2014-07-12 4688 浏览
下午茶想舒服少少就去左呢間嘞,安排左出面的坐位,環境不錯點了一個美國肉眼及煙三文魚天使麵,先來個南瓜湯味道都ok,不過個包賣相就……,所以冇食肉眼先來,賣相好簡單,不過waiter 會攞一盤seasoning 比你,如mustard,pesto呢個唔錯,肉眼order5成就比我5成,但食落去冇咩肉味,個汁亦好一般,跟住到天使麵,賣相亦一般,面就林左少少,味道亦好一般但服務態度值得一讚,環境亦舒服,但如果想享受美味食物就可選別的
下午茶想舒服少少就去左呢間嘞,安排左出面的坐位,環境不錯
,肉眼order5成就比我5成
但服務態度值得一讚
,環境亦舒服,但如果想享受美味食物就可選別的
2014-06-07 4751 浏览
第一次食mr steak,唔知道原來唔同分店野食唔同,原先想試銅鑼灣唯一一間有buffet,但廢事過海,所以揀左旺角!點知中……伏……了原來呢間無生蠔,都算,係自己無睇清楚,叫左個買一送一set dinner ,成個set已經無樣好食,個西班牙飯定意大飯,味道勁中式,我地另散叫左個牛朳,388,我要五成熟,佢來到已經七成,完全無血,叫佢換過,再換係有八成熟,甘廢事再換切一舊試下,我敢講個質素和惠康first choice 88兩件差唔多囉,離譜!最終個侍應問我地換左o 唔ok ?佢話可以cancel,叫我地叫第樣,講真食左甘耐無樣得,都已經無信心再叫,後來先知返到屋企大家都要再食宵夜囉!唯一可取係佢地service唔錯!
點知中……伏……了
唯一可取係佢地service唔錯!
2014-05-25 4283 浏览
第三次食呢度o既團購hightea...第一次食覺得真係唔錯...所以encore...第二已經俾第一次差o左...份量縮o左水...第三次仲衰...所以不得不評o下佢...1月o個陣食o既係咁...5月已經變成咁...少o左成件多士...個薯蓉得返兩啖...連杯咖啡都比之前差o左...結論係唔會再去lu...

1月o個陣食o既係咁...
5月已經變成咁...
少o左成件多士...個薯蓉得返兩啖...
連杯咖啡都比之前差o左...
結論係唔會再去lu...
2014-05-24
2014-04-17 3876 浏览
其實已經係幾個月之前嚟食,但見好人都有喺度食過團購tea set,所以想比多少少資料、意見比大家⋯因為第一次喺葵芳店試過個tea set唔錯,所以再encore,但估唔到喺連鎖店食番同一樣嘢嘅分別可以係咁大⋯之前喺葵芳店食嘅,大部份嘅嘢應該係即叫即整,因為上枱時仲熱嘅,好好味!但旺角呢間分店可能係人多關係,全部嘢都係凍嘅,我諗除咗甜品同三文治,無人會接受要啲食物係凍嘅,啲食物一凍,個質素已大打折扣,一定唔會好食!而且賣相及份量也差很遠⋯那個迷你和牛漢堡和鵝肝漢堡裡面嘅和牛及鵝肝份量竟然比葵芳店少一半⋯其實各餐廳做團購優惠都係想增加人流,或藉此收宣傳之效,但若在品質上控制不好的話,反而會有反效果。連鎖店亦一樣,希望各分店也能保持同一水準,避免影響聲譽!

