2023-11-08 103 浏览
今日係我朋友生日,為左隆重其事,所以特登同佢試下呢間牛舞,而且價錢都好實惠。餐廳都好有特色,入面充滿宮廷式既裝修,有好多新派既噴畫。睇下今日我地既menu:*****樂天澳洲和牛赤肉+樂天澳洲和牛腹肉+厚切牛舌+樂天澳洲和牛肋條+極上和牛粒+美國封門柳+壽喜燒娃娃菜+腸仔+玉米+南瓜+金針菇**************一份精緻的樂天澳洲和牛套餐,樂天澳洲和牛赤肉色澤鮮豔,肉質鮮嫩,樂天澳洲和牛腹肉更加脂肪豐富,口感醇厚,厚切牛舌肉質韌勁十足,口感嚼勁十足。***************金針菇好快熟,而且好索汁。娃娃菜清脆爽口,腸仔鮮嫩可口,玉米和南瓜都好清甜。*****************今日呢個套餐呈現了多種口感和口味的組合,每道菜品都展現了樂天澳洲和牛的頂級品質。無論是赤肉、腹肉、肋條還是牛舌,都能夠帶給你豐富的和牛風味。絕對是系一個值得嘗試的選擇。*******
娃娃菜+腸仔+玉米+南瓜+金針菇******
🧡一次性頭盤🧡頭盤除佐有本身任食既澳洲和牛,亦有日本薩摩和牛,更加高級,又有壽喜燒試埋,食到肉質更加綿滑軟嫩既薩摩和牛,抵!🩵任食海鮮🩵虎蝦,蒜香牛油帆立貝,韓國蠔,鹽燒多春魚,不能盡錄,款式又多又新鮮,蠔肉新鮮又大隻添,鮮嫩肥美,全部都好好食!❤️任食牛肉❤️連埋C區既肉都係任食,仲有呢區專有既美國肩胛牛肉薄燒巨切同日式牛五花薄切,牛肩胛係肉質結實啲既,油花亦好適中,薄切既方法令到食落口感唔會太硬,都幾軟身,牛味當然都重,而日本牛五花油香就更多,油花十足,豐富既油脂真係好香濃,燒完出黎好惹味!食夠肉仲有生果甜品任食,泡芙好甜好creamy,連啲橙都好清甜,真係照顧晒每一個人既胃呀!
🧡一次性頭盤🧡
🩵任食海鮮🩵
❤️任食牛肉❤️
2023-11-07 37 浏览
今日黎到銅鑼灣呢間牛舞食和牛放題,勁多野食勁興奮呀!我地食既係最高線既套餐,重點任食日本薩摩和牛😍頭盤就係一次性既,但係就全部都係薩摩牛,牛西冷,牛羽下,牛腹脅呢啲特別啲既肉都有得食,一次恒都抵呀!另外任食既有牛赤肉,牛肋肉,和牛粒呢啲,薩摩牛肉質鮮嫩,脂肪分佈超均勻,油花豐富,一燒完牛肉既嫩度同香氣都非常明顯,仲食到啲奶油香,勁特別,任依真係超抵囉🤩另外壽喜燒都係任食,唔想咁熱氣就真係唔可以錯過呢個,壽喜燒用既係薩摩牛牛後腿肉薄切,肉質更加鮮嫩,呢個部位肥美得黎有啲質感,淥一淥就拎上般食,牛肉既鮮嫩完全保留,就咁食已經食晒牛既鮮味,唔駛再點調味料都得😳另外呢個餐仲有甲羅燒都係任食,蟹肉同蟹膏完美溶合係蟹蓋入面,蟹味濃郁,稠身豐厚,再拌上月見汁一齊食,有蟹香有蛋香,味道鮮美😋
今日黎到銅鑼灣呢間牛舞食和牛放題,勁多野食勁興奮呀!
2023-11-07 39 浏览
一家人呢到銅鑼灣食燒肉大餐,呢度乜都有得燒,乜都有得食。叫左個Set C 特級燒肉放題,除了燒肉外,仲有壽喜燒鍋。有成20幾30種肉食,正到爆呀!🐂1.樂天澳洲和牛前腿肉壽喜燒,牛肉又嫩又滑,肉味濃郁,壽喜燒醬汁又惹味,加上濃厚蛋汁,真係流晒口水🤤!🐂2.日式牛五花薄切,薄薄一片灑上小小鹽,再放上去燒一陣,熟得剛剛好,烤得微焦又香,肉汁係薄片入面,甚是滋味。🐂3.美國極上牛板腱,肉又新鮮又柔軟,牛味非常濃郁,好有彈性,就咁輕輕一燒,牛嘅原汁原味喺口到散開,極度正!🐂4.美國特選牛肋肉,呢件牛肋肉啖啖肉都係肉鮮,香味十足,配上燒肉汁一齊食,滋味更上一層。🐂5.美國特選牛肋條,牛肋條嘅滋味更豐富,牛肉厚厚一條,燒過之後肉汁所晒喺入邊,入面儲存大量新鮮肉汁和油脂,灑上鹽已經好好味。🐂6.美國特選一口牛,一口一粒嘅牛肉,食得特別過癮,一口牛鮮接着一口牛鮮,不論係點上燒肉汁,韓式辣醬和壽喜燒汁都同樣好味,各有風味。🐂7.牛冧片牛臀部嘅位置,瘦肉多肥肉少,肉質柔軟肉味濃郁,用嚟燒味道更加濃,我覺得燒肉汁係最好味!🥩除咗牛肉,仲有豬大腸,雞腎,牛舌,豬腩片豬頸肉,雞腿肉,雞中翼,肥牛片 ,煙肉片和梅

