2021-11-18 24 浏览
後日冬天啦🥰最期待嘅嘢係咩?就係瘋狂打邊爐啦,話咁快我已經食咗兩次邊爐,今次係第三間,邊個係我嘅幸運兒呢?就係麻神麻辣火鍋啦,店舖位置喺尖沙咀, H出口對面就見到個牌,唔使左望右望🥰🥰上到去間隔寬躺,打邊爐唔洗迫,今次睇左麻神火鍋二人餐,見到圖個樣就知非常豐富😋😋😋首先係椒鹽豆腐粒,可以即食填住個肚先,一路等火鍋滾透,一路食住傾吓計,外脆內軟,點埋自己調配嘅醬汁更加好味😋之後就係海鮮拼盤,有聖子,鮑魚,蜆仔同刀貝,鍾意食海鮮嘅你唔好錯過,仲有迷你牛肉盛,唔好睇佢話迷你,其實好豐富,我哋兩個差啲食唔晒,仲有餃子丸類,食材新鮮🥳🥳🥳唔係淨係食肉嘅,仲有一大盤蔬菜俾你食,仲有兩個烏龍麵,一定唔會食唔飽😏😏😏最緊要就係有好大杯嘅水果茶,平時鍾意飲嘢嘅我,打邊爐真係唔可以太細杯,大大杯啱晒喎🥰今次食得好飽好滿足,而且食材新鮮好味,價錢只係888,有68折,原價要$1320嫁🥰下次都會再嚟過🤗🤗

最緊要就係有好大杯嘅水果茶,平時鍾意飲嘢
嘅我,打邊爐真係唔可以太細杯,大大杯啱晒喎🥰

踏入秋冬天氣寒冷嘅天氣#吃貨TaTa 的我梗係識得揀去打邊爐啦就相約朋友一齊再去食位於尖沙咀的「 麻神麻辣火鍋 」🍲 最抵食嘅係佢哋慶賀火鍋店開業一周年推出晚市主餐牌及套餐優惠指定時段及外賣服務只係75折晚市套餐更可享有68折好難得會咁抵食最後我哋揀選咗🌈【 #麻神火鍋二人餐 】#火鍋迷 的你一定覺得值回票價‼️一進去有一種神秘的感覺裝修燈光以黑紅色為主發現它的場地比想像中大裝潢也精美時尚舒適漂亮的環境店員安排咗我哋坐卡位窗口的位置👍🏻⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎食後感 :✨🍲【 #鴛鴦鍋 】鍋底必定要試吓這裏的招牌湯底今次一於試吓鴛鴦鍋「 招牌麻神麻辣鍋 」「響螺花膠鍋」好驚喜湯底連幾大片鮮花膠一齊上原來花膠先用上湯煮至軟腍入味我地只需要放入火鍋湯底輕涮一陣便可配以雞熬令湯呈現奶黃白色我地二話不說地連飲了兩大碗湯好入味、好香濃 膠質好豐富呢而另一邊麻辣湯味道美味開胃又滋味一次過可以滿足兩款火鍋味的享受👍🏻🧡【 #椒鹽豆腐粒 】🤎【 #招牌果凍鴨血 】等湯滾的時候我哋就食一些小食醫下肚是很好的開胃菜👍🏻😋🦐 【 #海鮮拼盤 】這個湯底一滾起已經香味撲鼻再加上套餐包配送
踏入秋冬天氣寒冷嘅天氣

💬 ✎食後感 :✨

🍲【 #鴛鴦鍋 】
鍋底必定要試吓這裏的招牌湯底
今次一於試吓鴛鴦鍋
「 招牌麻神麻辣鍋 」
「響螺花膠鍋」

是很好的開胃菜👍🏻😋

🦐 【 #海鮮拼盤 】
這個湯底一滾起已經香味撲鼻
再加上套餐包配送海鮮拼盤
有紐西蘭蟶子皇、南非六至八頭鮑魚、番薯蜆、紐西蘭刀貝等
所有海鮮都十分新鮮肥美

食咗咁多肉類
食啲蔬菜清一清腸胃
所有蔬菜菇類都非常新鮮味美
可以索晒湯底嘅精華味道
最值得一提的是當中的「冰菜」
口感非常獨特、爽脆鮮美
素食朋友絕對不能錯過!

