2021-11-29 15 浏览
2021.11.29星期日食好啲🥳今晚黎左尖沙咀既麻神火鍋叫左個麻神火鍋二人餐 $888😍一坐低就有兩碟小前菜送上😉之後就揀湯底啦🤗如果揀招牌麻神麻辣鍋🥵,就會配埋招牌果凍鴨血,不過我哋今次想食滋潤D,所以揀咗響螺花膠雞鍋🐥花膠有成五大舊🥰同埋有一邊雞🤪醬油方面係自己調配,有豉油、葱、芫茜、蒜、辣椒,由於湯底已經好豐富,醬油用最基本嘅材料就夠了~海鮮拼盤一個🐚🌊有紐西蘭蟶子皇2隻,南非6-8頭孔雀鮑魚2隻,番薯蜆、紐西蘭刀背各2隻蟶子係超巨型,令人興奮!鮑魚都大隻,交叉咁𠝹開咗,方便你咀嚼,貝類都好快就開蓋,真係一啲沙都冇!全部海鮮都好爽口,好鮮甜,索埋雞湯🐔就更鮮味。迷你牛肉盛有2款牛肉片、牛肉粒,油脂分佈幾好,唔會過油而覺得膩,又有少少油甘香味迷你松板豬同類油脂分佈都好均勻,切得好薄好大片🥟韭菜餃、魚皮餃拼手打牛丸、豬肉丸,各2粒餃都算大粒,皮算薄,丸類幾彈牙,質感幾好翠綠時蔬拼盤有蛙蛙菜、唐蒿、西洋菜、南瓜🎃、蕃茄🍅、冬菇,啲蔬菜𤆥熟後都幾新鮮,幾軟幾易咬,好吸收倒好夾嘅雞湯味極上冷凍烏龍面🍭粗幼適中,幾索湯,煮耐咗都唔會太軟,仲有少少煙韌椒鹽豆腐粒細細粒,份量都多,調味唔會太重
2021.11.29

星期日食好啲🥳
今晚黎左尖沙咀既麻神火鍋
叫左個麻神火鍋二人餐 $888😍

一坐低就有兩碟小前菜送上😉

海鮮拼盤一個🐚🌊

迷你松板豬
同類油脂分佈都好均勻,切得好薄好大片

🥟韭菜餃、魚皮餃拼手打牛丸、豬肉丸,各2粒
餃都算大粒,皮算薄,丸類幾彈牙,質感幾好

極上冷凍烏龍面🍭
粗幼適中,幾索湯,煮耐咗都唔會太軟,仲有少少煙韌

椒鹽豆腐粒
細細粒,份量都多,調味唔會太重,都唔會炸得太脆到太乾
試咗幾粒放入湯喥煮,有啲似少少調咗味嘅豆卜,同類都好味

水果茶2杯
個杯係一渣咁大杯!好多生果粒粒,包括藍莓🫐、菠蘿🍍、士多啤梨🍓、火龍果、西瓜🍉
*此餐廳收取加一服務費。海鮮二人餐(單點$958),海鮮拼盤內有2隻南非六至八頭鮑魚、2隻紐西蘭蟶子皇、4隻紐西蘭刀貝、6隻蕃薯蜆,鮑魚、蟶子皇都好大隻,每款海鮮食落都好新鮮,味道鮮甜招牌麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋(跟餐$0);麻神麻辣鍋辣度6分,帶有藥材味道;內有6件招牌果凍鴨血,每件鴨血都好大件,食落好有驚喜,口感滑溜之餘,內有氣孔,所以一咬落口,就有好多湯汁喺口腔;花膠雞鍋內有花膠、雞肉、杞子,味道清甜,但飲落仲有浸鹹蛋黃味道。迷你牛肉盛,份量多,牛小排、牛頸脊肉質嫩滑,牛味濃厚,一口牛肉質厚實,脂肪比例均匀。迷你松板豬,肉質厚嫩,肉味厚重。雙拼餃子(跟餐$0),韭菜餃皮薄餡多,韭菜、豬肉比例適中;魚皮餃好大粒。雙拼丸類(跟餐$0),手打牛肉丸口感彈牙,肉汁飽滿;鯪魚肉丸內有香蔥,食落有鮮味。翠綠時蔬拼盤(跟餐$0),包括有冰菜、皇帝菜、番茄、娃娃菜、南瓜、粟米、冬菇,籃底仲塞滿娃娃菜。椒鹽豆腐粒(跟餐$0),,口感外脆內嫩,味道微辣。極上冷凍烏龍麵(跟餐$0),口感煙韌,煮一煮已經好入味。小菜(跟餐$0),包括有鹽焗花生、麻辣雞腎、涼拌雲耳,食落好惹味。醬料(跟餐$0),包括有香蔥、
*此餐廳收取加一服務費。

