✨Dinner Set👉🏻餐湯配蒜蓉包餐湯叫左蘑菇湯同南瓜湯各一,面頭有個笑哈哈好得意😆 蘑菇湯真係有打碎左嘅蘑菇粒,南瓜湯都好香甜,兩款都幾creamy!👉🏻沙律 & 小食沙律有五款選擇,揀左煙三文魚薯仔蛋沙律☺️薯仔份量幾多,軟硬度適中,有口感🤓小食揀左醉雞翼,酒味好濃👍🏻👉🏻主菜 & 配菜主菜揀左慢煮原隻去骨春雞🐔 好大隻,兩個食都覺得勁飽!去曬骨食嘅時候好方便😛 整得好香,面頭有香草🌿調味~ 雞髀位肉質好滑,食嘅時候都有啲肉汁流出黎,夠juicy😋配菜揀左焗薯蔬,都焗得好香!👉🏻飲品飲品揀左玫瑰養顏花果茶🌹同埋荔枝茶。玫瑰茶清清地,好養生嘅感覺🥰荔枝茶係荔枝配綠茶,好清香荔枝味又突出,好飲!-✨慢煮BBQ豬肋骨🐷好大份呀!只係$138,性價比好高👍🏻 BBQ醬帶點微甜,好開胃😋 食落有少少煙燻味,好香😙 肉質都唔會鞋~
✨Dinner Set
👉🏻餐湯配蒜蓉包
👉🏻沙律 & 小食
👉🏻主菜 & 配菜
配菜揀左焗薯蔬,都焗得好香!
👉🏻飲品
✨慢煮BBQ豬肋骨🐷
2021-12-09 454 浏览
朋友成日都話想去美味故事,我今日終於都陪佢嚟。餐廳環境寬敞仲有特色座位。店員會先奉上西瓜沙冰,refresh一下口腔。南瓜湯夠香夠滑,上面仲加咗一個笑臉, 十分窩心。香橙柚蜜煙鴨胸沙律夠晒清新,沙律菜亦好新鮮。煙三文魚他他多士屬於一口多士,一口一個可以將整件多士嘅味道一次過放入口品嚐。慢煮原隻去骨春雞嘅size以春雞來講非常巨型,而且佢用慢煮嘅方式去烹調,所以雞肉非常嫩滑。春雞嘅配菜就揀咗酸忌廉煙肉焗薯,酸忌廉配焗薯呢個配搭夠哂吸引。西京燒三文魚扒配香草忌廉汁份量亦好多,三文魚扒煎得出色,伴碟揀咗焗薯蔬,蔬菜顏色配搭得好靚,而焗薯就係小番薯。朋友鍾意白桃,所以揀咗白桃藍蝶花,好靚好打卡able,而我就比較注重養生,所以揀咗玫瑰養顏花果茶,兩款都各有特色。旺角呢個繁華鬧市中找到呢個寧靜角落,都係一個唔錯嘅選擇。
朋友成日都話想去美味故事,我今日終於都陪佢嚟。
餐廳環境寬敞仲有特色座位。
店員會先奉上西瓜沙冰,refresh一下口腔。
西瓜沙冰
南瓜湯夠香夠滑,上面仲加咗一個笑臉, 十分窩心。
南瓜湯
香橙柚蜜煙鴨胸沙律夠晒清新,沙律菜亦好新鮮。
香橙柚蜜煙鴨胸沙律
煙三文魚他他多士
慢煮原隻去骨春雞
酸忌廉煙肉焗薯
西京燒三文魚扒配香草忌廉汁
旺角呢個繁華鬧市中找到呢個寧靜角落,都係一個唔錯嘅選擇。
慢煮原隻去骨春雞
2021-12-07 30 浏览
🐳在彌敦道繁忙的鬧市,找到一間樓上的優靜餐廳,環境十分舒服,跟老公聊聊天,談談心🥰Dinner Set 💰228A 餐湯配蒜蓉包~南瓜湯濃濃的南瓜香,暖在心頭!B沙律跟小食溫泉蛋蟹籽黑醋沙律: 最喜歡吃溫泉蛋🥚,但有蟹籽在上面就第一次食,口感豐富了。沙律菜新鮮,配上蜜糖黑醋,甜甜酸酸的。醉雞翼: 有兩隻,冷盤,雞翼存在著淡淡的酒香味。C主菜跟配菜慢煮新西蘭羊架: 有三件羊架,香草味道,沒有羊羶味,很淋身,好吃😋 焗薯蔬: 意想不到的薯蔬,新鮮美味,擺盤也很漂亮!D 熱咖啡☕️ 慢煮西班牙黑毛豬胺配肉桂蘋果醬💰178 份量不錯,剛熟不會硬而且軟軟淋淋的,配肉醬意粉,小小的,味道也好👍飲品: 桂花茶

Dinner Set 💰228
A 餐湯配蒜蓉包~南瓜湯
濃濃的南瓜香,暖在心頭!