🍜【 #烏龍麵 】
烏龍麵完全吸收了有海鮮牛肉花膠雞味的湯汁
為這餐畫上了完美的句點!

總言之
本人覺得這間是尖沙咀高質美味的一間火鍋
所以嚟緊會再encore過嚟食!👍🏻

2021-11-17 18 浏览
最近轉天氣🥶開始凍凍地😋又係時候打邊爐~所以同朋友去咗試麻神火鍋 @spicyspirit.tst 既888抵食海鮮二人餐68 折優惠😉好抵食!!!因為唔係好食得辣 就叫左響螺花膠雞湯底職員建議我飲下個湯先再開始打邊爐飲得出佢係好濃郁😛好入味😋好清甜仲有成碗花膠👍🏻又唔油膩 相當足料前菜仲有醃蘿蔔 雲耳同椒鹽豆腐好脆口😉唔油膩 一食就停唔到了🥩牛肉拼盤既份量都幾多而且肉感好鮮嫩 雪花細緻 肉味非常濃 唔硬又冇筋👍🏻相當高質另一驚喜就係海鮮拼盤🦪南非6-8頭孔雀鮑魚好大隻 啖啖肉 好新鮮😋🦪蟶子皇好鮮甜 高質素仲有啲餃子同丸🥟質素都唔錯蔬菜拼盤都有4-5款菜當中仲有比較少有既爽脆冰菜個set 仲包左兩大杯鮮肉水果茶😊唔會好甜👍🏻仲有好多生果粒🍑🍓非常解渴養生👫🏻麻神火鍋二人餐 $888.椒鹽豆腐粒.招牌果凍鴨血.招牌麻神麻辣鍋/花膠雞鍋湯底響螺花膠雞湯.海鮮拼盤一個(紐西蘭蟶子皇、南非六至八頭鮑魚 各2隻,番薯蜆、紐西蘭刀貝各4隻).迷你牛肉盛.韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸.烏龍麵.兩杯特飲.翠綠時蔬拼盤
最近轉天氣🥶開始凍凍地😋又係時候打邊爐~
68 折優惠😉好抵食!!!

因為唔係好食得辣 就叫左響螺花膠雞湯底

.韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸
.烏龍麵
.兩杯特飲
.翠綠時蔬拼盤

假日食好西系列.麻神麻辣火鍋🥘!經過尖沙咀呢頭,假日真係比較冷清~🥶天氣凍凍地,就去左打邊爐~呢間係連台灣當地人都話好食嘅麻辣火鍋,分店重返香港,又有咁多明星去過打卡,咁當然要去試下😋!🥵招牌麻神麻辣鍋 + 🐔花膠雞鍋湯底響螺花膠雞湯上枱個陣,職員要千叮萬囑齋啪湯底,呢個講法好特別就即刻試下,飲落碗雞湯真係好入味、好清甜,麻辣湯底就話係麻得黎又唔會好辣到喉嚨,打到咁上下添湯都係湯,唔係水!為左保留海鮮嘅鮮味🐚,堅持放係雞湯個邊,基本上唔駛點任何醬料食就係最鮮甜好味!🐄🐖其他肉類、烏龍麵放係麻辣個邊,肉感好好,賣相好靚條紋清晰,索晒湯底的辣味,真係食得好過癮!差啲唔記得講係,佢會將花膠同鴨血分開上,係開爐個陣就一併放晒入鍋到滾就係最正嘅食法啦🤤!前菜有椒鹽豆腐粒,炸得好香口又唔油膩,送埋兩杯鮮肉水果茶🍑🍓,非常解渴養生~👫🏻麻神火鍋二人餐 $888.椒鹽豆腐粒.招牌果凍鴨血.招牌麻神麻辣鍋/花膠雞鍋湯底響螺花膠雞湯.海鮮拼盤一個(紐西蘭蟶子皇、南非六至八頭鮑魚 各2隻,番薯蜆、紐西蘭刀貝各4隻).迷你牛肉盛 .韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸.烏龍麵.兩杯特飲.翠綠時蔬拼盤仲有貼身圍裙,唔
假日食好西系列.麻神麻辣火鍋🥘!
經過尖沙咀呢頭,假日真係比較冷清~
🥶天氣凍凍地,就去左打邊爐~

