2025-01-10
天氣又濕又凍,圍爐取暖就最Happy🙌🏻一大班人聚會,選址太子米走雞,仲可以預先book房添👍人多可以嘆多啲款,有辣有唔辣,呢個天氣仲可以揀滋補嘅桃膠雞鍋!黃金芝士雞煲表面鋪滿了金黃色芝士,加熱時,芝士會慢慢融化,半流質狀態很拉絲!芝士口感十分濃郁綿密,包裹每塊雞肉,味道濃郁,咸香味道很突出,充滿著奶香,很特別。火焰麻辣雞煲湯底點火後,更帶點焦香,麻辣味道很濃,花椒和辣椒味道突出,入口甜甜地,入口麻辣鮮香!金湯花膠桃膠雞鍋湯底口感非常醇厚,入口滑溜溜的,南瓜味很重😍,湯滾後飲湯後才加水開始打邊爐,很滋補。雞肉口感緊實而有彈性,鮮嫩多汁,款款都好入味!另外我哋都order咗多款食材,白鱔片、虎蝦、脆鯇腩、手切霜降牛頸脊、萵荀、油麥菜、鵝腸、炸午餐肉、手打墨魚丸等🙌🏻,仲有充滿party氣氛嘅2L分享桶,藍檸檬梳打特調和百香果水果茶特調!
黃金芝士雞煲
火焰麻辣雞煲
金湯花膠桃膠雞鍋
雞肉口感緊實而有彈性,鮮嫩多汁,款款都好入味!