2016-12-06 909 浏览
事源都知佢限時...唔緊要...!咁朋友相聚傾計真係唔知時間但最大問題係佢冇話你知last order就話你地用膳時間過左要走但份野食剛剛到未夠3分鐘我連雪糕都未食...!成兩碟係到都要走我唔介意過左時係要交之不過..浪費食物😡😡😡😡其他方面都唔錯係時間同待客要改善...!
事源都知佢限時...唔緊要...!
咁朋友相聚傾計真係唔知時間

但最大問題係佢冇話你知last order
就話你地用膳時間過左要走
但份野食剛剛到未夠3分鐘
我連雪糕都未食...!
成兩碟係到都要走
我唔介意過左時係要交
之不過..浪費食物😡😡😡😡

其他方面都唔錯
係時間同待客要改善...!
2016-11-25 1045 浏览
同男朋友睇完戲九點幾 就去左呢間食下啦好耐打過邊爐啦🍲呢間一個價錢任食一個半鐘首先我地簡左蕃茄同豬骨湯底🍗🍅係等湯滾既同時已經上左一碟牛肉🐮同一碟豬🐷雞肉🐔我自己就覺得豬好食過牛既因為牛好*鞋* 相反豬就滑啲 雞最滑既👍🏻然後就夾左啲任食既火鍋配料 蔬菜類多啲🌽最後仲可以自己支雪糕食添🍦野食係任酙既 甜品都可以任食🍰整體上黎講 質素就ok既但食既時間吾太夠囉 等個爐熱都等左十幾分鐘 因為其實我地去到九點幾🕥十點幾已經收緊野 想再夾野食已經吾得啦🙅🏻叫人加湯都話無曬 得水可以加所以我覺得如果都早收野 可以提定客人囉~📢
同男朋友睇完戲
叫人加湯都話無曬 得水可以加
所以我覺得如果都早收野 可以提定客人囉~📢

2016-11-20
2016-11-16 967 浏览
這兩天相差十度,突然只得十八度的下午,約了好友們來個打邊爐點了美國特上牛小排放題,限時90分鐘等待sabu sabu時候,當然要爭取時間取醬料和前菜!取了青瓜,雞肉,小番茄做前菜加了少少沙律醬,已經很好吃!不過前菜不能吃得飽,因為好戲在後頭這個就是我們的湯底,是新出的青檸魚湯和黑蒜醬油湯!湯滾後開始我們的美食真的是一分錢一分貨,鮮味和肉味都很重。雖然看到碟上的牛小排有不少白色的脂肪,但放進鍋滾熟再夾起來,已看不到那些脂肪了!就這樣,我們不停地吃吃吃,recall了四次!這個豚肉也不錯!薄切,一口一塊,很快就吃完了!其實外面還有很多食物給我們自取這裡只是我們其中的一部份90分鐘時間其實不太夠,因為一邊傾談一邊吃,始終吃得慢。臨離開前取了雪糕吃,捧著大肚子滿足地離開
這兩天相差十度,突然只得十八度的下午,約了好友們來個打邊爐
點了美國特上牛小排放題,限時90分鐘

等待sabu sabu時候,當然要爭取時間取醬料和前菜!
取了青瓜,雞肉,小番茄做前菜

加了少少沙律醬,已經很好吃!

不過前菜不能吃得飽,因為好戲在後頭
這個就是我們的湯底,是新出的青檸魚湯和黑蒜醬油湯!

湯滾後開始我們的美食
真的是一分錢一分貨,鮮味和肉味都很重。

就這樣,我們不停地吃吃吃,recall了四次!
這個豚肉也不錯!薄切,一口一塊,很快就吃完了!

