2021-11-29
2021.11.29星期日食好啲🥳今晚黎左尖沙咀既麻神火鍋叫左個麻神火鍋二人餐 $888😍一坐低就有兩碟小前菜送上😉之後就揀湯底啦🤗如果揀招牌麻神麻辣鍋🥵,就會配埋招牌果凍鴨血,不過我哋今次想食滋潤D,所以揀咗響螺花膠雞鍋🐥花膠有成五大舊🥰同埋有一邊雞🤪醬油方面係自己調配,有豉油、葱、芫茜、蒜、辣椒,由於湯底已經好豐富,醬油用最基本嘅材料就夠了~海鮮拼盤一個🐚🌊有紐西蘭蟶子皇2隻,南非6-8頭孔雀鮑魚2隻,番薯蜆、紐西蘭刀背各2隻蟶子係超巨型,令人興奮!鮑魚都大隻,交叉咁𠝹開咗,方便你咀嚼,貝類都好快就開蓋,真係一啲沙都冇!全部海鮮都好爽口,好鮮甜,索埋雞湯🐔就更鮮味。迷你牛肉盛有2款牛肉片、牛肉粒,油脂分佈幾好,唔會過油而覺得膩,又有少少油甘香味迷你松板豬同類油脂分佈都好均勻,切得好薄好大片🥟韭菜餃、魚皮餃拼手打牛丸、豬肉丸,各2粒餃都算大粒,皮算薄,丸類幾彈牙,質感幾好翠綠時蔬拼盤有蛙蛙菜、唐蒿、西洋菜、南瓜🎃、蕃茄🍅、冬菇,啲蔬菜𤆥熟後都幾新鮮,幾軟幾易咬,好吸收倒好夾嘅雞湯味極上冷凍烏龍面🍭粗幼適中,幾索湯,煮耐咗都唔會太軟,仲有少少煙韌椒鹽豆腐粒細細粒,份量都多,調味唔會太重
星期日食好啲🥳
今晚黎左尖沙咀既麻神火鍋
叫左個麻神火鍋二人餐 $888😍
一坐低就有兩碟小前菜送上😉
海鮮拼盤一個🐚🌊
迷你牛肉盛
迷你松板豬
同類油脂分佈都好均勻,切得好薄好大片
🥟韭菜餃、魚皮餃拼手打牛丸、豬肉丸,各2粒
餃都算大粒,皮算薄,丸類幾彈牙,質感幾好
翠綠時蔬拼盤
極上冷凍烏龍面🍭
粗幼適中,幾索湯,煮耐咗都唔會太軟,仲有少少煙韌
椒鹽豆腐粒
細細粒,份量都多,調味唔會太重,都唔會炸得太脆到太乾
試咗幾粒放入湯喥煮,有啲似少少調咗味嘅豆卜,同類都好味
水果茶2杯
個杯係一渣咁大杯!好多生果粒粒,包括藍莓🫐、菠蘿🍍、士多啤梨🍓、火龍果、西瓜🍉