🥩除咗牛肉,仲有豬大腸,雞腎,牛舌,豬腩片豬頸肉,雞腿肉,雞中翼,肥牛片 ,煙肉片和梅頭肉,呢個燒肉大餐真係非常豐富多樣。

🥬其他自助吧小食仲有各種蔬菜,金菇,翠玉瓜,冬菇,南瓜,娃娃菜,章魚小丸子,枝豆,脆皮香蕉,炸紫芋丸和椒鹽雞軟骨,選擇多多豐富又滋味。
我地試左三款之中最高級既日本薩摩和牛放題!全部放題都首先送上和牛壽喜燒體驗 店員會係面前現煮和牛 加入醬油 再蘸蛋汁食 和牛嫩滑肥美 入口即溶 感動🥹店員會再加入和牛 野菜 湯汁 煮成壽喜燒鍋~進入燒肉環節 坐底送上既薩摩和牛拼盤 包括多款和牛部位 有特上西冷 肩胛肉 胸腹肉 牛肋肉等等🫶🏻 唔夠可以用QR code追加牛肉仲有和牛粒 壺漬牛肋條 牛舌 內臟等選擇 每款牛都可選擇燒肉汁 鹽味 辣味等調味 其他豚肉 雞肉 小食炸物等等都應有盡有 海鮮類有甲羅燒 虎蝦 帆立貝 蠔 整體都幾高質素😍秋祭限定既日本松葉蟹昆布鍋 松葉蟹腳大隻多肉 湯底清甜 較剪要主動問店員先提供😅而刺身同酒精類都可以追加放題 出面自助吧有冷食 熟食 飲品 甜品 仲有日本雪條 非常滿足😋
我地試左三款之中最高級既日本薩摩和牛放題!