其實外面還有很多食物給我們自取
這裡只是我們其中的一部份
90分鐘時間其實不太夠,因為一邊傾談一邊吃,始終吃得慢。

臨離開前取了雪糕吃,捧著大肚子滿足地離開
题外话/补充资料: 匯豐信用卡有85折,抵好多!
2016-11-10
2016-11-12 928 浏览
總結: 雖然係最平既牛,但味道ok。豚肉和雞肉都ok。飲品有果汁(果汁機)、汽水(汽水機)、咖啡或茶,選擇都算平均。不過果汁比較甜,要溝返少少普通水或soda水溝返淡會好啲。甜品種類都多,cake,雪糕都有。服務不過不失啦,肉類都好返就拎到黎。今次午餐火鍋揀左最平既108牛加甜醬油湯底。橙汁太甜,要留意下。溝返少少普通水或soda水變淡好啲。甜品:大福餅

今次午餐火鍋揀左最平既108牛加甜醬油湯底。
橙汁太甜,要留意下。溝返少少普通水或soda水變淡好啲。
甜品:大福餅
2016-11-12
2016-07-22 3112 浏览
星期二戲飛平,一定要食飯睇戲直落啦。😆買咗7點9係淘大睇戲,近近地搵間餐廳啦,咁岩我好想食菜,於是就黎左打邊邊。-本身用kabu app攞定位,六點鬆啲行到去都仲有位可以直入唔使睇飛唔使等。原來有得揀一人一鍋定一大鍋架,不過一人鍋得返自閉面壁位,唯有食一鍋過啦!其實自閉位個設計都幾好,有時一個人想慢慢烚都冇咁老尷嘛😅😅😅。-要讚一下貼心的設施唔止自閉位,仲有usb差電😍。-好,點嘢食。-我地揀左最平嘅美國進口牛肉。鍋底方面揀左骨膠原豬骨湯同昆布湯。豬骨湯個味好似丁麵嗰包味精。😜昆布就清清地。牛肉算可以,唔會一烚就散開哂。Order完冇幾耐就送到,再嗌都快送到,唔會話要等好耐先有肉食😎。豬同雞脾肉都唔錯,掛住食唔記得影,嘻😜。 係用會員coupon換的,有蠔有蝦有魷魚有帶子,唔錯。-一眼睇哂攞野食嘅位,估佢唔到算多嘢揀喎。由右到左,有飯,有唔同醬汁任溝,有好幾種菜呀菇呀,丸啦等等。吖,個芝士丸有啲伏,芝士甜到漏好奇怪。其他都ok。另外有個飲品加甜品corner。飲品方面除左最普通嘅汽水,仲有網袋茶包😍,like!甜品方面有雪糕任你吱,仲有一個雪櫃嘅糕點你試添。-會員九折賣單,但賣單速度快
星期二戲飛平,一定要食飯睇戲直落啦。😆
要讚一下貼心的設施唔止自閉位,仲有usb差電😍。
好,點嘢食。
1960 浏览
我地揀左最平嘅美國進口牛肉。
鍋底方面揀左骨膠原豬骨湯同昆布湯。
豬骨湯個味好似丁麵嗰包味精。😜昆布就清清地。
牛肉算可以,唔會一烚就散開哂。
豬同雞脾肉都唔錯,掛住食唔記得影,嘻😜。
[海鮮盛合] 係用會員coupon換的,有蠔有蝦有魷魚有帶子,唔錯。
一眼睇哂攞野食嘅位,估佢唔到算多嘢揀喎。
吖,個芝士丸有啲伏,芝士甜到漏好奇怪。其他都ok。
另外有個飲品加甜品corner。
飲品方面除左最普通嘅汽水,仲有網袋茶包😍,like!
甜品方面有雪糕任你吱,仲有一個雪櫃嘅糕點你試添。
會員九折賣單,但賣單速度快少少就好,趕住睇戲嘛😫😫。
2016-07-19
優惠券
2016-07-11 1993 浏览
今次係第三次食,無左芝士丸,炒飯變得無味,一次比一次失望。對於服務態度更失望。一位女侍應態度極,完全唔出聲,十問九唔應,撞到人更不道歉!但也有一兩位較好態度的侍應期望那位女侍應有待改善!!
今次係第三次食,無左芝士丸,炒飯變得無味,一次比一次失望。

對於服務態度更失望。
一位女侍應態度極,完全唔出聲,十問九唔應,撞到人更不道歉!

