2024-07-07 164 浏览
很久沒吃潮州菜路過發現餐廳應該是開業不久便進內試試 假日晚上都滿座了 環境舒適企理 適合聚會 ⍢鵝片拼墨魚 $220招牌鵝片 當然必叫鵝片薄切 肉質嫩滑 份量頗多墨魚爽口 底部的豆腐亦很入味冰鎮咕嚕肉 $198咕嚕肉酸酸甜甜以冰鎮呈上令到口感外脆內軟伴碟還有菠蘿 藍莓及提子等等沒想過菠蘿很清甜!!潮盛小炒皇 $128招牌菜之一與坊間用韮菜的小炒皇不同有蝦乾 魷魚 芋頭絲及腰果等口感多層次 整體惹味方魚肉碎粥(碗) $48一碗足以2人分享熱騰騰 加胡椒粉更惹味⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐王朝潮盛館📍新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖
很久沒吃潮州菜

冰鎮咕嚕肉 $198
咕嚕肉酸酸甜甜
以冰鎮呈上令到口感外脆內軟
伴碟還有菠蘿 藍莓及提子等等
沒想過菠蘿很清甜!!

潮盛小炒皇 $128

熱騰騰 加胡椒粉更惹味

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

王朝潮盛館
📍新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖
👨🏻‍🍳王朝潮盛館 (新蒲崗)📍新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖 「果然多人去的餐廳不會伏😆」 6-7點已經滿座。。 👍🏻🍽️滷水鵝片 $228勁想食,即點!!🤣一上枱已經聞到正宗潮汕風味!!底下有豆腐,嗦晒D滷汁,蘸蒜泥醋,太好食了🥹🥹 👍🏻🍽️豐料燉湯 $68超足料,好補的感覺,仲有好多雞肉😋熱辣辣上,$68一碗真系好抵!!點了2碗😋😋 🍽️潮盛小炒王 $128特別之處用了芋頭脆條,小小硬脆、無乜油溢味,幾好🤤腰果、蝦米、韭菜👍🏻鮮魷魚大大條🤤 👍🏻🍽️蠔餅 $98大大粒蠔😻好脆口,又無乜油溢味!!蘸小小魚露更帶鮮,不過吾好蘸太多,會咸🙈 淨系燉湯同滷水鵝片,宜家已經又想食🫠諗起就流口水,👍🏻 #潮盛館 #王朝潮盛館 #新蒲崗美食 #滷水鵝片 #豐料燉湯 #潮盛小炒王 #蠔餅 #潮州菜 #順德菜 #中菜館
👨🏻‍🍳王朝潮盛館 (新蒲崗)
📍新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖

「果然多人去的餐廳不會伏😆」

6-7點已經滿座。。
滷水鵝片

👍🏻🍽️滷水鵝片 $228
勁想食,即點!!🤣
一上枱已經聞到正宗潮汕風味!!
底下有豆腐,嗦晒D滷汁,
蘸蒜泥醋,太好食了🥹🥹

👍🏻🍽️豐料燉湯 $68
超足料,好補的感覺,仲有好多雞肉😋
熱辣辣上,$68一碗真系好抵!!
點了2碗😋😋
潮盛小炒王

🍽️潮盛小炒王 $128
特別之處用了芋頭脆條,
小小硬脆、無乜油溢味,幾好🤤
腰果、蝦米、韭菜👍🏻
鮮魷魚大大條🤤

👍🏻🍽️蠔餅 $98
大大粒蠔😻
好脆口,又無乜油溢味!!
蘸小小魚露更帶鮮,不過吾好蘸太多,會咸🙈

淨系燉湯同滷水鵝片,
宜家已經又想食🫠
諗起就流口水,
👍🏻

滷水鵝片
潮盛小炒王
蠔餅
今次我地過左黎新蒲崗同啟德既行街,兩個商場airside同mikki都好近,夠行一日,行完我地就過左黎再隔離既越秀廣場食潮州菜😄餐廳坐位唔多,黎食最好book定位,我地好彩早入座有位坐,每枱都會提供一壺茶🫖潮式凍烏頭($168)潮州打冷烏頭都係多人叫既菜食,呢度既烏頭魚係元朗烏頭黎,肉質嫩滑肥美,烏頭基本上都起曬骨,唔鐘意嚼骨既都岩食,加埋黃豆醬真出色🐟鵝件拼盤(三拼)雞+鵝腎($198)鵝拼盤就有鵝片同鵝件選擇,我地鐘意食鵝件,而另外兩拼都有好多野揀,我地揀左雞同鵝腎,個拼盤夾埋成座山咁高,好抵食,個滷水汁好好味,鵝肉嫩而且入味,雞肉嫩滑大隻,鵝腎好爽脆,底下仲有好多豆腐索埋d滷水汁真係正😋砂窩鵝肉醬油炒飯($128)個飯又係好大煲,鵝肉份量都足,個飯炒得夠乾身,因為係砂窩既關係仲有d飯焦脆卜卜咁,唔食白飯既話必點呢個🍚脆炸牛奶卷6條($58)個牛奶卷新鮮即炸,外脆內軟,牛奶香味濃郁,又唔會太甜,食埋甜品岩岩好😆呢間潮州菜館食物大份又好味,價錢算係好抵食,我地個份量夠3-4人食,下次知道碟碟咁大碟,要叫多幾個friend再黎一齊食先得🤣

潮式凍烏頭($168)

鵝件拼盤(三拼)雞+鵝腎($198)

砂窩鵝肉醬油炒飯($128)

脆炸牛奶卷6條($58)

