2023-12-29 103 浏览
今次去左屯門搵食平日去,好多餐廳都唔使等位最後簡左台灣菜食小食拚盤正常沒有特別蕃茄蛋拌麵d蕃茄味好濃郁。食落好健康咁好似跟住叫左個沙茶醬牛火鍋有驚喜,份量比我想像中大份,除左鍋入面有肥牛牛肚牛展牛根豆腐菜蕃茄外,另外仲會有多份牛肚牛根牛展比我地一陣放落鍋到,仲有一個蔬菜藍,同跟一碗白飯味道都ok,我地再追加左麻辣鴨血另外跟餐有一杯野飲。。我就簡左洛神花茶。。酸酸味味好似酸梅湯咁不過食完番到屋企半夜有d口渴feel可能係個鍋味道太濃了
今次去左屯門搵食
平日去,好多餐廳都唔使等位
最後簡左台灣菜食
小食拚盤正常沒有特別
蕃茄蛋拌麵d蕃茄味好濃郁。食落好健康咁好似
跟住叫左個沙茶醬牛火鍋
有驚喜,份量比我想像中大份,除左鍋入面有
味道都ok,我地再追加左麻辣鴨血
不過食完番到屋企半夜有d口渴feel
可能係個鍋味道太濃了
2023-12-29
2023-12-21 47 浏览
就黎聖誕, 今日放假尊登約埋朋友出去揀聖誕禮物送俾朋友, 順便食埋lunch , 但想留定啲quota 食聖誕大餐, 今餐食得清淡啲先.天氣又凍又想食熱野, 台灣野就啱晒, 可以食湯麵, 所以揀咗d 間餐廳.我同朋友-人叫咗一個餐, 個餐已包一個主食, 小食同餐飲, 約$7x-8x -個餐, 經濟之選.金華火腿花鵰雞湯麵- 超濃花鵰味, 好適合我口味, 雞肉鮮嫰, 唔鞋口, 食完好暖胃飽肚台式滷水雞中翼紅蔥醬油伴麵- 雞中翼入味, 熱食伴麵, 冬天推介百頁豆腐- 幾特別, 口感唔𨫌台式烤香腸- ok 玫瑰花洋甘菊花茶- 上枱唔好即刻飲, 焗-陣更出味, 玫瑰花同洋甘菊味都好出,唔鍾意甜既朋友, 就咁飲都一樣咁正紅棗桂圓玫瑰茶- 因有紅棗同桂㘣, 微甜, 甜度剛剛好, 好啱女士飲

百頁豆腐- 幾特別, 口感唔𨫌

台式烤香腸- ok

2023-12-12 30 浏览
又到happy Friday , 咁啱撞正奇華大特價, 咁就順便係奇華買完野之後係隔離老媽伴麵食埋lunch .今次見到有兒童餐, 之前好似唔覺有, 可能新出,下次想食得台灣野,帶住小朋友都多個選擇.而家期間限定, 星期一至五 惠顧午市套餐, 仲可以免費追加小食1 客, 另外本身個lunch set 都包咗前菜2⃣️款和一杯飲品, 咁都幾扺食.我同同事-人叫咗一個餐.川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵- 牛筋同牛肉都好入味, 又夠淋, 好味, 份量都多酥炸脆豬扒湯麵- 即炸, 熱辣辣脆卜卜, 餐廳仲好貼心剪開一小塊黎炸, 口感更加好

我同同事-人叫咗一個餐.

2023-12-08
用餐时段
續上次黎食過下午茶後,今曰放假再來午餐😊,今次點了午市套餐既麻醬手撕雞肉燥飯,麻醬手撕雞是分開放的,麻香肉滑,岩晒我口味,百搭的肉燥不論伴飯伴麵都好食,還帶兩款前菜及豆腐小食,蕃茄烤煮過後,非常清甜😊,再配杯洛神花茶,酸酸甜甜,份外開胃的。另一份就點了期間限定的和牛肉碎石頭鍋飯,把肉燥飯換成韓式美食,牛肉比起豬肉碎滑口更多😋結尾再來多份甜品,朱古力醬珍珠雪糕吐司😍,香甜的草莓藍莓,雪糕吐司完美配搭🥰
續上次黎食過下午茶後,
今曰放假再來午餐😊,

