2021-03-04 1341 浏览
小店舖內細細,平時walkin都幾難會有位。尋晚特登打去訂枱,今晚終於有機會試試😌店內只約有7-8人座位,5位壽司吧枱,壽司師傅一人主力照顧各位客人,另外仲有兩位師傅/店員協助。師傅同店員都好親切,感覺良好。吉吉同朋友都係第一次幫襯,未黎食之前已經做定功課計劃食乜野。我哋目標都係先試試特選壽司盛。隔離食客點了omakase,師傅首先為佢地上菜。我哋繼續耐心等候。 終於到我哋了;師傅好有心機講解每件壽司食材及製法,仲有會建議客人點去享用每件壽司。 每當我地食咗一件,師傅都會觀察我地食後嘅反應,然後溫柔地問我地意見。食完8件壽司盛後,吉吉同朋友都意猶未盡... 問問師傅有咩推介; 師傅介紹左比較唔多遇到嘅鮮帆立貝、仲有時令赤甘鯛,左口魚。另外我哋再叫左一客活赤貝刺身。 不得了...不得了...鮮帆立貝壽司比較少響其他店提供,師傅形容為「試左返唔到轉頭」。呢7個字如同「期間限定」嘅魔力😝 吸引左我哋注意力!的確,估唔到嘅爽口,彈性,爽甜!好好味😍赤甘鯛壽司非常漿口,微甜,正灸燒左口魚裙邊壽司啲油脂...真係好好味...好好味... 返唔到轉頭...特選壽司盛時令壽司由師傅發板,每件都唔同特色

鮮帆立貝壽司
的確,估唔到嘅爽口,彈性,爽甜!好好味😍

非常漿口,微甜,正

灸燒左口魚裙邊壽司
啲油脂...真係好好味...好好味... 返唔到轉頭...

特選壽司
時令壽司由師傅發板,每件都唔同特色,有唔同味道。食完唔夠喉🙈

是日晚餐;二人前
特選壽司盛 8件
鮮帆立貝壽司
活赤貝刺身
灸燒左口魚裙邊壽司

食完返唔到轉頭,所以要再返轉頭😌
鮮帆立壽司
2021-03-01
鮮帆立壽司
漬物
今天選了這家餐廳跟好友慶祝生日❤️一入門口已感受到waiter的熱情好客,預備了一張椅子給我們擺放好物品🥰也替我把蛋糕放進雪櫃💯二話不說,看到這家餐廳比較多客人推薦師傅發辦,立即選了兩份 *壽司盛10件* ,非常期待❣️❣️第一次吃蒜頭漬物,原來很爽口很好吃!師傅:試下啦,好好味架!今天的 *壽司盛10件* :💛真鯛💛真子鰈 💛八角魚💛真名鰹💛綢鰺💛鮮帆立貝💛阿根延赤蝦 + 蟹膏麵豉💛拖羅 (背脊位)💛炙燒大拖羅💛馬糞海膽其間我們笑說:竟然有魚叫魴鮄 (聽起來似彷彿)咁靚嘅個名😂師傅:條魚都幾靚架!魚上面的是芽蔥🌾師傅還超好,給我們看整盒芽蔥的樣子🤩本人超愛蕨餅,加上這個擺盤,完美!吃完這個甜品,waiter還非常好的替我們預備蛋糕 (蛋糕是我們自備的),點好蠟燭❤️我們笑嚷:想聽師傅唱生日歌師傅:我唱一首收好貴架wo我們一定會再拜訪,探一下師傅,每一季試一下不同的魚🥰🥳喜歡omakase的朋友,這間是必試的!人情味+壽司 = 完美❤️
今天選了這家餐廳跟好友慶祝生日❤️

第一次吃蒜頭漬物,原來很爽口很好吃!
師傅:試下啦,好好味架!