2014-04-14 3633 浏览
原本想要到skybar食生日飯 男友卻book錯了一樣是mr.steak concept旗下的mr.steak cafe 因為二間是併在一起坐在戶外 樓下有樂隊唱歌 感覺很輕鬆 點了鵝肝多士 煎得焦了點 又太水 質素平平 不值$108軟殼蟹是頭盤 算大隻 脆脆的 好吃加28元叫了白酒 很啃主菜西冷排 $3xx 配上蜜糖芥末醬 很好吃男友點了 雜錦扒餐 有龍蝦尾 羊架和西冷排服務態度超好 氣氛高級 nice place

坐在戶外 樓下有樂隊唱歌 感覺很輕鬆

點了鵝肝多士 煎得焦了點 又太水 質素平平 不值$108
軟殼蟹是頭盤 算大隻 脆脆的 好吃

加28元叫了白酒 很啃

主菜西冷排 $3xx 配上蜜糖芥末醬 很好吃

男友點了 雜錦扒餐 有龍蝦尾 羊架和西冷排

服務態度超好 氣氛高級 nice place
琴日同男朋友一齊左一年, 諗住揾間餐廳食野當慶祝下, 之前都有上過去個層食飯, 對另一間餐廳有好感, 但上到去個層之後睇到哩間既menu, 男朋友覺得望佢既扒價好似幾好食, 所以最後選擇左食哩間入到去個環境幾好, 佢地既服務態度好滿意 睇完meun 之後我地點左個 Aberdeen 40days prime rib eye steak 同 aus lamb chop, 個頭盤我地要個帶子忌廉湯同田螺果個落完餐之後, 好快就有野食首先係個包同頭盤, 兩樣都幾好味之後個肉眼扒同羊都到了我地各自分別都點左5成熟, 不過兩個到左之後同全熟無分別, 哩一點好失望, 不過好彩佢啲肉質唔'un' , 羊既味道普通, 溫度上都唔滿意, 個溫度好似煮完之後放左一段時間涼左, 兩款食物的外觀都好令, 抵讚之後甜品食左藍莓芝士餅, 不過不失啦我地各自點左杯凍棉花糖朱古力咖啡同iced home made coffee, 杯棉花糖朱古力咖啡外觀吸引, 但係味道一般, 奶味比較重. 而杯home made coffee 幾好飲 整體黎講, 間餐廳個環境, 服務態度都滿意, 頭盤都唔錯架,但係以哩個價錢食哩塊扒

入到去個環境幾好, 佢地既服務態度好滿意

落完餐之後, 好快就有野食
首先係個包同頭盤, 兩樣都幾好味
之後個肉眼扒同羊都到了
之後甜品食左藍莓芝士餅, 不過不失啦
整體黎講, 間餐廳個環境, 服務態度都滿意, 頭盤都唔錯架,但係以哩個價錢食哩塊扒, 真係有啲失望同埋有少少覺得唔值, 對於我第一次食哩間餐廳, 有點失望
2014-03-02
纪念日
2013-12-13 2815 浏览
book左九點,點知九點三先到都仲有大把位,同女朋友兩個人去食,去到見到menu都load左陣,因為比較複雜, 主要個price都係睇主菜,揀左個肉眼六成黎食,由於本身唔太餓,兩個人share左一個餐都夠食,前菜揀左凱撒沙律,甜品cheese cake,飲品係棉花糖朱古力,主菜塊扒都幾大塊,兩個人share食都夠晒飽,好軟易切唔多根,的確係唔錯既美式牛扒。
book左九點,
點知九點三先到都仲有大把位,
同女朋友兩個人去食,
去到見到menu都load左陣,
因為比較複雜,
主要個price都係睇主菜,
揀左個肉眼六成黎食,
由於本身唔太餓,
兩個人share左一個餐都夠食,
前菜揀左凱撒沙律,
甜品cheese cake,
飲品係棉花糖朱古力,
主菜塊扒都幾大塊,
兩個人share食都夠晒飽,
好軟易切唔多根,
的確係唔錯既美式牛扒。