呢間係連台灣當地人都話好食嘅麻辣火鍋
分店重返香港,又有咁多明星去過打卡,
咁當然要去試下😋!

🥵招牌麻神麻辣鍋 + 🐔花膠雞鍋湯底響螺花膠雞湯
上枱個陣,職員要千叮萬囑齋啪湯底,
呢個講法好特別就即刻試下,
飲落碗雞湯真係好入味、好清甜,
麻辣湯底就話係麻得黎又唔會好辣到喉嚨,
打到咁上下添湯都係湯,唔係水!

為左保留海鮮嘅鮮味🐚,
堅持放係雞湯個邊,
基本上唔駛點任何醬料食就係最鮮甜好味!

🐄🐖其他肉類、烏龍麵放係麻辣個邊,
肉感好好,賣相好靚條紋清晰,
索晒湯底的辣味,真係食得好過癮!

差啲唔記得講係,
佢會將花膠同鴨血分開上,
係開爐個陣就一併放晒入鍋到滾就係最正嘅食法啦🤤!

前菜有椒鹽豆腐粒,
炸得好香口又唔油膩,
送埋兩杯鮮肉水果茶🍑🍓,非常解渴養生~

👫🏻麻神火鍋二人餐 $888
.韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸
.烏龍麵
.兩杯特飲
.翠綠時蔬拼盤

仲有貼身圍裙,唔驚整污糟件衫~

2021-11-14
  • 果凍鴨血
  • 水果蜜桃茶
  • 海鮮拼盤
  • 牛肉拼盤
前排天氣有d凍,所以同朋友去咗食麻辣火鍋,見到佢近排做緊優惠火鍋兩人餐有68 折,所以就入咗去試吓😉我哋叫咗鴛鴦鍋,可以兩個都試吓😌,我返低嚟到之後,職員就話叫我哋試吓就咁飲響螺花膠雞湯,飲得出佢係好濃郁,仲有花膠粒🤭,試完雞湯,就試佢嘅招牌麻辣鍋,飲咗一啖,覺得都唔係好辣,係可以接受嘅,同平時打麻辣火鍋有啲唔同😛,冇諗過麻辣湯底都可以飲🤣,仲有滑一滑嘅鴨血,正!前菜仲有啲醃蘿蔔,雲耳,仲有椒鹽豆腐,好脆口,食食吓仲有啲食唔停😉另外,牛肉拼盤嘅份量都唔少,而且牛肉嘅花紋都好靚,肉質鮮嫩,好高質👍🏻👍🏻另一驚喜就係海鮮拼盤,鮑魚同聖子都好大隻,啖啖肉,而且好新鮮😋仲有啲餃子同丸,質素都唔錯,食到咁上下我哋都有啲飽,所以就食埋個蔬菜拼盤同埋烏龍麵,烏龍麵吸晒麻辣湯嘅湯底,真係好正😋個set 包左兩大杯水果茶可以解渴😊,唔會好甜,仲有啲生果粒👍🏻