今天的 *壽司盛10件* :
💛真鯛
💛真子鰈
💛八角魚
💛真名鰹
💛綢鰺
💛鮮帆立貝
💛阿根延赤蝦 + 蟹膏麵豉
💛拖羅 (背脊位)
💛炙燒大拖羅
💛馬糞海膽

其間我們笑說:竟然有魚叫魴鮄 (聽起來似彷彿)咁靚嘅個名😂
師傅:條魚都幾靚架!

魚上面的是芽蔥🌾
師傅還超好,給我們看整盒芽蔥的樣子🤩

本人超愛蕨餅,加上這個擺盤,完美!
Tiramisu cake + 蕨餅

吃完這個甜品waiter還非常好的替我們預備蛋糕 (蛋糕是我們自備的),點好蠟燭❤️

我們笑嚷:想聽師傅唱生日歌
師傅:我唱一首收好貴架wo

我們一定會再拜訪,探一下師傅,每一季試一下不同的魚🥰

🥳喜歡omakase的朋友,這間是必試的!

人情味+壽司 = 完美❤️

2021-02-16
庆祝纪念
生日
Tiramisu cake + 蕨餅
  • 師傅發辦
2021-01-28 1279 浏览
下午2:45用餐,點了無菜單壽司餐。師傅一直細心介紹每件壽司既處理手法,調味配答,成個用餐氣紛即刻提昇左。蔗渣既價錢,燒鵝既味道同亨受🥰左耳入,右耳出既我再問師傅剛剛講完既嘢,都不厭其煩細心講多次我聽🤣漬物:牛蒡/蘿蔔/蒜頭漬1.真鯛(立魚),辣椒蘿蔔蓉2.魴鮄3.炙燒目鯛(質地比較嫩滑)用柚子皮帶返清新味4.池魚王5.金目鯛,酸汁啫喱(用酸味帶出鮮味)6.炙燒金線鯛,燒香啲皮下脂肪,較濃魚味,柚子胡椒7.阿根廷赤蝦,蟹膏面鼓8.赤身(用醬油漬中和酸味,帶出鮮味)9.北海道馬糞海膽, 師傅唔想紫菜搶左海膽味,所以無包紫菜(好鮮甜,幸福!)10.炙燒大拖羅(蛇腹拖羅位較多筋但燒完會變油脂,入口即溶,呢件好味到癲)另外加左2件:炙燒左口魚(呢件油香都好正)活赤貝大滿足!
下午2:45用餐,點了無菜單壽司餐。

漬物:牛蒡/蘿蔔/蒜頭漬
1.真鯛(立魚),辣椒蘿蔔蓉
2.魴鮄
3.炙燒目鯛(質地比較嫩滑)用柚子皮帶返清新味
4.池魚王
5.金目鯛,酸汁啫喱(用酸味帶出鮮味)
6.炙燒金線鯛,燒香啲皮下脂肪,較濃魚味,柚子胡椒
7.阿根廷赤蝦,蟹膏面鼓
8.赤身(用醬油漬中和酸味,帶出鮮味)

另外加左2件:
炙燒左口魚(呢件油香都好正)

大滿足!

2020-12-01 2409 浏览
家姐仔星期二考完試果日,豆媽終於都放監🍣🍱肥仔話拍下拖 #食好西...今次 試下先👯‍♀️ 🍣 特選壽司𝟴件 (師傅會按每日精選或者好似我哋唔食赤蝦轉款1樣)🍣喜之次 + 秋刀魚刺身 ➰秋刀魚配上蔥醬油...超正➰ 今日喜之次靚....就唔食唔洗點(因為已調味)🍣油甘魚腩+ 魚子醬 唔係勁肥美,但都肥美架唔(中上)🍣 另外仲叫咗 海膽手卷 + 蔥吞手卷都好𝗼𝗸𝗮𝘆全單$𝟵𝟵𝟳 (呢個價錢 配 呢個質素 ...算高汁)中意食 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 呢間個價錢可以話全港至抵店鋪非常小,敬請預約 🍣立濱 (尖沙咀)📍尖沙咀宜昌街6號地下B舖
家姐仔星期二考完試果日,豆媽終於都放監🍣🍱
肥仔話拍下拖 #食好西...