2024-06-23
2024-07-03 122 浏览
朋友係新蒲崗街坊 佢誠意推介呢間小店🫶🏻 野食好食 份量又多 抵價比好高😆❤️.|王朝滷水鵝片 & 滷水墨魚好推薦呢兩款滷水!非常嫩 煮得岩岩好 易咬好食😋 尤其墨魚 唔驚咬到牙骹軟🤭 .|雙拼小食 - 滷水鵝腎同爽脆海蜇勁啱口味😋 鵝腎唔會韌 好易咬 口感爽嫩~ 海蜇調味好香好濃 份量又多.|滷水豆腐 滷水雞蛋豆腐好嫩滑 滷水嘢食都好入味 又唔會死鹹👍🏻.|蠔餅蠔仔大大粒 新鮮多汁😆 炸得好香口好靚😋.|西蘭花炒蝦球蝦球幾爽口 仲有咁多粒 好滿足😙
|王朝滷水鵝片 & 滷水墨魚
好推薦呢兩款滷水!
非常嫩 煮得岩岩好 易咬好食😋 尤其墨魚 唔驚咬到牙骹軟🤭
蠔仔大大粒 新鮮多汁😆 炸得好香口好靚😋
|西蘭花炒蝦球
蝦球幾爽口 仲有咁多粒 好滿足😙
2024-07-02 69 浏览
✧ 竹炭豆腐($118)黑色炸豆腐嘅賣相好靚!黑色嘅係炸到好脆嘅竹炭外層然後加上金箔作點綴而且落得好大方 仲大塊過西餅嗰種點綴入面豆腐就好嫩滑加上辣辣地嘅椒鹽 非常之香口惹味✧ 特色鹽香沙薑雞(半隻,$88)份量好多而且價錢好公道. ꒰⑅•ᴗ•⑅꒱$88就有半隻雞而且兩個人分都有剩食落雞肉係有油香而且仲好嫩滑同啖啖肉沙薑醬係另外跟 好香又唔會太咸唔係平時嗰啲啡色沙薑粉咁簡單另外好鍾意佢棵花做裝飾💐✧ 蝦干魚滑浸時蔬($88)餐廳用砂煲上菜 上枱時熱辣辣湯底有海味嘅鮮味仲有大量嘅芹菜再加上少少胡椒吊味非常開胃一煲入面有好多魚滑同蝦乾 十分抵食✧ 花膠雞煲翅($108)呢煲翅好足料上菜時又係bulu bulu有兩嚿花膠、雞 仲有魚翅雞湯香濃清甜而且唔會好油✧ 椒鹽鮮魷 $128肉特別厚又好爽粉漿炸得香脆唔油膩 外脆內嫩鮮嫩嘅魷魚配上香脆嘅椒鹽好夾✧ 脆炸牛奶卷(6條,$58)餐廳唯一嘅甜品但係都無令人失望金黃麵包皮包住軟滑嘅牛奶餡有奶香唔會好太甜
✧ 竹炭豆腐($118)
黑色炸豆腐嘅賣相好靚!
黑色嘅係炸到好脆嘅竹炭外層
然後加上金箔作點綴
而且落得好大方 仲大塊過西餅嗰種點綴
入面豆腐就好嫩滑
加上辣辣地嘅椒鹽 非常之香口惹味
✧ 特色鹽香沙薑雞(半隻,$88)
份量好多而且價錢好公道. ꒰⑅•ᴗ•⑅꒱
$88就有半隻雞而且兩個人分都有剩
食落雞肉係有油香而且仲好嫩滑同啖啖肉
沙薑醬係另外跟 好香又唔會太咸
唔係平時嗰啲啡色沙薑粉咁簡單
另外好鍾意佢棵花做裝飾💐
✧ 蝦干魚滑浸時蔬($88)
餐廳用砂煲上菜 上枱時熱辣辣
湯底有海味嘅鮮味
仲有大量嘅芹菜
再加上少少胡椒吊味非常開胃
一煲入面有好多魚滑同蝦乾 十分抵食
✧ 花膠雞煲翅($108)
呢煲翅好足料
上菜時又係bulu bulu
有兩嚿花膠、雞 仲有魚翅
雞湯香濃清甜而且唔會好油
✧ 椒鹽鮮魷 $128
肉特別厚又好爽
粉漿炸得香脆唔油膩 外脆內嫩
鮮嫩嘅魷魚配上香脆嘅椒鹽好夾
✧ 脆炸牛奶卷(6條,$58)
餐廳唯一嘅甜品但係都無令人失望
金黃麵包皮包住軟滑嘅牛奶餡
有奶香唔會好太甜
2024-07-02 58 浏览
之前聽朋友提及過位於新蒲崗的潮盛館,正宗潮州中菜館,菜式多,而且食物質素不錯,今日有空去試一試,果然👍🏻🌟冰鎮咕嚕肉當冰鎮咕嚕肉上菜時,真係眼前一亮,非常震撼😆一大盆冰塊入面擺着咕嚕肉,提子,藍莓,紅黃椒和菠蘿,賣相非常吸引💗咕嚕肉肉質鮮嫩多汁,經過冰鎮後,口感Q彈多汁,帶有一點微酸的甜味,不會過於油膩,值得推介👍🏻🌟酸菜魚酸菜魚非常入味,酸菜與魚肉的搭配相當美味🤤魚肉鮮嫩,酸菜酸中帶甜,對比了魚肉的鮮味,相當開胃👍🏻有粉絲,萵筍,芽菜,辣椒等配料,非常豐富✨🌟炸BB鴿炸BB鴿鹹香酥脆,鴿肉經過了生炸處理,外皮酥脆,內裡的肉質滑順👍🏻色澤誘人,非常香口✨🌟蝦干魚滑浸時蔬蝦干魚滑浸時蔬非常鮮美可口,魚滑口感細緻柔滑,時蔬新鮮爽脆,蝦干為湯汁增加鮮味,清新美味💗🌟滷水鵝腎鵝腎經過慢煮後變得軟嫩可口,滷汁香醇濃郁,恰到好處的鹹味令人垂涎欲滴🤤嚟到呢度唔可以唔掂滷味🤩

🌟冰鎮咕嚕肉

• 冰鎮咕嚕肉
  • 酸菜魚
  • 滷水鵝腎
2024-06-28 69 浏览
朋友帶我黎呢間潮州菜,都幾好食,份量都幾多,叫幾樣野share食,可以試多d唔同嘅野。鵝件三拼盤叫咗鵝件,墨魚同鵝腎,份量都幾多,都幾大碟,每樣滷水都滷得好入味,鵝件好淋好嫩滑,墨魚好新鮮,口感爽脆,而鵝腎唔會好硬,好爽口,同埋好入味。蠔餅炸得好鬆脆,但又會太油,而d蠔仔勁肥美,都幾大隻,都好鮮甜。椒鹽鮮魷炸到外皮好脆卜卜,d椒鹽味好特出,幾惹味,鮮魷食得出都好新鮮。水煮牛估唔到潮州菜館都有水煮牛,所以叫黎試吓,估唔到又幾正宗,辣度啱啱好,牛肉份量都幾多,牛肉食落都嫩滑,仲有薯粉同其他配菜,食到停唔到口。