B沙律跟小食
醉雞翼: 有兩隻,冷盤,雞翼存在著淡淡的酒香味。

C主菜跟配菜
焗薯蔬: 意想不到的薯蔬,新鮮美味,擺盤也很漂亮!

D 熱咖啡☕️

慢煮西班牙黑毛豬胺配肉桂蘋果醬💰178
飲品: 桂花茶
2021-12-06 29 浏览
朋友介紹我去呢間餐廳,坐得舒服,食物份量大,餐廳播既MV 都係賣點之一😍真係要大大力撐小店👍🏻❣️南瓜湯、磨菇湯黎到見到Smile 都加哂分啦,唔係罐頭湯,飲到南瓜既甜味同磨菇蓉❣️香橙柚蜜煙鴨胸沙律、煙三文魚他他多士香橙同煙鴨胸原來係咁夾,香橙中和番鴨胸既咸味,仲有D 沙律菜做前菜好開胃岩哂。一口既煙三文魚他他多士仲好脆👍🏻❣️慢煮原隻去骨春雞🐥、酸忌廉煙肉焗薯嘩!原隻雞咁上真係好有份量呀,一人可以一隻大雞脾🍗好滿足,用慢煮既方法令食物營養同原味保留,肉質保持嫩滑,一黎到就聞到好香啦。配菜仲可以揀我最鍾意食既焗薯🥔真係好好味呀❣️慢煮BBQ 豬肋骨豬助骨食得多,慢煮豬肋骨都係第一次食,肉質好淋之餘D 肉仲唔會好痴骨,醬又唔會太濃味蓋過本身既鮮味❣️白桃藍蝶花、桂花頂級國寶茶要靚要打卡叫左杯白桃藍蝶花,微微既桃味唔會太甜。要養身叫左杯桂花茶,夠哂濃味,食到咁飽歎番杯茶真係一大享受

❣️南瓜湯、磨菇湯

❣️香橙柚蜜煙鴨胸沙律、煙三文魚他他多士

❣️慢煮原隻去骨春雞🐥、酸忌廉煙肉焗薯

❣️慢煮BBQ 豬肋骨

❣️白桃藍蝶花、桂花頂級國寶茶
2021-12-03 21 浏览
呢晚同朋友上左黎食晚飯,整體都好滿意!!!地方場地光明整潔,店員超有禮貌安排坐低後,店員先請我地飲杯暖笠笠既welcome tea跟住我地再揀下食咩好我地要左一份diner set,另加一份小食豬肋骨同餐飲湯share當晚分別有磨菇湯同南瓜湯兩款忌廉湯都有笑哈哈係面,令人會心微笑我哋要咗溫泉蛋沙律同醉雞翼做我哋嘅前菜同小食仲有配埋好香脆嘅蒜蓉包條添主菜我哋要咗慢煮春雞春雞因為慢煮,所以連雞胸都好嫩滑~豬肋骨就好惹味朋友大讚呢度既桂花國寶茶~以我嘅白桃蝶豆花特飲就打卡一流
呢晚同朋友上左黎食晚飯,整體都好滿意!!!