今次 試下先👯‍♀️

🍣喜之次 + 秋刀魚刺身
➰秋刀魚配上蔥醬油...超正
➰ 今日喜之次靚....就唔食唔洗點(因為已調味)

🍣油甘魚腩+ 魚子醬
唔係勁肥美,但都肥美架唔(中上)

🍣 另外仲叫咗 海膽手卷 + 蔥吞手卷
都好𝗼𝗸𝗮𝘆

全單$𝟵𝟵𝟳 (呢個價錢 配 呢個質素 ...算高汁)
中意食 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 呢間個價錢可以話全港至抵

店鋪非常小,敬請預約

🍣立濱 (尖沙咀)
📍尖沙咀宜昌街6號地下B舖
  • 喜之次刺身
  • 秋刀魚刺身
某個星期六中午經過,見到呢間鋪仔冇人係店入面,但幾對情侶開門入去問都冇坐低食。好奇心下,我扮吓嘢係門口睇下,欣賞緊好正嘅裝飾💛之際,另一對情侶又開門問有冇位,店員話今日已經full曬唔使等,請佢打電話卜位。咁緊要?我要睇下咩玩法先~跟住卜了平日晚餐,叫一個sushi set,一個omakase.師傅好細心問有冇咩唔食或者唔敏感,交代完後就等食。等咗一陣,師傅拎住兩盤賣相好靚嘅壽司,好用心講解每件壽司來歷同埋做法。最sweet係壽司排法係由淡味到濃味。每一件都非常新鮮同口感好夾好味,同一樣材料同出面做法唔同但絕無違和!準備埋單時,附上自家制甜品,唔同色但口味相同,好味到。。。爆炸!見到張單,吓,全單先五百幾蚊!忍唔住,隔幾日再黎食omakase lunch.真係其實你地會唔會收支平衡?😅
某個星期六中午經過,
見到呢間鋪仔冇人係店入面,
但幾對情侶開門入去問都冇坐低食。
好奇心下,
我扮吓嘢係門口睇下,
欣賞緊好正嘅裝飾💛之際,
另一對情侶又開門問有冇位,
店員話今日已經full曬唔使等,
請佢打電話卜位。
咁緊要?我要睇下咩玩法先~

跟住卜了平日晚餐,
叫一個sushi set,一個omakase.
師傅好細心問有冇咩唔食或者唔敏感,
交代完後就等食。
等咗一陣,
師傅拎住兩盤賣相好靚嘅壽司
好用心講解每件壽司來歷同埋做法。
最sweet係壽司排法係由淡味到濃味。
每一件都非常新鮮同口感好夾好味,
同一樣材料同出面做法唔同但絕無違和!

準備埋單時,
附上自家制甜品
唔同色但口味相同,
好味到。。。爆炸!
見到張單,吓,全單先五百幾蚊!

忍唔住,隔幾日再黎食omakase lunch.
真係其實你地會唔會收支平衡?😅
2020-11-10 1919 浏览
作為一個唔太稱職嘅Foodie🙈今次係我初嘗お任せ(OMAKASE)🙊お任せ一直比我嘅感覺係好昂貴,唔係咩大時大節都唔會捨得食個種💸但今次嚟到尖沙咀嘅立濱,價錢貼地,而且師傅會好用心介紹每件壽司,同埋食法等等,成個體驗都一番🥰特選壽司盛 $138 壽司由右至左食,淡味到濃味,魚生新鮮鮮甜,而且好大塊唔單薄,壽司飯嘅醋味亦好溫和😋當中最喜歡嘅配搭有《蟹膏麵豉赤蝦壽司》同《わさび拖羅壽司》🤩蟹膏配麵豉唔會好咸,反而帶出赤蝦嘅鮮味;わさび(wasabi)少少攻鼻,好刺激,難怪要最尾食😙《松露帶子壽司》同《芝士蟹子三文魚壽司》係經典之作,雖然望落得面頭作點綴,但味道其實都好出👍🏻食完八件壽司🍣仲未夠過癮,套餐仲有一客手卷😍滿滿嘅拖羅蓉,配上芝麻、三文魚籽等材料,口感好豐富!而且由面到底都充滿餡料,唔會食到最尾得壽司飯🤪由於餐廳座位唔算多,建議預先book位!(摸過門釘嘅提醒🔔🙈)同埋師傅全部都係即叫即整,要預足時間慢慢享受🤤😋👍🏻