鵝件三拼盤

椒鹽鮮魷

水煮牛

2024-06-27 72 浏览
勁讚呢間潮州菜👍🏻好食大大碟!🥳。🥢蠔仔粥 $58蠔仔粥既蠔仔好鮮甜,大大粒,米粒煮到恰到好處,入口有咬口得黎又軟滑綿密。。🥢生炸bb乳鴿 $58必點!乳鴿炸得外酥內嫩,一啖食落肉質鮮甜彈牙。🥢鵝件三拼 $198 自選三樣,(鵝件、雞、大腸),呢個拼盤分量十足,三種材料各有特色。鵝肉必點!肉質勁厚實,又唔乾唔柴,雞肉好唔錯!重點好大碟!大腸夠晒肥又乾淨。。🥢潮盛小炒皇 $128呢個潮菜小炒王好足料!有蝦乾、魷魚、炸芋頭絲、腰果粒等等!勁惹味。。而家算係飲食淡季,但都咁多人,佢啲野食真係好掂👍🏻
勁讚呢間潮州菜👍🏻好食大大碟!🥳

🥢蠔仔粥 $58

🥢生炸bb乳鴿 $58
必點!乳鴿炸得外酥內嫩,一啖食落肉質鮮甜彈牙

🥢鵝件三拼 $198

🥢潮盛小炒皇 $128

而家算係飲食淡季,但都咁多人,佢啲野食真係好掂👍🏻
2024-06-27 69 浏览
新蒲崗新開嘅平民潮州菜餐廳,餐廳光猛,環境地道,價錢平民化。先上嘅係蠔仔粥。粥底煲得綿滑,蠔仔新鮮肥美,配埋少少蔥花,更加提升咗整體嘅鮮味。鵝片拼墨魚,鵝片薄切,鵝肉嫩滑入味。墨魚亦都切得薄薄地,口感腍身。份量都夠多。生菜豆腐鯪魚球煲大大煲足料。鯪魚球鮮味十足。豆腐大件。生菜保持住爽脆嘅口感。大件夾抵食。蒜蓉大蝦係我哋嘅重頭戲,大蝦大大隻有4隻,新鮮肥美,肉質彈牙。呢間平民潮州菜餐廳平價地道可一試。

呢間平民潮州菜餐廳平價地道可一試。
2024-06-26 67 浏览
王朝潮盛館地址:新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖今日我去咗一間潮式餐廳,試咗幾款精選菜式,真係好正呀💃潮式凍烏頭 🐟 $168呢款凍烏頭真係新鮮又美味☺️!佢嘅質感好煙韌,加上鮮甜嘅味道,實在令我上癮!而且佢完全冇腥味,好適合唔同口味嘅朋友😎,正。椒鹽鮮魷 🦑 $128鮮嫩嘅魷魚配上香脆嘅椒鹽,真係絕配!每一口都有咬勁同鹹香,真係太過癮啦🥳!而且份量都好足夠,啱晒同朋友一齊分享😏,正。王朝滷水鵝片🦆 $228如果你鍾意滷水鵝,呢款王朝滷水鵝片絕對值得一試🤪!鵝肉嫩滑入味,滷汁醇厚香濃,令人回味無窮!每一片鵝片都好入味,搭配白飯真係絕配😋,正。無糖可樂🥤 $14無糖可樂,真係好解渴🌿
王朝潮盛館
地址:新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G25-G27號舖

