香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152金黃色外脆內嫩✨️大大粒唔縮水😆意大利飯好creamy 淡淡椰香味🥥慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116手撕豬入味好腍Juicy 💦😋窩夫餅身厚實外脆裡面卻蛋糕般鬆軟 而且有濃郁的蛋香氣🥚🥰參重朱古力配朱古力雪糕 麻糬窩夫$78頂層滿滿香濃朱古力碎 配上柔滑朱古力雪糕窩夫咬落軟綿Q軟☺️超級煙韌 但甜而不膩👍🏻好邪惡🤤 朱古力控 麻糬控必試🥰雙份意式濃縮雲山咖啡 $40香甜幼滑的甜忌廉加入espresso 慢慢沉澱的奶白色線條充滿流動感營造超夢幻漸層效果☁️白桃手搖冰茶 $46清爽白桃甜味🍑 和香濃伯爵茶香🍵口感清新怡人😚「WoZi Cafe」📍新蒲崗仁愛街36號地下

香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $152

營造超夢幻漸層效果☁️

白桃手搖冰茶 $46

清爽白桃甜味🍑 和香濃伯爵茶香🍵
口感清新怡人😚

「WoZi Cafe」
📍新蒲崗仁愛街36號地下

2024-09-18 401 浏览
在啟德站下車過天橋好快到小街看見這間小店,店內沒有花巧裝修,簡簡單單,以木為主,以食物質素味道取勝。有特別的「手撕豬肉三文治」。三文治是窩夫做底層,上面放上好多手撕豬肉蕃茄及生菜豬肉全部滿上店內自家製肉汁,相當juicy。是一個主盤。「牛油果沙律配虎蝦」份量都幾足,蝦彈牙爽口,牛油果中間放上外國醋汁,碟子中間位是凹,可以再放好多菜。把全部攪勻,好fresh又開胃。「焦糖香蕉千層酥」我最喜愛的甜品,吃完才叫做完滿,千層酥一層層疊起好鬆化,香蕉每粒有千層味道和朱古力味,香蕉切開了易入口。夾雪糕一起入口,好正😊焦糖鮮奶咖啡(熱)和 榛子鮮奶凍咖啡咖啡上拉花我沒有把它弄走直至喝完全杯咖啡,花紋奶調教得好好,而且好香焦糖味。榛子混入鮮奶以凍飲來講相當不錯。到我們走的時候,人流都幾多,這間小店相信應該頗有名氣。

有特別的「手撕豬肉三文治」。
手撕豬肉三文治

「牛油果沙律配虎蝦」
又開胃。
牛油果沙律配虎蝦

「焦糖香蕉千層酥」
焦糖香蕉千層酥

焦糖鮮奶咖啡(熱)和 榛子鮮奶凍咖啡
榛子混入鮮奶以凍飲來講相當不錯。
焦糖鮮奶咖啡(熱)和 榛子鮮奶凍咖啡

到我們走的時候,人流都幾多,這間小店相信應該頗有名氣。
2024-09-12
手撕豬肉三文治
牛油果沙律配虎蝦
焦糖香蕉千層酥
2024-09-16 428 浏览
窩子 @wozi.cafe 📍:新蒲崗仁愛街36號地舖🚗:黃大仙地鐵D1出口 步行10分鐘📞:+852 2796-0001💲:~HKD240/head for lunchFood quality✔️:慢煮手撕豬腩窩夫三文治、黑糖焙茶鮮奶、意大利烘蛋(雞)、中式湯水👌🏼:自家製精選蛋糕、伯爵紅茶、八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯、多莓果茶總結:😋新蒲崗作為舊區嚟呢幾年都多咗新餐廳進駐 呢間cafe都唔經唔覺開咗10年 主打西式嘢午餐又有中式湯水好搞鬼 推薦👍🏼😋慢煮手撕豬腩窩夫三文治係我近期食過最出色嘅鹹點窩夫🧇之一 手撕雞嘅份量係驚人地多 配埋一大塊芝士 食落出奇地夾 推薦😋意大利烘蛋都好好食 有得揀雞 豬或蝦 我哋揀咗雞 由於好足料 蛋味出但其實都食唔太出雞味 好似pizza咁好豐富嘅口感 蛋香又足😋黑糖焙茶鮮奶好飲 拉花好靚 所以二訪都繼續encore💕😋閒日嘅lunch set同tea set好抵玩 +$30有湯加$52樓下飲品一杯 特飲除外😋作為一間cafe lunch+$30配湯同飲品 當中湯竟然係配中式湯 仲要用戰鬥碗上 反差極大 重點係味道幾出色 真係出乎我想像😎😋私心覺得老闆品
窩子 @wozi.cafe
📍:新蒲崗仁愛街36號地舖
🚗:黃大仙地鐵D1出口 步行10分鐘
📞:+852 2796-0001
💲:~HKD240/head for lunch