天氣開始變凍,當然要同朋友一齊打邊爐~今日就去咗麻神麻辣火鍋食$888二人海鮮套餐🤩🤩🤩➡️餐前小菜除咗有木耳、花生,套餐入面仲會跟一個椒鹽豆腐,食落去脆卜卜,令人食到完全停唔到口🙈,加上超大杯嘅粒粒水果茶,用嚟配炸豆腐簡直一流~➡️今次我哋叫咗花膠雞湯,但就無諗到佢嘅用料會咁十足,無論花膠定響螺都相當大粒,而且啲湯唔會話好咸,飲落去清甜,加上又可以不斷續雞湯,我哋都好自然咁飲多咗幾碗。➡️海鮮+牛豬拼盤嗰海鮮拼盤有蜆同聖子,樣樣都好新鮮,但最令我哋驚喜係個隻南非鮑魚,啖啖都係肉,cp值非常高!至於牛豬拼盤,牛肉鮮嫩,而且份量剛剛好,但豬肉只有4塊、略嫌簿咗啲,但整體嚟講對得住個價錢~➡️套餐裡面有包埋2款餃子、手打肉丸、烏冬同菜盤,種類非常多~整體份量超大,我哋兩個女仔都差啲食唔哂,完全當係3人餐食都得😂

小菜

牛豬拼盤
2款餃+手打肉丸
  • 海鮮拼盤
2021-11-14 52 浏览
最近轉季最啱打邊爐食返餐好既麻神麻辣火鍋既海鮮二人餐🥘麻辣鍋 唔係死辣亦唔會過辣入面仲有鴨血,加分!!🥘花膠雞鍋滿碗花膠相當足料又唔油膩可以飲咗雞湯先打邊爐強烈推介🥩迷你牛肉盛牛肉共有三款雪花細緻肉味非常濃唔硬又冇痕🐽迷你松板豬松板豬香味突出爽身冇油膩感🦪南非6-8頭孔雀鮑魚(2隻)彈牙又唔硬🦪蟶子皇(2隻)洗得非常乾淨食得放心,質素不俗🥟精選魚皮餃,韭菜餃,手打牛丸,鯪魚丸每款都足料堅好食🌿翠綠時蔬拼盤拼盤最好既地方係樣樣有啲當中仲有爽脆既冰菜最後食埋 🍜烏東同🍞椒鹽豆腐粒冇得彈呀飲品方面都相當出色有🌹熱玫瑰普洱綠茶同推介既🍑凍水果蜜桃茶
最近轉季最啱打邊爐食返餐好既
麻神麻辣火鍋既海鮮二人餐

🥘麻辣鍋
唔係死辣亦唔會過辣
入面仲有鴨血,加分!!

🥘花膠雞鍋

唔硬又冇痕

🐽迷你松板豬
松板豬香味突出
爽身冇油膩感

🦪南非6-8頭孔雀鮑魚(2隻)
彈牙又唔硬

🦪蟶子皇(2隻)
洗得非常乾淨
食得放心,質素不俗

🥟精選魚皮餃,韭菜餃,手打牛丸,鯪魚丸
每款都足料堅好食

飲品方面都相當出色
有🌹熱玫瑰普洱綠茶同推介既
🍑凍水果蜜桃茶
2021-11-11 89 浏览
難得同爹D媽咪出街,見依家天氣涼涼地,就建議去打邊爐。尖沙咀有間台式火鍋店,出名麻辣湯底及花膠雞湯🤭無得去台灣唯左打邊爐回味下。💙海鮮拼盤💙蟶子皇• 南非6-8頭孔雀鮑魚• 貴妃蚌•大蜆。食材新鮮,稍稍戳熱一下,仲食到有淡淡海水鮮甜。隻鮑魚仲有我手掌咁大,啖啖肉。❤️牛肉盛+松板豬肉❤️作為meat lover 既爹D見到咁靚雪花,肥瘦均衡嘅牛肉,立即心心眼😍,仲有爽脆嘅豬肉片,都非常鮮味。🧡精選丸類及餃子拼盤🧡手打牛丸• 鯇魚丸•魚皮餃•韭菜餃。全手工製作,真材實料,餡料豐富。💚翠綠時蔬拼盤💚我嘅comfort food,自己打邊爐都好鍾意食冰菜,鍾意佢吸收到湯,又清甜。蔬菜拼盤係🈵🈵🈵的。仲有椒鹽豆腐粒,同滑滑嘅烏龍麵。🍻跟餐包兩杯飲品,點選咗水果蜜桃茶。大大杯,超多水果粒粒,又夠晒冰凍🥶,配合打邊爐係健康嘅選擇,好過飲汽水。今次點左花膠雞煱,金黃色嘅雞湯,淡淡骨膠原,非常濃味但唔會飲完好口渴好味精。非放題食火鍋,我覺得食材更有質素保證,而且食幾多叫幾多,唔會浪費食物,又唔使迫自己食番本😂。員工仲好有禮貌,不時為我地個煱加湯,同清理枱面廚餘。

