2014-09-16
今晚約了朋友食餞行飯,食完呢餐要一年後見啦!因為其中一位朋友要係食飯後趕去附近上堂,所以我地一行人黎左韓國街搵食。一開始要等半小時先可以入去,實在有點耐!入到去,我地就開始揀野食啦,無叫部隊鍋,但見到人地食緊,都幾值得⋯⋯⋯影相既,食就唔值啦!我地叫左2個雞石頭鍋飯,1牛石頭鍋飯,1碟豬肉炒年糕,1碟豬肉粉絲,再加芝士雞蛋卷。先黎前菜,之前睇到食評話菜無咩味,我覺得還可以接受,近睇可以見到有蒜調味,較鐘意食醃青瓜同埋泡菜。石頭鍋飯無咩特別,$88一個,比food court裡面既韓國野貴,但質素差不多,不過不失!豬肉粉絲同炒年糕,本身朋友想當正餐食,但發現豬肉仲多過粉絲/年糕有點失望!最唔好食係芝士雞蛋卷,諗住食芝士加雞蛋無咩伏啦,點知⋯⋯一食落去,雞蛋無咩野,芝士就鹹到苦!真係好苦,不能接受,但因趕時間就唔換了。最後想提一下侍應服務態度,佢地係我地未食完枱面既食物之前,就已經收哂我地既餐具,趕時間、多人都唔使咁下嘛仲要收加一,服務從何來?下次唔會再黎,一次就夠。
一開始要等半小時先可以入去,實在有點耐!
下次唔會再黎,一次就夠。