迷你松板豬,肉質厚嫩,肉味厚重。

椒鹽豆腐粒(跟餐$0),,口感外脆內嫩,味道微辣。

極上冷凍烏龍麵(跟餐$0),口感煙韌,煮一煮已經好入味。

醬料(跟餐$0),包括有香蔥、蒜蓉、芫荽、辣椒、豉油。

2杯凍水果蜜桃茶(跟餐$0),好足料,包括有西瓜、火龍果、士多啤梨、荔枝、蘋果、菠蘿、藍莓,蜜桃茶茶底,味道酸甜,帶有果香。
  • 水果蜜桃茶
  • 鴨血
  • 花膠雞鍋
📍 麻神麻辣火鍋 呢排天氣凍返🥶 火鍋就係冬天不可缺少嘅食物🤫小編見佢哋餐廳而家做緊優惠 所以前幾日就去咗食佢哋嘅二人餐🤪餐廳環境舒服 店員服務都好周到 好啱情侶過嚟約會😏-海鮮二人餐 $958原本套餐只係$888 但係因為小編+$70變左相拼湯底😆 湯底有招牌麻神麻辣鍋、響螺花膠雞鍋選擇 唔食得辣或者想補一補身嘅就可以揀唔辣嘅響螺花膠雞鍋 ~飲落去鮮甜 仲有大大隻雞髀🍗、一啲花膠等如果鍾意食辣嘅就可以試吓佢哋嘅招牌麻辣鍋😈 麻辣鍋入邊有鴨血 仲有唔少辣椒🌶️ 一定可以滿足到你食辣嘅慾望!套餐仲包括有椒鹽豆腐粒、海鮮拼盤、迷你牛肉盛、韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸、翠綠時蔬拼盤、烏龍麵同兩杯水果茶👀兩個人食一定飽肚!小編最鍾意就係海鮮拼盤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 因為入邊有兩大隻南非鮑魚 仲要係六至八頭😍 食落好彈牙 口感好好🤤 仲有紐西蘭蟶子皇、刀貝同蜆🤫蟶子皇勁大隻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 食落鮮甜 好好味🤤鍾意食肉嘅 迷你牛肉盛都可以滿足到你!一共有4款唔同嘅牛肉 而且肥瘦適中 又唔會鞋👍🏻韭菜餃同埋魚皮餃咬落去啲肉汁爆哂出黎🤩 牛肉丸同埋豬肉丸雖然冇平時加工嘅牛丸咁彈牙 但係口感都幾特別 好味😋
📍 麻神麻辣火鍋
呢排天氣凍返🥶 火鍋就係冬天不可缺少嘅食物🤫
餐廳環境舒服 店員服務都好周到 好啱情侶過嚟約會😏
海鮮二人餐 $958
原本套餐只係$888 但係因為小編+$70變左相拼湯底😆
湯底有招牌麻神麻辣鍋、響螺花膠雞鍋選擇
唔食得辣或者想補一補身嘅就可以揀唔辣嘅響螺花膠雞鍋 ~
飲落去鮮甜 仲有大大隻雞髀🍗、一啲花膠等
如果鍾意食辣嘅就可以試吓佢哋嘅招牌麻辣鍋😈
蟶子皇勁大隻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 食落鮮甜 好好味🤤
鍾意食菜嘅佢哋嘅拼盤有多達6、7款 種類超多😍而且都好新鮮👍🏻
唔係講笑 真心覺得呢個套餐啲嘢食高質 連烏龍麵都好滑 有別於我平時食開嘅烏冬😳 真係貴同平嘅分別🥲
另外個餐仲包有兩杯大大杯嘅水果茶 飲落去甜甜地 仲有好多唔同種類嘅水果粒🤤
大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
招牌麻神麻辣鍋、響螺花膠雞鍋
花膠
小食
2021-11-26 267 浏览
行過尖沙咀,見到有間麻神。咁啱天氣有d凍,超想食d辣嘅暖一暖個人,就同朋友一齊上左去。上到去之後發現個裝修同埋個環境都令到我哋覺得好舒服,好似去左按摩店咁。我哋見到個二人餐好似好多嘢食咁,就叫咗一個二人餐($888)佢仲要有唔同款嘅牛肉再加埋海鮮拼盤,可惜當日嘅豬幾乎賣晒,所以得返2片。一開始就嚟咗個椒鹽炸豆腐,之後所有火鍋嘅配料都好快嚟到。令到我最驚訝嘅係佢個蔬菜拼盤,佢勁有心機切得好靚之餘,蔬菜嘅種類都絕不馬虎連最少見嘅冰菜都有。我哋另外仲加咗錢叫咗個鴛鴦鍋,諗住一次過享受晒麻辣湯底同埋花膠雞湯!花膠雞湯建議大家先飲一碗湯先打邊爐,勁似老火靚湯用真材實料烹調左超過兩個鐘以上!花膠唔需要煮好耐,見到水滾就可以即刻食。佢啲海鮮都勁有鮮味,雖然湯底都好惹味,但係唔會重口味到完全覆蓋海鮮嘅鮮味。而且佢啲海鮮唔會有沙嘅存在,想要感受到更多嘅鮮味可以使用花膠雞湯煲,如果想有少少辣味可以喺麻辣湯底嗰度碌兩下。佢啲牛肉都勁好食,配埋個麻辣湯底簡直一流,連豉油都可以唔使要!