2013-12-13
纪念日
2013-11-03 2462 浏览
又是看YAHOO團購買的HIGH TEA COUPON。來到MR. STEAK CAFE的朗豪坊店,差不多每台都是來吃這個團購TEA SET。對於這個TEA SET,外觀已非常不行了,食物好像隨便放在三層架上面,一件窩夫放頂層,一件則放在第二層,完全沒有擺盤的心思放在裏面。好多時對於想HIGH TEA的人來說,食物的味道不是頂級不是問題,但AT LEAST外觀FANCY一點嘛~另外,整個TEA SET食物的COMBINATION設計也很差,二人餐提供三件OPEN SANDWICH,是想大家互相禮讓還是鬧交收場?窩夫配雪糕又是錯的配合,TEA SET上桌時侍應已提醒先吃雪糕,但當時雪糕已呈半溶狀態,加上窩夫又冷又硬,先令我對這個SET有不好的印象。至於其他食物的質素也麻麻地,我同老公SHARE了鵝肝漢堡及和牛漢堡每人一半,因為我不愛鵝肝的味道,所以也不評論了,和牛的牛味是頗濃郁的但有點乾,而且麵包就是嘉頓麵包的質素,我覺得我自家製的好吃得多。最好吃的是蝦多士,熱辣辣炸得香香脆脆,不過有一點點油膩。至於甜品,不是難吃,我只能說不是我最喜歡的甜品類型,而這些甜品亦不能令我對這類甜品增添好感吧
又是看YAHOO團購買的HIGH TEA COUPON。
至於其他食物的質素也麻麻地,我同老公SHARE了鵝肝漢堡及和牛漢堡每人一半,因為我不愛鵝肝的味道,所以也不評論了,和牛的牛味是頗濃郁的但有點乾,而且麵包就是嘉頓麵包的質素,我覺得我自家製的好吃得多。最好吃的是蝦多士,熱辣辣炸得香香脆脆,不過有一點點油膩。至於甜品,不是難吃,我只能說不是我最喜歡的甜品類型,而這些甜品亦不能令我對這類甜品增添好感吧﹗
我吃過幾次青衣城分店的LUNCH SET,覺得MR. STEAK是一家很有質素的餐廳,所以對於這個TEA SET也滿有期望,可惜這個TEA SET似乎只是為湊三層架HIGH TEA的潮流而設,以及為一些生意較差的分店在特定時段去谷客。其實餐廳就應該是透過團購去吸引新顧客變成長期顧客,但我卻看不到這家餐廳想透過這個TEA SET去招來長期顧客的任何心思。
2013-10-05
2013-08-27 1765 浏览
琴晚約左個客係旺角傾野,想揀間冇咩人既餐廳,但旺角實在太多人,朗豪妨入面既每一間都要等好耐位,於是上左去頂樓Mr. Steak試下。其實我唔算太肚餓,所以我同個客叫左個2人套餐食,再單點叫左個青口。先黎左d麵包,個麵包係唔錯既,好鬆軟。我冇落果jam,就咁食都ok。佢d野食都係慢慢上既,恰好可以俾我地邊食邊傾野。同埋d員工都會留意住我地食哂一樣野先上第2樣,服務係幾好。之後上左個青口,俾我想像既細碟,而且味道唔算特別鮮,但成$200,都幾貴。有d失望。頭盤既沙律好清新,我都幾鍾意食呢隻菜,但份量都太少,男士食真係好似一陣風咁,沒有太大口感。到主菜出場,係安格斯牛扒,最期待既一款菜式。我地都係叫左7成熟,切開既時候都仲血林林既,諗住食既時候應該唔會韌,但可能因為塊扒有好多筋位,食落去都仲好韌,要切到好細塊先食到,我建議下次可以再生d可能會好d。最後甜品係北海道牛乳布丁,味道甜甜地,但其實係出面都可以買到。我地仲叫左幾枝啤酒,埋單約$1,000,其實都幾貴,但環境同服務ok既。
2013-08-26
2013-08-23 1349 浏览
同朋友聚會, 無意中見到呢個團購好似幾吸引, 就買左個四人餐~本來見呢度食評好似麻麻地, 都有D擔心。其實上兩星期都來過, 約二百幾一個人, 感覺只係普普通通。所以無乜期望, 諗住團購都係宣傳多, 同平時的餐差不多~點知.......淨係見個海鮮拼盤都物超所值! 有長腳蟹, 青口, 蜆同蝦! 頭盤一來太興奮, 唔記得影相~仲有一支紅酒送~再來有鵝肝多士, 好肥美~ 同埋個蟹肉忌廉湯, 呢個不過不失啦~蟹肉唔算多, 但味道唔錯!主角就係500g和牛、同500g美國New York Club牛扒! 佢地真係好似酒樓煮海鮮咁, 拎舊急凍牛係你面前, 俾你睇舊牛係咩樣。舊和牛紋理好雪花ga!當然, 和牛係好食好多, 夠油口同牛味! 即時將舊美國牛比下去~ (因為係牛柳較瘦, 同和牛不同啦!) 四人餐好似抵好多, 因為2人餐只係每人120g~服務都唔錯, 可能坐裡面關係, 添水都好勤, 食物來得快~
和牛海鮮餐
所以無乜期望, 諗住團購都係宣傳多, 同平時的餐差不多~

