2017-07-12 681 浏览
今次係我第2次去,牛牛真的太好了,湯底款式有5,6款(最好味係推介麻辣),食物新鮮無雪味,今次菜款多過上一次,有成4款有油麥通菜唐生菜韮菜,蜆青口鮮甜,魚頭好新鮮,肉類唔使講仍然keet住水準,丸類大解放連咖哩齋都有,雞子牛骨髓就一般,韮菜餃好食過魚皮餃,响0爽脆,蝦都一般,牛猪生腸一流,拎咗3次冬菇南瓜冬瓜粟米入哂麻辣味一流一個字:抵
今次係我第2次去,牛牛真的太好了,湯底款式有5,6款(
,蝦都一般,牛猪生腸一流,拎咗3次
冬菇南瓜冬瓜粟米入哂麻辣味一流
一個字:抵
  • 麻辣煱湯底
2017-07-07 15337 浏览
在旺角永遠都會要苦惱要吃什麼我本人都偏嗜吃火鍋經過創興就看到這間,上網看一下價錢,覺得還可以就去了入去後人不多就趁機四處拍一下這個位我覺得最特別!在其他店我都暫時沒見過!可以喝杯花茶呢~放丸的雪櫃都好幾個飲品選擇也多其實還有汽水櫃...我沒拍照熱飲不但有花茶還有這個Dryers雪糕wow...有我男友最愛的牛奶樂不過這次我不是跟男友來下次可以帶他來一次有生果也有甜品櫃可以選的醬都比平時多有胡麻也有腐乳要用紙點算的東西不多坐下已經見到堆東西本身我還在想,怎麼一開始已經有一壺可爾必思在桌上?原來是湯,這樣的確可以減省人手去加湯另外一個小小的垃圾桶可以放蝦殼跟貝殼牛來後我也分不出是哪類跟哪款只知道這碟是豬,另外3碟是牛不要看蜆這麼小的一隻鮮味到一個點!我全晚最愛!一邊是胡椒咸菜豬肚鍋另一邊是芫茜皮蛋
在旺角永遠都會要苦惱要吃什麼
我本人都偏嗜吃火鍋
經過創興就看到這間,上網看一下價錢,覺得還可以就去了

入去後人不多就趁機四處拍一下
這個位我覺得最特別!
在其他店我都暫時沒見過!
可以喝杯花茶呢~

放丸的雪櫃都好幾個

可以選的醬都比平時多
有胡麻也有腐乳

要用紙點算的東西不多

坐下已經見到堆東西
本身我還在想,怎麼一開始已經有一壺可爾必思在桌上?
原來是湯,這樣的確可以減省人手去加湯
另外一個小小的垃圾桶可以放蝦殼跟貝殼

牛來後我也分不出是哪類跟哪款

只知道這碟是豬,另外3碟是牛

不要看蜆這麼小的一隻
鮮味到一個點!我全晚最愛!