💙海鮮拼盤💙

❤️牛肉盛+松板豬肉❤️

🧡精選丸類及餃子拼盤🧡

💚翠綠時蔬拼盤💚

今次點左花膠雞煱,金黃色嘅雞湯,淡淡骨膠原,非常濃味但唔會飲完好口渴好味精。非放題火鍋,我覺得食材更有質素保證,而且食幾多叫幾多,唔會浪費食物,又唔使迫自己食番本😂。員工仲好有禮貌,不時為我地個煱加湯,同清理枱面廚餘。
花膠雞煱
水果蜜桃茶
丸類及餃類拼盤
牛肉盛拼盤+松板豬肉
南非孔雀鮑魚
2021-11-11 39 浏览
Most people like hotpot during winter right!start dropping temperature in November.We’d chosen one —- 麻神麻辣火鍋@TSTmtr H exit walking 2minsWe’ve orders $888 hotpot packages with softdrink!!Combos has handmade cow-ball, pig, dumping, snacks vegetable and seafood…For me very like seafood and meal part, there was not greasy, wins its reputation for freshness. Surely waiter service better be quickly!everything is under control!Even the spicy soup was good and good!
2021-11-11 21 浏览
麻神麻辣火鍋係台灣真係好出名,宜家冇得去旅行唯有係香港食啦聽聞今年係香港分店嘅一週年,所以特登去試下 唔以為湯底好紅會好辣好油,其實滾起後湯底好清甜小小麻椒味,店主推介我地飲碗湯先開始,起初諗緊湯底都飲得一震一定咸死我,估唔到睇落同食落係好大分別搞到我飲左兩碗今次我地揀左二人餐,迷你牛肉盛,有牛小排,牛頸脊,一口牛及牛舌心。牛肉鮮嫰,大大塊兩人份量岩岩好仲有烏冬非常彈牙!!!唔好睇佢好似好細舊,但其實有兩大碗嘅份量,真係超級飽肚好靚嘅蔬菜盤,入邊有南瓜,冬菇,粟米,蕃茄,冰菜,娃娃菜,生菜,黃帝菜勁多款式蔬菜吸埋湯底真係勁香,而且唔太辣,食得好過癮海鮮每樣都大大隻南非6-8頭鮑魚兩隻,紐西蘭蟶子皇4隻,蕃薯蜆同紐西蘭刀貝各4隻值得再食,非常新鮮鮮甜,冇沙洗得好乾淨。牛肉丸豬肉丸,係手打唔係加工品,所以好入味韮菜餃子同白菜豬肉餃子,皮薄涵多 小食有椒鹽豆腐粒,外脆內軟,外皮炸到炸卜卜,而且岩岩新鮮整出嚟非常香口打邊爐前食小小真係好開胃特別推介除左蟶子外嘅南非6-8頭鮑魚,肉質好厚而且彈牙,打邊爐完全唔會硬咬唔到,反而湯底更顯得出海鮮嘅鮮味牛肉好嫰滑,唔係平牛 入口即溶仲有湯底會有鴨血,大
麻神麻辣火鍋係台灣真係好出名,宜家冇得去旅行唯有係香港食啦
聽聞今年係香港分店嘅一週年,所以特登去試下