仲有一支紅酒送~

四人餐好似抵好多, 因為2人餐只係每人120g~

服務都唔錯, 可能坐裡面關係, 添水都好勤, 食物來得快~

题外话/补充资料: 訂位早一日已訂到
2013-08-22
和牛海鮮餐
2013-08-20 1095 浏览
話說老公生日,本來想夜晚食好D,點知兩公婆太肚餓,行過mr. steak見到semi-buffet價錢都ok,即刻閃電入座門口職員已經講明,我地入座時間14:15,salad bar係14:30收檔,仲要15:00離座趕下午茶個場...Er...都OK 啦,職員態度都有禮貌,同埋佢都係講返個事實出黎,所以我地都接受,15分鐘內係salad bar拎得幾多得幾多!!因為時間關係,salad bar係無影到既,味道方面:好食: 沙律菜ok fresh、木魚凍豆腐好食、南瓜湯又綿又甜、薯仔沙律夠水準無特別: 冷麵、沙律豆、罐頭菠蘿、西瓜、火腿唔好食: 冷盤海鮮 (蜆、青口) 肉削又無味、麵包又凍又硬主菜終於到,我地都叫medium-rare但都熟左D:總括黎講,呢兩塊牛扒都勉強合格。肉味麻麻、有點過熟、最重要─有筋食左好多前菜,老公驚死唔夠飽,臨尾整多一大碟沙律菜... 真係夠啦...之後送既甜品,係一舊好似mars朱古力既物體,好幾實淨下,如果份量減半就剛剛好啦...咖啡、茶都係大路貨色。搞笑係我地坐係水吧前,見住杯咖啡巡迴左全場5分鐘最後先上檯,見證住由熱啡變唔熱啡...服務方面,職員都

因為時間關係,salad bar係無影到既,味道方面:
無特別: 冷麵、沙律豆、罐頭菠蘿、西瓜、火腿
唔好食: 冷盤海鮮 (蜆、青口) 肉削又無味、麵包又凍又硬

主菜終於到,我地都叫medium-rare但都熟左D:
西冷
肉眼

食左好多前菜,老公驚死唔夠飽
,臨尾整多一大碟沙律菜... 真係夠啦...