一邊是胡椒咸菜豬肚鍋
另一邊是芫茜皮蛋
2017-07-04 449 浏览
約了朋友三個人去食,麻辣湯底超正,牛肉新鮮,最正有甜品任食,蛋糕,布丁,雪糕和雪條,火鍋配料超多選擇,有公仔麵,炸魚皮,響羚卷,價錢超值,飲品選擇多,醬料款式,有很多,海鮮超新鮮,我們叫了八碟蝦,真的好食,牛肉豬肉好食,新鮮,不是雪了太久的肉,甜品多到,每款食一個,好正,下次一定要再來食,湯底很多選擇,菜類款式很多,最正個生蕃茄,新鮮,超甜
2017-07-04 2046 浏览
第一次食嗰陣,打電話黎book枱聽電話嗰個姨姨超有禮貌,把聲又溫柔,已經對間鋪有好好既印象去到原本坐緊張細既枱,但見有人係大枱到埋單就問可唔可以轉過去。雖然間鋪好多人,但啲侍應都好有效率咁幫我地轉過去。嘢食又多選擇,所以食完之後已經盤算好要再黎食事隔一個月,再次黎食上次食左麻辣鍋同咸菜豬肚,今次就試左沙爹(麻辣係黎依到必食的)紙上既係肉同海鮮,海鮮就係幾多個人比幾多份量你。今次三個人,所以蝦啊脆肉鯇一份既數量都係3。我地就少少地一份一份嗌,驚食唔晒,大食既當然可以一次嗌多啲,甚少漏單既情況,寫幾多真係比足幾多係劣質任食邊爐橫行其道之下,唔漏單已經好感恩啦~醬料飲品同其他配料都要出去拎,可以話係任君選擇應有盡有。大路既丸啊餃啊腸仔午餐肉生根響鈴之外,連雞子骨髓同好多認唔出係咩既內藏都有齊。恕我唔係好食依啲內藏既情況下,我真係唔識分。但我見朋友食到津津有味,大讚好食。係依個價錢既任食邊爐又真係好少有咁多選擇既內藏既,所以朋友已經marked實左依家餐廳為定期要食既飯店甜品仲有dreyer's既雪糕,雪條、雪米糍基本都齊既。仲有佢地自家制既甜品,睇落有十幾款,但我同朋友加埋試左10款左右,個
嘢食又多選擇,所以食完之後已經盤算好要再黎食

事隔一個月,再次黎食

係劣質任食邊爐橫行其道之下,唔漏單已經好感恩啦~

甜品仲有dreyer's既雪糕,雪條、雪米糍基本都齊既。仲有佢地自家制既甜品,睇落有十幾款,但我同朋友加埋試左10款左右,個味道都幾唔好下,所以都係食番有保證既雪糕雪條好了。
今次11點黎,真係好準時1點就叫我地走,但上次9點黎都係坐到1點先叫我地走(但間鋪係收3點,可能1點之後有一邊會收呱)。中間係嘢食同飲品,分開兩邊。同埋雖然走既時候已經一點,但見鋪頭另一邊差唔多坐滿咁濟,就知真係好食

唔使加一,930之後$138,1100之後就$128,真係抵到爛,仲要高質
值得一食再食
2017-06-22
$128 (宵夜)
2017-06-24 322 浏览
經朋友仔介紹😎, $158全包打邊爐, 任飲任食兩小時, 真係未夠鐘都唔會趕你走😄, 食材夠新鮮👍👍👍👍👍👍, 服務高質素👏👏👏👏👏👏, 夠多枱, 星期一至四, 七點半前又唔駛等位, 飲品款式算多, 又有多款甜品, 多種雪糕口味, 牛奶樂雪條, 獨立包裝雪米糍, 沙冰, 生果🍉🍍, 同埋呢間打邊爐仲有得飲菊花加立頓茶包, 仲有咖啡奶茶自己沖, 一鍋兩湯底, 唔駛煩, 仲有莞茜醬洗手間勁乾淨, 不過凍左啲😅, 就算要等位, 門口有好多梳化同凳坐, 提早一日book生日, Farewell party, 謝師宴, 三至五位以上送....(唔記得咗個香檳名)一支, .......等等😂
洗手間勁乾淨
, 不過凍左啲😅, 就算要等位, 門口有好多梳化同凳坐

2017-06-16 401 浏览
友人提議食呢間,因為想試辣湯底。喺group到,一呼百應,共8位女子一齊'十吓十吓'。好在有訂座,好多人等位。一坐低我地就選好湯底,之後就瘋狂點牛、豬、蜆⋯⋯之後四散去拎野飲、拎食物。基本上d牛、豬都係正路任食貨仔,都叫ok 啦。D蜆都比得好足,又夠鮮甜,所以我地都encore 咗2次。出面拎野真係乜都有,好多不同款嘅丸、有一包包嘅方便面、連生雞蛋都有、又有我好愛的魷魚加魷魚so, ⋯⋯⋯真係未見過有咁多可以拎又有鹵肉飯、好多不同嘅甜點、連醬汁都多選擇過人(有腐乳)、汽水、啤酒亦都任拎、連茶包都有,啱哂唔飲凍野嘅人、最後就好多不同的雪條。食物選擇多、地方有d迫、員工服務有d差(由其係拎肉出嚟嘅阿姐,佢好話我地叫咁多盤)但應該會再嚟食,因為食一次真係食唔哂咁多款食物