店員會再加入和牛 野菜 湯汁 煮成壽喜燒鍋~

海鮮類有甲羅燒 虎蝦 帆立貝 蠔 整體都幾高質素😍

2023-10-20 211 浏览
用餐日期:2023/10/18可用餐時段:定量午餐,60分鐘用餐費用(每人):第1份$128, 第2份96(點2份其中1份較低/同等價錢餐有75折) ,原價+1餐廳環境:環境整潔乾淨 燈光光猛 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:沙律菜新鮮 配料選擇較小 熱食:有煎餃子,炸洋蔥圈,咖喱牛肉 煎餃洋蔥圈味道一般 牛肉入味帶筋有咬勁值得推薦刺身:送3款刺身 每客每款1片 味道新鮮正常主菜:蒲燒鰻魚飯 鰻魚軟滑少骨入味 飯軟淋不硬 紫菜不脆味道一般 鰻魚飯味道好值得推薦甜品:有多款 但味道都一般 雪糕:有3款維記雪米滋 多款日本雪條 都是獨立包裝 乾淨衛生 試了雪米滋 味道ok 水果:有2款,味道正常鮮甜飲品:有樽裝冷飲 汽水 茶 咖啡 咖啡味道很淡而沒味不推薦總結:這家午餐定食價錢合理 環境舒適 定食已包自助沙律菜 熱食 飲品 甜品 雪糕/條 值得推薦 如熱食,甜品和咖啡質素上可提升更吸引。
用餐日期:2023/10/18
水果:有2款,味道正常鮮甜
飲品:有樽裝冷飲 汽水 茶 咖啡 咖啡味道很淡而沒味不推薦
2023-10-18
2023-09-25 493 浏览
食燒肉放題,我正係信得過🥇牛舞。已經食過幾次,每次都係滿足而回,非常抵食🤑今日又約埋一大班朋友,食盡120分鐘🤟🏼🐃牛類⋯牛舌、澳洲牛腹肉、封門柳、金錢肚都係我嘅🔝pick,牛嘅口感柔軟嫩滑,肉質緊實但又不失彈性,肉汁豐富不油膩🐓雞類⋯雞腿肉、雞中翼、雞心燒到焦焦地最香口😗可以揀燒肉汁或者韓式辣醬調味,轉換口味話咁易🍣刺身類⋯食咗三文魚、希靈魚、甘蝦、墨魚、北寄貝、帶子,全部質素都幾好,無雪味怪味腥味,同埋都切得幾大件🍤炸物⋯軟殼蟹天婦羅、明太子大葉蝦卷、芝麻雞翼等炸物即叫即炸,熱辣辣又脆卜卜點會唔鍾意食
🐃牛類⋯
🐓雞類⋯
🍣刺身類⋯
🍤炸物⋯
2023-09-21 321 浏览
有得用QR code落單真係非常方便快捷,唔洗下下等員工行埋來先有得落單,繁忙時間真係派得上用場。😌👍🏻💛天婦羅💛With茄子、冬菇、南瓜and野菜天婦羅,款式多,蔬菜新鮮足料,香脆可口。💛牛舞拼盤💛肉好滑好嫩,so fresh💛脆皮香蕉💛Truly amazing,炸香蕉都真係第一次食,香香甜甜咁,又真係幾唔錯!💛雞軟骨肉棒餃子💛哇,呢個組合都係第一次見,幾有創意啊~食落味道都不錯,夠特別。💛明太子大葉蝦卷💛Well~green green地令我幾好奇入面係咩~原來有明太子,食落又幾好味。💛奶黃今川燒💛個名so special,燒到甘黃色so jeng🤤🤤mixed with 奶黃甜甜地yumyum💛薩摩牛肉粒燒汁💛一咬啲肉汁bit曬出來,超級無敵正呀❤️😘☺️呢間鋪頭主打燒肉,燒完更加好食!💛薩摩牛肉粒💛肉汁幼嫩香滑,夠結實,爽口彈牙。環境:💜💜💜💜💜賣相:💙💙💙💙💙味道:💚💚💚💚💚服務:💛💛💛💛💛
💛天婦羅💛
💛牛舞拼盤💛
肉好滑好嫩,so fresh
💛脆皮香蕉💛

💛雞軟骨肉棒餃子💛
💛明太子大葉蝦卷💛

💛奶黃今川燒💛
💛薩摩牛肉粒燒汁💛

💛薩摩牛肉粒💛
肉汁幼嫩香滑,夠結實,爽口彈牙。

環境:💜💜💜💜💜
賣相:💙💙💙💙💙
味道:💚💚💚💚💚
服務:💛💛💛💛💛
2023-09-20 290 浏览
今日約咗朋友係銅鑼灣利舞臺廣場行街,順便食個飯☺️,見到呢間牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題,好似幾正,於是試下🤩 食放題點少得刺身,於是就叫左三文魚、鯛魚、希靈魚、北寄貝、墨魚、日本甘蝦、帶子、八爪魚,種類算多,全部刺新都極度鮮甜,完全一啲腥臭味都無😍😍😍最值得都讚嘅就係三文魚刺身,油脂分布比例完美,入口即溶,魚味香濃,讚👍🏻👍🏻👍🏻 燒肉方面,餐廳真係超級好,送左個牛舞拼盤比我哋試,入面有唔同部位嘅牛,每一個部位都先有特色,但同一重點都係牛味超重,口感軟腍,非常好好食😋😋😋而我地重點叫咗澳洲牛腹肉,呢個部位好正,油花非常豐富,肉味濃郁,口感軟滑,誠意推介🤩🤩🤩炸物叫左天婦羅茄子、冬菇、南瓜、野茶同雞軟骨肉棒餃子。全部食物都係即叫即炸,熱辣辣,好脆好新鮮,完全沒有油膩感。雞軟骨肉棒餃子口感豐富特別,外皮卜卜脆,內裏肉汁豐富,juicy🤤🤤🤤面食就叫咖哩牛肉撈烏冬。烏冬做到掛汁效果,咖哩味道偏甜。總括而言,呢間放題食物質素唔錯,期待下次光顧😍😍😍