Food quality

總結:

😋黑糖焙茶鮮奶好飲 拉花好靚 所以二訪都繼續encore💕

😋私心覺得老闆品味很好 有bohemian rhapsody嘅黑膠碟 必須讚

🤔閒日tea set $68有個自家製精選蛋糕🍰今日係士多啤梨🍓睇嚟好吸引 食落都好食 但塊士多啤梨冰實在太酸同太冰 對敏感牙齒實在不太友善

🤔tea set跟餐有杯伯爵紅茶 但店員唔記得咗 最尾坐咗好耐要走問佢可唔可以轉外賣 佢哋都好爽快轉畀我哋

🤔呢個八小時慢煮我好有期望 但有期望所以先會失望 以為會嫩口嘅豬軟骨好韌同孩口 食落都唔太淋身 腩汁就唔錯👍🏼

🤔多莓果茶就幾大份 同埋都唔行 但真心略貴
😨小店人手有點不足 入座5成都出現漏單呢啲問題真係有改善空間
2034 浏览

• 黑糖焙茶鮮奶
  • 意大利烘蛋
2024-09-13 412 浏览
窩子 cafe 一直喺我嘅bucket list 終於今日同住附近嘅朋友嚟試吓😆店員推介🔆慢煮手撕豬腩窩夫三文治 手撕豬腩撕得好碎又炆得入味 加埋半溶嘅芝士 估唔到配搭脆口感嘅窩夫🧇鹹鹹甜甜又幾好味🔆慢煮口水雞扒凱撒沙律碗除咗窩夫之外 餐廳都有其他熱食意粉、沙律、小食選擇 想食個沙律~ 口水雞排醃得好入味 雞排沙律都好大份 🔆三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫鍾意朱古力嘅朋友唔可以錯過呢個窩夫除咗有朱古力雪糕之外 仲有超多朱古力碎同朱古力醬 完全遮蓋晒成個麻糬窩夫麻糬窩夫好特別 窩夫同麻糬溶為一體 麻糬煙靭得來又有窩夫嘅口感😆有甜品點少得咖啡 ☕️ Flat white拉花好靚美式咖啡喺我最愛😻呢杯美式好啱我口味 喺我鍾意嘅nutty口味 唔會好酸 配甜品就啱啱好

窩子 cafe 一直喺我嘅bucket list
終於今日同住附近嘅朋友嚟試吓😆
店員推介
🔆慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🔆慢煮口水雞扒凱撒沙律碗

除咗窩夫之外 餐廳都有其他熱食意粉、沙律、小食選擇
想食個沙律~ 口水雞排醃得好入味 雞排沙律都好大份

🔆三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫

鍾意朱古力嘅朋友唔可以錯過呢個窩夫

甜品點少得咖啡 ☕️ Flat white拉花好靚

2024-09-11 403 浏览
新蒲崗其實都唔少特色cafe💖餐廳有多款特色menu, 酥皮薄餅、窩夫三文治、麻糬窩夫等等🧇份量大之外,味道都好好!! 不過餐廳位置比較遠,可以由啟德行過去會方便啲~ .慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116餐廳招牌菜!份量好多, 2人食完已飽7成😂 手撕豬腩好多汁,而且超多肉!窩夫都整得好脆, 唔會好滯🙌🏻🙌🏻日式海鮮大阪燒酥皮薄餅 $188用酥皮做餅皮好特別!咬落好脆口,幾特別!而且海鮮勁足料,鋪到好滿!真係好似食緊大阪燒😆三重朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕 $84今次的MVP!! 麻糬超級煙韌🥹朱古力勁濃味🥹好贊💖💖💖玫瑰蜜桃果茶 $46蜜桃味好香!好飲💫黑糖焙茶鮮奶 $48有點淡味🐒普通普通
慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $116

