2021-12-15
入冬最開心唔係著好厚重既衫,係可以瘋狂打邊爐~~其實打邊爐實係好肥,仲要我中意飲湯,中意食啲好吸味既野,好似凍豆腐、麵、娃娃菜等~去麻神食係因為搵台灣麻辣火鍋後,發現佢都幾多好評,所以決定試試佢~同男朋友懶得諗,直接點左個二人餐就算,仲見到佢宜家做緊打折。其實個牛肉拼盤佢話迷你,但一拎上黎我比個份量震驚左下,結果到最後我地都真係食唔哂~但由於本人唔好牛,但都覺得好好味,好肯將我食牛既quota擺哂呢日~除左必有既丸類餃類菜類之外,好想特別講下個海鮮拼盤,有紐西蘭蟶子皇2/南非六至八頭鮑魚2/ 蕃薯蜆4/紐西蘭刀貝4,真係好好好富豐,亦都好鮮甜,鮑魚大大隻最好味hahahah~個人覺得啲食材既新鮮度同誠意度十足,比麻辣湯底更出色,因為個湯底無話超驚艷~但好想下次再黎試響螺花膠雞湯,見到其他人啲相好足料好似好補好好飲咁。