服務方面,職員都好有禮貌
,同埋會set個箱係檯底比人擺袋,幾貼心

因為老公眼寬肚窄,最後要幫手清沙律,咁就飽左成日... $198/位都算OK 啦

2013-08-17
生日
其實本人對於High Tea興趣不太大,除了陪父母大人外遊要找地方休息外﹐一般都唔Buy這個的,原因係成日覺得啲餐廳將一般普通食物,分幾層扮到高高地就收貴你幾倍咁,所以都冇話好似其他朋友咁,有到酒店High Tea既喜好呀!今次幫襯,純粹係有朋友找到團購大優惠,半價嘆高茶,詢眾要求下我就奉陪了,結果係點,睇標題都略知一二吧~就係以佢既質素,個人認為1人價錢,4個人share 就差不多!為了確保能於週六享用這個優惠,差不多大半個月前已來電訂位,甫坐下眼見基本上所有客人都係買了團購的。揀了餐茶,俾埋加一既錢後(團購網上付款只買優惠劵,還需以現金支付加一費用),店員就奉上兩客 High Tea 食物。High Tea 係由下而上咁食既,所以我也由下而上介紹菜單好了,如下:第一層(底):(迷你)日本和牛漢堡 x 1(迷你)法式鵝肝漢堡 x 1焗田螺伴黑松露薯蓉 x 1芝麻脆蝦方塊 x 2第二層(中):煙三文魚香草蕃茄包 x 1蜜桃鴨胸香草蕃茄包 x 1巴馬火腿香草蕃茄包 x 1第三層(頂):比利時窩夫伴特級雪糕 x 1咖啡忌廉泡芙 x 2英國皇室朱古力餅 x 2每客包兩杯餐茶。上述款式確係唔少

第一層(底):

第三層(頂):
比利時窩夫伴特級雪糕 x 1
咖啡忌廉泡芙 x 2
英國皇室朱古力餅 x 2

每客包兩杯餐茶。上述款式確係唔少,可惜份量唔多,味道亦麻麻,兩個漢堡真係好迷你,同一般西餐廳用嚟裝牛油既小兜一樣大小咁滯,我唔吃鵝肝,所以唔知味道如何,和牛味道尚可,但個漢堡冇搽牛油或任何醬,好乾。可能佢諗住有一片菜同蕃茄就變得 Juicy 吧,係我唔啱... 我唔食蕃茄。

而焗田螺伴薯蓉呢,初時我還以為係伴蝦方塊既沙律醬,細問之下才知就係螺薯了!我冇食田螺,但試了少少薯蓉,味道還好啦!蝦方塊好似比麻雀(開枱嗰啲)大少少,有點油,點薯蓉同吃好啲,乾吃真係膩呀!

中間嗰層香草蕃茄包,每款一片麵包,大小也較麻雀大一點,(忽然覺得麻雀好好用呀!)但我覺得同上面啲配料唔太夾,好似太濕,我唔想吃濕立立的麵包呀,所以料有料吃,包有包吃,但咁樣只可確保啲料入得口,片包真係唔太得!同樣,搽牛油好味啲囉!(或配猶如沙律醬的薯蓉吧!)

