2024-06-17 722 浏览
6月16日父親節正日,早上,揾食肥華要陪靚媽到,荃灣廣埸,賣,平,靚,正金枕頭榴槤,而靚媽又有呢個 稻字頭,集團嘅優惠券,所以到此店飲早茶,喺順理成章嘅事,而之前都到過呢個,稻字頭集團旗下酒楼,飲早茶感覺喺,食物唔出色,招呼唔週到,所以都有多年,肥華都冇去,稻字頭嘅,茶樓飲早茶,唔知喺唔喺,肥華對此集團酒樓早茶質素,要求低,今早對呢餐由靚媽找数嘅早茶,又覺得唔錯,雖然食物唔算出色,但又唔講得差,招呼就,用自己電話落單,用自助水機加滾水冲茶,同此店侍應喺,零交流,呢兩樣嘢,肥華都可以接受,但去洗手間,要由6楼行落去5楼,再揾一排至有,商場洗手間用,呢樣嘢,肥華就非常抗拒😤😤😤
2024-05-21 640 浏览
去荃灣一班人飲茶,又唔想等位,就試吓稻香。🌀櫻花蝦脆網腸粉🦐腸粉面頭灑上櫻花蝦,入面夾少少炸兩。炸兩仲係好爽口,幾脆,夾埋櫻花蝦,幾香口,唔錯。🌀香茜叉燒腸🐖叉燒唔夠鮮味,似一早整好擺咗陣,味道普通,一般般舊式酒樓貨色。🌀稻香蝦餃王🦐蝦肉都算爽口,中上水平。🌀三鮮炆米粉🍲米粉煮得太乾身,雖然係炆米,但似冇乜味嘅炒米粉多啲。🌀超星級燒賣王🥡一籠燒賣有三款口味,配搭幾新鮮,啱晒喜歡多變化嘅人。🌀香煎蓮藕餅🧆蓮藕餅係即煎嘅,入面有冬菇同粒粒蓮藕,幾爽口,外層又脆脆地,幾好味。🌀脆皮鮮蝦腐皮卷🥡腐皮好香口,炸到好脆,鮮蝦就要味道唔出,不過配埋其他調味料,都幾好食。🌀大良脆皮奶卷🍼上枱時已覺得擺咗陣,唔太熱,而且比較甜,又冇乜奶香,可以不理。🌀奶黃包奶黃包冇流心效果,奶黃亦唔算豐富,有啲失望。🌀金錢肚金錢肚幾惹味,亦唔算韌,質感適中,算好味。🌀荷香珍珠雞質感可以,飯粒包喺荷葉入面都唔會過腍,調味適中。
去荃灣一班人飲茶,又唔想等位,就試吓稻香。
🌀櫻花蝦脆網腸粉🦐

🌀香茜叉燒腸🐖

🌀稻香蝦餃王🦐
蝦肉都算爽口,中上水平。

🌀三鮮炆米粉🍲
米粉煮得太乾身,雖然係炆米,但似冇乜味嘅炒米粉多啲。
🌀超星級燒賣王🥡
一籠燒賣有三款口味,配搭幾新鮮,啱晒喜歡多變化嘅人。

🌀香煎蓮藕餅🧆

🌀脆皮鮮蝦腐皮卷🥡

🌀大良脆皮奶卷🍼

🌀奶黃包
奶黃包冇流心效果,奶黃亦唔算豐富,有啲失望。

🌀金錢肚
金錢肚幾惹味,亦唔算韌,質感適中,算好味。

🌀荷香珍珠雞
質感可以,飯粒包喺荷葉入面都唔會過腍,調味適中。

2024-04-03 783 浏览
很久沒有來,晚上和丈夫試下再來食一次晚飯,入坐後看完餐牌,丈夫便去廁所洗手,我點餐!今晚有1蚊雞當然要1隻啦!怎料那個女侍應竟然說要人齊才可叫!什麼叫人齊?已落了兩個茶位啦,枱面也有兩套餐具!她竟說茶位可以稍後取消!佢即是暗示我呃食1蚊雞!佢態度非常惡劣,堅持不肯替我下單!其實如果我稍後真的取消一個茶位,埋單你可以計我正價雞價!而且最氣憤的是,隔離枱只坐了一個人,而他的一蚊雞已到,放在枱上,他很不滿地對那個侍應說,為何雞這麼快便到,他的親友還未來!雞快要冷了!我心想為什麼隔離枱一個人也可以下單!我丈夫洗手回來知道事件後,向部長投訴也沒用,只有包庇!以前都覺得這裡的侍應態度很差,今次估不到可以差到這個地步!
環境擠逼,食物一般,但無論侍應、傳菜和收銀員都態度惡劣,有其他選擇就別去,否則一肚氣!早茶叫了蒸飯,傳菜員三次送錯,還怪食客忘記叫了什麼🤬😡🥵,你話投訴佢,佢話即管投訴!反映管理有大問題。
環境擠逼,