一開始就嚟咗個椒鹽炸豆腐,之後所有火鍋嘅配料都好快嚟到。

• 麻辣火鍋
2021-11-26 75 浏览
天氣開始冷了,是時候去吃火鍋了啦🥰我最近去了吃麻神麻辣火鍋 @spicyspirit.tst 的海鮮和牛二人餐,價錢只需$888就已包括了湯底,海鮮,肉類,各種丸餃,蔬菜,小食和飲品!性價比超級高!👍這次我選了他們的招牌麻神麻辣鍋,湯底味道辣而不嗆口,而且不油不膩,是可以喝的麻辣湯,真的很美味😋現在就為大家介紹一下這個超值海鮮和牛二人餐所包含的食物🤤👉湯底有滿滿的招牌果凍鴨血,來自台灣的正宗鴨血,口感Q彈,非常軟滑又很入味👉附送的椒鹽豆腐外脆內軟,很香口惹味👉海鮮拼盤就有紐西蘭蟶子皇2隻,南非六至八頭孔雀鮑魚2隻,還有紐西蘭刀貝和番薯蜆呢!全部也肉厚鮮甜,新鮮到不得了👉迷你牛肉盛的雪花一口牛,牛味香濃肉質鮮嫩 ; 而特選牛頸脊的油花分佈平均,肉質鮮味有嚼口!美國頂級牛小排肉質肥瘦均勻,牛味香濃 ; 松阪豬的肉質柔嫩,十分好吃惹味👉各式丸餃包括韭菜餃,魚皮餃,牛肉丸,豬肉丸等等,全部丸類都是自家手打的,新鮮美味,十分Q彈👉翠綠時蔬拼盤包括了冰菜、皇帝菜、娃娃菜、生菜、蕃茄、粟米、南瓜、冬菇和椰菜。全部蔬菜都很新鮮爽脆!👉最後還附上烏龍麵,吃一口吸滿麻辣湯汁的烏麵,這一餐真的很滿足很完美🥰

現在就為大家介紹一下這個超值海鮮和牛二人餐所包含的食物🤤
👉附送的椒鹽豆腐外脆內軟,很香口惹味
👉還有不得不提的是他們的大大杯水果茶!超級大杯又足料,裡面有不少生果粒,包括藍莓、火龍果、菠蘿和草莓粒!味道清新香甜,解辣一流,又能下火!真的是整餐火鍋的神來之筆🥳

