2018-11-11
今日朋友帶我哋來呢間灣仔隱世水產市食飯, 三個人夾埋食咗好多嘢😋先講下環境, 暗暗地, 幾有日本高級餐廳 feel, 同埋算叫做望住半個維港食飯 la😂呢個飯賣相幾靚, 不過嫌佢份量有啲小, 得一片炙燒吞拿魚, 一片赤身, 一片中拖羅, 一片大拖羅同埋吞拿魚蓉。吞拿魚蓉正常, 但係炙燒吞拿魚, 赤身同中拖羅一般般, 口感正常冇渣, 但係味道唔鮮甜, 少少酸酸地😵大拖羅有少少油香, 但係都未到入口即溶嘅境界, 有啲失望😣個綠茶甜品set 幾得意, 幾好食😂我朋友叫咗個 sukiyaki, 湯底有陣藥材味, 但係居然幾夾幾好飲。牛肉好好食, 超級林同埋幾香, 但係得三片唔夠喉, 另外有好多配菜, 都幾好味, 可以一試。另外一個朋友嗌咗滑蛋吉列豬扒飯, 蛋正正常常, 有啲冬菇同洋蔥幾好。豬扒表面都好脆, 肉味正常, 但係太厚同埋肉唔夠林。最後白飯魚天婦羅都幾脆, 配埋個蛋黃醬幾好食
大拖羅有少少油香, 但係都未到入口即溶嘅境界, 有啲失望😣
個綠茶甜品set 幾得意, 幾好食😂
最後白飯魚天婦羅都幾脆, 配埋個蛋黃醬幾好食