日式海鮮大阪燒酥皮薄餅 $188

三重朱古力麻糬窩夫朱古力雪糕 $84
今次的MVP!! 麻糬超級煙韌🥹朱古力勁濃味🥹好贊💖💖💖

玫瑰蜜桃果茶 $46
蜜桃味好香!好飲💫

黑糖焙茶鮮奶 $48
有點淡味🐒普通普通
路過見到有下午茶套餐仲係想食嘅輕盈手撕豬窩夫三文治配埋杯熱咖啡 HK$78 又幾抵 ...就入去嘆個下午茶先 ~~手撕豬肉份量很足輕盈窩夫份量一個人獨食啱啱好我呢啲 auntie 要飲熱飲 ... 配咗杯熱咖啡配其他飲品就有半價優惠** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

路過見到有下午茶套餐
仲係想食嘅輕盈手撕豬窩夫三文治
配埋杯熱咖啡 HK$78 又幾抵 ...
就入去嘆個下午茶先 ~~
手撕豬肉份量很足
輕盈窩夫份量一個人獨食啱啱好
我呢啲 auntie 要飲熱飲 ... 配咗杯熱咖啡
配其他飲品就有半價優惠

2024-08-05
下午茶
  • 輕盈手撕豬窩夫三文治
2024-09-08 453 浏览
This café is located on Yan Oi Street in San Po Kong, at the street level of an old building. Coming for a late lunch on this Sunday, there is a short queue waiting outside. Fortunately, it only takes about 15 minutes before we are seated.Inside the café, the walls are painted turquoise colour, with traditional wooden tables of iron frames and metal chairs of different looks to create a mix and match design. There are also many traditional artefacts put up as decorations, exhibiting a casual and
Inside the café, the walls are painted turquoise colour, with traditional wooden tables of iron frames and metal chairs of different looks to create a mix and match design. There are also many traditional artefacts put up as decorations, exhibiting a casual and trendy ambience.
Starting with a cup of coffee, my wife has Caramel Latte with Oatmilk ($50) while I go for Fresh Brew Coffee Tonic ($54). The coffee is good, and the barista also has demonstrated his skills in latte art by pouring a perfect rosetta.
My coffee tonic is very refreshing, and for those who want a slightly more sophisticated iced beverage without dairy this is a good alternative than the basic iced coffee.
My wife has the Slow Cooked Salmon Risotto ($138), with the salmon having been pan-fried after slow cooking, to give a crisp skin while the inside is moist, flaky and seasoned well. The risotto has also a good bite and not too soft nor too hard. Very good.
For me I have picked Pan-Fried Garlic Butter Scallops with Homemade Coconut Chicken Stock Risotto ($152). The scallops are caramelized on the surface while still soft on the interior, with the risotto good in texture. I also like the chef using coconut chicken stock to cook the risotto, infusing the rice with its unique fragrance and added an extra layer of flavours.
As its name suggest, the café has a specialized in waffle, and we order the Rock Sugar Strawberry Waffle ($98) for dessert. It is large in portion so is good for sharing, with the waffle great in taste and texture. There is a large scoop of strawberry ice-cream on top, with some frozen strawberries, and a skewer of rock sugar strawberry to accompany, together with whipped cream and custard. Not to be missed.

Service is good with the staff friendly and nice. The bill is $541 and very reasonable in my opinion. I found out afterwards this café is opened by some ex-staff from Mandarin Grill and no wonder the food is of a good standard. A nice place to come to enjoy coffee and waffle, and perhaps next time we should try their savoury waffles too.
2024-09-01
2024-09-07 305 浏览
。Slow Cooked Pork Belly Waffle Sandwich $118慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $118老實講,我每次嚟到都一定要嗌!今日重點推介呢一個咁特別嘅三文治!首先呢度嘅手撕豬腩全部都係自家配方熬製,可以肯定必定會打敗全港90%嘅餐廳!另外呢度嘅窩夫都係一大特點,從來冇食過牛油味咁香咁濃郁外脆內軟嘅窩夫🧇,打橫睇仲厚過手掌!偷偷地話俾大家聽我最鍾意嘅食法係首先食咗一半窩夫然後再將剩低嗰一半夾埋手撕豬腩慢慢食!咁就可以體驗到原味窩夫同埋芝士豬腩窩夫💋😘。Slow Cooked BeefCheek $172慢煮牛面頰肉配法國麵包或扁意粉 $172呢個係我男朋友至愛!作為肉食愛好者見到咁多軟腍腍燉到入晒味嘅牛面頰肉,真係口水都流埋出嚟!🤩個人覺得配法國麵包都幾有特色,但係想飽肚嘅話都可以嗌意粉🍝!不過嗌法國麵包嘅話就可以解鎖新食法!可以將麵包「朔」晒剩低嘅湯汁,一滴滴不剩🫶🏻。Triple Chocolate Moffle $84三重朱古力配朱古力雪糕 $84今次係我第一次試佢嘅甜品,我覺得佢比較特別嘅在於佢窩夫入邊夾住QQ彈彈嘅麻糬😱🤩!真係非常有驚喜,最鍾意就係佢

