2013-01-16 23 浏览
屋企附近新野,終於有機會試下!裝潢好特別,俾佢吸引左。無係門口望餐牌就入左去,原來都幾貴。同朋友叫左白汁牛肉蛋包飯同芝士無骨雞翼。雞翼裡面ge芝士不算不多,普普通通。不過個飯真係唔錯。白汁好好味賣相都好靚。個飯都整得幾香口。不過係元朗黎講真係唔算平。
屋企附近新野,終於有機會試下!
同朋友叫左白汁牛肉蛋包飯同芝士無骨雞翼。
2013-01-13 9 浏览
無人等上位。牛肉蛋包飯清香,白汁不似一般餐廳食到果d,呢度d白汁香d,但好漏!鰻魚蛋包飯配茄汁:一般同普通平時日本餐廳鰻魚飯差不多!爆脆魚柳蛋包飯:正!魚柳不會太硬外脆內軟!
2013-01-13
2013-01-07 28 浏览
去完元朗玩,想同男朋友食特別野見小儀金剛介紹完就心旭旭試下,我見一個飯都要百幾蚊好貴,但諗住應該好好味,就去試試看點左個海膽炒飯,點知又腥又乾,唔好味又貴(不過職員態度好好但係比我揀多次,一定唔去食!
去完元朗玩,想同男朋友食特別野
見小儀金剛介紹完就心旭旭試下,
我見一個飯都要百幾蚊
好貴,但諗住應該好好味,就去試試看
點左個海膽炒飯,
點知又腥又乾,唔好味又貴
不過職員態度好好
但係比我揀多次,一定唔去食!
2012-12-25
圣诞节
2013-01-04 20 浏览
201314~ 特別o野日子~ 同o左老公同屋企人一齊去試新o野~ 呢間原來正店o係天后...唯一一間分店就o係元朗~ 唔係細妹講都唔知~ 星期五晚...18:45去到唔駛等位~ 環境都算唔錯ge~ 有好多蛋o既擺設同裝飾~ 不過d檯都有少少逼...同埋位都唔算太多~ 我地六個人...叫o左三個四個蛋包飯...一個烏冬同三個小食~ 因為我地叫o左幾款蛋包飯...所以d汁全部另上...等我地樣樣汁都可以試~ 1) 流心海膽蛋包飯 ($138 +$18): 我覺得呢個最好味~ d海膽好甜~ 同埋好多蛋~ 係好滑好滑o既蛋~ 佢送到嚟o個陣再幫你界開d蛋~ 正!!!2) 海鮮蛋包炒麵 ($158) 炒麵入面都幾多料~ 有d細青口肉~ 幾新鮮~ 不過d炒麵就比較濕同淋o左少少~ 乾身d會好味好多~ 3) 牛肉蛋包飯 ($78) 4) 涼瓜肉末蛋包飯 ($60) 呢兩個我都無試...但老公食o既涼瓜蛋包飯佢話都幾好~ 我望到d飯都幾多汁~ 唔會太乾~ 不過對於男仔嚟講...份量都真係細o左少少ge...哈哈...5) 東洋湯烏冬 ($65) 妹妹要戒口唔
不過d檯都有少少逼...同埋位都唔算太多~
1) 流心海膽蛋包飯 ($138 +$18):

2) 海鮮蛋包炒麵 ($158)

3) 牛肉蛋包飯 ($78)
4) 涼瓜肉末蛋包飯 ($60)

5) 東洋湯烏冬 ($65)
妹妹要戒口唔食得蛋...所以叫o左烏冬...佢話個湯好清...又無乜料...得兩條蟹柳...但烏冬好煙UN~

6) 吉列黑豚豬扒 ($65)
豬扒都算厚身~ 又唔會好鞋~ d炸粉都無甩晒出嚟~ 不過再juicy d就最好~

7) 芝士無骨雞翼 ($58)
好味!!! 啖啖芝士!!! 唔錯~

8) 燒扇貝 ($38)
叫o左一隻ja~ 賣相幾好~ 只有妹妹食o左~ 佢話好好味!!!