一震一定咸死我,估唔到睇落同食落係好大分別
搞到我飲左兩碗

牛肉鮮嫰,大大塊兩人份量岩岩好

仲有烏冬

勁多款式
蔬菜吸埋湯底真係勁香,而且唔太辣,食得好過癮

海鮮每樣都大大隻
值得再食,非常新鮮鮮甜,冇沙洗得好乾淨。

牛肉丸豬肉丸,係手打唔係加工品,所以好入味
韮菜餃子同白菜豬肉餃子,皮薄涵多

打邊爐前食小小真係好開胃

牛肉好嫰滑,唔係平牛
入口即溶

仲有湯底會有鴨血,大舊得嚟又唔腥,果凍嘅質感,唔黏牙係台灣食到嘅味道

韮菜餃香味濃郁,打邊爐必食,鮮嫰多汁

最後加埋杯水果茶,水果微酸配清甜果茶即時解濟
可以再食多d野阿

推介大家嚟試下,傾住計慢慢食,火鍋店仲有其他套餐同單點,岩曬唔同口味嘅你地
2021-11-10
天氣突然轉凍,當然要食下火鍋啦~同朋友係尖沙咀血併完就去左位於北京道誠信大廈的麻神麻辣火鍋🍲有選擇困難症的我們最後選擇了麻神火鍋二人餐$888,套餐包含湯底,前菜、海鮮,丸類、蔬菜🥬肉類及餐飲由於不太吃得辣,所以點了又補又潤的花膠雞湯底,湯底超濃超香,打邊爐前,我們都足足喝了兩碗湯呢☺️前菜是台式炸豆腐,經過細心調味及炸,脆卜卜又重豆腐香🥰,很好吃呢海鮮拼盤包含了我最愛的蟶子皇及南非6-8頭乳雀鮑魚,還有不少貝類海鮮,款款都很新鮮,洗得乾淨,完全沒沙石👍🏻👍🏻至於肉拼盤,有松阪豬,鬆口又有鮮味,肥瘦剛好,不會太難咬卻又有嚼勁。牛肉分別有粒粒口及薄切肥牛,它們的牛味能完全鎖在肉中,不會因過雪藏到無哂所有味😜丸類則是全手打,款心款都有咬口!而蔬菜🥬竟然有包冰菜😱😱😱爽口又好味~最後少不了台灣出名的水果菜,水果料十足,又不會太甜,能好好中和打邊爐飽的感覺店鋪環境是走工業風,舒適又寬敞,約埋三五知己絕對是不二之選

丸類則是全手打,款心款都有咬口!
而蔬菜🥬竟然有包冰菜😱😱😱爽口又好味~

店鋪環境是走工業風,舒適又寬敞,約埋三五知己絕對是不二之選
2021-11-08 46 浏览
-四個月沒見好友了😭忽然有假期,又剛巧天氣轉涼~當然要吃火鍋啦啦啦🤤🤤🤤🤤♥《888抵食二人餐》想養顏的我們選擇了響螺花膠雞鍋👯湯底非常濃郁,讓食材都非常入味~~迷你牛肉盛完全不迷你,很足料呢😍而且肉質新鮮,雪花均勻,很不錯~~翠綠時蔬拼盤也有驚喜,超多蔬菜🥬能照顧愛吃菜人士(ME)的需要 (ノ゚0゚)ノ最後必須要提及海鮮拼盤,十分鮮甜😳鮑魚、蟶子、蕃薯蜆和刀貝又大又新鮮!!♥小提示 Tips:我們倆吃得超級飽肚🤣🤣🤣 其實說是三人餐也不過分呢~~~ 不過吃到尾我們略嫌湯底過濃郁,建議大家可以按個人喜好適量選擇加水,不必每次選擇加雞湯🙆
四個月沒見好友了😭
忽然有假期,又剛巧天氣轉涼~
當然要吃火鍋啦啦啦🤤🤤🤤🤤

《888抵食二人餐》
想養顏的我們選擇了響螺花膠雞鍋👯
湯底非常濃郁,讓食材都非常入味~~
迷你牛肉盛完全不迷你,很足料呢😍
而且肉質新鮮,雪花均勻,很不錯~~
翠綠時蔬拼盤也有驚喜,超多蔬菜🥬
能照顧愛吃菜人士(ME)的需要 (ノ゚0゚)ノ
最後必須要提及海鮮拼盤,十分鮮甜😳
鮑魚、蟶子、蕃薯蜆和刀貝又大又新鮮!!