大家看完我的介紹是不是很心動呢?心動不如行動了!快去麻神麻辣火鍋吃吃看囉

麻神麻辣火鍋 @spicyspirit.tst
尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

#love #followback #instagramers #tweegram #photooftheday #20likes #amazing #smile #follow4follow #like4like #look #instalike #igers #picoftheday #food #style #hkkol #kolhk #hkfoodie #hkfood #麻辣火鍋 #火鍋 #hotpot #尖沙咀火鍋 #台式火鍋 #麻神麻辣火鍋 #海鮮和牛二人餐 #海鮮 #和牛 #spicyhotpot
༺ 麻神麻辣火鍋 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻  ∻ ∻ ∻ ∻今日去咗一間好好味嘅台式火鍋🫕,佢就係喺iSquare對面,超級近地鐵站👍🏻。入到去環境唔錯🤤,有啲似西餐廳嘅感覺🍴,絕對唔會食到成身都係打邊爐嘅味👍🏻。咁我哋就食咗一個麻神火鍋二人餐🫕,佢有兩個湯底可以俾我哋選擇❤️,一個係麻辣麻神湯🌶,另一個就係響螺花膠雞湯🐥。我哋幾個注重養生所以就選擇左響螺花膠雞湯🐥。佢個湯真係超香🤤,可以望到好足料👏🏻,一開始服務員同我哋講個湯直接可以飲左先😋,入口真係有膠質嘅感覺💛,可以補充埋骨膠原💛,天氣凍凍地飲真係好正🥰。咁套餐入邊嘢食都有好多😍,椒鹽豆腐粒🥢,呢個係即食嘅,要趁熱食🔥,外脆內軟👏🏻,超香口😋。海鮮拼盤🌊(紐西蘭蟶子皇,六至八頭鮑魚,番薯蜆,紐西蘭刀貝),海鮮真係好新鮮✨,放埋入個湯入邊令到成煲湯都鮮味十足🥰,鮑魚仲好大隻好彈牙😍。迷你牛肉盛🥩,佢個牛肉盛其實都唔算迷你🤣,足夠二人嘅份量👅,牛肉油脂分布平均🥩,超香牛肉嘅味道❣️。韭菜餃🥟,魚皮餃🥟拼牛肉丸🍥,豬肉丸🍥,丸類就一般😌,不過不失😸。翠綠時蔬拼盤
༺ 麻神麻辣火鍋

翠綠時蔬拼盤🥬,佢塞滿咗好多唔同嘅蔬菜💚,至少有四五種唔同嘅菜🟢,娃娃菜,生菜冰菜等等,可以滿足到唔同口味嘅你🥰。

烏龍麵🍜,好多時候打完邊爐👅,都會考慮個麵食唔食👀,但係呢個麵真係一定要試吓‼️好超彈牙👏🏻,佢吸收晒成個湯嘅精華😋,感覺最好食就係個麵啦👍🏻,食到停唔到口❣️。

水果茶🍹,水果茶真係感覺好清涼✨,好適合用嚟打邊爐🫕,飲兩啖又可以食下啲水果🍎,有西瓜🍉,菠蘿🍍,火龍果,藍莓🫐等等,超大杯🤤。
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐廳🛎:麻神麻辣火鍋
地址📌:尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
交通🚗:港鐵尖沙咀站H出口, 步行約1分鐘
剛入門口就感覺好乾淨寬躺,佢哋每個員工都好nice、招呼周到!我就叫咗個「麻神火鍋二人餐」total $888 有超多野食!😍食完超飽好滿足!《招牌麻神麻辣鍋或響螺花膠雞鍋》湯底方面有辣有唔辣,而我就選擇左雙拼!湯底滾咗可以先飲雞湯,雞湯非常足料有花膠同好大舊雞,非常香濃!而我就比較鍾意麻辣湯底感覺夠刺激!《椒鹽豆腐粒》豆腐新鮮熱辣、表面炸到非常金黃香脆!😋《招牌果凍鴨血》呢個鴨血最出色,一啖咬落去門口麻辣湯底,口感幼滑!一試難忘!😍《海鮮拼盤》拼盤包括紐西蘭蟶子皇、南非六至八頭鮑魚各兩隻、番薯蜆紐西蘭刀背各四隻,海鮮非常鮮甜,最好食就係個蟶子,非常爽口,啖啖肉好鮮味!《迷你牛肉盛》呢個牛肉成其實一啲都唔迷你,份量非常充足,平時打邊爐好少食肉,但呢隻牛肉真係超好食,入口即溶,食完又想食!《韭菜餃魚皮餃拼牛肉丸豬肉丸》值得一讚嘅係佢哋啲餃好大粒,而且啲餡塞滿晒,感覺滿足!而肉丸就新鮮彈牙!《翠綠時蔬拼盤》拼盤有三種唔同嘅菜,最欣賞佢有冰菜食,比較小有機會食到!另外仲有粟米同南瓜🎃!《烏龍麵》烏龍麵非常煙韌彈牙,可惜已經食到好飽,食唔到太多!《水果茶兩杯》水果茶非常之大杯,入邊仲有好多新鮮

《招牌麻神麻辣鍋或響螺花膠雞鍋》

《椒鹽豆腐粒》
豆腐新鮮熱辣、表面炸到非常金黃香脆!😋

《招牌果凍鴨血》
《海鮮拼盤》

《迷你牛肉盛》

《韭菜餃魚皮餃拼牛肉丸豬肉丸》
《翠綠時蔬拼盤》

《烏龍麵》
烏龍麵非常煙韌彈牙,可惜已經食到好飽,食唔到太多!
《水果茶兩杯》
水果茶非常之大杯,入邊仲有好多新鮮果肉!酸酸地好重果味,打邊爐飲酒啱晒!