好在有訂座,好多人等位。

基本上d牛、豬都係正路任食貨仔,都叫ok 啦。
D蜆都比得好足,又夠鮮甜,所以我地都encore 咗2次。

但應該會再嚟食,因為食一次真係食唔哂咁多款食物
2017-06-15 293 浏览
今晚我們香港文化中心睇完演唱會之後已經係夜晚11點半,附近嘅食店已經收晒工,所以我們唯有去返旺角睇吓有咩食,我們行過創興廣場見到間寫著營業至凌晨3點,所以我們就去咗呢間「牛牛台式鴛鴦火鍋」食宵夜!一開始店員叫我們揀兩款湯底,我們揀咗芫茜皮蛋湯同杏仁汁湯!芫茜皮蛋係傳統「打邊爐」必叫嘅,清甜嘅湯底可以食到所有食料原本嘅鮮味!而杏仁汁湯底嘅味道就好芳香濃郁,所有食料都吸收晒杏仁汁嘅香味!他們分咗肉類同海鮮係入單叫嘅,而其他火鍋配料例如丸類、蔬菜、麵、甜品、雪糕同飲品!由於我們比較鍾意食牛肉,所以我們叫晒三款牛肉嚟食,當中我們最鍾意嘅係美國CAB安格斯黑牛,因肉質非常嫩滑,肉味相當濃郁,而且脂肪分佈好平均,唔會有過多嘅脂肪,而有好肥膩嘅感覺!海鮮類幾款都好新鮮,海蝦就都幾大隻同爽甜彈牙,脆肉鯇就好鮮味爽脆,大魚頭就好鮮甜嫩滑!
一開始店員叫我們揀兩款湯底,我們揀咗芫茜皮蛋湯同杏仁汁湯!
由於我們比較鍾意食牛肉,所以我們叫晒三款牛肉嚟食,
當中我們最鍾意嘅係美國CAB安格斯黑牛,
因肉質非常嫩滑,肉味相當濃郁,
而且脂肪分佈好平均,唔會有過多嘅脂肪,而有好肥膩嘅感覺!
海鮮類幾款都好新鮮,海蝦就都幾大隻同爽甜彈牙,
脆肉鯇就好鮮味爽脆,大魚頭就好鮮甜嫩滑!
芫茜皮蛋湯/杏仁汁湯
芫茜皮蛋湯/杏仁汁湯
2017-06-08 406 浏览
星期日上班前夕有點blue,唯有靠美食帶起僅餘的動力,所以和母親大人到這家火鍋店食到飽。雖然我們沒有預訂位子,不過到達的時間也只是6點鐘,而且整層樓都是位子,所以可以馬上用餐了。鴛鴦鍋可以選擇兩種湯底,由於母親大人不能吃太辣,所以我們最後選了臭臭鍋及酸菜白肉鍋,這兩款湯底都很有台灣的特式,臭臭鍋吃起來也挺辣的;不過大部分比較年輕的客人都會選海底撈(麻辣湯底)。火鍋的配料分面,肉類及海鮮都要用單子點的,而其他的則由客人自取,我本身不太愛吃肉跟海鮮,只能推介自製餃子及麻糬。餐廳還供應肉燥飯,我覺得味道不錯,當晚我也吃了兩碗。甜品及冰淇淋種類有很多,不過水準相對有點遜色,而飲料的種類也是多得無法盡錄。這邊的服務水平不算很差,客人們都會很開心愉快地大快朵頤,火鍋的時限是兩小時,大家在䌓忙時間一定要先訂,不然可能要等很久。
2017-05-28
  • 自製餃子
  • 麻糬
  • 臭臭鍋
  • 酸菜白肉鍋
2017-06-06 371 浏览
第一次試食,很久沒食任飲飲食,因太沒驚喜。經過見到價錢不貴,裝修都幾好,環境又舒適,所以試試看。進入發現超多款式,飲品有沙冰,果汁,咖啡,花茶,罐裝飲品,啤酒(還有嘉士伯),飲品種類好多,超正。食品種類,最特別有 鵪春蛋,牛筋,安格斯肥牛。甜品,雪糕雪條精美蛋糕果凍生果,好似去左食火鍋buffet火鍋湯底都多款式,而且還有特別點算送嚟的牛和海鮮。現在好少任飲任食火鍋,肥牛好食,這間牛肉款式多,而且不太差,脆肉鯇魚和海蝦都夠新鮮,爽口,正麻辣湯底夠辣正,所以食辣的,可以試試。啲食物處理得乾淨,而且不會太亂,夠整齊,款式多,最岩喜歡火鍋的人,最正就是花膠和牛筋,其它店好少煮一陣都咁淋,所以應該一早處理過先再放出來。所有款式都好滿足,而且夠新鮮。甜品芝士蛋糕也不錯,有食放題水準,起初還以為不太好食,點知食落又不錯喎,太多款式都食唔到咁多,價錢不貴,真的值得一去再去,超級滿足,現在已很少任飲任食場咁多款式,而且味道又唔差,飲品同甜品也沒什麼多驚喜,這店舖真是比了驚喜。抵食,舒適,服務好。