但也有一兩位較好態度的侍應
期望那位女侍應有待改善!!
2016-07-11
2016-07-08 1638 浏览
第一次黎,門口職員話可以入去睇左,岩先入座,結果唔客氣睇左先,見到食物種類都岩心水!叫左新出既櫻花蝦同雜菌湯底,蝦很多,不過個湯無物味我地食最普通既美國肥牛放題,肥牛,雞肉同豚肉都係任叫,賣相幾好,幾新鮮菜,沙律,丸,烏冬等都可以係出面自己夾,攞放整潔出面有個和牛炒飯好香口,有雜菜,牛肉糕,炒得混,好好食!甜品區有雪糕,乳酪同小蛋糕件等最好食係牛乳雪糕,好濃又滑!以火煱來說價錢唔平,唔可以太多!
叫左新出既櫻花蝦同雜菌湯底,蝦很多,不過個湯無物味

菜,沙律,丸,烏冬等都可以係出面自己夾,攞放整潔
出面有個和牛炒飯好香口,有雜菜,牛肉糕,炒得混,好好食!

甜品區有雪糕,乳酪同小蛋糕件等
最好食係牛乳雪糕,好濃又滑!

以火煱來說價錢唔平,唔可以太多!
2016-06-13 1286 浏览
平日午市來光顧,不用等位,我們點了最平的Set, 每人有一碟肉(豬/雞),雞肉質鮮甜,正!豬肉也不錯,靚野黎!好味! 就是相中兩碟!其他自取款式多多,都不是一般的丸子,魚丸裡包著好多芝士,一咬好芝味!食物好新鮮!丸類多,腸仔、菜、菇類、粟米,樣樣齊!丸丸好味,拎左好多,仲有雞脾菇!仲有沙律吧,有生菜、粟米、青瓜、熟雞絲。附好多醬料任君取,不過是日式醬料,冇蒜蓉同辣椒,食慣中式/港式火煱應該唔慣啦!飲品同甜品選擇都好多,飲品有汽水機果汁任斟任飲,多款茶包桂花烏龍茶同茉莉花茶,一樣要乜有乜!甜品有杯裝乳酪、雪糕機自製軟雪糕、蛋糕、泡芙同鮮果!環境整潔,火鍋火力夠,食物好快熟,邊個話打邊爐一定耐架?服務都好,食物冇晒,即時有人Fill返!四人午餐,一位Free,連加一除返開每人只係60蚊好抵!完全係抗通漲價錢!

2016-03-01 2454 浏览
一行六個人其實都不知道吃什麼,有時不想煩就會決定放題所以火鍋放題絕對是好的選擇這個火鍋已經不是第一次吃了,沒有意外地每一次也非常多人[而且又是星期六]幸好我們人比較多,雖然等待時間不短,但仍是可以接受的範圍等了大約一小時多,終於可以入座了一張四人卡位併一張兩人卡位,雖然有點不方便,但還可以接受我們六個人有兩個鍋,四種湯底,除了必叫的骨膠原豬骨和甜醬油外還叫了清湯和蕃茄湯,雖然最新出的白丁味噌也相當吸引但既然大圍食都是叫回穩定值高點的湯底我們選了最便宜的餐點,有牛肉、雞脾肉、豚肉任食牛肉來的時間份量也很足,切得很薄雖然一下鍋非常縮水,但勝在一碟份量不少,所以還可以接受而雞脾肉配甜醬油絕對是我當天吃得最多的肉!雞脾肉非常入味,配偏以濃的湯底真的不錯至於豚肉方面則沒有兩種肉類精彩,但不過不失配菜方面的選擇沒什麼特別,不算多一般會有的都有,不會有的不會有如果能夠轉變一下款式會更佳最後是我最關注的甜品有牛乳雪糕和士多啤梨乳酪選擇士多啤梨乳酪的口味偏淡,口感不太好,不太推薦牛乳雪糕比較滑身,口感較佳因為是放題,多數是自助,沒有什麼服務性可言其他整體感覺都良好,一大群人的話值得再去
一行六個人其實都不知道吃什麼,有時不想煩就會決定放題
所以火鍋放題絕對是好的選擇
幸好我們人比較多,雖然等待時間不短,但仍是可以接受的範圍
等了大約一小時多,終於可以入座了
一張四人卡位併一張兩人卡位,雖然有點不方便,但還可以接受