結尾再來多份甜品
朱古力醬珍珠雪糕吐司😍,
香甜的草莓藍莓,
雪糕吐司完美配搭🥰
2023-11-20 40 浏览
#搞串個pantry今次我哋去到 #屯門 市中心搵嘢食🥢,呢度商場都有唔少嘅餐廳可以揀🧑🏻‍🍳,最後我哋就揀咗一間好出名嘅台灣拌麵連鎖店🇹🇼。今次仲見到佢哋推出咗新嘅水果茶🍹,同埋沙冰系列❄️💕。🐥麻醬手撕雞肉燥飯($74)手撕雞嘅份量好多😍,配埋青瓜絲🥒同埋紅蘿蔔絲🥕好清新。蔬菜絲唔會有草青味,撈埋麻醬嘅感覺好香👅。肉燥嘅調味都幾好,好香😋,而且醬汁嘅份量同質地都適中,配埋夠軟綿嘅飯🍚唔錯。🐮台式半筋半肥牛•清湯•葱油拌麵($109)蔥油拌麵香口🤤,而且醬汁份量都好夠,撈埋又煙韌又夠腍嘅刀削麵🔪,忍唔住一啖又一啖咁食👄。牛肉同牛筋配埋清湯都好惹味🐄,清湯裏面飲到瘦肉嘅香甜味,亦都帶有少少辣味🔥,更加刺激。🍋凍冬瓜檸檬(少冰)($29)一路飲都覺得冬瓜茶🧋嘅味道好香,夠濃郁,而且同檸檬🍋嘅味道平衡得啱啱好。既有檸檬嘅酸甜清香😛,成杯飲品嘅酸甜度亦都唔錯。
#搞串個pantry

🐥麻醬手撕雞肉燥飯($74)

🐮台式半筋半肥牛•清湯•葱油拌麵($109)

🍋凍冬瓜檸檬(少冰)($29)
2023-11-19
2023-11-11 37 浏览
*/上次食完台灣野食之後念念不忘,於是近近地搵到屯門都有既台灣美食😍老媽拌麵🍜呢間餐廳其實有好多分店,今次我地就去左屯門市廣場呢間😋呢度比較開揚,有少少半開放式咁,餐廳設計都比較簡單🤣我哋下午茶黎食,原來價錢都幾抵😍份量都好大份😍😍😋和牛炸醬拌麵🍜呢款係店舖既招牌菜,食落咸咸地,我最中意係個麵,超彈口,撈埋啲醬汁加青瓜紅蘿蔔絲食,味道變到勁清新😍😍食到停吾到口😋烤台灣香腸肉燥飯🍚呢個肉燥飯超級香,啲肉燥好入味,撈埋啲飯食正到爆😍😍又吾會太咸👍🏻👍🏻👍🏻而且台灣香腸又甜甜地,啖啖肉,好正呀🥳🥳🥳😋小食:我哋叫左台鹵雞中翼同澎湖花枝丸,雞翼吾會太咸👍🏻👍🏻而且幾入味😋花枝丸個醬超好味,少少辣,配合花枝丸食好正😚😚😋飲品:🧋老媽黑糖珍珠鮮奶阿媽好中意飲珍珠鮮奶,又吾會太甜,重奶味,珍珠口感好好😚吾會痴埋一舊👍🏻🍹鳳梨茉莉鮮果茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢杯鮮果茶真係超級推介😍😍因為吾單止味道特別,酸酸甜甜😍十分開胃,入面仲有好多鮮果,有蘋果、藍莓,最特別係有百香果肉😍岩哂小朋友飲👍🏻👍🏻👍🏻
呢間餐廳其實有好多分店,今次我地就去左屯門市廣場呢間😋
呢度比較開揚,有少少半開放式咁,餐廳設計都比較簡單🤣
我哋下午茶黎食,原來價錢都幾抵😍份量都好大份😍😍
😋和牛炸醬拌麵🍜
😋烤台灣香腸肉燥飯🍚
😋小食:
😋飲品:
🧋老媽黑糖珍珠鮮奶
🍹鳳梨茉莉鮮果茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
已經不記得第幾次回訪小朋友已經自動自覺走上這飯堂搵位食飯因為是weekend關係沒有抵食套餐,假日只有單點食品及飲品所以性價比沒有平日那般高秘醬甜辣汁香煎沙朗肉燥飯$82這甜辣醬少少偏咸,但送飯是一流幸好有沙律菜及糖漬車厘茄解膩單點的肉燥飯是比平日套餐的份量較多還有咸酸菜及鹵水蛋添超好送飯酥炸脆豬排湯麵$116鍾意刀削麵麵質夠彈牙不過麵底份量多返少少會更好白蘿蔔及紅蘿蔔夠哂林滑入味酸菜另湯底更添層次豬扒炸得夠酥脆凍老媽黑糖珍珠鮮奶茶$36奶茶味濃與帶甜的黑糖很夾還有彈牙的珍珠仔仔們爭住飲凍鳳梨茉莉茶$29濃郁茶味的茉莉茶底帶有回甘味配襯上甜甜的鳳梨汁及鳳梨果肉啱哂鍾意茶味濃嘅我不過星期六日無套餐全部散叫就比較貴....如果weekend都有套餐應該會有更多人選擇食
已經不記得第幾次回訪
小朋友已經自動自覺走上這飯堂搵位食飯
因為是weekend關係
沒有抵食套餐,假日只有單點食品及飲品
所以性價比沒有平日那般高