慢煮手撕豬腩窩夫三文治 $118

。Slow Cooked Beef
Cheek $172
慢煮牛面頰肉配法國麵包或扁意粉 $172

。Triple Chocolate Moffle $84
三重朱古力配朱古力雪糕 $84
今次係我第一次試佢嘅甜品,我覺得佢比較特別嘅在於佢窩夫入邊夾住QQ彈彈嘅麻糬😱🤩!真係非常有驚喜,最鍾意就係佢外脆內軟嘅口感,另外呢個三重朱古力真係非常多朱古力!如果你唔係中度朱古力愛好者,我建議你嗌返其他口味,不過好似我咁嘅甜品星人肯定非常之欣賞😘

。iced black sugar hojicha latte $48
凍黑糖焙茶鮮奶$48
相信大家去Cafe都想嗌杯飲品慢慢Hea下,我哋都唔例外,就試咗佢嘅黑糖焙茶鮮奶,個人覺得焙茶味非常濃郁,同鮮奶都好夾,而且佢嘅黑糖巧妙咁吊咗少少甜味🤩我哋都好鍾意!

。passionfruit shaken tea $46
熱情果手搖冰茶 $46
夏日熱辣辣飲返啲refreshing嘅凍飲,除咗汽水之外,我哋最鍾意就係水果茶,熱情果嘅配搭做得好好,除咗有甜味之外,仲有清新嘅酸味,真係呢一餐嘅點睛之筆!
2024-09-07 316 浏览
其實新蒲崗一帶都不乏高質小店,呢間Cafe食物質素唔錯,特別係甜品賣相精緻又好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻.✨慢煮手撕豬腩窩夫三文治手撕豬腩份量非常驚人,調味好好食,窩夫外脆內軟,估唔到同手撕豬腩都幾夾✨香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯帶子煎得幾好,第一次見到有椰子雞湯意大利飯,感覺食緊西泰fusion菜🥰飯粒口感唔錯,淡淡嘅椰子雞湯味幾好食✨曲奇忌廉配朱古力雪糕法式千層酥千層酥非常鬆脆,吉士醬唔怕太甜,配埋朱古力雪糕好滿足~✨黑糖焙茶鮮奶✨鮮奶咖啡.📍Wozi
✨慢煮手撕豬腩窩夫三文治
✨香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯
✨曲奇忌廉配朱古力雪糕法式千層酥
千層酥非常鬆脆,吉士醬唔怕太甜,配埋朱古力雪糕好滿足~
✨黑糖焙茶鮮奶
✨鮮奶咖啡
📍Wozi
2024-09-06 274 浏览
新蒲崗好多本地嘅咖啡店。又係時候支持一下本地嘅小店🙌🙌味道好吃,裝修充滿人情味👏👏🤩8小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯豬軟骨慢煮入味,肉質鮮嫩多汁,搭配萬字醬油的濃郁滋味,入口即化。這道飯菜讓人感受到料理師的用心和技巧,是一道讓人回味的美食🫶🫶🤩慢煮手撕豬腩窩夫三文治豐富的肉汁和香氣,結合窩夫的鬆脆口感,再加上其他配料的搭配😍😍🤩慢煮口水雞雞扒窩夫三文治口水雞配上窩夫三文治的概念獨具創意。這樣的組合應該會帶來中西合璧的美味體驗,口水雞的微辣口感與窩夫的香脆非常搭配👍👍🤩三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫朱古力的濃郁配上香甜的麻糬和冰涼的雪糕,麻糬好煙韌!❤️❤️