終於食到甜品... errr... 其實一開始已先隊了,因為當中有窩夫伴雪糕,雪糕快溶,所以侍應都建議我們先吃。窩夫唔係新鮮的,看來是要應付多人訂購既高茶而一早預備了,可以掟死狗。所謂高級雪糕,sorry...我食唔出有幾高... 佢冇 Dreyers既奶味,冇哈根達斯或 Ben & Jerry's 咁濃滑咁 rich... 佢只係似Nestle貨色吧... 頂盡係那些所謂自家製雪糕囉!咖啡忌廉泡夫大致知道其味吧?!反而英國皇室朱古力餅 (British Royal Chocolate Cake...佢係咁寫架)味道唔錯,有馬仔口感,但又食得出佢夾左朱古力蛋糕,整體好味,彷彿係全個高茶至美味既食物。雖然平均每人只需$76,但呢個質素,真係俾多佢,頂多$50... 當租個地方坐得舒舒服服 hea 一hea 好了!
题外话/补充资料: 服務算唔錯,冇話黑面趕人走咁,可以晚市前慢慢坐。印象佢有主動幫人客加水,OK,所以整體我都俾OK...
2013-07-27
2013-07-13 941 浏览
其實朗豪坊13樓食店有很多間,但普遍都試過,反而分店最多的Mr. Steak Cafe還沒有試過。可能之前一直有團購活動,在一開始訂位時,接線生一直問道有沒有團購單編號,然後我又一直說沒有,他卻一直再追問〈!?〉今次的位置,4個人剛好被分到坐在餐廳外邊,感覺還不錯。我們4個人點了3個Set menu,初初是以為份量會很多,怕我們4個女孩子吃不下。結論是錯的,由前菜上枱時就知道我們錯了!因為真的是一人的份量啊,感覺沒辦法share覺得還是算了,決定最後可以叫3款甜品試一試。但就可憐份量的前菜,沒有拍照。我們點的是新英倫周打蜆湯配香草甜包、煙三文魚凱撒沙律、法式田螺配中東飯。我個人點了一杯棉花糖朱古力咖啡,要另外加$22,如果不是能接受太甜的,請請請一定要叫少甜!因為我要求了少甜還是甜到不行!主菜其實很不錯的。第一個是美國「西部牧場」頂級肉眼牛扒,沒有煮得過熟,外面煎得香,裡面的肉質還挺嫩的,也食到有水份感。還有待應貼心的問到要哪一款醬,我們說每款都放一點點可以嗎?他也耐心的逐款放在碟邊。第二個是海鮮配忌廉蟹肉意大利飯,這個是最推薦的,擺碟也不錯。青口和扇貝超新鮮,用料挺足的有2隻。意式飯

今次的位置,4個人剛好被分到坐在餐廳外邊,感覺還不錯。

覺得還是算了,決定最後可以叫3款甜品試一試。但就可憐份量的前菜,沒有拍照。我們點的是新英倫周打蜆湯配香草甜包煙三文魚凱撒沙律法式田螺配中東飯

棉花糖朱古力咖啡
美國「西部牧場」頂級肉眼牛扒
第二個是海鮮配忌廉蟹肉意大利飯,這個是最推薦的,擺碟也不錯。青口和扇貝超新鮮,用料挺足的有2隻。意式飯來說詰個算是煮的不夠硬身,但是那汁調的確實很好,我們4個一致認為最好吃。
意式忌廉海鮮配蟹肉意大利飯
第三個是炭烤大蝦配三文魚配伴黑松露薯蓉,蝦和三文魚不過不失,反而黑松露薯蓉有驚喜到!感覺有點不手軟地在薯蓉上放了很多黑松露,吃下去時整個口腔都是那濃濃的味道。
炭烤大蝦配三文魚配伴黑松露薯蓉
甜品的部份,是要每款加$20-$25的,分別點了窩夫配Dreyer's雪糕焗梳芙厘藍莓芝士蛋糕。最最喜歡的是窩夫,剛做起所以外面很脆、入面鬆軟。我們扎那雪糕球像抹牛油般塗開,混合朱古力醬,口感一流
窩夫配Dreyer's雪糕
焗梳芙厘由於即叫即做,所以需要等候15分鐘,賣相也挺討好,味道是朱古力口味但不濃,沒嚐到什麼味道。
焗梳芙厘
這個藍莓芝士蛋糕就勸大家不要點了,擺碟很漂亮但只有一個湯匙的大小,而且味道真的好一般,不會再食。
藍莓芝士蛋糕
總結來說味道比想像中好,但是不建議一班人share來吃,尤其對食量比較多的人,會不夠飽啦!待應們的服務態度也不錯的,會主動幫忙收碟等等。
题外话/补充资料: 剛好當天在12樓有人在舞台上表現,大概唱了1個半小時,聲量挺大的。由於我們坐外邊,要細細聲說話是沒辦法聽見的,唯一不足是比較噪。
2013-07-11
美國「西部牧場」頂級肉眼牛扒
意式忌廉海鮮配蟹肉意大利飯
炭烤大蝦配三文魚配伴黑松露薯蓉
窩夫配Dreyer's雪糕
2013-05-27 443 浏览
朋友生日,特登上朗豪坊睇下有咩食,本身諗住去隔黎食西班牙嘢,見到有mr steak,聽左好耐不過好似無食過,就試下囉!嗌左2個set dinner,前菜好快就到,朋友想食沙律所以嗌左凱撒沙律,都新鮮不過無咩特別,我就都幾肚餓所以嗌左個青口risotto,等幾啖既JE,個樣唔討好但係就幾好咪,D飯煮得O岩O岩好!等左陣,主菜都黎啦,我個fd食安格斯牛柳我就嗌左個左口魚(好似係...),牛柳我無食到不過佢話好靭話,而且無咩牛味...個汁就唔錯既我條左口魚個魚賣相好靚,不過我好失望,上面佈滿杏仁片,有少少香味,都有D期待咁食落去,點知但成條魚係無咪架囉!!!!我要係咁落鹽同黑椒先食得哂!!!甜品就求其食個雪糕就算…環境同服務其實都係OK~但係嘢食就真係完完全全地失望囉.....而且佢地都收得唔係平....我下次係唔會再黎…