特選壽司盛 $138

2020-08-18 3632 浏览
我係比較鍾意食嘅人,作為一個女人我係算幾食得嘅🤣今天食左兩個lunch set🙈😂😂唔係唔夠飽,而係太好味!講真呢間小店已經多次幫襯,水準十分穩定,食材又新鮮😀同其他嘅鮨店比一啲都唔輸蝕!疫情下只可以坐一半人,所以我一個去食都打電話留個位先!我好喜歡佢嘅油甘魚,蝦,同埋個線綢!服務亦都好好,十分有禮貌!在逆境中生意唔易做,佢哋值得欣賞壽司嘅人一去再去!相中是第二個set, 每日精選會給你不同的時令魚!
//< 立濱 >呢間立食壽司小編真係機緣巧合食既!食左一次之後真係對佢地既壽司念念不忘🥰 由佢地真係立食都依家有高凳坐,小編一共食左三次啊!基本上一開門已經滿座咁濟~每次去小編都見到好多無得食失望而回既顧客,所以大家想食記得book啊!😆————————————————- 特選壽司盛 $138 -呢個係午市精選嚟嘅,所以要lunch time去先有得食~😎通常我見大家午市過去食都會揀呢個,因為有八件壽司同埋有手卷,相對上會比較飽!😊呢度既壽司每款都會配上唔同調味~例如三文魚配上芝士蟹子、帆立貝配上黑松露、甜蝦配上蟹膏(呢個小編大愛!)等等~ 上枱嘅時候,師傅都會好仔細咁講每一件壽司用上乜嘢調味,應該點樣食等等架,非常細心!🥰🥰————————————————- 上壽司盛 $108 -小編第一次食係食呢一個set, 雖然得6件,食完未必會飽,但係已經好好好滿足🤩比較適合第一次嚟食,或者之後會再食其他嘢嘅人試呢個set~ 本身呢個set包嘅應該系中吞拿魚腩,但係因為當日缺貨,所以用到大吞拿魚腩😍真係omg嘻嘻🤪呢度既壽司質素高,真心抵!————————————————- O
< 立濱 >
- 特選壽司盛 $138 -
手卷

- 上壽司盛 $108 -

- Omakase 壽司盛10件 $298 -
蕨餅

呢個係廚師發板嚟嘅,一共有10件!🤤仲會跟一個甜品,當日小編食嘅係蕨餅~當日食嘅有帶吞拿魚腩、北海道海膽、天使蝦、帆立貝等等~每樣都鮮甜可口,超級新鮮,而且都係每樣有佢自己嘅調味!想豪食既不妨試呢個大滿足des ne🤪🤪
- 炙燒左口魚裙邊 $25 -
炙燒左口魚裙邊

呢個係師傅極度推薦嘅, 小編亦都見到在場好多人都會點呢個!😆師傅燒既時候已經超級香~ 左口魚邊油脂豐富值得一試🤤
————————————————
順帶一提呢度既師傅好nice,仲要係良心小店,係到食壽司都真係幾開心🥳