面食就叫咖哩牛肉撈烏冬。烏冬做到掛汁效果,咖哩味道偏甜。

總括而言,呢間放題食物質素唔錯,期待下次光顧😍😍😍
2023-09-15 194 浏览
難得放假,即刻約咗一班friend去食飯。朋友推介呢間放題,話啲嘢食好高質,又抵食又多款。仲要係燒肉同涮涮鍋,一次過滿足晒兩個願望!🥰有唔同Level俾你任君選擇😊,我哋今次揀日本薩摩和牛放題,湯底就叫咗豆乳魚湯。湯底好鮮甜未,之前飲咗兩細碗🤣🤣,我哋叫A-D放題仲有得送牛舞拼盤!佢既薩摩牛肉粒冇得輸😍必試!海鮮就有清酒煮蜆,蝦,鮑魚。放題嚟講已經算好新鮮!👍🏽個清酒煮蜆,超正,一啲都唔腥。隻虎蝦唔會話俾啲好細隻嘅你,我食兩三隻已經夠🤣嚟食燒肉就緊係要食牛啦!牛嚟講推介安格斯牛肋肉,安格斯牛板腱,有原味,燒汁同特色辣醬都任揀。仲有個金菇牛肉卷🫔朋友大愛🤣除咗牛之外,仲叫咗個香草鹽味羊架,食落出乎意料,羊架唔會話好鞋颯颯,香草🌿味都幾夾👍🏽
其實好少打食評 ,但係呢間今日咁啱經過銅鑼灣食到既燒肉放題店真係抵讚🐄我地一家人試左日本薩摩牛肉放題🐃見佢雖然係主打燒肉🥓但係追加既牛骨清湯for涮肉都好出色🍲牛骨味好濃 跟餐送既牛舞拼盤分量好足👍每一款牛肉肉質feel到係好新鮮同好滑口好軟😈牛味都好重🥘係主打牛肉既放題入面算係相當出色🍖牛肉的話可以任叫既澳洲牛腹肉都好推介👍有得揀有冇燒汁👍個人鍾意有燒汁既🫣老爺奶奶就比較鍾意冇燒汁🥘食返牛肉個肉味🐄好易咬同肉汁好多至於其他肉既話我地仲試左羊肉片同雞中翼羊肉完全唔腥🐏加埋個燒肉汁真係不得了咁好食💥雞中翼相比加燒肉汁🐓更加推薦跟泡菜汁🌶️陣辣味真係好有特色🥵雞肉爆汁💦海鮮可以試下鮑魚同青口🦪同樣都係好新鮮冇腥味👍鍾意食海鮮既老公食左勁多雖然話係放題🥩都忍唔住食左個生薑豚肉蓋飯🍚好日本的味道🇯🇵生薑汁既甜度做得啱啱好👍飯都粒粒分明唔係一般放題既質素👍一句講哂:食材真係好新鮮👍主打既牛肉勁新鮮👍👍好食👍👍👍
至於其他肉既話我地仲試左羊肉片同雞中翼

一句講哂:食材真係好新鮮👍主打既牛肉勁新鮮👍👍好食👍👍👍
2023-09-07 144 浏览
想食燒肉好耐,今日終於有時間坐低慢慢嘆,見食評唔少人推介呢間,就決定食佢❗️第一次聽薩摩牛,聽職員講呢款牛由食糧到飲既水都有特定,肉質入口即溶,好矜貴,就試一試佢啦❗️燒物💯一開始會供應一盤牛舞拼盤🥩,拼盤入面有薩摩和牛、澳洲和牛腹肉、美國Prine牛板腱、厚切豚腩肉、安格斯一口牛、牛舌薄切、雞腿肉,佢哋好出名嘅就係薩摩牛,肉質呈現雪花紋理,非常之靚🤩食落口油脂感十足,鍾意食重油脂嘅朋友,唔好錯過呢款牛🐂我個人就最鍾意食牛腹肉,因為冇咁油膩,肉又多啲😆炸物💯天婦羅茄子🍆炸漿好薄又脆口🤗小吃💯蟹肉忌廉餅香脆可口,奶黃今川燒這幾款也是較香口的炸物小吃,金黃色的賣相幾吸引,奶黃今川燒放進去燒多一會兒,口感會更脆口,奶黃味道香甜濃厚🥰
燒物💯
炸物💯
天婦羅茄子🍆炸漿好薄又脆口🤗
小吃💯
2023-09-07 115 浏览
一直聽聞👂🏻牛舞嚴選食材,主打精緻和牛放題,而且湯底備受青睞,所以今日帶屋企人到⭐牛舞日本燒肉‧涮涮鍋⭐食番餐日本薩摩和牛放題。成家人有個習慣就係食完雪條先食正餐😈廢事之後飽到無左甜品個胃。呢舊明太子大葉蝦卷我同妹妹食得好滋味,無疑係香脆可口既小食,小小一口又唔會太Evil😜㊙️奶黃今川燒一咬下去就可以吃到香脆餅皮包裹著爆開的奶黃,熱辣辣,好味道。㊙️豪華牛舞拼盤上桌,提供不同部位、油花、厚薄度相互搭配,每種部位都名以吃到。經炙燒後,肉質保持著鮮嫩多汁,一入口香味滿溢,肉汁爆棚,實在太銷魂了,更呈現食物最原始的美味。Daddy Mami 比💯雞軟骨肉棒餃子同雞皮餃子。兩樣都外皮薄脆,內餡肉汁豐滿,雞軟骨和豬肉完美融合,爽脆口感,滋味無窮。澳洲牛腹肉光是看著就口水直流,一入口豐厚的油脂、淡淡的甘甜味在口中四溢。利舞臺廣場呢間牛舞環境舒適夠大,大家Gathering絕對能好好享受一場牛舞放題!吃過一次,就想立刻在預約下一次!