牛柳我無食到不過佢話好靭話,而且無咩牛味...個汁就唔錯既
都有D期待咁食落去,點知但成條魚係無咪架囉!!!!
我要係咁落鹽同黑椒先食得哂!!!
甜品就求其食個雪糕就算…
而且佢地都收得唔係平....

我下次係唔會再黎…
2013-03-07
生日
  • 青口risotto
2013-02-02 429 浏览
Langham place 13/F 有𣎴小餐廳,環境開揚,坐於室外更加relax及有氣氛!Mr steak 餐廳剛裝修完,有些像new York 的cafe,坐得舒適。一入裏面就係sushi bar,色彩繽紛的沙律十分吸引!午餐有做"給印仔"儲分優惠,每$50 一個印;所以午餐多去Mr steak。剛剛儲夠印仔可全單50%discount,所以今天去Mr Steak。上次去已經是12月,今天再去已經加價了,大約每個餐加了$20。午餐選擇多,如果𣎴太肚餓,可以只食salad bar幸好加價後的任食沙律多了款,大約有12款 除了平時的蕃茄仔、粟米、日式凍豆腐外,多了燒腸仔,薯仔沙律...等 而且多了海鮮,而且有3款:青口、蝦、螺,味道都可以,特別是蝦及螺 餐湯都是自助,只有一款;今日係甘荀湯~ 夠熱,而且質感不太稀”結結”地,幾好味 !自己再加了栗米粒,更加有口感! 經過昨天心情低落的一天,今天胃口好好,食左3小碟前沙律+2碗湯 !主菜點了 香草茄醬香腸天使麵 $118茄醬是新鮮的蕃茄做,新鮮而不酸!有2、3種不同香腸,配上茄醬特別夾及好味!鴨巴甸400天穀飼肉眼牛扒$318同事選了炭燒
一入裏面就係sushi bar,色彩繽紛的沙律十分吸引!

午餐選擇多,如果𣎴太肚餓,可以只食salad bar
幸好加價後的任食沙律多了款,大約有12款

餐湯都是自助,只有一款;今日係甘荀湯~
夠熱,而且質感不太稀”結結”地,幾好味 !
自己再加了栗米粒,更加有口感!

主菜點了
香草茄醬香腸天使麵 $118
鴨巴甸400天穀飼肉眼牛扒$318
同事選了炭燒特級西冷牛扒 $198
個賣相差不多,同跟同事交換小小試;大家意見一致,竟然係$198的牛扒比較好味!
$318的肉比較嫩,但牛肉味不及198的牛扒,而且平的燒得比較香。下次可以食$198的牛扒,不用食貴的。

甜品-可立克布甸,味道可以。但係用酒樓D冇耳茶杯盛放;賣相一般。

2013-02-01