評分:8.5/10
地址:尖沙咀宜昌街地下6B
營業時間:12:00-15:00;17:00-23:00
#立濱 #立食壽司 #尖沙咀立濱 #尖沙咀立食壽司 #日本菜 #尖沙咀日本菜 #壽司 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴必食 #尖沙咀黃店 #尖沙嘴黃店 #香港美食 #美食博客 #黃色經濟 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #黃店系列 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodgram #hkfoodporn #🐷🐤日本菜 #🐷🐤尖沙咀
午餐
手卷
炙燒左口魚裙邊
2020-07-03 1884 浏览
💛係香港想搵高質又唔過份貴既日本刺身壽司真係好難,今次介紹既呢間小店就係啦!☺️ 今次就叫左壽司特選盛8件 ($168)🍣,有中吞拿魚腩、海膽、油甘魚、間八魚、阿根廷赤蝦、三文魚同季節精選x2。因為我唔食三文魚,所以師傅好好幫我轉左帆立貝👍🏻 .雖然店舖細細,但坐係bar枱可以近距離睇到師傅幫我地準備👨🏻‍🍳。而壽司黎到既時候,師傅好有heart咁介紹每款壽司。件件都高水準!好高質!又新鮮🤤 個人特別喜愛中拖、海膽、阿根廷赤蝦同當日精選 - 緋間魚🐟另外佢地仲有Omakase壽司盛/ 刺身盛架,下次一定會試呀😍.提醒大家早d book位,如果唔係都可以walk in留低電話等位☎️.📍立濱🎗️尖沙咀宜昌街6號地下B舖
📍立濱🎗️
尖沙咀宜昌街6號地下B舖
壽司特選盛
2020-07-02
壽司特選盛
  • 特選壽司盛
2020-06-30 1542 浏览
超呢間日本嘢其實差唔多食咗成個月啦 🤭 遲咗咁多先post 🙈 不過真係好值得推介 😁 佢地個lunch 廚師發版好抵食,全部魚生都好新鮮- 目張魚 📍- 深海池魚📍魚質比較鮮嫩,比較甜啲 ,上面係柚子粉,點 豉油令甜味出啲,但魚味會淡咗- 松露帆立貝 📍 帆立貝好新鮮,亦都好厚身,加埋個松露,令鮮味更出- 目仁奈 📍 食落口感比較爽,上面搽咗柚子汁,更鮮甜- 金目錭 📍 魚味比較重,加酸汁啫喱,好開胃- 阿根廷赤蝦📍上面搽上蟹膏麵豉 , 食落比牡丹蝦更彈牙- 赤身壽司 📍油脂度無魚王咁多油,但魚味比較重, 搽咗豉油再燒一燒, 帶返出個魚油感,上面仲有柚子胡椒- 北海道海膽 📍甜味較重- Kama toro 📍 爽啲,油脂香,加咗啲海鹽,會多啲甜味因為我地慶祝2週年,老闆仲幫我地準備咗個壽司蛋糕 😍 好細心。呢到仲會keep 住loop 一首歌架 (明就明,唔知而家仲有無呢)

- 目張魚 📍
- 目仁奈 📍 食落口感比較爽,上面搽咗柚子汁,更鮮甜
- 金目錭 📍 魚味比較重,加酸汁啫喱,好開胃
- 阿根廷赤蝦📍上面搽上蟹膏麵豉 , 食落比牡丹蝦更彈牙
- 北海道海膽 📍甜味較重