2021-11-25 35 浏览
🎯歡迎追蹤關注🎯𒊹︎ᴥ︎𒊹︎ #麻神麻辣火鍋 #海鮮二人餐天氣涼涼地放工嚟咗呢間麻神麻辣火鍋店~叫咗一個海鮮二人餐$888 原價$1320我又想食響螺花膠雞湯又想試麻辣湯,於是加咗$70鴛鴦湯底😚💗一次過滿足晒兩個願望🙈❥響螺花膠雞湯:濃郁雞湯,足料,火鍋後可以飲嘅湯😋💖❥麻神麻辣湯底:麻辣香氣撲鼻,味道香麻濃郁👍🏻꧁二人餐包括꧂❥迷你牛肉盛-手切特選牛頸脊,美國頂級牛小排,兩種牛肉,肉質嫩滑,肥瘦均勻,肉質鮮嫩👍🏻-松阪豬,柔嫩肉質,好少見到豬肉都好食😋-連雪花一口牛都好肉質好嫩,牛味香濃❥海鮮拼盤南非6-8頭孔雀鮑魚(2隻)鮑魚非常大隻😋💗好自然拎起隔離刀叉,想言之幾大隻,爽口彈牙鮮味重💖❥海鮮拼盤蟶子皇(2隻)蟶子皇唔使講勁大隻厚肉好好味新鮮!❥紐西蘭刀貝和番薯蜆兩款都好肥美,好鮮甜❥韭菜餃、魚皮餃餃子好好味😋似新鮮包的~魚皮餃做得特別出色❥牛肉丸、豬肉丸牛類都係手打丸~爽口彈牙好食❥翠綠時蔬拼盤有冰菜、皇帝菜、娃娃菜、生菜、蕃茄、粟米、南瓜、冬菇、椰菜。第一次食冰菜😂樣子真係好似雪冰咗咁爽口淡味,可能我食得太重口味😆❥烏龍麵感覺好似稻庭烏冬😆💗識食一定食麻辣湯底烏龍麵!❥水果茶店員話
🎯歡迎追蹤關注🎯

𒊹︎ᴥ︎𒊹︎ #麻神麻辣火鍋 #海鮮二人餐
天氣涼涼地放工嚟咗呢間麻神麻辣火鍋店~
叫咗一個海鮮二人餐$888 原價$1320

❥響螺花膠雞湯:濃郁雞湯,足料,火鍋後可以飲嘅湯😋💖
❥麻神麻辣湯底:麻辣香氣撲鼻,味道香麻濃郁👍🏻

꧁二人餐包括꧂
❥迷你牛肉盛
-手切特選牛頸脊,美國頂級牛小排,
兩種牛肉,肉質嫩滑,肥瘦均勻,肉質鮮嫩👍🏻
-松阪豬,柔嫩肉質,好少見到豬肉都好食😋
-連雪花一口牛都好肉質好嫩,牛味香濃

❥海鮮拼盤南非6-8頭孔雀鮑魚(2隻)
鮑魚非常大隻😋💗好自然拎起隔離刀叉,
想言之幾大隻,爽口彈牙鮮味重💖

❥海鮮拼盤蟶子皇(2隻)
蟶子皇唔使講勁大隻厚肉好好味新鮮!

❥紐西蘭刀貝和番薯蜆
兩款都好肥美,好鮮甜

❥韭菜餃、魚皮餃
餃子好好味😋似新鮮包的~魚皮餃做得特別出色

❥牛肉丸、豬肉丸
牛類都係手打丸~爽口彈牙好食

❥翠綠時蔬拼盤
第一次食冰菜😂樣子真係好似雪冰咗咁
爽口淡味,可能我食得太重口味😆

❥烏龍麵
感覺好似稻庭烏冬😆💗
識食一定食麻辣湯底烏龍麵!