小提示 Tips:
迷你牛肉盛
迷你牛肉盛
海鮮拼盤
朋友話有間台式火鍋好好食,就係尖沙咀地鐵站H出口, isquare 對面,一分鐘就到。 優惠:麻神火鍋2人餐$888。我鍾意食辣,朋友比較滋陰,大家唔使爭一於點個鴛鴦煱!(麻辣麻神湯/響螺花膠雞湯) 響螺花膠雞湯👍🏻湯底一奉上,姐姐叫我即刻試下個響螺花膠雞湯,湯底係金黃色, 有幾件雞件仲有花膠響螺,比呀媽煲嗰啲仲要重料。個湯好清甜,質地好膠,感覺滿滿的骨膠原💓 仲有啲鷄油香,好正。 感覺好滋潤。我當補湯喪飲。麻辣麻神湯👍🏻唔似大陸嘅湯底,勁油。有少少麻,唔會辣到嗆喉,比較中庸。果凍鴨血👍🏻不愧為麻神嘅招牌,好Q彈,夠入味,唔會有血腥味,實在是果凍口感。 完全唔似我街市買嗰啲一夾就會散。迷你牛肉盛👍🏻呢個迷你牛肉盛一啲都唔迷你,看圖。肥牛油脂分佈平均,有牛肉味。牛肉粒有口感。松阪豬👍🏻豬頰連接下巴地方,肉色較白。油脂分佈得好靚,好有口感,鐘意食爽脆豬肉嘅朋友必食。翠綠時蔬拼盤👍🏻原來佢個底都塞滿菜,真係勁多菜,南瓜係超級甜。冰菜超級好食,外表有一層結冰似的結晶, 其實係泡狀細胞,咬落非常脆嫩爽口。海鮮拼盤👍🏻(紐西蘭蟶子皇2/南非六至八頭鮑魚2/ 蕃薯蜆4/紐西蘭刀貝4) 海鮮拼盤好新鮮

響螺花膠雞湯👍🏻

麻辣麻神湯👍🏻
唔似大陸嘅湯底,勁油。有少少麻,唔會辣到嗆喉,比較中庸。

鴛鴦煱

果凍鴨血👍🏻

果凍鴨血

迷你牛肉盛👍🏻

麻神火鍋2人餐

松阪豬👍🏻

翠綠時蔬拼盤👍🏻

翠綠時蔬拼盤

海鮮拼盤好新鮮,不是雪的,蕃薯蜆、紐西蘭刀貝仲會喐,而且無沙。鮑魚大大隻,厚肉彈牙。

丸類拼盤👍🏻
魚皮餃推薦。

丸類拼盤

椒鹽豆腐粒👍🏻
趁熱食,炸到外脆內軟,而且唔會油笠笠,亦唔會過鹹。

水果茶👍🏻
估唔到咁大鬼杯,好 refreshing,勁多水果粒。

水果茶

烏龍麵
好彈牙,吸哂麻辣湯嘅精華。

Overall 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
真心高質嘅台式火鍋。肉類高質,海鮮夠新鮮,蔬菜盤有冰菜又有超甜南瓜,真心唔 hea你。最後連水果茶都勁多水果粒。侍應加湯唔係加水,每個細節都做足。二人餐$888,食到捧住個肚走,真心滿意。