還叫了清湯和蕃茄湯,雖然最新出的白丁味噌也相當吸引
但既然大圍食都是叫回穩定值高點的湯底
我們選了最便宜的餐點,有牛肉、雞脾肉、豚肉任食
牛肉來的時間份量也很足,切得很薄
雖然一下鍋非常縮水,但勝在一碟份量不少,所以還可以接受

而雞脾肉配甜醬油絕對是我當天吃得最多的肉!
雞脾肉非常入味,配偏以濃的湯底真的不錯
至於豚肉方面則沒有兩種肉類精彩,但不過不失

配菜方面的選擇沒什麼特別,不算多
一般會有的都有,不會有的不會有
如果能夠轉變一下款式會更佳

最後是我最關注的甜品
有牛乳雪糕和士多啤梨乳酪選擇
士多啤梨乳酪的口味偏淡,口感不太好,不太推薦
牛乳雪糕比較滑身,口感較佳

因為是放題,多數是自助,沒有什麼服務性可言
其他整體感覺都良好,一大群人的話值得再去
2016-02-27
2016-01-25 2291 浏览
Drop to 8 degree today,so i went to.eat hotpot wz fd.90mins all u can eat , $120 each. Vegetbles and meat balls.various choices and very delicious.Dumpling tastes goodI have ordered tomato soupsauce Nd it matched with all kind of vegetbles . For hygience reason every customer got their own soup and pot. For meat choice, inclyded chicken,pork n beef. Beef better and more fresh than pork. thin slide of beef became brown after 4,5 mins. Fat eventually distributed.As meat were not seasoning before s

Dumpling tastes good

As meat were not seasoning before serve,there have a cpunter that we could mix our own seasoning sauce.
I found a salad bar ,pretty cool and balance diet. Fresh and refill quickly.
wonderful,i love dessert. Icecream puff,matcha cake was dry but i dip icecream improve its texture. Chesse cake is recommend, sour cheese cream and one bite size, i ate 5 😏 dont forget the 3 favour mochi, green ~motcga, yellow~mango ' black ~no doubtbus chocolate. Chewy and stuff with icecream inside . Matcha powder reduced the sweet taste.
topping,design my own favour
Milk ice cream

I.was apprecated by the service. Waiter gave me a plastic bag to store my mobile phone. It prevent hot soup dirty my phone. besides, they used bag to.covered our jacket. What a detail minded and considerate service.
2015-10-02 3827 浏览
有一些食店,久不久便會想光顧。「牛涮鍋」(MouMouClub)是其中一間。從前在旺角上班時,家樂商場的「牛涮鍋」是我和一班同事的飯堂,成班人圍在一起吃牛肉火鍋,是平、靚、正的選擇。可惜為了迎合 H&M 遷入,家樂商場的食街已關閉。聽說「牛涮鍋」最近與 Melody 大搞合作,一直十分好奇。來到九龍灣的分店後,發覺店舖外有不少拍照用的 Melody 的道具,店內亦換上了 My Melody 主題的壁畫和佈置,對女孩子和小朋友來說應該很有吸引力。 九龍灣店的大小跟銅鑼灣世貿中心店差不多,但空間感較好,而且排隊的人龍較短。早前多次跟朋友光顧世貿中心店,排隊的過程相當痛苦呢。當然,分店的另一特色是,各種可愛的 My Melody 主題裝飾,多了分歡樂的氣氛。 「牛涮鍋」晚市,供應肉類放題,最受歡迎的自然是牛肉,還有不同等級選擇。而客人可以在自助食品區,無限任添各種食材。這兒還有沙律吧、甜品櫃、汽水機,還有我每次來「牛涮鍋」都必玩的自助軟雪糕機。汽水機還提供配方,教大家調配 Fruit Punch 呢。 醬油方面,是客人自理的。有多款醬油和香料,供客人自行調配喜歡的味道。我自己最喜歡醬油、麻醬