❥水果茶
店員話水果茶係即沖出嚟😋💕
飲落都覺得好新鮮~好Fresh٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

講咁多..個二人餐,兩個人真係好足夠
唔使擔心貴價唔飽,抱住個肚走🤣🤣🤣
2021-11-23 23 浏览
🔥Lunch 要豐富獨食🔥推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍當被Chur爆要慰勞吓自己,好想食獨獨打邊爐,沒有Long Lunch之下食得有點趕😂🌶滑牛鴨血麻辣湯 HKD88✨終於突破一下沒有點招牌一人鍋,點選滑牛鴨血,好想放假、好想去台灣🥲✨新鮮滑牛、厚切鴨血、索哂湯汁冰豆腐、粟米、雜菌、時蔬等,拉麵煙韌,配上由全素菜蔬果烹製麻辣湯,愈飲愈甘甜~質數高又坐得舒適,自閉放空好地方❣️總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❣️(女店員貼心擔心本人食用進度,表示可提供外賣盒,慢慢進食唔好急).··🔖麻神麻辣火鍋 (尖沙咀)🪑尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
🔥Lunch 要豐富獨食🔥
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

滑牛鴨血麻辣湯
滑牛鴨血麻辣湯

🌶滑牛鴨血麻辣湯 HKD88

質數高又坐得舒適,自閉放空好地方❣️

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
🔖麻神麻辣火鍋 (尖沙咀)
🪑尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
  • 滑牛鴨血麻辣湯
2021-11-23 39 浏览
天氣凍左咁多🌬去咗「麻神麻辣火鍋」食火鍋暖下身☺️.招牌麻神麻辣鍋拼響螺花膠雞鍋🍲湯底濃郁清甜,充滿雞油香🐓有少少鹹蛋黃味🤔感覺好滋潤😌麻辣麻神湯🌶又唔會太過麻辣、油,少少中藥味🌿加埋果凍鴨血,入味又Q彈😆,海鮮拼盤🌊有紐西蘭蟶子皇2隻、南非六至八頭鮑魚2隻、 蕃薯蜆4隻🐚紐西蘭刀貝4隻😍鮑魚、蟶子皇大隻厚肉😋番薯蜆、刀貝鮮甜彈牙👍🏻.迷你牛肉盛+迷你松阪豬🥩每款牛肉嘅油脂分佈都平均🐄食落肉味頗重,松阪豬薄切大塊🐖又有咬口,好高質😬.丸類拼盤🍢有菜肉餃、魚皮餃🥟牛肉丸🐂鯪魚肉丸🐟丸類係手打嘅,質感味道都好好🤤.翠綠時蔬拼盤🧺有蕃茄🍅冰菜、皇帝菜🥬娃娃菜、南瓜🎃粟米🌽冬菇🍄成個籃都塞滿菜,配埋雞湯就最正😉.烏龍麵🍜質地煙韌,吸哂麻辣湯嘅精華😙.椒鹽豆腐粒🥢外脆內軟,好惹味😝.小菜🥜有雲耳、雞腎、花生,酸辣開胃😁.凍水果蜜桃茶🍹入面西瓜🍉火龍果、士多啤梨🍓荔枝、蘋果🍎菠蘿🍍火龍果同藍莓🫐茶底係蜜桃茶🍑甜度同茶味適中
天氣凍左咁多🌬去咗「麻神麻辣火鍋」食火鍋暖下身☺️
烏龍麵🍜質地煙韌,吸哂麻辣湯嘅精華😙
椒鹽豆腐粒🥢外脆內軟,好惹味😝
小菜🥜有雲耳、雞腎、花生,酸辣開胃😁
  • 水果蜜桃茶
  • 鴨血
2021-11-22 26 浏览
終於有冬天嘅氣氛,梗係去打邊爐啦~ 麻神火鍋推出二人邊爐優惠 2人套餐$888 好抵食🌟湯底有麻辣同花膠湯揀,當然小朋友先作出選擇啦!今次就揀咗雙拼(+$70)上湯後,店員建議你先飲咗花膠雞湯先,花膠夠厚而大片, 湯底好重螺頭味,非常滋補養顏~前菜有椒鹽豆腐粒,炸得香脆而唔油膩,外脆內軟,鐘意嘅可以放落湯浸一下,味道都唔錯!迷你牛肉盛雖然話係迷你,但份量都唔少,肉質鮮嫩,有嚼勁,放落鍋幾十秒食得~松板豬較白嫩,但肉質甜美而不膩,帶有肉香味😋打邊爐就最岩"呢個套餐另一主角就係海鮮併盤,入面有齊南非6-8 頭孔雀鮑魚、 蟶子皇、 番薯蜆、刀貝蜆,鮑魚一睇就知好大隻,口感細膩,新鮮肥美! 放落花膠雞湯好match食到鮑魚嘅鮮甜~打邊爐又點可以無丸、餃,啲牛丸、 鯪魚球都係人手打嘅,爽口彈牙, 韭菜餃、魚皮餃皮夠薄口感juicy而有口感,放落麻辣湯夠味,真係調味都唔洗加!
終於有冬天嘅氣氛,梗係去打邊爐啦~
麻神火鍋推出二人邊爐優惠 2人套餐$888 好抵食🌟

口感juicy而有口感,放落麻辣湯夠味,真係調味都唔洗加!