麻辣湯底夠辣正,所以食辣的,可以試試。

,價錢不貴,真的值得一去再去,超級滿足

,舒適,服務好。
2017-05-25 571 浏览
第一次黎呢間打邊爐,雖然附近都開左同類型的鋪頭,不過呢度的人流就好似沒有被分薄經openrice訂位,唔使打電話,方便,一同5人訂左7點半,個場好大自助區食物材料款食都多,又有甜品同雪糕牛肉羊肉就係落單先有,5個人,食幾碟已飽價錢合理
自助區食物材料款食都多,又有甜品同雪糕
牛肉羊肉就係落單先有,5個人,食幾碟已飽
價錢合理
2017-05-12 958 浏览
唔駛等好耐就有位,二人枱都OK好闊大四人枱就得啦!其他位置個位都OK闊。雖然坐左好多人、但係冷氣都夠,我諗全場開曬都應該OK、因為呢道冷氣都好夠、唔會覺得熱或者大煙!牛肉同蝦、蛽、可以寫紙仔叫,份量少,牛肉一盤每次得四片、蝦兩隻,蜆大約五六隻、其他嘅菜/丸類小食就自助。湯底大部份都係辣嘅。唔食辣嘅朋友似乎只可以揀酸菜或者芫茜湯。兩個鐘任食,攞湯底,換碟嘅速度都好快。最多選擇反而係罐裝任飲汽水、而且有其他果汁可以揀,花茶同埋咖啡。

兩個鐘任食,攞湯底,換碟嘅速度都好快。

2017-05-08 821 浏览
今次係同朋友因爲慶祝生日而簡左呢間火鍋係open rice訂左座之後 但因為有d事 而需要延遲至730 佢都好好幫我做到 實在抵讚食物方面不過不失la湯底有沙嗲辣同芫荽清湯辣個邊都好重口味 係會一啖接一啖既吸引力就算係無味既麵類攞落去 都好入味好正芫荽無食太多而未能詳細甘講.飲品方面由於太好味5記得影相普通汔水 烏龍茶 是有的啤酒都有3種 叫做好多野飲簡.食材同醬汁都係自助形式既好方便衛生清況亦理想.要讚既係員工既態度 由於我地keep左個蛋糕係水吧惗住完左餐飯就切蛋糕員工好細心幫我地上碟 插蠟燭仲問我地洗5洗播生日歌很窩心.廁所也略乾淨大家可以放心去
今次係同朋友因爲慶祝生日而簡左呢間火鍋

