2023-03-20
其實我好鬼鍾意食酸菜魚,但男朋友偏偏唔食魚😂。咁個日收工我真係好想食酸菜魚,竟然俾佢發現觀塘新開左間有得食酸菜魚之餘,仲有佢like既豉油雞🤩🤩推薦指數:🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:兩個招牌都整得出色)🐔秋意去骨豉油雞 𝐇𝐊𝐃 98 半隻一睇d顏色就知道有料到😋,我不嬲唔食雞皮,但呢個建議大家一定要連皮食!入味但唔油,皮同肉既比例岩岩好💕,d雞真係超滑🤩!難得見到d雞肉冇血,原來問起老闆係用中式慢煮既方式去整。旁邊既薑蔥油我地完全冇掂過🤣,因為已經好夠味👍🏻👍🏻🐟秋意特色酸菜魚 𝐇𝐊𝐃 198如果有食過太二酸菜魚,佢大概就係港版太二🥳好香麻油味,酸辣調味得恰到好處,鍾意食辣既可以再加辣🌶️(我呢個重口味人士表示可以再辣d🤭)魚肉超多又大塊,好新鮮,基本上冇骨👏🏻!仲有豆卜,薯粉,芽菜等配菜白飯𝐇𝐊𝐃 12/碗用的珍珠米,食呢啲配白飯係標配喇!白桃烏龍茶 跟餐𝐇𝐊𝐃 8略帶茶澀味,清爽🍃環境:店面雖小,但坐得舒服
推薦指數:🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)(原因:兩個招牌都整得出色)
🐔秋意去骨豉油雞 𝐇𝐊𝐃 98 半隻
🐟秋意特色酸菜魚 𝐇𝐊𝐃 198
白飯𝐇𝐊𝐃 12/碗
用的珍珠米,食呢啲配白飯係標配喇!
白桃烏龍茶 跟餐𝐇𝐊𝐃 8
略帶茶澀味,清爽🍃
環境:店面雖小,但坐得舒服