今日我去咗一間潮式餐廳,試咗幾款精選菜式,真係好正呀💃
潮式凍烏頭 🐟 $168
椒鹽鮮魷 🦑 $128
王朝滷水鵝片🦆 $228
無糖可樂🥤 $14
無糖可樂,真係好解渴🌿
2024-06-25 57 浏览
這間是潮州、廣東、私房菜合體的小菜館,菜式豐儉由人,星期四都座無虛席。南乳齋煲😋, 其實這個家常菜不難做,但不明很多菜館都做得很失敗,這間做得很有水準,好有南乳精髓。鵝片可以併很多種類,我們選了鵝片併鵝腎和墨魚,份量好得,食物質素和味道都是水準到位😋。順德炒米麵,主要是用了墨魚和疍絲炒出來的米粉,炒得乾新,不油膩,味道不錯,不是靠味精那種😋。蠔仔粥,完全符合傳統蠔仔粥的味道,有水準😋,個人喜歡米飯多一點更好。這幾道平平無奇的菜式,很多食館一是畫蛇添足,一是味精搭夠,這間廚師明白且做到每道菜的精髓,味道剛剛好又不失其靈魂。抱歉食得太快,沒有拍下所有菜式。
2024-06-20
  • 南腐齋煲
  • 鵝片併盤
  • 蠔仔粥
2024-06-24 46 浏览
呢個年頭食潮州菜好多都去晒鋪位,嘆住冷氣食潮州菜,唔再係冇冷氣咁地踎。新蒲崗呢間都唔例外,就係越秀廣場,啟德站行過去都好方便。多款經典潮州打冷,加上其他小菜,大量選擇。花膠雞煲翅呢煲翅好足料,又花膠又有翅,清甜滋補,幾時都岩飲。BB乳鴿 乳鴿皮脆肉嫩,仲好有特色地用鴨碟,襯晒。蠔仔粥米多蠔又多,而且不乏大粒既蠔肉,充滿鮮味。蠔餅食潮州菜不可或缺,蠔餅夠晒香脆,亦有粒粒蠔肉,最後當然要蘸上魚露先最好食。西蘭花炒帶子帶子同西蘭花一樣咁多,西蘭花清清地,正好可以突出帶子的鮮甜味。脆炸牛奶卷 金黃脆皮,富奶香而不膩,中間有軟滑牛奶,非常邪惡。

新蒲崗呢間都唔例外,就係越秀廣場,啟德站行過去都好方便。

多款經典潮州打冷,加上其他小菜,大量選擇。

花膠雞煲
呢煲翅好足料,又花膠又有翅,清甜滋補,幾時都岩飲。

BB乳鴿
乳鴿皮脆肉嫩,仲好有特色地用鴨碟,襯晒。

蠔仔粥
米多蠔又多,而且不乏大粒既蠔肉,充滿鮮味。

西蘭花炒帶子

脆炸牛奶卷
金黃脆皮,富奶香而不膩,中間有軟滑牛奶,非常邪惡。
2024-06-21
2024-06-22 56 浏览
紅燒砂鍋翅 $98翅係一扇扇既真材實料🤑有爽脆芽菜增加口感👏🏻王朝特色醉鵝肝 $118品嚐到酒香🍷但唔會因為酒而變得苦澀處理得好👍🏻鵝肝有爽彈既口感🪿漸漸係口腔融化做到爽彈同軟綿既口感層次冰鎮咕嚕肉 $198調味酸甜適中🍋🍯恰到好處咕嚕肉外冷內熱、外脆內軟🧊♨️口感層次分明豬肉瘦多肥少👏🏻啖啖肉仲有菠蘿、藍莓、青提等拌碟🍍🫐🍇用生果解膩必試‼️生啫白鱔 $198份量足料🤰🏻有成十舊白鱔食材新鮮👏🏻鱔肉肥美油脂豐富肉質爽彈、有膠質❤️‍🔥係砂鍋用蔥、蒜、芫茜同油爆香白鱔🧅🧄調味簡單但惹味👼🏻

紅燒砂鍋翅 $98

做到爽彈同軟綿既口感層次

冰鎮咕嚕肉 $198
調味酸甜適中🍋🍯
恰到好處
咕嚕肉外冷內熱、外脆內軟🧊♨️
口感層次分明
豬肉瘦多肥少👏🏻
啖啖肉
仲有菠蘿、藍莓、青提等拌碟🍍🫐🍇
用生果解膩必試‼️

生啫白鱔 $198
份量足料🤰🏻
有成十舊白鱔
食材新鮮👏🏻
鱔肉肥美
油脂豐富
肉質爽彈、有膠質❤️‍🔥
係砂鍋用蔥、蒜、芫茜同油爆香白鱔🧅🧄
調味簡單但惹味👼🏻