至於d汁...茄汁係一樽樽ge普通茄汁...白汁好傑!!! 不過味道都唔會太漏...最正都係咖哩汁~
百幾蚊一個蛋包飯...貴就貴o左少少...不過味道都真係唔錯~ d蛋又煎得咁靚真係唔易lor~ (我成日都煎窿蛋!!!)
想再食會下晝先去~ 一樣o既價錢但係有埋沙律同餐茶~ 好似開心d~
2013-01-04
纪念日
  • 流心海膽蛋包飯
  • 芝士無骨雞翼
2012-12-30 17 浏览
某一天去散步,竟然在教育路發現了生原創(蛋包飯).心裏暗喜.在天后的店.現在在元朗也有.當時已決定要來一試.我從末吃過蛋包飯.今次真係我的第一次.環境並不大只可容納三十多人左右,但設計特色,燈都是蛋的形狀.牆上有蛋公仔拼成圖畫.而店員打扮新潮加上都有禮貌,環境同服務我也滿意.沙律:效率不俗.我末坐低已經出現.但我感覺一般,沒有調味,無沙律的醬汁,和生吃蔬菜無異.但餐前吃綠色食物.健康.雞枊蛋包飯:我估不到伴碟荷蘭豆都是生,一入口我立即吐出來,飯粒很多洋葱夾住相當香口.但飯粒相當乾身.什至有少少燶,而雞柳味道同白烚無異.幸好蛋相當滑身.蛋香味也豐富.挽回分數.味道我沒有驚喜.什至想給喊臉.但.蛋包飯都算功夫錢.而蛋又滑同香口.又不至於喊臉,只是飯有少少問題,其實呢間店還有刺身,串燒.同加18元蛋包飯會流心.我可能再試一次.看一看我會否改觀

2012-12-27 19 浏览
當晚8點左右一入到去就有位了, 侍應服務良好, 因為他們穿著得頗有個人風格, 我們一行二人點了鰻魚蛋飯及原塊豚肉蛋包飯, 日本咖喱汁, 一上台, 好精美, 滿口的鰻魚味, 但正宗的蛋包飯, 是由中間切開, 蛋汁四溢, 朋友說蛋很貴嗎? 入面的廚師亦甚懂穿衣, 環境亦很清潔, 一碟飯, 令我嚐到真正的蛋包飯了, 食完後要多喝水噢~
题外话/补充资料: 可以加蛋汁, 及其他料理亦吸引, 玉子60蚊6件, 可提醒侍應汁另上, 及落少d鹽~
2012-12-22
  • 鰻魚蛋飯
2012-12-22 20 浏览
蛋包飯迷的我,知道元朗新開左間蛋包飯店,所以立即同女友去試。去到大概等了十分鐘左右已經有位,當入到止店感覺好日本店feel,最特別是一幅由好多雞蛋合成的牆,真的很有特式。我第一時間睇menu有咩好食,我叫左一個好吸引的蛋包飯"墨汁海鮮蛋包飯" 我女友叫左個曼魚蛋包飯,見間離枱條池魚好似好正咁就叫黎試下。當個墨汁飯上枱時,我都忍唔住"哇"左一聲,成個飯都是黑色的,我立即試下個味,個墨汁咪好濃再配埋個好香炒飯底真的好夾,食到d牙黏住黑黑地比好友笑tim!!另外,個曼魚蛋包飯都好好味,條池魚刺身都好新鮮,配埋酸酸地嘅汁好好食呀!!下次必來再試其他蛋包飯!!!

墨汁海鮮蛋包飯
下次必來再試其他蛋包飯!!!