醬油方面,是客人自理的。有多款醬油和香料,供客人自行調配喜歡的味道。我自己最喜歡醬油、麻醬加蔥的配搭。

除了店舖外觀,「牛涮鍋」與 My Melody 還合作推出肖像精品,包括陶瓷雙層茶點架、陶瓷茶壺連杯和陶瓷餐具。客人於店內消費,即可加錢換購。株式会社會員更可享優惠價。

牛涮鍋」的晚市放題有不同選擇,最便宜的美國牛放題只須 HK$ 158,更可以任吃豚肉和雞肉。他們最近推廣的是來自岩手縣的「日本純情牛放題(HK$ 298)。而在推廣期內任何時段,凡惠顧「日本極上黑毛和牛或澳洲和牛放題」,客人可同時免費享用「日本純情牛放題

牛涮鍋」的湯底選擇不少,亦會定期推陳出新。這晚我們點了鴛鴦鍋,分別選擇了櫻花海老湯,以及野生椒蕃茄湯。前者味道像清湯,帶點蝦香,後者濃郁香胃但辣度不少,但辣的朋友慎選。

這一次選了「日本極上黑毛和牛放題」(HK$ 368),貪其內容豐富,包了日本純情牛、澳洲和牛、美國特上牛小排、美國上級牛、美國進口牛、雞腿肉、豚肉、海鮮,全部任吃,非常抵食。其中,今期推廣的純情牛肉切得夠薄,肉質嫩滑,放在湯底中涮一涮,即可入口,吃起來非常柔軟,味道亦濃郁。

不吃牛肉的朋友,亦可以開心相聚。豚肉也是薄切的,夠甜。雞肉亦算嫩。而海鮮之中,蝦是我最推介的,肉質飽滿。另外,蠔和帶子亦不錯。

每位客人獲分配一隻碟子,用來拿取自助食品區的食物。雖然不是甚麼貴價食材,勝在選擇豐富。以「牛涮鍋」百多元入場的價錢來說,性價比已相當高,當中蟹柳卷、迷你墨丸、魚肉芝士、豚肉餃子、蕃薯年糕、薯糕等,都是我喜歡吃的。另外,饅魚汁和牛炒飯亦是每次都必吃的,煮得入味又不乾身。

最後,當然要來一杯自製軟雪糕吧!配料可以自由配搭。

小評:

平、靚、正,三個字可以概括我的評價。現今市場,任食火鍋動輒亦要廿百多元起跳。「牛涮鍋」入場價只須百多元,三百多元更可以任吃日本和牛及其他食材,質素高之餘價錢亦很優惠。所以,他一向是我的愛店。