2023-09-07 119 浏览
今日去咗銅鑼灣同朋友食和牛放題,第一次試呢間牛舞已經覺得好吸引呀,因為佢係任食嫁😍✨牛舞拼盤✨個set 係包左呢個拼盤,超級好呀!勁多唔同嘅牛!仲要啲牛係靚牛肉,牛香味非常之濃郁!✨芫茜豚骨湯底✨芫茜控最愛嘅湯底,好多芫茜呀!豚骨味都好濃!✨泡菜豚肉炒年糕✨哇,好好食嘅炒年糕,有小小辣辣地,勁惹味!✨蟹肉忌廉餅✨好香脆嘅蟹肉忌廉餅,蟹肉好香蟹味!✨芝麻雞翼✨雞翼都幾大隻,上面加左啲芝麻就更加香!整體而言,我覺得呢到環境舒適,價錢又幾抵食,仲要食物選擇好多添。仲有得用QR code自助落單非常方便,就算有啲乜嘢疑問,店員都好快解答,下次絕對會再嚟過!
✨牛舞拼盤✨
✨芫茜豚骨湯底✨
芫茜控最愛嘅湯底,好多芫茜呀!豚骨味都好濃!
✨泡菜豚肉炒年糕✨
哇,好好食嘅炒年糕,有小小辣辣地,勁惹味!
✨蟹肉忌廉餅✨
好香脆嘅蟹肉忌廉餅,蟹肉好香蟹味!
✨芝麻雞翼✨
雞翼都幾大隻,上面加左啲芝麻就更加香!

2023-09-05 122 浏览
今次想同大家分享,我哋去咗呢間銅鑼灣嘅牛舞🐮任食放題店!💯環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)環境空間闊落,食嘢夠晒舒適!💯食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)各類食物都有齊,款式繁多,質素有水準!💯服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)店員親切有禮,仲有自助QR CODE落單服務,非常方便!❤️‍🔥牛舞拼盤肉類方面,其實有好多唔同嘅選擇,但我最鍾意就係呢一個牛舞拼盤!因為我最鍾意就係食牛肉,呢個拼盤有齊晒好多唔同款式嘅牛肉選擇,唔洗我諗揀得咁辛苦之餘,仲要款款都非常好食!牛肉味道通通都非常濃郁,仲要肉質口感好嫩!❤️‍🔥薩摩牛肋肉另外特別推介呢一個牛筋肉都好好食,因為佢除咗肉質好鬆軟之外,仲可以配咗啲唔同嘅醬汁韓式辣汁、燒肉汁、原味都有!加咗唔同嘅醬汁之後味道就更加濃郁,真係一試就回味無窮!❤️‍🔥海鮮海鮮其實都有好多選擇,無論係蝦、鮑魚、青口、鮮魚、甲羅燒都會有!甲羅燒係必食,燒到仲係熱辣辣,一入口有濃郁蟹味太滿足,估唔到任食都有咁正嘅質素🥰
今次想同大家分享,我哋去咗呢間銅鑼灣嘅牛舞🐮任食放題店!

💯環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
環境空間闊落,食嘢夠晒舒適!
💯食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
各類食物都有齊,款式繁多,質素有水準!
💯服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
店員親切有禮,仲有自助QR CODE落單服務,非常方便!
❤️‍🔥牛舞拼盤
❤️‍🔥薩摩牛肋肉