2022-11-20
其實睇咗啲食評都覺得呢度福福地但係又成世人未嚟過,諗住嚟翠苑試吓啦!因為佢開呢頭,又冇乜酒樓選擇,點知真係性價比勁大得個軀殼!服務其實都有啲參差呢度價錢絕對唔平,係比得上高價或者有啲酒店嘅價錢!但係整體而言都係好油膩!見到佢有牛雜,因為出面少見啲嗌一個嚟試吓,點知超多油,其實佢可以刮過啲油先出!調味就好粥,有落足夠嘅香料譬如八角香葉等等,但係真係非常非常自由!份量亦都唔係大另外試咗個海蜇螺片, OK吧合格帶子腸粉,個腸被不及海港夜,帶子都新鮮,但係比較多油出,而且個皮厚諗住嗌過花膠浸菜苗,點知唔知做乜整出嚟超多油囉!呢個真係好失望唔想食!好地地清清地做乜落咁多油,類似係雞油咁, 但係又冇計油香金錢肚唔錯幾大塊大,喺下面嘅係柚皮,幾特別嘅!不過又係朔左勁多油!我喺海港食金錢底下面嘅蘿蔔都唔會咁樣嗌咗好多內臟,如圖所見仲有牛柏葉,明明佢唔係好似牛雜咁樣會出油,都有最多油喎搵熱水沖幾次都仲係咁多油仲有咖喱土魷,呢個就唔錯份量OK調味OK唔算話好多油仲有一個麻辣蕉豬大腸,因為我唔識腸,所以淨係試咗一啖配料嘅汁覺得OK啦,但係!同樣的問題非常非常多油!最後嗌咗個燒味拼盤,點知佢建議我嗌例牌但係擺
合格 帶子腸粉,個腸被不及海港夜,帶子都新鮮,但係比較多油出,而且個皮厚 諗住嗌過花膠浸菜苗,點知唔知做乜整出嚟超多油囉!呢個真係好失望唔想食!好地地清清地做乜落咁多油,類似係雞油咁, 但係又冇計油香 金錢肚唔錯幾大塊大,喺下面嘅係柚皮,幾特別嘅!不過又係朔左勁多油!我喺海港食金錢底下面嘅蘿蔔都唔會咁樣 嗌咗好多內臟,如圖所見仲有牛柏葉,明明佢唔係好似牛雜咁樣會出油,都有最多油喎搵熱水沖幾次都仲係咁多油仲有咖喱土魷,呢個就唔錯份量OK調味OK唔算話好多油仲有一個麻辣蕉豬大腸,因為我唔識腸,所以淨係試咗一啖配料嘅汁覺得OK啦,但係!同樣的問題非常非常多油!
最後嗌咗個燒味拼盤,點知佢建議我嗌例牌但係擺明係俾人偷工減料,叉燒勁瘦勁薄弱百幾舊,但係成百幾蚊燒鵝仲離譜,都係嗌正價例牌唔係拼盤,但係上枱之後有一半都係皮,冚住下面嘅肉唔知去咗邊
整體而言覺得呢度服務普普通通,人手就一定係唔夠,成日都要出去搵人!環境就OK,有少少扮高級咁….
完全唔值得嚟食,性價比非常低!