题外话/补充资料: By Simon
2015-08-22 3151 浏览
一直都係日式火鍋GE愛好者~今日本來想試芝士火鍋的,但發現唔係我想像中咁,即刻拉埋男朋友試上次已經一試難忘的牛涮鍋~~黎到大約6點半到,幸運地門口仲未好多人,即刻有得入~Good!我地叫左美國上級進口牛肉個餐,大約$178左右,包左豚肉同雞~而湯底方面我地叫左鰹魚清湯同昆布湯~除左肉之外,其他的火鍋配料種類都好多~強烈建議可以試下像紫色腸仔的紫薯年糕~食落口好棉,加入面的紫薯蓉,我同男朋友都讚不絕口~仲拎左幾轉~!仲有佢地GE蝦餃子,男朋友勁鍾意食!黎得牛涮鍋當然要試佢地GE肉啦.牛肉脂肪比例唔多,感覺上唔會太肥~食落口唔會太油,就算煮耐左都唔會好鞋口!豚肉脂肪比例好均勻,食落口好滑,而雞我冇食到,但男朋友話好滑好入味!而店入面細心地準備左沙律吧,可以解下火鍋的油膩~而我地試左薯仔沙律,味道就一般啦!野飲方面有好多選擇..除左普通的汽水之外,仲準備左果汁同咖啡茶~而且店舖教授了Fruit Punch的製作方法~令飲品冇咁單調!甜品方面都好多選擇~有芝士蛋糕,還有大福,馬卡龍和軟雪糕等~我試左佢地的軟雪糕,大福同馬卡龍,佢地GE軟雪糕好滑,但奶味唔重~大福好好食~入面係軟棉棉的Cream
即刻拉埋男朋友試上次已經一試難忘的牛涮鍋~~
而湯底方面我地叫左鰹魚清湯同昆布湯~
仲有佢地GE蝦餃子,男朋友勁鍾意食!
食落口唔會太油,就算煮耐左都唔會好鞋口!
大福好好食~入面係軟棉棉的Cream~唔會好漏!
馬卡龍本身諗住應該會好甜唔太好食,但出奇地唔會好甜~食多幾粒都唔會太罪惡~
埋單400幾,唔叫好貴, 又有質素又近近地, 應該會成日黎~!
2015-08-20 2399 浏览
星期六經過未食LUNCH見有位就同朋友閃左入去 XD坐好, 選好湯, 就開始搵嘢食. 由於湯未到, 一班姐妹決定先食甜品, 甜品的選擇很多, 少少的甜品凍櫃內放滿一件件精緻的小甜品. 芝士餅, 萵夫, 小CAKE都有齊, 還有自助軟雪糕, 不錯呢! 甜品後再食了一點沙律. 食完甜品沙律, 開始火煱.  火煱肉類每人一碟, 我們只叫了最平的一種, 反正我地肉食得不多, 反而比較喜歡自取的菜.  菜, 菇等很新鮮, 選擇亦不少.  最後, 我們發現他還有爆谷呢!!!!! 正喔!以150可以食到一個有菜有肉有甜品的火煱午餐, 不錯呢, 加上呢間人不多, 坐位亦很大, 走出走入亦不會覺得辛苦, 可以再嚟試過!
星期六經過未食LUNCH見有位就同朋友閃左入去 XD

最後, 我們發現他還有爆谷呢!!!!! 正喔!

2015-08-08
信用卡優惠
有一段時間沒有吃火鍋了,本時吃牛火鍋放題都是去樂富、鑽石山,今天到了住家附近較新的淘大 牛涮鍋分店試試看。在openrice上看到這家分店的食品選擇較多,不但有沙律吧,還有甜品櫃,飲料方面,不但是有汽水,還有果汁(蘋果、橙、檸檬、提子汁),果汁有點太甜,如溝soda一起飲會較好飲,還有咖啡機(不過今次沒有試到)我們大概7點左右進去餐廳,餐廳大概坐了三分之一人,是次選了$175的放題,肉感覺比$155瘦一點,沒那麼肥膩。一到場就先試試沙律吧,有青瓜、車厘茄、雞肉、炸麵包粒、芝士粉,醬汁有堅果沙律醬和凱撒沙律醬,試了堅果沙律醬,感覺跟凱撒差不多,只是多了些小小的堅果粒。沙律挺新鮮的,也很熱門,吃到差不多飽後打算再去吃些沙律,到沙律吧已發現選擇少了,雞肉、一些菜也不見了,沒有refill。一般店有的東西它也有:油揚、丸類、腸、羊糕、拉麵、鳥冬、韓式粉絲等蔬菜的種類也不少,茹類比其他連鎖火鍋店多較特別的是有一種像紫色的腸仔「紫薯年糕」個人覺得沒什麼特別,好像普通的比較好吃。甜品時間了:雪糕種類有 草莓乳酪雪糕、牛奶雪糕和mix兩種,乳酪雪糕不錯, 但沒什麼草莓味, 也好, 反正不太喜歡草莓的味
今天到了住家附近較新的淘大 牛涮鍋分店試試看。

