake糖水同糕點🍰 例如係 蘋果批 朱古力蛋糕 桂花糕 豆腐花等等 味道還好🥧今日嘅餐湯係蘑菇湯 味道一般🥣差唔多試哂所有款嘅沙律🥗😝我點左香草烤雞配蜜糖燒汁😁雞腿嘅部分好嫩滑 但其他部分都乾爭爭 鞋烚烚 令人好失望🤢👎🏻但值得一讚嘅係薯蓉香濃幼滑 濃郁嘅牛油味 配埋Gravy 令人難忘😋😋店內環境舒適 服務不俗 但食物嘅味道有改善空間😫

今日嘅餐湯係蘑菇湯 味道一般🥣

差唔多試哂所有款嘅沙律🥗😝

我點左香草烤雞配蜜糖燒汁😁

店內環境舒適 服務不俗 但食物嘅味道有改善空間😫
生日
2018-05-20 1050 浏览
星期六嘅晚上,無意間經過Mr. Steak ,見佢有個半自助餐,價錢合理,又唔太多人等位,就試食一下沙律選擇豐富,有超過10款,食落新鮮又好味,湯聞落似疑係龍蝦湯,不過飲落就無乜龍蝦味,當係一般餐湯都ok其實3個主菜都唔錯,龍蝦爽彈,牛扒好味,不過略嫌比要求既熟左啲雜扒份量夠又好味道係個carbonara比較普通甜品都ok,唔太差麵包布甸好味道,豆腐花幾滑,小蛋糕唔錯,係啫喱糖大粒同硬啲其實又唔明點解咁多差評,用餐當日服務態度ok,食物又都唔差,人均消費都係二百五,算係抵食

沙律&湯

其實3個主菜都唔錯,
龍蝦爽彈,牛扒好味,不過略嫌比要求既熟左啲
雜扒份量夠又好味道
係個carbonara比較普通

龍蝦牛扒餐嘅海鮮

龍蝦牛扒餐

雜扒

carbonara

甜品都ok,唔太差
麵包布甸好味道,豆腐花幾滑,小蛋糕唔錯,係啫喱糖大粒同硬啲

沙律&湯
龍蝦牛扒餐嘅海鮮
龍蝦牛扒餐
雜扒
2018-05-13 753 浏览
係香港食過很多間Mr. steak分店,呢間係最最差!主菜叫左肉眼、羊架、帆立貝義大利飯同埋石斑魚,樣樣都係好差,個魚係差中最差,好大陣腥味!帆立貝義大利飯嘅飯真係好淋,芝士係用芝士粉,粉多到睇唔到帆立貝主菜都算,還食得落⋯個半自助前菜簡直揀唔落手⋯ 最搞笑係擺只火腿前邊有個牌寫display only!!!跟著火腿前的火腿都係d麵粉火腿⋯⋯⋯之後絕對唔會再來
2018-05-13 423 浏览
某天下班看门口排长龙,刚好帮朋友补过生日,就选了这家餐厅,结果失望至极~ 拉入黑名单,不会再帮衬~ 先说菜品:前菜选择太少,很不吸引主菜叫了:牛扒(要的medium,结果硬的不要不要的,根本就是well done 嘛……)这样的quality 还要218大洋, sigh 羊架:根本就是羊肉嘛…… 无法找到架在哪儿,而且有点骚味意大利饭:朋友觉得饭太软,不是意大利的,我对饭没啥要求,对比之下,反而成了本餐中最容易入口的石斑鱼:四个餐中最大的败笔,鱼有腥味,除了腥味跟咸味 尝不出其他鱼肉的鲜味甜品:酷爱甜品的我,在这家店完全没有挑选的欲望,无语...饮品:连饮品都上错服务:差到没朋友…… 没吃完的菜都急着把盘子收走,大姐,我们刚刚坐下,凳子还没坐热吧,是赶我们走吗?大哥,说好吃到12:45,12:30就来催我们买单,神无语~
先说菜品:前菜选择太少,很不吸引
羊架:根本就是羊肉嘛…… 无法找到架在哪儿,而且有点骚味

甜品:酷爱甜品的我,在这家店完全没有挑选的欲望,无语...
饮品:连饮品都上错

2018-05-09 526 浏览
今次與家人齊齊食牛扒先生半自助晚餐!一至五118起,六日138,小童就一律$58!第1份主菜:迷迭香香蒜檸檬燒雞整個主菜搭配很好,可惜燒雞有點乾沒有肉汁,要靠沙律吧醬汁DIY調味~第2份主菜:意大利香草肉丸蕃茄汁扁意粉份量較小,較合適細食的人,蕃茄汁吾夠覆蓋意粉和肉丸亦較乾身~兒童餐較簡單,迷你蕃茄長通粉+品牌先生的蘋果汁;反而值得讚餐湯磨菇湯好足料,可惜吾再添轉洋蔥湯,味道較淡,銷情一般,另外自助沙吧款煩都多選擇,各款沙律調味不錯,加番分!甜品:西米露;豆腐花;芒果布甸;檸檬批整體黎講,越夜人流密,環境不錯,服務員主動收碟,可惜主菜麻麻,沙律吧和甜品稍有水準!
今次與家人齊齊食牛扒先生半自助晚餐!