• Omakase
#支持良心餐廳高汁❗️ 高汁❗️ 高汁❗️重要嘅嘢要講3次🔆小店一間 但壽司師傅好有heaet每上一道壽司會講解好多野 如果order omakase仲會好好咁問清楚每個客有咩個人preference~今次叫左個lunch set B (包8件壽司+1件手卷)($138) 再散叫壽司所有壽司都係above average 我甚至覺得佢大部分做得比立鮨優勝😚(咁當然價錢上貴啲)🔆超推嘅係火炙系列 火炙左口魚真係...自從係鐵人旨花食過好驚豔 再係日本根室花再驚豔 香港好少有令我好驚豔嘅燒左口魚了(題外話立鮨同中村屋嘅燒左口魚都係above above average 仲有間係觀塘嘅鋑壽司印象中都幾好 千兩藍嘅就好味都唔會推啦) 所以再一次食到好驚豔嘅燒左口魚 仲要係黃店 好滾動😍 真係燒得啱啱好 入口即溶 油香爆滿 佢比大塊紫菜應該係想減返啲油膩感 同埋個人覺得醬汁調味咸左少少 所以紫菜都可以balance番下 不過真係好好食! 要等耐啲但絕對要試!火灸三文魚腩都高汁!所以encore左🤣 所有魚生都好有鮮味 唔會腥 醋飯調得好好~饅魚都忍唔住encore左不過手卷就冇咁驚喜嘅 紫菜好快變林
#支持良心餐廳

高汁❗️ 高汁❗️ 高汁❗️
重要嘅嘢要講3次🔆

小店一間 但壽司師傅好有heaet

火灸三文魚腩都高汁!所以encore左🤣

所有魚生都好有鮮味 唔會腥 醋飯調得好好~
饅魚都忍唔住encore左
不過手卷就冇咁驚喜嘅 紫菜好快變林左咬到有啲出戲😂 但魚生份量好多 圖中係蔥呑拿魚手卷 加三文魚呑拿魚手卷 不過蔥呑拿魚手卷未取代到立鮨嘅地位 之後海膽我覺得正常 未去到一定要叫🤔

(仲有呢度雖然係叫立濱 本身以為係立食壽司但係其實係有得坐嘅)
(同埋原來影啲相影得咁核突因為壽司係真係唔等得😕)

有heart有良心又好味高質
揾唔到理由唔g持🥳

2020-06-03 837 浏览
已經由立食變左有長椅子坐,來食lunch叫左個特選高質壽司食,8件$168。其實餐廳有三款lunch set揀$118刺身飯,$138 8件壽司加一個手卷,仲有一款唔記得價錢係有齊壽司,刺身及迷你刺身飯,不過我就想食toro同海膽所以叫左特選set。另外,亦散叫左唔同壽司。坐吧枱師傅會介紹每款魚類,海膽新鮮無臭腥味,油甘魚都好味,飯量唔算多,女仔一般食量可能都要10-12件壽司先夠飽。三文魚手卷$20,特別推介燒左口魚裙邊好油脂好食。
已經由立食變左有長椅子坐,來食lunch叫左個特選高質壽司食,8件$168。其實餐廳有三款lunch set揀$118刺身飯,$138 8件壽司加一個手卷,仲有一款唔記得價錢係有齊壽司刺身及迷你刺身飯,不過我就想食toro同海膽所以叫左特選set。另外,亦散叫左唔同壽司