2024-06-22 37 浏览
好似新開唔係好耐,環境乾淨ok,菜式選擇幾多,平日晚上都幾多街坊幫襯,應該口碑唔錯✮炸bb乳鴿 $58炸得香脆多汁,肉質鮮嫩,真滋味✮鵝片 $228鵝片份量都幾多,軟嫩多汁,都幾入味,啖啖肉,真係好食😋底下仲有滷水豆腐,好入味,而且好滑✮蠔餅 $98超級香脆嘅蠔餅,唔會太油,蠔仔新鮮肥美,點少少魚露,更加可以帶出蠔仔嘅鮮味,必食!✮順德炒米麵 $98炒得好乾身,真係一啲都唔油,同埋都幾有鑊氣,用咗魷魚、洋蔥、雞蛋,韭黃一齊炒,唔會太濃味,都幾好食

✮炸bb乳鴿 $58
炸得香脆多汁,肉質鮮嫩,真滋味

✮鵝片 $228

✮蠔餅 $98

✮順德炒米麵 $98

• 鵝片
  • 蠔餅
2024-06-18 86 浏览
今次嚟到新蒲崗,見到新開咗一間潮州嘢,就決定一試餐廳裝修都好新淨,但係張枱唔算好大,嘢食就要親密啲~鵝片拼盤(雙拼)(拼滷水牛𦟌)($228)鵝片同牛𦟌嘅份量都好多,滷水唔算好濃味,可以襯托出肉嘅鮮香鵝片味道都夠濃郁,切片係一口份量,可以同時食到肥同瘦嘅部份, 十分滋味牛𦟌就中規中矩,煮得夠淋,中間都有啲筋,增加口感我就比較喜歡蘸酸汁嚟食,會更開胃蠔餅($98)呢款蠔餅賣相都幾靚,個餅底比較好,口感比較實在。蠔仔嘅數量都唔少,要趁熱食先食到嗰種鬆脆嘅口感。特色鹽香沙薑雞(半隻)($88)沙薑雞一上碟都非常經驗,擺盤好靚,有埋裝飾花啱曬打卡。雞嘅黃油都好充足,肉質較實淨,都蒸得幾香,雞胸雞背各有特色。脆炸牛奶卷(6條)($58)個人最喜歡嘅一味,牛奶卷外脆內軟,外皮酥炸得嚟,有種食麵包嘅鬆化口感,而牛奶餡調味都幾適中,唔會太甜,又有奶香宮庭蘿蔔($48)呢款小食嘅擺盤都好有氣派,完全睇唔出係蘿蔔。醃蘿蔔都有心思,除咗有好香嘅醋味之外,仲用咗啲生抽、蒜同辣椒嚟調味,都幾惹味。無糖可樂兩罐($28)最後當然要飲吓可樂消消滯,市面都比較少見百事無糖可樂,都幾特別。
今次嚟到新蒲崗,見到新開咗一間潮州嘢,就決定一試
餐廳裝修都好新淨,但係張枱唔算好大,嘢食就要親密啲~

鵝片拼盤(雙拼)(拼滷水牛𦟌)($228)

鵝片同牛𦟌嘅份量都好多,滷水唔算好濃味,可以襯托出肉嘅鮮香
牛𦟌就中規中矩,煮得夠淋,中間都有啲筋,增加口感
我就比較喜歡蘸酸汁嚟食,會更開胃

蠔餅($98)

呢款蠔餅賣相都幾靚,個餅底比較好,口感比較實在。
蠔仔嘅數量都唔少,要趁熱食先食到嗰種鬆脆嘅口感。

特色鹽香沙薑雞(半隻)($88)

沙薑雞一上碟都非常經驗,擺盤好靚,有埋裝飾花啱曬打卡。

脆炸牛奶卷(6條)($58)

個人最喜歡嘅一味,牛奶卷外脆內軟,
外皮酥炸得嚟,有種食麵包嘅鬆化口感,
而牛奶餡調味都幾適中,唔會太甜,又有奶香

宮庭蘿蔔($48)

呢款小食嘅擺盤都好有氣派,完全睇唔出係蘿蔔。
醃蘿蔔都有心思,除咗有好香嘅醋味之外,
仲用咗啲生抽、蒜同辣椒嚟調味,都幾惹味。

無糖可樂兩罐($28)

2024-06-18
$301.4 (晚餐)