2013-10-02
石崗咖哩出了名很久, 但從來無乜興趣試一試!!! 最近有個印度朋友來港工作, 所以就帶他去食印度菜, 解一解思鄉之愁!!!我們由他來點菜, 這是他的選擇:蔬菜咖哩角, 羊肉配腰果汁, 咖哩雞, 咖哩青豆, 薄餅, 青豆炒飯!!!咖哩角是全晚最好的!!!! 淡淡的咖哩加埋不同的蔬菜, 可口非常!!!! 熱辣辣上枱, 好香脆!!! 羊肉配腰果汁是非常特別, 甜的!!! 內裏有很多菠蘿, 我們以為係薯仔!! 羊肉好嫩滑, 有濃羊肉味!!! 不過我們都覺得這個汁過甜!!! 又食唔到腰果!!!薄餅一般啦!!! 跟其他的印度餐廳一樣!!!! 咖哩豆的咖哩是辣中帶甜的!!! 用來點薄餅是一流的!!!! 可是咖哩很油膩!!!!青豆炒飯內有不同的印度香料, 質感軟硬適中!!! 不過青豆太多!!! 我個人不太喜歡! 石崗咖哩屋的食物連我的印度朋友都讚好!!!! 大家可以一試, 但不可以常去, 因為咖哩裏的油實在太多, 太唔健康啦!!!
我們由他來點菜, 這是他的選擇:
蔬菜咖哩角, 羊肉配腰果汁, 咖哩雞, 咖哩青豆, 薄餅, 青豆炒飯!!! 咖哩角是全晚最好的!!!! 淡淡的咖哩加埋不同的蔬菜, 可口非常!!!! 熱辣辣上枱, 好香脆!!! 羊肉配腰果汁是非常特別, 甜的!!! 內裏有很多菠蘿, 我們以為係薯仔!! 羊肉好嫩滑, 有濃羊肉味!!! 不過我們都覺得這個汁過甜!!! 又食唔到腰果!!! 薄餅一般啦!!! 跟其他的印度餐廳一樣!!!! 咖哩豆的咖哩是辣中帶甜的!!! 用來點薄餅是一流的!!!! 可是咖哩很油膩!!!! 青豆炒飯內有不同的印度香料, 質感軟硬適中!!! 不過青豆太多!!! 我個人不太喜歡! 石崗咖哩屋的食物連我的印度朋友都讚好!!!! 大家可以一試, 但不可以常去, 因為咖哩裏的油實在太多, 太唔健康啦!!!
题外话/补充资料:
服務其實幾好,但反而係個大隻佬老細態度欠佳!因外面有幾個人等位,所以老細出來趕客走!我們其實未食完,佢以為我們食完,就叫人來收曬D碟!還囗黑面黑地比張單我們!駛唔駛咁串先?我們都係顧客嚟!