如溝soda一起飲會較好飲,
還有咖啡機(不過今次沒有試到)

我們大概7點左右進去餐廳,餐廳大概坐了三分之一人,

雞肉+豬肉
澳洲上級牛肉
甜醬油和豬骨湯底
蔬菜的種類也不少,茹類比其他連鎖火鍋店多

甜品時間了:
雪糕種類有 草莓乳酪雪糕、牛奶雪糕和mix兩種,
乳酪雪糕不錯, 但沒什麼草莓味, 也好, 反正不太喜歡草莓的味道, 可一試~!
配料有Orea碎、蜜糖圈圈等, 有一種像粟米片般的薄餅塊就不太好吃, 沒味道的, 如換上粟米片會更好。

甜品櫃有new york cheese cake, blueberry cheese cake, 綠茶+草莓芝士餅, 大福餅, 泡芙。
不過小妹則沒有一一盡試, 不過試了前兩者都不錯, 不會太甜, 又小小塊的不會太多。

整體來說不錯, 會再來吃火鍋, 服務員也算是有禮貌。值得一提是這店設有"自閉位" , 面牆位置有一人火鍋的位子, 如要吃一個人的晚餐的朋友也可以來一試囉。

题外话/补充资料: 最後我們還花了$200做會員, 雖然會員日期到下年3月前而已, 但也蠻抵的, 可即時享有9折和用到$100現金券, 還有兩張$50 現金券可以日後用, 不只現金券, 其實還有其他電子現金券日後可以用, 像免費海鮮一客、買三送一晚市優惠等, 而且不只牛涮鍋, 還有牛陣、壽司大幾間同集團的店的優惠券用, 如果喜歡這集團餐廳的朋友絕不可錯過啊~!! 除了會員卡, 現在用citybank信用卡也可以有折, 如有citybank的, 記得帶啊!
2015-06-24
現金券
雞肉+豬肉
澳洲上級牛肉
甜醬油和豬骨湯底
2015-03-28 3498 浏览
今天小窩一下班就來到九龍灣,目標是牛涮鍋。餐廳很大,有很大的玻璃可以看到餐廳內部環境(不過其實坐在窗邊的客人會被觀賞)。有不同價位的牛肉,小窩選了178元的,有豬肉可以吃。一坐下就出發去拿火鍋料,選擇稱不上很多,但看起來也不錯。最特別的地方是有平常火鍋放題沒有的沙拉,有黑胡椒薯蓉,雞肉,沙律菜,蕃茄,玉米,連凱撒沙拉的烤麵包也有,可以為火鍋增添一點清新的感覺。這裡的牛肉味道很好,吃起來不會很膩。連飲料的種類也很多,還會教大家做雜果賓治之類的~甜品櫃~有抹茶,巧克力大福,泡芙,一些一口蛋糕,味道都很不錯。本來想說到最後才吃冰淇淋的,可是後來冰淇淋機壞了.....小窩覺得,這裡好吃的東西好多,有前菜沙拉,火鍋,還有甜品,飲料,冰淇淋的。但是,90分鐘的用餐時間有點少,好像整頓飯都在吃吃吃~連喘息和好好欣賞一下的時間都沒有。如何能夠延長到120分鐘,會比較貼心。
今天小窩一下班就來到九龍灣,目標是牛涮鍋。
有不同價位的牛肉,小窩選了178元的,有豬肉可以吃。
一坐下就出發去拿火鍋料,選擇稱不上很多,但看起來也不錯。
這裡的牛肉味道很好,吃起來不會很膩。
連飲料的種類也很多,還會教大家做雜果賓治之類的~
本來想說到最後才吃冰淇淋的,可是後來冰淇淋機壞了.....

如何能夠延長到120分鐘,會比較貼心。

2015-03-13