地方場地光明整潔,店員超有禮貌

安排坐低後,店員先請我地飲杯暖笠笠既welcome tea

跟住我地再揀下食咩好

當晚分別有磨菇湯同南瓜湯

兩款忌廉湯都有笑哈哈係面,令人會心微笑

我哋要咗溫泉蛋沙律同醉雞翼做我哋嘅前菜同小食

仲有配埋好香脆嘅蒜蓉包條添

主菜我哋要咗慢煮春雞

春雞因為慢煮,所以連雞胸都好嫩滑~
豬肋骨就好惹味

朋友大讚呢度既桂花國寶茶~

以我嘅白桃蝶豆花特飲就打卡一流
2021-12-01 23 浏览
約咗朋友在位於旺角彌敦道732號一樓的「美味故事」樓上cafe dinner … 店內環境好relax , 近窗邊一排是日式榻榻米座位,很適合三五知己聊天🥰Welcome drink 雪菊茶蘑菇湯,夠濃稠,有蘑菇蓉增加口感!南瓜湯,夠香夠滑!柚蜜寒天海藻沙律,很少見用寒天作沙律,又幾特別,有些少似蒟蒻口感,不錯😙加埋柚蜜醬汁夠清新!紫菜雞卷,有驚喜,入口夠嫩滑多汁!慢煮新西蘭羊架,羊架冧滑香嫩,而且唔覺有(蘇)味,朋友不吃羊也覺得ok !慢煮BBQ 豬肋骨,豬肋骨肉質軟稔,而且很入味!桂花頂級國寶茶,桂花味夠濃夠香!Cappuccino

Welcome drink 雪菊茶

蘑菇湯,夠濃稠,有蘑菇蓉增加口感!

南瓜湯,夠香夠滑!

紫菜雞卷,有驚喜,入口夠嫩滑多汁!

慢煮BBQ 豬肋骨,豬肋骨肉質軟稔,而且很入味!

桂花頂級國寶茶,桂花味夠濃夠香!

Cappuccino
2021-11-30 221 浏览
話說中學雞既時候總會有d小圈子, 而好多個女仔一齊聚餐就好鍾意去樓上cafe🤣 可以坐耐d又好有homey既感覺, 著住校服都唔怕🙊 人大左就少左好多機會去, 以前去開果間早已結業; 今次機緣巧合下黎到旺角呢間樓上cafe💛 野食仲要咁有誠意一坐低店員先端上一杯welcome drink - 雪菊茶清新甘甜, 非常討好Dinner set由湯, 沙律🥗小食, 主菜🥩同飲品☕️都好多選擇, 可以逐樣揀, 價錢仲好經濟🙆‍♀️煙三文魚薯仔蛋沙律個份量都幾足, 煙三文魚厚而帶鹹香 泡菜豆腐餅就比較特別, 加埋一齊又幾惹味 仲有兩條烤脆左既蒜蓉包用黎送湯湯我地要左各一, 兩個質感都係打蓉左既濃湯, 有咬口得黎都好足料個set真心大份, 所以兩個女仔要左一個set +a la carte就夠哂數, 仲要個炆腍pork ribs係appetiser真心超高CP值!主菜隻雞真心滑🐥 除左雞脾支大骨外🍗成隻都去哂骨啖啖肉墨魚汁冷麵彈牙, 加埋d醃蘿蔔有驚喜地好好味洋甘菊茶非常清香, 茶包好大好足料 反而green tea latte就略嫌過甜, 不過奶同茶粉既比例都岩岩好-裝修homey, 有圓枱都有日式

雪菊茶

Dinner set由湯, 沙律🥗小食, 主菜🥩同飲品☕️

都好多選擇, 可以逐樣揀, 價錢仲好經濟🙆‍♀️
煙三文魚薯仔蛋沙律配泡菜豆腐餅

煙三文魚薯仔蛋沙律個份量都幾足, 煙三文魚厚而帶鹹香
泡菜豆腐餅就比較特別, 加埋一齊又幾惹味
仲有兩條烤脆左既蒜蓉包用黎送湯

南瓜湯、蘑菇湯

慢煮BBQ豬肋骨

真心超高CP值!

主菜隻雞真心滑🐥 除左雞脾支大骨外🍗成隻都去哂骨啖啖肉

慢煮原隻去骨春雞配墨魚汁冷麵

墨魚汁冷麵彈牙, 加埋d醃蘿蔔有驚喜地好好味

慢煮原隻去骨春雞配墨魚汁冷麵

洋甘菊茶非常清香, 茶包好大好足料

裝修homey, 有圓枱都有日式tatami但唔駛盤膝坐.