2021-11-21 26 浏览
今日試咗位於尖沙咀嘅台式火鍋🫕交通位置超方便🤙🏻出地鐵站1分鐘即到價錢超值 😍二人麻辣火鍋只係$888 無敵愛心花膠響螺雞湯🥢海鮮拼盤 有大大隻鮑魚同埋鮮甜蟶子🍴🥩牛肉盛餃子同肉丸🥟蔬菜拼盤 🥬🥦烏冬🍜仲有兩杯新鮮水果茶🍸服務一流 特別推介花膠響螺湯 🥣除咗做湯底 仲可以當湯飲🥄海鮮都非常鮮甜 😜大大隻鮑魚下次一定要試埋麻辣湯底❤️
今日試咗位於尖沙咀嘅台式火鍋🫕

海鮮都非常鮮甜 😜大大隻鮑魚
下次一定要試埋麻辣湯底❤️
2021-11-21
  • 海鮮拼盤
Seafood combo 🦐🐚 海鮮拼盤Beef platter 🥩 迷你牛肉盛 Fish maw, conch and chicken pot 響螺花膠雞鍋 🐟🐔個海鮮拼盤材料非常豐富,包括有紐西蘭蟶子皇🇳🇿、四隻新鮮鮑魚、紐西蘭刀背同埋蜆肉,全部都鮮甜肥美又大隻😻,而牛肉嘅肉味非常濃郁,做到口感入口即溶好正啊!配埋個矜貴又補身嘅花膠雞湯,材料好足心餘夜晚凍凍地飲特別滋潤,絕對高質Vegetables platter 🍅🍄翠綠時蔬拼盤🥬Udon noodles and dumplings 🍜 烏冬麵、各種丸類、餃類🥟個蔬菜同款全部蔬菜都勁新鮮☘️,好似有生菜、冬菇、紅蘿蔔🥕、娃娃菜等等,啲菜滲晒雞湯嘅精華超好食,仲夠晒健康👍🏻,烏冬麵做到爽口彈牙,至於丸類餃類種類繁多,有韭菜餃、魚皮餃牛肉丸同埋豬肉丸🍡,肉味濃郁又足料Fried bean curd 椒鹽豆腐粒 Iced fruit tea🍹 水果茶 🍊🥝水果茶入面嘅生果超多元化,有火龍果、菠蘿🍍、士多啤梨、藍莓🫐等等,酸酸甜甜又清新,配火鍋一齊食一流,個就椒鹽豆腐香脆可口,做到粒粒分明又差唔多大細好考功夫,又唔太鹹,係值得推介嘅前菜

Seafood combo 🦐🐚 海鮮拼盤
Beef platter 🥩 迷你牛肉盛
響螺花膠雞鍋 🐟🐔

Vegetables platter 🍅🍄翠綠時蔬拼盤🥬
Udon noodles and dumplings 🍜
烏冬麵、各種丸類、餃類🥟

Fried bean curd 椒鹽豆腐粒
Iced fruit tea🍹 水果茶 🍊🥝
2021-11-19 51 浏览
貴為全台北最好吃的台灣過江龍麻神,推出了豐富的麻神火鍋二人餐,很適合兩口子來享受正宗台式風味的麻辣火鍋,價錢$888,包括湯底、海鮮、肉類、各種丸餃、蔬菜、小食和飲品,食物都很精緻和優質,用餐環境寬敞舒適,店員務服很好,喜歡台式麻辣火鍋的人士必來朝聖湯底選了招牌麻神麻辣鍋,麻辣香氣撲鼻,味道香麻濃郁,微辣溫潤,辣而不嗆口,不會很油膩,是可以喝的麻辣湯,裡面放有招牌果涷鴨血,來自台灣的正宗鴨血,口感Q彈,非常軟滑又很入味,超好吃椒鹽豆腐粒炸得金黃香脆,外脆內軟,很香口惹味海鮮拼盤一個紐西蘭蟶子皇2隻,非常厚肉,肉質爽彈,鮮味滿滿南非六至八頭孔雀鮑魚2隻,鮑魚很大隻又新鮮,口感爽彈,超好吃貝類有紐西蘭刀貝和番薯蜆,兩款都很肥美,很鮮甜迷你牛肉盛雪花一口牛,一咬開裡面充滿油脂香氣,牛味香濃,很滋味手切特選牛頸脊,油花分佈平均,肉質新嫩又有嚼口,這款是我的心水 美國頂級牛小排,肉質嫩滑,肥瘦均勻,很美味松阪豬,柔嫩肉質,味道很不錯韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸類丸都是手打的,彈牙美味,翠綠時蔬拼盤冰菜、皇帝菜、娃娃菜、生菜、蕃茄、粟米、南瓜、冬菇、椰菜。蔬菜都很新鮮,冰菜平常比較少吃到,爽脆口