2023-12-13 1352 浏览
荃灣廣場都有唔少野食不過酒樓唔算多, 而且呢一晚就想食下酒樓小菜所以上到高層望望就揀左呢間試,當晚唔算多人不過又好似無咩侍應咁就自己行入去終於見到侍應有人安排位置叫野食人呢人呢又係唔夠人既關係都等左一陣先有人落單, 點了菜同煲.其實食物寫到咁簡單因為真係比較失望, 睇賣相都知了...味道都無咩好講. 只可以講我覺得呢個質素唔會值呢個價錢.加上當晚唔夠人既服務令呢餐體驗比較差了.總結黎講...唔值都唔會有下次了...
其實食物寫到咁簡單因為真係比較失望, 睇賣相都知了...
味道都無咩好講. 只可以講我覺得呢個質素唔會值呢個價錢.
加上當晚唔夠人既服務令呢餐體驗比較差了.

總結黎講...
唔值都唔會有下次了...
2023-12-04 969 浏览
星期六去稻坊食龍皇宴的圍餐,一入到茶樓,員工就說全自助,但我們要加一隻長腳蟹,點樣自助😂。於是搵左一個職員問,但職員話:今日唔知啲蟹仲有冇貨?一個咁大茶樓一隻蟹都冇。於是我和朋友自己行入魚缸位置睇,魚缸裏面仲有3隻腳,我哋揀了一個蟹,就叫佢攞去蒸。長腳蟹蒸完出嚟,食落是新鮮和甜美,沒有偷龍轉鳳是藉得一讚。圍餐味道正常,沒有失望亦沒有驚喜。但份量就🫣🫣,10個人食12人餐同一隻長腳蟹,仲要有部分朋友仲未飽。下次都唔揀佢。

2023-11-19 843 浏览
叫點心要一小時才上枱,有耐性嘅就嚟食啦!隔離枱叫春卷等左1.5小時;叫侍應追,佢就話:「嚟緊㗎啦!」佢幫你追到費事。仲有個侍應唔識講廣東話,一開口就普通話。以後唔會嚟!呢間嘢執得㗎啦。
呢間嘢執得㗎啦。
2023-11-19
2023-08-14 1800 浏览
今天放假與朋友到荃灣廣場的📍稻舫飲茶,已有一段時間没來,酒樓仍是老樣子地方很大有點幽暗,相信有一段時間沒有裝修過了。可能因為地方大的關係,今日見到的茶客並不多。這裏與其他分店一樣,很早已經採取了全自助的方式,自己沖茶自己下單落點心。💢點了櫻花蝦脆網腸粉,今天的脆網食落很脆口,而櫻花蝦就沒什麼特別濃味道,腸粉皮就不太厚也不算太滑,一般的水準。💢咸魚雞粒炒飯🍛,今天的炒飯就炒得不錯夠熱辣辣,🐟鹹魚粒味濃夠惹味,雞肉粒🐔亦不少,飯底油光可見,夠乾身飯粒分明。😘💢中式鮮蝦🦐春捲,🫔春捲剛炸起亦炸得金黃色,內裏的蝦肉彈牙,不錯。💢星級燒賣王,燒賣都不算大粒,上面放上鮑魚和大蝦賣相不錯,內裏的猪肉新鮮,整粒蝦餃的味道不錯。🔷️今餐的飲茶還算可以地方夠大,坐得舒適價錢亦可以接受,作為飲茶小聚可以再來。