🤩8小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯

🤩慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🤩慢煮口水雞雞扒窩夫三文治

🤩三重朱古力配朱古力雪糕麻糬窩夫
2024-09-05 358 浏览
今次嚟到新蒲崗搵食,餐廳主打西餐和甜品, 裝修簡約,有好多decoration, 餐枱都好大張,可以放主食和甜品,慢慢食,一邊傾計慢煮手撕豬腩窩夫三文治今次我哋嗌咗個特別嘅,慢煮手撕豬腩窩夫,你冇聽錯係窩夫,有鹹有甜喎係咪好特別先, 豬腩肉慢煮方式煮好軟熟,配埋甜甜地嘅窩夫食,質咁同埋口感都好特別,食落都幾飽肚,因為真係一個大大三文治 😋香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯香煎牛油帶子煎得好香,意大利飯用椰子雞湯嚟做底味,好creamy,好濃鬱 😚垒重朱古力配朱古力雪糕 (麻薯窩夫)三重朱古力真係好多朱古力,再加埋朱古力雪糕,簡直係朱古力達人嘅必點甜品,賣相又靚好似整到成個雪山咁 😉, 麻薯窩夫好煙韌,熱辣辣,又熱又凍口感一流曲奇忌廉配朱古力雪糕 (法式千層酥)千層酥做得好鬆脆,上面加埋吉士醬再配合理曲奇忌廉一齊食,正 😁

1966 浏览

慢煮手撕豬腩窩夫三文治

香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯

垒重朱古力配朱古力雪糕 (麻薯窩夫)

曲奇忌廉配朱古力雪糕 (法式千層酥)

2024-09-03 246 浏览
位於新蒲崗的窩子,不是太顯眼,食窩夫的朋友不要錯過💗這裏的裝潢文青風,店員都是一班青年人,很有活力👍🏻🌟慢煮手撕豬腩窩夫三文治Slow Cooked Pork Belly Waffle Sandwich慢煮手撕豬腩窩夫三文治融合了香濃的豬腩與鬆軟的窩夫,口感層次分明😋豬腩經過長時間慢煮,肉質鮮嫩且味道醇厚,與微甜的窩夫非常搭配👍🏻每一口都充滿了肉香🤤🌟日式海鮮大阪燒酥皮薄餅Japanese Seafood Okonomiyaki Filo Pastry Pizza日式海鮮大阪燒酥皮薄餅結合了傳統大阪燒的精髓與酥脆薄餅的特點👍🏻海鮮與蔬菜混合,口感鮮美,層次豐富✨輕盈的酥皮外層包裹著豐富的內餡,香酥可口💗🌟椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕Coconut Milk RedBean椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕,帶來了椰子的清香與紅豆的濃郁👍🏻滑順的雲呢拿雪糕與椰絲混合一起吃,椰香十足✨煙煙韌韌的麻糬窩夫混合奶蓋汁,香香甜甜非常軟糯🤩香口爽脆的米通帶來不同的口感🫶🏻🌟玫瑰蜜桃果茶Rose Peach Fruit Tea玫瑰蜜桃果茶散發著淡雅的花香與甜美的果香,茶底清爽,口感滑順,啱晒女士🥰

🌟慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🌟日式海鮮大阪燒酥皮薄餅

🌟椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕
Coconut Milk RedBean

🌟玫瑰蜜桃果茶
Rose Peach Fruit Tea
  • 椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕
2024-09-03 203 浏览
食過好多次呢間Cafe 每一次都唔會失望 簡直佢係新蒲崗嘅寶物!佢嘅窩夫真係超級出色~今次我就食咗鹹同甜嘅窩夫 兩款都各有特色!當然一定要食嘅就係佢嘅慢煮手撕豬腩肉,本身佢嘅豬腩肉調味已經出色,再加上佢整得好正嘅窩夫,係意想不到咁夾,會忍唔住一啖又一啖咁食!另外我仲叫咗佢嘅意大利烘蛋,蛋漿超級香,食落口感好滑!而且裏面仲有唔少嘅蝦,食落去非常滋味!除咗食咗鹹窩夫之外,今次我最尾仲encore埋佢嘅甜窩夫!自家製檸檬醬配伯爵茶吉士係一個幾特別嘅配搭,檸檬酸酸甜甜咁勁開胃,而且伯爵茶嘅吉士又好香嘅茶味!總括而言,呢間嘅窩夫質素超級高,如果鍾意食窩夫嘅話我好推介佢嗰個手撕豬腩肉,超出色!