2020-06-03
  • 特選壽司
2020-05-18 1088 浏览
滿足•舒服•幸福——呢間位於尖沙咀嘅小店,位置唔多,只有幾張長凳,鋪入有種溫馨嘅氛圍。又或者係因為老闆非常nice,令我食得好舒服🥰——特選壽司盛(八件$168)驚艷到我嘅壽司有:👍🏻大拖羅(左一;本身個set係中拖羅但因為冇嗮所以變咗大)好肥美,入口即融,脂肪嘅甘香味會停留係口中🤤👍🏻阿根廷赤蝦(右三)肉質係非常結實爽口,有彈性,甜味濃郁!👍🏻海膽(右一)海膽同飯嘅比例係perfect!最怕d得少少海膽但舊飯勁大舊咁...呢個海膽鮮甜都不得了😍齒頰留香!.刺身盛Omakase(十二切$398)小店Omakase初體驗,冇令我失望🥰👍🏻帶子好大粒,肉厚味甜,肉質嫩滑。👍🏻黑鯛用咗薄切嘅方式,配上酸汁,襯托咗黑鯛本身清爽嘅味道。👍🏻八間魚厚切!個人唔特別好白魚,但呢個八間魚又幾好食喎!因為味道唔濃郁,所以食起上嚟有種肥不來嘅感覺。火炙壽司,一定要試!!!.炙燒三文魚腩(圖一$20)燒過之後,三文魚腩嘅油分好似燒嗮出黎咁🥰擺入口d油香散佈係口腔,好正!.炙燒左口魚裙邊(圖二$25)呢個係朋友之前去食過叫我必定要單點,果然係出色🤤佢係用成塊紫菜咁包住食,口感好正,外面脆脆地嘅紫菜包住左口魚最
滿足•舒服•幸福
——
特選壽司盛(八件$168)
驚艷到我嘅壽司有:
好肥美,入口即融,脂肪嘅甘香味會停留係口中🤤
👍🏻阿根廷赤蝦(右三)
肉質係非常結實爽口,有彈性,甜味濃郁!
👍🏻海膽(右一)
刺身盛Omakase(十二切$398)
小店Omakase初體驗,冇令我失望🥰
👍🏻帶子
好大粒,肉厚味甜,肉質嫩滑。
👍🏻黑鯛
用咗薄切嘅方式,配上酸汁,襯托咗黑鯛本身清爽嘅味道。
👍🏻八間魚

火炙壽司,一定要試!!!
炙燒三文魚腩(圖一$20)
炙燒左口魚裙邊(圖二$25)
呢個係朋友之前去食過叫我必定要單點,果然係出色🤤佢係用成塊紫菜咁包住食,口感好正,外面脆脆地嘅紫菜包住左口魚最肥美嘅裙邊位!燒香咗,甘甜嘅魚油味大爆發🥰
Omakase會跟個甜品(圖三)係寒天😆寒天比一般jelly更多水份,食落清爽Q彈!好得意
師傅好好,好用心介紹每款魚,亦會話俾客人知邊隻要點豉油,邊隻唔洗。整體黎講服務都好好🤣
Overall:8.7/10
Value for money: 4/5
📍立濱
尖沙咀宜昌街6號地下B舖
2020-03-28 955 浏览
一入到店內覺得店比較細小,坐位只有十個八個,但正正因為咁,師傅先可以上菜時逐一介紹食物調味同食用方法,好細心,食到日本的味道!最印象深刻係個立濱丼同海膽壽司,新鮮食材,食完就已經諗定下星期幾時要再去。食完之後都返唔到轉頭,食其他地方的壽司都會比下去。仲有得叫Omakase 師傅自選無菜單料理,好少有小店有呢個服務,我下次一定要試試!值得推介,是一間有品質的小黃店,師傅好好傾,店內一直播放住榮光音樂,令人心裏食得更舒暢。我一直會常常光顧的!
  • 立濱丼
  • 北海道海膽
2020-03-14 627 浏览
Second time to come here... first time we didn’t wait because the wait time was over one hour. This time we waited just under an hour. No worries play with phone time flies. Anyway we had the 10 chef selection and the seafood sashimi rice dom... seafood dom was nice with fresh sashimi... prawn had some poo at the end... the chef very kindly gave us a prawn sushi as compensation even though we said there was no need. The 10 chef selection was served to us piece meal as we opted. Chef explained ev
the chef very kindly gave us a prawn sushi as compensation even though we said there was no need. The 10 chef selection was served to us piece meal as we opted. Chef explained every piece as they were freshly served up.
all the sushi tasted fresh. Normally I don’t eat the sea urchin cos most places aren’t fresh... but this was fresh here. Was quite full after two people share the food... but I ate most of the dom rice... wife had much less.
overall a very good place for fresh sushi. Fully recommended! But place is small only 9 seats be prepared to wait... but worth it...
Total price for two was $535.
My only regret was I forgot to take photos of the chef selection... was eating them up as they were served!
Seafood  dom
Dessert  jelly
2020-03-14
$267.5 (晚餐)
Seafood  dom
Dessert  jelly