空間唔大但都堅持放左成套搖滾drumset, 想必有些故事. 你的故事, 也在等你rock出來

Dinner set for 1 ($228)
慢煮原隻去骨春雞🐥配墨魚汁冷麵🐙
煙三文魚薯仔蛋沙律🥔. 泡菜豆腐餅
南瓜湯🎃. 洋甘菊花果茶🌼
慢煮BBQ豬肋骨🍖($138)
蘑菇湯🍄($30)
綠茶拿鐵🍵($40)
雪菊茶
  • 墨魚汁冷麵
  • 慢煮原隻去骨春雞
  • 煙三文魚薯仔蛋沙律
2021-11-30 30 浏览
今日去咗旺角搵嘢食,想食西餐就去咗呢一間環境感覺幾舒服嘅。上到去呢間係樓上西餐廳,環境果然好唔錯,好適合朋友閨蜜聊天,因為坐得好舒服。一入門就有welcome drink,係一杯茶~叫嘢食就叫咗個二人餐,湯叫咗南瓜湯同加咗蘑菇湯,個人鍾意南瓜湯多啲,因為比較清甜,前菜叫咗麻醬蟹柳沙律同埋醉雞翼兩隻,都係凍食嚟嘅,味道都好啱我哋心水,仲有兩條蒜蓉包添!主菜叫咗慢煮無骨燒春雞配肉醬意粉,因為係慢煮嘅關係,所以肉質非常之鮮嫩,雞皮亦都有足夠嘅香料令到佢變得好香口😋個餐仲有跟埋嘢飲嘅,另外我哋仲叫咗個小食係豬肋骨,嗰醬好好味,肉都係慢煮出嚟嘅,所以同樣都係好柔軟入味。嘢飲叫咗國寶茶同埋抹茶摩卡,還可以啦~
今日去咗旺角搵嘢食,想食西餐就去咗呢一間環境感覺幾舒服嘅。

一入門就有welcome drink,係一杯茶~

• 南瓜湯
2021-11-30 22 浏览
今日去左間比較少人講的黃店cafe 食呢到出名係食慢煮被安排就坐喺一個類似日式嘅座位度。隔離就係live Band嘅設備。如果有band 係到 一定好chill落單係用電話掃QR code仲未點餐,店員好快就比左2杯熱的洋甘菊蜜 好飲柚蜜寒天海澡沙律:比較少見的沙律選擇 ,酸酸地幾fresh 感覺健康蘑菇湯、南瓜湯:兩碗湯都算creamy 自己比較喜歡南瓜湯 好濃厚慢煮原隻去骨春雞:佢係用慢煮嘅方法整呢隻春雞,食得出肉質好幼嫩,近骨嘅地方,肉嘅顏色偏向粉紅,煮得啱啱好,所以唔會過老。煙肉酸忌廉焗薯:呢個係配春雞嘅伴菜,個焗薯整得幾好。慢煮BBQ豬肋骨:外皮烤得好脆,鎖住肉汁,醬汁亦都入晒味,推介。洋甘菊花果茶:有茶香,配bbq /焗既食物唔錯。熱情果茶:甜度適中,熱情果嘅酸味帶有一點解膩感。
今日去左間比較少人講的黃店cafe 食
呢到出名係食慢煮
落單係用電話掃QR code
仲未點餐,店員好快就比左2杯熱的洋甘菊蜜 好飲
煙肉酸忌廉焗薯:呢個係配春雞嘅伴菜,個焗薯整得幾好。
洋甘菊花果茶:有茶香,配bbq /焗既食物唔錯。
熱情果茶:甜度適中,熱情果嘅酸味帶有一點解膩感。
2021-11-29 151 浏览
是日同HONEY去旺角SHOPPING,搵OP見到哩間在NATHAN ROAD附近的美味故事,食不一樣的西餐,因為佢系黃店,值得支持,入到去,有幾張日式的卡座,另外都有電視播本地MV,真的好CHILL同HONEY點左個1 SET的套餐,點左慢煮西班牙黑毛豬鞍配焗薯,另外單點左個西京燒三文魚扒配肉醬意粉WELCOME DRINK點左食物,職員給上一杯WELCOME DRINK,系洋甘菊,真的好少餐廳會咁做了,好貼心的一PART~~磨菇湯,南瓜湯,三文魚薯仔沙律,醉雞翼哩份小食真的包羅萬有,另外給上磨菇湯,南瓜湯,兩款湯都唔錯,另外醉雞翼真的好好食,酒味好濃,三文魚薯仔沙律都唔錯,西京燒三文魚扒配肉醬意粉西京燒三文魚扒配肉醬意粉上到,肉醬意粉都唔錯,另外西京燒三文魚扒煎得好香,如果意粉份量多返少少會更好一點,慢煮西班牙黑毛豬鞍配焗薯慢煮西班牙黑毛豬鞍都好大塊,肉汁JUICY,加埋醬汁真的好好食,另外焗薯都唔錯,愛食薯仔的HONEY都話焗得唔錯,好入味,美味故事真的值得支持一下!!!
是日同HONEY去旺角SHOPPING,
搵OP見到哩間在NATHAN ROAD附近的美味故事,
食不一樣的西餐,因為佢系黃店,值得支持,