#麻神麻辣火鍋
#尖沙咀火鍋
#$888抵食二人餐

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #igfoodie #hkfoodporn #food #foodie #foodiehk
鴛鴦煱
果凍鴨血
麻神火鍋2人餐
翠綠時蔬拼盤
丸類拼盤
水果茶
  • 迷你牛肉盛
2021-11-08 318 浏览
尖沙咀不錯高汁火鍋店😍天氣開始轉涼,放工一定要圍爐取暖。朋友想食麻辣火鍋,但係我唔食得太辣,網上見到呢間麻辣火鍋唔會好辣,一於嚟試吓。餐廳座位舒適,桌子也夠大,環境非常熱鬧但不會嘈吵~環境昏暗浪漫,播放著有情調的純音樂,提供濕紙巾和牙線捧,另收+1服務費服務不錯, keep住加湯~ 新出麻辣火鍋二人餐有六八折,好抵食折後$888。湯底與食材都算足料,價格定位適中,飽肚之選~#招牌麻辣鍋超級bb辣,不會麻,濃郁中藥味#響螺花膠雞鍋有3件雞,還有很多充滿骨膠原的彈牙花膠。湯底很濃郁螺味,甜甜地,好飲,小心燙口~#椒鹽豆腐粒外脆內嫩很惹味#招牌果凍鴨血味道濃郁#海鮮拼盤一個聖子皇、彈牙厚身鮑魚兩隻、番薯蜆、鮮甜的刀貝各4隻#迷你牛肉盛全部都很好吃,牛味濃郁,肥瘦適中,不會硬😋入味。還有有咬口薄切豬肉片~另外還有 好味菜肉餃、好味濃郁魚皮餃、粗糙瘦肉牛肉丸、軟林林鯪魚肉丸和超入味烏龍麵,全部都味道濃郁😋還有蔬菜籃:蕃茄半個、爽口冰菜、皇帝菜、娃娃菜、南瓜、粟米🌽各少量水果茶兩杯甜甜的蜜桃茶味,配鮮甜雜果粒:西瓜、菠蘿、火龍果和酸酸的藍莓等服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口
尖沙咀不錯高汁火鍋店😍

服務不錯, keep住加湯~
新出麻辣火鍋二人餐有六八折,好抵食折後$888。
湯底與食材都算足料,價格定位適中,飽肚之選~

#招牌麻辣鍋
超級bb辣,不會麻,濃郁中藥味

#響螺花膠雞鍋

環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10
2021-11-07
2021-11-05 51 浏览
今日係第一次去咗呢一間喺尖沙咀既麻神👍🏻之前朋友send咗相俾我睇,覺得呢間餐廳好有特色!環境都真係好靚。而且嘢食嘅樣真係好吸引。同埋望到呢個質素來講都唔係好貴,所以就過嚟試吓❤️❤️睇吓佢廬山真面目先🤣🤣🤣🤣聽朋友講之前係銅鑼灣都有的所以今日就同朋友過嚟呢間試下啦!首先環境我覺得坐得好舒服,而且員工嘅服務態度都幾好。呢度最出名嘅就係湯底,好正,可以飲!麻辣湯好出色!海鮮係好新鮮嗰種,好好食。最鍾意嘅係呢度嘅聖子!大大隻,食落去啖啖肉好正!🤤牛肉同豬肉都係好正,肉質好柔軟!真係同任食嘅火鍋牛肉兩個級數冇得比!另外呢度嘅手打肉丸拼盤都好出色!最後買單其實質素來講呢個價錢性價比非常高。♥️1930前埋單仲有七五折❤️❤️❤️喺香港好難搵到第二間咁既質素。
今日係第一次去咗呢一間喺尖沙咀既麻神👍🏻

聽朋友講之前係銅鑼灣都有的
所以今日就同朋友過嚟呢間試下啦!

首先環境我覺得坐得好舒服,而且員工嘅服務態度都幾好。

呢度最出名嘅就係湯底,好正,可以飲!麻辣湯好出色!

另外呢度嘅手打肉丸拼盤都好出色!

喺香港好難搵到第二間咁既質素。