一至五118起,六日138,小童就一律$58!

第1份主菜:迷迭香香蒜檸檬燒雞

第2份主菜:意大利香草肉丸蕃茄汁扁意粉

兒童餐較簡單,迷你蕃茄長通粉+品牌先生的蘋果汁;

甜品:西米露;豆腐花
;芒果布甸;檸檬批

2018-05-08
生日
  • 燒南瓜沙律
  • 豆腐花
  • 紅菜頭沙律
2018-05-01 656 浏览
票上沒有說明取票後過了三張就要重新取票,就話我們過了三張要重新取票。但明明讀票機上只過了三個,但職員就話過了四個,沒有更新讀票機,你話過了十個都得啦!職員應該事先向客人說明,客人才會多加留意!
2018-05-01
2018-04-26 901 浏览
呢個女人一年係英國番黎一次,今年同佢食呢間係將軍澳開張唔算好耐既Mr. SteakMr. Steak一向做buffet, 不過將軍澳呢間新分店主打semi-buffet﹝用餐時間只有90分鐘﹞沙律唔錯幾新鮮我點的pork back ribs,不過不失啦,太乾啦,outback的比較好食朋友的軟殼蟹risotto同carbonara,佢地話OK!仲有雜扒拼盤,見到都覺得好大份,不過唔記得影甜品雖然選擇唔多,不過以呢個價錢,$200都唔使,算非常唔錯啦仲有豆腐花添Ps. 個水果茶幾好飲
﹝用餐時間只有90分鐘﹞

沙律唔錯幾新鮮

我點的pork back ribs,
不過不失啦,太乾啦,outback的比較好食

仲有雜扒拼盤,見到都覺得好大份,不過唔記得影
仲有豆腐花添
Ps. 個水果茶幾好飲
2018-04-14
2018-04-23 738 浏览
這是綜合了兩次光顧此餐廳的食評。近期實行素食,見此餐廳有半自助午餐好吸引我, 於是這天帶友人來試。 環境寧靜,座位舒適, 知己談心也破適合。點了主菜後,便往沙律吧取食物。 沙律吧有熱湯、 香草麵包、牛油、雜錦沙律菜、 幾款沙律醬汁、紅菜頭、麻醬番茄青瓜、車厘茄、 粟米、薯仔沙律、 泰式木瓜、 燒南瓜沙律、麻醬豆腐、 雜菜(甘筍、豆角、西蘭花、椰菜花)等。車厘茄有調味,粟米伴有火腿, 燒南瓜是拌有芝士的南瓜蓉,頗特別。 我和友人覺得最好吃的是泰式木瓜,少少酸辣加木瓜本身的甜味,很開胃。甜品有水果,西瓜、哈密瓜、火龍果都很甜。另有啫喱、蘋果批(第二次才有)、朱古力蛋糕、泡芙等。 糖水一款,一次有凍豆腐花,另一次有香芋西米露。 豆腐花一般 ,香芋西米露的香芋很大粒。 湯第一次是忌廉菜湯,第二次是意式雜菜湯。如果湯再熱一些,糖水是熱的就更好了。 意式雜菜湯很多雜菜,味道清淡合我口味。主菜, 我叫了鴨胸。 不吃肉的我只吃碟上的薯蓉及雜菜,味道一般,另給$3要了外賣盒, 將鴨胸帶回家,晚上給了友人享用,她覺得太鹹。友人叫了煎魚柳, 味道挺好。第二次是五人一起去,四人要了 意式香草雜菌意大利麵 ,一
這是綜合了兩次光顧此餐廳的食評。

環境寧靜,座位舒適, 知己談心也破適合。

湯第一次是忌廉菜湯,第二次是意式雜菜湯。

友人叫了煎魚柳, 味道挺好。

鴨胸

煎魚柳

第二次是五人一起去,四人要了 意式香草雜菌意大利麵 ,一人要了 蟹肉忌廉意大利飯。 她們都讚雜菌意大利麵很香,好味! 上次吃煎魚柳的朋友還說比煎魚柳更好味。 友人說蟹肉忌廉意大利飯都ok,她還打算找天晚上帶家人來試試晚餐呢!