同HONEY點左個1 SET的套餐,
點左慢煮西班牙黑毛豬鞍配焗薯,
另外單點左個西京燒三文魚扒配肉醬意粉

WELCOME DRINK

真的好少餐廳會咁做了,
好貼心的一PART~~

磨菇湯,南瓜湯,三文魚薯仔沙律,醉雞翼

哩份小食真的包羅萬有,另外給上磨菇湯,南瓜湯,

西京燒三文魚扒配肉醬意粉

西京燒三文魚扒配肉醬意粉上到,

慢煮西班牙黑毛豬鞍配焗薯

另外焗薯都唔錯,愛食薯仔的HONEY都話焗得唔錯,好入味,
美味故事真的值得支持一下!!!
2021-11-28
  • 西京燒三文魚扒配肉醬意粉,
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍配焗薯,
2021-11-29 18 浏览
見唔少人話旺角樓上黃店「美味故事 Tastory」又好坐,嘢食又好味,於是bookmark咗呢間餐廳好耐 💛 今次懲罰完覺得真係唔錯,食物質素、環境、服務都幾好,可以再去 😛南瓜湯嘅南瓜味道濃,鹹鹹甜甜,口感幼滑綿密,係碗幾飽肚嘅餐湯 🥣 溫泉蛋蟹籽黑醋沙律幾好味,紫菜雞卷夠特別,出面比較少見呢款前菜小食 🍗 慢煮新西蘭羊架嫩滑多汁,肉質稔滑細緻,令我有驚喜 😍 最後餐飲加 $15 轉桂花頂級國寶茶,大大杯又可以加水焗多次,食完飯慢慢嘆番杯茶真係好relax 😌

慢煮新西蘭羊架嫩滑多汁,肉質稔滑細緻,令我有驚喜 😍

2021-11-29 19 浏览
陪謙謙係旺角買補充買完就搵野食,見“美味故事”都幾多人推薦就上左去了,環境舒服,木系座地台咁幾特別。⚛ 蘑菇湯 南瓜湯 - 一人一款唔洗爭, 蘑菇湯有蘑菇粒粒口感,而南瓜幼滑濃稠。⚛ 煙三文魚薯仔蛋沙律 ~ 賣相幾好,角切的薯仔粒配蛋沙律,有煙三文魚喜歡那份煙燻的咸香味加分。⚛ 煙三文魚他他多士 ~ 有驚喜喎 ,呢款小食正, 多士好脆口同上面的煙三文魚他他好夾。⚛ 慢煮西班牙黑毛豬鞍+肉醬意粉 ~ 慢煮到粉紅色的豬鞍入口軟腍唔會硬, 肉醬意粉細細碟幾滋味。⚛ 慢煮bbq 豬肋骨 ~ 謙謙大愛的豬肋骨, 佢落手拎住友骨慢慢食, 咬盡哂每件肉先放手。🍹 白桃藍蝶花 ~ 一拌勻即變藍色好夢幻。🍵 洋甘菊花果茶 ~ 呢期要養生,所以飲花果茶,順下喉嚨。

🍹 白桃藍蝶花 ~ 一拌勻即變藍色好夢幻。

🍵 洋甘菊花果茶 ~ 呢期要養生,所以飲花果茶,順下喉嚨。
一開始見到大廈入口仲以為係住宅,行錯地方🤣餐廳裝修幾別緻🍽木系裝修,小清新feel,睇得出有花心思。.✨南瓜湯🎃蘑菇湯🍄有個笑哈哈係上面😄好得意,湯嘅質地厚身,唔會一碗水咁.✨煙三文魚薯仔沙律+煙三文魚他他多士🥙薯仔沙律最怕薯仔🥔唔夠熟,食落會怪怪地,呢個沙律配搭幾清新.✨慢煮美國安格斯西冷配墨魚汁冷麵🥩🦑慢煮果然有料到,牛肉唔會韌,保留到肉味之餘又有肉汁,仲好窩心幫你切埋,點埋佢個汁,正😍冷麵開頭仲擔心墨魚汁會痴住個嘴,黑媽媽😂好唔會,好清爽.✨慢煮BBQ豬肋骨🐷慢煮好贏就係唔會柴,肉質仲好嫩,豬肋骨本身亦都腌得好入味.✨熱洋甘菊花果茶☕️食咗咁多肉,飲返杯茶解膩一流.✨凍綠茶拿鐵🧊🍵勁多綠茶粉,茶味濃