椒鹽豆腐粒
炸得金黃香脆,外脆內軟,很香口惹味

海鮮拼盤一個
紐西蘭蟶子皇2隻,非常厚肉,肉質爽彈,鮮味滿滿
貝類有紐西蘭刀貝和番薯蜆,兩款都很肥美,很鮮甜

迷你牛肉盛
雪花一口牛,一咬開裡面充滿油脂香氣,牛味香濃,很滋味
松阪豬,柔嫩肉質,味道很不錯

韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸
類丸都是手打的,彈牙美味,

翠綠時蔬拼盤
冰菜、皇帝菜、娃娃菜、生菜、蕃茄、粟米、南瓜、冬菇、椰菜。蔬菜都很新鮮,冰菜平常比較少吃到,爽脆口感佳

烏龍麵
最後來一碗吸滿麻辣湯汁的烏麵,很滿足

水果茶
很大杯又足料,裡面有不少生果粒:藍莓、火龍果、菠蘿、草莓粒,味道清甜,解辣一流,感覺清新可口
2021-11-19 31 浏览
香港人一年四季都鍾意打邊爐我都唔例外架‼️尖沙咀嘅麻神麻辣火鍋有開業一周年優惠👏🏻👏🏻主餐牌75折(19:30前離座/21:30後入座)晚市套餐68折🤩🤩與好友👭共享麻神火鍋二人餐68折後$888熟食有椒鹽豆腐粒火鍋配料有招牌果凍鴨血、海鮮拼盤(聖子皇/6-8頭鮑魚/番薯蜆/刀貝)、迷你牛肉盛、廿韮菜餃、魚皮餃、牛/豬肉丸、時蔬拼盤、烏龍麵、水果茶湯底可揀招牌麻神麻辣鍋或響螺花膠雞湯另可以加$70試晒兩款湯底🤤🤤我就緊係要試晒兩款啦‼️記得要飲左湯先打邊爐呀😊響螺花膠雞湯好濃郁,麻辣湯底辣味適中加湯唔係加水架!湯味越食越香濃海鮮拼盤好新鮮,全部都好鮮甜鮑魚好爽口彈牙,聖子皇好甜好好味😋牛肉好嫩滑,軟熟有口感個招牌果凍鴨血真係好似果凍咁架‼️好爽口!好煙靭👍🏻見到隔離枱點左3轉🤣🤣不停話好好味🤤我好鍾意杯水果茶,好清甜,真材實料另外仲有四人餐有大龍蝦或象拔蚌下次約齊四位再嚟試先❤️
香港人一年四季都鍾意打邊爐
我都唔例外架‼️
尖沙咀嘅麻神麻辣火鍋有開業一周年優惠👏🏻👏🏻
主餐牌75折(19:30前離座/21:30後入座)
晚市套餐68折🤩🤩

與好友👭共享麻神火鍋二人餐68折後$888
熟食有椒鹽豆腐粒

湯底可揀招牌麻神麻辣鍋或響螺花膠雞湯
另可以加$70試晒兩款湯底🤤🤤
我就緊係要試晒兩款啦‼️
記得要飲左湯先打邊爐呀😊
響螺花膠雞湯好濃郁,麻辣湯底辣味適中
加湯唔係加水架!湯味越食越香濃

海鮮拼盤好新鮮,全部都好鮮甜
鮑魚好爽口彈牙,聖子皇好甜好好味😋
牛肉好嫩滑,軟熟有口感
個招牌果凍鴨血真係好似果凍咁架‼️
好爽口!好煙靭👍🏻
見到隔離枱點左3轉🤣🤣
不停話好好味🤤
我好鍾意杯水果茶,好清甜,真材實料

另外仲有四人餐有大龍蝦或象拔蚌
下次約齊四位再嚟試先❤️