2023-07-21
用餐时段
2023-07-21 1306 浏览
冇服務,質量劣等,白飯是灰色的,花膠菜煲林哂,擺左好耐咁,2個人食左400幾蚊,連街邊的二餸飯也好食過佢,出帳單9000幾蚊找數,然後話攪錯,如果唔睇單就中招呀!擺明個電腦係有問題,睇下邊隻水魚中招。
2023-07-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-07-12 877 浏览
晚上20:40分 問正門櫃枱員工2位佢示意吾駛等直接入去搵人帶位入到去跟另一位員工講2位佢好似喝狗咁:「呢度冇位呀出返去」我話:你同事嗌我自接入佢繼續好似態度殺人老豆咁嗌「呢邊冇晒位,出去拎飛」我話:我實知呢邊冇位啦?你依家咩態度?吾會再去,完。
晚上20:40分 問正門櫃枱員工2位
佢示意吾駛等直接入去搵人帶位

入到去跟另一位員工講2位
佢好似喝狗咁:「呢度冇位呀出返去」

我話:你同事嗌我自接入
佢繼續好似態度殺人老豆咁嗌
「呢邊冇晒位,出去拎飛」

我話:我實知呢邊冇位啦?你依家咩態度?

吾會再去,完。

2023-06-06 1202 浏览
星期日早上飲茶,以為好多人,原來都不用排長龍。叫咗唔同嘅點心,特別推介,鳳爪非常入味,雞包仔 size 比平常的大,好耐冇食嘅芋頭角香脆好味,特別係佢哋嘅鮮蝦腐皮卷,香脆,入邊嘅配料蝦都好新鮮,而最後嘅芒果布甸,一流,唔太甜,個碗嘅面積大過塊面,有驚喜。特別喜歡佢嘅高樓底,讓人有空間感,裝修仍然新淨,杯杯碟碟都乾淨,不過店員嘅人手好似不太足夠,好多時要等好耐先有人嚟招呼,或者加水,或者落單。不過整體來說,不過不失,價錢合理的飲茶好選擇。
2023-05-07 997 浏览
今日晨早流流去咗飲早茶,我哋叫左一碟脆餃子蘿白糕,蘿蔔糕係OK嘅,但係脆餃子就麻麻,另外叫左一碗菜乾花生瘦肉粥,一般,再叫左一碟香煎蝦米腸,呢碟認真唔錯,下次可以再叫,重有滋補藥膳鳳爪,呢個都OK不過鳳爪唔夠淋,可惜就係完全冇人招呼啲服務員完全唔理你
今早一行五人0835時在上址早茶,先被女傳菜員呼喝要將櫈推埋的(她非常之粗聲粗氣😤同我們講)。之後更傾倒大量 豉油在我的 鳳爪排骨飯内》變成豉油湯飯(氣憤所致),見狀立刻話唔要,更著女待應要求註銷該排骨飯, 但她一樣服務態度差勁,也是粗聲粗氣地回應,黑口黑面比面色我們看。女傳菜員浪費其公司食物,應扣糧。一肚氣的早茶下,絕對唔會再幫襯。👿
2023-05-02
$210 (早餐)
2023-02-11 1328 浏览
冇服務 個個都黑口黑面 啲茶葉好難飲 好(潔) 啲點心明顯買返黎加熱 臘腸卷食落有su 味 牛肉腸 又加粟米 怪怪地 蝦餃啲皮好厚 粉皮比較淡 鳯爪正常 珍珠雞都中規中矩 價錢算貴 又唔好食 唔會再幫襯啦
啲嘢難食
2023-02-11
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-12-10 1637 浏览
好好地一個星期六,飲個茶都要飲到受氣!問員工野就覺得帶位時已講左一次,點解要再問既語氣!叫左20分鐘都冇一樣野上台,問下又要被人話係要等20分鐘,我都係問下0者,人地隔離台同一時間落野都成台野,我果台一碟都冇,都唔問得?叫佢收d吉碟又啤我,咁唔願意做,點解要做服務行業?加一服務費有收,茶錢有收,加埋都俾加百幾蚊呢d不知所謂既服務費用,但得到既對待係咁樣!!以後絕不會再幫襯,亦不會推介親朋戚友幫襯!
好好地一個星期六,飲個茶都要飲到受氣!
問員工野就覺得帶位時已講左一次,點解要再問既語氣!
叫佢收d吉碟又啤我,咁唔願意做,點解要做服務行業?
以後絕不會再幫襯,亦不會推介親朋戚友幫襯!
2022-12-10