✨南瓜湯🎃蘑菇湯🍄

有個笑哈哈係上面😄好得意,湯嘅質地厚身,唔會一碗水咁
✨煙三文魚薯仔沙律+煙三文魚他他多士🥙

薯仔沙律最怕薯仔🥔唔夠熟,食落會怪怪地,呢個沙律配搭幾清新
✨慢煮美國安格斯西冷配墨魚汁冷麵🥩🦑

冷麵開頭仲擔心墨魚汁會痴住個嘴,黑媽媽😂好唔會,好清爽
✨慢煮BBQ豬肋骨🐷

慢煮好贏就係唔會柴,肉質仲好嫩,豬肋骨本身亦都腌得好入味
✨熱洋甘菊花果茶☕️

食咗咁多肉,飲返杯茶解膩一流
✨凍綠茶拿鐵🧊🍵
勁多綠茶粉,茶味濃
2021-11-27 19 浏览
星期日晚同朋友去咗旺角呢間樓上Cafe食晚餐,地理位置都比較難搵,環境幽靜,不失為一個同朋友促膝詳談嘅好地方。而且一入到餐廳,就被角落頭嘅夾band樂器所吸引,唔知平日係咪有人駐唱夾band呢~睇一睇個餐牌,選擇都幾多,我同朋友就揀咗慢煮完隻去骨春雞配黑椒汁同慢煮西班牙黑毛豬安配焦糖蘋果醬,嘢飲方面叫咗玫瑰養顏花果茶同抹茶拿鐵。主食方面,份量都相當驚人, 10分抵食。講明原者燒春雞,真係大大隻足料咁俾你。豬安方面都真係又厚又大塊,抵食!跟set仲有南瓜湯同蟹子溫泉蛋沙律,前菜來講份量都係相當大份。另外係我哋未叫任何嘢食之前,餐廳都好細心咁送咗兩細杯西瓜沙冰,對好口乾嘅我來講,都真係相當貼心,值得一讚。
2021-11-21 205 浏览
味道: 4.5/5 服務:4.5/5 環境:4/5慢煮BBQ豬肋骨 $138/8條骨講得慢煮,就真係好食😋 醬汁調味恰當啱啱好,唔會太過鹹,最緊要係肉質好嫩好林,係會令到我食完,再想損埋啲骨附肉~ Set Dinner 🍽 慢煮原隻隻燒春雞 開邊餐廳真係細心,我一向都好怕食燒春雞,其中一個原因在於懶。懶得將隻雞切開,庖丁解雞。但佢摺埋俾我就好已經令到我好滿意。而且慢煮嘅方法令到肉質鮮嫩,保留到原本嘅水份,唔會乾身。外面有香草同埋鹽調味。如果唔夠味,佢有一小碗的黑椒醬汁可以點柚子寒天沙律🥗柚子沙律其實都見得多,但會加埋寒天呢一種甜品嘅材料落去整,就幾好創意!都幾夾,有啲似長條型嘅蒟蒻,食落口感覺舒服😌泡菜豆腐餅只係伴碟嘅一個小食,泡菜味唔係太突出嘅,唔會好難。但係,上面超份量嘅木魚絲,好似小生一樣,為豆腐名帶嚟左好好嘅口感蘑菇湯當然唔係金寶罐頭嘅質素,識落食到有蘑菇茸,好味墨魚汁冷麵同墨魚汁意粉唔同,冇好多黑色嘅仗,唔會食到成個咀都係黑色。冷麵彈牙,應該有做過冷河嘅步驟。仲加埋幾好嘅調味料,開胃,有蓮藕脆脆,增加口感。好食😋
味道: 4.5/5 服務:4.5/5 環境:4/5

柚子寒天沙律🥗
柚蜜寒天海藻沙律

泡菜豆腐餅

蘑菇湯
當然唔係金寶罐頭嘅質素,識落食到有蘑菇茸,好味

墨魚汁冷麵
2021-11-21