2012-12-20
墨汁海鮮蛋包飯
  • 墨汁蛋包飯
2012-12-22 24 浏览
走過教育路,突然發現一間招牌十分搶眼一個大蛋字的餐廳,原來食蛋包飯的,元朗首間喎,見他門外很多明星相和剪報,一看原來天后有總店,好心急想去試下,第晚即時約男友食食蛋包飯先店內有個設計大部分以蛋為主,有蛋燈和很多雞蛋拼成蛋字,很有心思!我們點了原塊黑豚蛋包飯(店員推介轉流心蛋),菠菜鮮帶子蛋包飯(因為好特別綠色的),芝士無骨雞翼,賣相都十分吸引,尤其店員即場切開流心蛋,一試真的很滑很香蛋味,加上炒飯底更加香,還有很多其他特別食物想試,下次一定再來吃,哈哈!很滿足的一餐!

• 芝士無骨雞翼、流心蛋包飯、霜燒牛柳薄切、池魚刺身、巴辣醉BB蟹、大蜆鍋、
2012-12-19 76 浏览
之前睇過兩次電視介紹過,早前於天后既蛋包飯店,宜家開左喺元朗喇,見咁多人連明星都去,梗係試下啦😆位於元朗警署後面街,交通非常方便吖!大約晚上八點到達,去到門口等位,已經好想行入去喇,食店既裝飾品好特別,再加上安排坐位既員工服務好好吖,有一位仲係靚靚有心機、有禮貌介紹食物既女仔!店內有一排可愛蛋蛋佈置,吸引到我既小姪女乖乖坐下👍👍也看到店鋪中央,有日式居酒屋既設計,感覺舒適,至少大家等野食既時候,都唔會咁悶!👏👏😊😊靚店員介紹左霜燒牛柳薄切,海哲沙律,池魚刺身同串燒,大家放心串燒唔錯,通風情況也好呀,唔會食到成衫油煙串燒味^_^^_^當然唔少得蛋包飯啦!海膽流心蛋包飯,用左新鮮海膽結合在飯中既美道👍👍海膽fans必食呀,面頭包住流心飯,店員為我地細心切開,比我感覺到佢地真係好用心咁對食客同埋食物!當日係12年12月13號,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙兒食左一餐咁有氣氛既餐廳,真正✌另外補祝表姐夫既生日,我問可否在食物上加上祝福句子,😁靚店員為我安排喺第二個飯上面,用汁寫上名字和生日快樂,💝💝沒有收我附加費,直得再一提,走個時去洗手間,嘩-唔係誇張呀,洗手間非常乾淨,仲要等洗手間位
新鮮到爆,池魚刺身,食完d骨仲炸黎食
店內有一排可愛蛋蛋佈置,
好多蛋蛋可愛佈置
😊😊靚店員介紹左
霜燒牛柳薄切
霜燒牛柳薄切,海哲沙律,
蟹柳海哲沙律,必食
池魚刺身同串燒,大家放心串燒唔錯,
仲有燒蠔添呀!
芝士無骨雞翼,不可錯過吖
燒元貝,美味鮮,必食
一定要食呀^_^菠菜帶子蛋包飯,好新鮮既感覺!仲有海膽流心蛋包飯呀!!
當日係12年12月13號,🎎🎎咁好既日子我同男朋友+好友,大伙兒食左一餐咁有氣氛既餐廳,真正✌另外補祝表姐夫既生日,我問可否在食物上加上祝福句子,😁靚店員為我安排喺第二個飯上面,用汁寫上名字和生日快樂,💝💝沒有收我附加費,直得再一提,走個時去洗手間,嘩-唔係誇張呀,洗手間非常乾淨,仲要等洗手間位置外,都有空間佈置,🎆別盡心思,至少食店與洗手間距離,不接近,衞生指數令我覺得好好!
走時埋單,店員送到我地出門口,仲要揮手,👋👋好有日本人親切既感覺!

题外话/补充资料: 早少少去比較好,好多人等架!
2012-12-13
蟹柳海哲沙律,必食
仲有燒蠔添呀!
芝士無骨雞翼,不可錯過吖
燒元貝,美味鮮,必食
  • 池魚刺身,串燒,海膽流心蛋包飯,菠菜帶子蛋包飯,霜燒牛枊薄切,芝士無骨雞翼,醉巴辣凍蟹,海哲沙律,天婦羅蝦