意式香草雜菌意大利麵

蟹肉忌廉意大利飯

沙律吧的食物refill得算快, 見服務員從雪櫃裏取出一盒一盒的食物,怪不得大部分食物都是凍冰冰,也不知放在雪櫃多久了呢! 如果一些食物能新鮮製成就好了! 因為很多食物都是凍,吃得多身體感覺有點寒。

但如果要求不太高,又想吃多些菜的話,這半自助午餐值得一試。
2018-04-16
午餐
意式香草雜菌意大利麵
2018-04-23 677 浏览
今日約左已移民所以一年先見一次既舊同學食晚飯。由於大家都咁超大食既關係,所以我地揀左黎呢間新開既牛扒先生食飯,貪佢有二百蚊有找可以食到main course、餐飲加任食自助頭盤甜品。先黎飲左個湯暖下個胃應該係南瓜忌廉湯,我加左d麵包粒同粟米,口感即刻提升。然後食左d cold cut同沙律以呢個價錢,款式都吾少有十幾款沙律同cold cut。食左兩轉,main course終於上枱。我揀左脆炸軟殼蟹野菌意大利飯,軟殼蟹唔會有油膱味,個飯淡左少少,野菌份量吾多。KO完Main course當然要食甜品。款式有十幾款,味道還可以啫喱糖吾夠味又太硬(應該落得太多魚膠粉),豆腐花夠滑。餐飲係水果茶,幾好飲,最衰無得refill。是日semi buffet dinner menu如果d自助頭盤同甜品可以款款都清楚寫明名稱同埋放高少少會好d或入少少,因為放得太出又無遮無掩,感覺有點吾衛生。
今日約左已移民所以一年先見一次既舊同學食晚飯。

先黎飲左個湯暖下個胃
應該係南瓜忌廉湯,我加左d麵包粒同粟米,口感即刻提升。

然後食左d cold cut同沙律
以呢個價錢,款式都吾少有十幾款沙律同cold cut。

食左兩轉,main course終於上枱。

啫喱糖吾夠味又太硬(應該落得太多魚膠粉),豆腐花夠滑。

餐飲係水果茶,幾好飲,最衰無得refill。

是日semi buffet dinner menu

2018-04-12 987 浏览
早排突然間好想食生果,諗起mr.steak semi-buffet有幾多款生果咁就去食啦記得第一次去嘅時間剛開業,都叫合格,企企理理咁估唔到第二次去已經差咗咁多隔咗都冇2個月,真係令人失望先講salad bar,生果種類少咗,parma ham都冇咗得返啲薯仔,雜豆,cold cut覺得主菜份量細咗好多呢份係唔知咩品牌牛扒,食咗啖已經唔想再食講唔出咁難食完全係怪味唔講都唔知呢份係軟殻蟹,炸到成舊嘢咁,不過可以食用嘅最後我想講佢啲甜品超伏,食咗2次都接受唔到-下面係第一次嚟食影嘅相,當時係正常啲
記得第一次去嘅時間剛開業,都叫合格,企企理理咁
估唔到第二次去已經差咗咁多
隔咗都冇2個月,真係令人失望
得返啲薯仔,雜豆,cold cut

覺得主菜份量細咗好多
呢份係唔知咩品牌牛扒,食咗啖已經唔想再食
講唔出咁難食
完全係怪味

唔講都唔知呢份係軟殻蟹,炸到成舊嘢咁,不過可以食用嘅

最後我想講佢啲甜品超伏,食咗2次都接受唔到

下面係第一次嚟食影嘅相,當時係正常啲

2018-04-06 915 浏览
Never get that bad taste and treated dinner experiences. TBH, it definitely feel treated by the menu, it’s only written down the minimum price per person, however, its basically need to order their own main course (which not shown up the menu). Ok, let’s talk about the food. It’s really terrible of their main course (pork, fish and crab) , but it should be shout out their salad bar. Em... overall it’s only be nice if you enjoying salad.

2018-04-06
2018-03-31 1143 浏览
一直想食Mr steak今日食左個lunch真係……好麻麻囉!自己叫左個rib eye 要medium黎到over7成咁樣,塊肉無咩肉味又硬唔林唔滑唔juice,配菜hea hea哋咁。朋友叫左個三文魚意大利飯亦話好一般,食左一半就放棄。salad不過不失啦,但係無一樣野覺得好味,南瓜湯衰過金寶湯,無南瓜味好似咸咸地杰杰哋嘅水咁!甜品竟然連jelly都可以唔好味,呢間野想點!其實食lunch都預左無dinner嘅扒咁好,畢竟價錢唔同,不過無預到連沙律、湯同甜品都咁一般啫,唔會再幫襯!

2018-03-31