一直想試嘅窩子,出名窩夫嘅Cafe🧇🧇今晚經過新蒲崗終於食到了😍😍果然幾有驚喜❣️餐廳以綠色為主,帶有昔日香港懷舊復古感覺感覺親切舒適👍🖤慢煮手撕豬腩窩夫三文治🐷🧇🧇一絲絲既豬腩肉質地鬆軟多汁,醬汁都入味仲有邪惡嘅火炙芝士、蕃茄、生菜🧀🧀🍅🥬窩夫厚身大塊幾香脆,重有微微蛋香☺️估唔到鹹香嘅豬腩肉同鬆軟嘅窩夫,一齊食都幾夾😋❣️❣️🖤慢煮牛面頰肉配扁意粉 🐮🍝🍝牛面頰肉質非常軟嫩‼️ 啖啖入口即化,牛肉吸滿濃郁醬汁,帶有陣陣紅酒香味🤤🤤👍炒扁意粉好香蒜蓉味,軟硬度適中整個配搭令人回味😋🫶🫶推薦‼️🖤口水雞扒🐔🐔香煎雞扒外皮香脆,肉質嫩滑醬汁帶有微微胡椒辛辣🌶️十分惹味香口❣️🖤凍抹茶鮮奶🍵🥛🥛🖤手搖白桃冰茶🍑🍑兩款飲品都幾好飲☺️抹茶味香濃白桃味道幾突出,清爽又解渴👍📍窩子 (新蒲崗)新蒲崗仁愛街36號地舖
一直想試嘅窩子,出名窩夫嘅Cafe🧇🧇
今晚經過新蒲崗終於食到了😍😍果然幾有驚喜❣️
餐廳以綠色為主,帶有昔日香港懷舊復古感覺
感覺親切舒適👍

🖤慢煮手撕豬腩窩夫三文治🐷🧇🧇
一絲絲既豬腩肉質地鬆軟多汁,醬汁都入味
仲有邪惡嘅火炙芝士、蕃茄、生菜🧀🧀🍅🥬
窩夫厚身大塊幾香脆,重有微微蛋香☺️
估唔到鹹香嘅豬腩肉同鬆軟嘅窩夫,一齊食都幾夾😋❣️❣️

🖤慢煮牛面頰肉配扁意粉 🐮🍝🍝
炒扁意粉好香蒜蓉味,軟硬度適中
整個配搭令人回味😋🫶🫶推薦‼️

🖤口水雞扒🐔🐔
香煎雞扒外皮香脆,肉質嫩滑
醬汁帶有微微胡椒辛辣🌶️十分惹味香口❣️

🖤凍抹茶鮮奶🍵🥛🥛
🖤手搖白桃冰茶🍑🍑
兩款飲品都幾好飲☺️抹茶味香濃
白桃味道幾突出,清爽又解渴👍

📍窩子 (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街36號地舖
  • 慢煮牛面頰肉配扁意粉
2024-08-26 241 浏览
🍱餐廳:窩子Wozi Cafe🏫地址:新蒲崗仁愛街36號地舖 ☎️電話:27960001我喺新蒲崗區讀中學,對呢一區有一些情意結,今晚就同舊同學來這間很有特色的小店晚餐😬呢度裝修充滿香港懷舊風格,播放輕鬆的歌曲,真適合同老朋友係呢度閑聊呢!~慢煮手撕豬肉豬腩窩夫三文治 $115豬腩炆煮得夠晒淋,質地一絲絲的,調味適中,加上濃郁嘅芝士同埋大蕃茄片,整體食起上嚟滋味又邪惡,怪不得見到好多人都點啦!~野菌松露油忌廉焗意粉$98呢個我哋超鍾意,一上枱已經向香噴噴,野菌的份量好多,松露味香濃,意粉煮的時間剛剛好,煙韌度適中,真係食到停唔到口😍~香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $138豐富而精緻的fusion菜,香煎帶子表面金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁;自製椰子雞湯濃郁香醇,搭配意大利飯的綿密米粒,層次豐富、口感層次分明,回味無窮呀!~椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕 $80一向最鍾意食麻糬窩夫同埋紅豆的甜品,麻糬煙煙韌韌的,紅豆夠淋,甜度適中,呢個真係我杯茶,食完大滿足😍😍😍#窩子#WoziCafe#新蒲崗美食#打卡餐廳#香港生活#香港美食#吃貨#食好西
🍱餐廳:窩子Wozi Cafe
🏫地址:新蒲崗仁愛街36號地舖