很窩心
廁所也略乾淨
大家可以放心去
2017-04-25 1324 浏览
興祝朋友生日!7人行一齊去朋友推介的牛牛火鍋。已預先已經用了OPEN RICE的網上訂檯用服務! 不錯!7人位置有點小... 其中一位朋友坐得超擠..食物方面..點了酸菜湯和麻辣湯..味道沒有太大驚喜..用料方面同出面餐廳差不多..新鮮!乾淨!肉類和海鮮為左保持衛生, 需要用紙下單..全晚最推介食物是: 海蝦! 大隻! 肉質新鮮! 更我食完一轉又一轉! 飲品亦是任飲!因為朋友生日, 餐廳會安排播放生日歌...店內太熱鬧!音樂有點小聲..但氣氛不錯!2小時後...經理準時現身結帳...整體不錯啦!
興祝朋友生日!7人行一齊去朋友推介的牛牛火鍋

已預先已經用了OPEN RICE的網上訂檯用服務! 不錯!

7人位置有點小... 其中一位朋友坐得超擠..

食物方面..點了酸菜湯和麻辣湯..味道沒有太大驚喜..

用料方面同出面餐廳差不多..新鮮!乾淨!

肉類和海鮮為左保持衛生, 需要用紙下單..
全晚最推介食物是: 海蝦! 大隻! 肉質新鮮!

更我食完一轉又一轉! 飲品亦是任飲!

因為朋友生日, 餐廳會安排播放生日歌...

店內太熱鬧!音樂有點小聲..但氣氛不錯!

2小時後...經理準時現身結帳...整體不錯啦!
2017-04-15
庆祝纪念
生日
  • 蝦蝦蝦
訂了位9時半,9時20分到達,等了二十分鐘才能入坐,只有一兩個職員安排坐位,處理十分混亂。餐廳提供8款湯底,肉類及海鮮是下單叫,火鍋配料自取。食物種類明顯比一般火鍋多,質素不錯,食物櫃亦頗整潔。飲料種類整全,啤酒汽水任飲,有驚喜的是提供花茶,及咖啡,一讚! 甜點亦贏晒,甜品櫃有多種選擇,另有雪條,雪米糍等等。以往對任食的經驗都是只有飽,但味道免提,但牛牛能做到性價比高!! 推介了給朋友,朋友亦讚口不絕! 希望下次去的時候它們已改善帶位問題。
訂了位9時半,9時20分到達,等了二十分鐘才能入坐
,只有一兩個職員安排坐位,處理十分混亂。
! 甜點亦贏晒,甜品櫃有多種選擇,另有雪條,雪米糍等等。
2017-04-06
  • 牛筋
2017-04-21 872 浏览
哇....好耐冇打反食評...今次係第二次黎食,因為朋友想試所以再黎食...見到今次人手多左少少,雪櫃都唔係得反少少野食,同上次相比係好左既。今次我黎主要都係想傾下計食少少野,其實我野食得唔多,主要都係朋友食,聽朋友講反湯底係好食既,我都認同,海底撈湯底,愈煲就愈辣!D肉都唔差既,不過好似有點兒薄得濟,原本諗住飲d熱野唔飲凍野,攞左杯朱古力飲,唔加糖都已經好甜好甜,甜到我要轉反凍野飲又到講述既時間啦!講環境— 座位既有點兒窄左少少... 講味道— 不過不失,都係可嘗試既選擇... 講服務— 雖然服務唔多,但每次服務都係滿意,就連洗碗姐姐出黎收野都好有禮貌就係咁簡單
就係咁簡單
2017-04-19
$140 (宵夜)