秘醬甜辣汁香煎沙朗肉燥飯$82
這甜辣醬少少偏咸,但送飯是一流
幸好有沙律菜及糖漬車厘茄解膩

濃郁茶味的茉莉茶底帶有回甘味
配襯上甜甜的鳳梨汁及鳳梨果肉
啱哂鍾意茶味濃嘅我

不過星期六日無套餐
全部散叫就比較貴....
如果weekend都有套餐應該會有更多人選擇食

2023-11-02 33 浏览
去開屯門見到老媽拌麵下午茶咁吸引,即刻入去試啦!西紅柿慢煮牛肋條拌麵 🍅 HK$68炆淋哂勁入味嘅牛肋條配酸酸甜甜開胃蕃茄檸檬紅茶🥤跟餐+咗份 澎湖花枝丸🍢HK$22溏心蛋肉燥飯 🍚 HK$52有肉燥相伴,飯都掃哂一大碗檸檬紅茶🥤跟餐+咗份 豆乳香香雞 🍗 HK$22紅葱蒜香醬油生菜 🥬 HK$28爆香嘅葱蒜油配生菜,一流老媽拌麵🍜📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖#台式餐廳 #台灣美食 #香港餐廳
去開屯門見到老媽拌麵下午茶咁吸引,即刻入去試啦!

西紅柿慢煮牛肋條拌麵 🍅 HK$68
炆淋哂勁入味嘅牛肋條配酸酸甜甜開胃蕃茄
檸檬紅茶🥤
跟餐+咗份 澎湖花枝丸🍢HK$22

溏心蛋肉燥飯 🍚 HK$52
有肉燥相伴,飯都掃哂一大碗
檸檬紅茶🥤
跟餐+咗份 豆乳香香雞 🍗 HK$22

紅葱蒜香醬油生菜 🥬 HK$28
爆香嘅葱蒜油配生菜,一流

老媽拌麵🍜
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖

#台式餐廳 #台灣美食 #香港餐廳
2023-11-02 34 浏览
屯門區美食真是多,老公今次帶我去屯門市一間隱世美食。其中的飲品比其他的不同👍🏻(5⭐️最高)烤台灣香腸肉燥飯(5⭐️)我覺得跟傳統不一樣,這好想混入了沙茶, 會更香,而且加入了鹹菜😋及糖心滷蛋,比較特別。 金羅漢果海底椰 (熱) (5⭐️)這款飲品飲落好清甜, 而且好健康。 清潤之餘亦有止咳作用。 🥰酥炸脆豬排配清燉牛湯幼麵 (5⭐️)比較欣賞其幼麪。爽口彈牙之餘, 而且每條麪都幼清,入口則帶有清湯味。 百香國寶茶(特飲)(5⭐️)好特別, 除了有粒粒百香果肉外, 更特別加入菠蘿🍍粒, 令鮮味更加出。 小食-香煎蔥抓餅 (5⭐️)細細的有4件, 煎得甘香可口, 而且脆卜卜。 😘

烤台灣香腸肉燥飯(5⭐️)
烤台灣香腸肉燥飯

金羅漢果海底椰 (熱) (5⭐️)
金羅漢果海底椰

酥炸脆豬排配清燉牛湯幼麵 (5⭐️)
酥炸脆豬排配清燉牛湯幼麵

百香國寶茶(特飲)(5⭐️)
百香國寶茶(特飲)

小食-香煎蔥抓餅 (5⭐️)
香煎蔥抓餅

細細的有4件, 煎得甘香可口, 而且脆卜卜。 😘
烤台灣香腸肉燥飯
酥炸脆豬排配清燉牛湯幼麵
百香國寶茶(特飲)
香煎蔥抓餅
老媽拌麵,餐牌除了一向供應招牌日曬關廟麵食,早前加入更多台式飯類主食!例如:(晚市) 台式小菜飯套餐推出「西紅柿慢煮牛肋條鍋」、「西紅柿慢煮金沙骨鍋」、「話梅酸汁豬手鍋」,豐盛1人晚餐推出「麻醬手撕雞肉燥飯」,飲品更有「沙冰系列」、「鮮果茶」等等,選擇更多元化,吸引!🍲 話梅酸汁豬手鍋 套餐 $90台式小菜飯套餐包括隨機前菜1款、珍珠米飯、指定飲品豬手,口感爽彈,以偏台式醬油口味的話梅汁烹煮,入味!伴有紅白蘿蔔,再配埋珍珠米飯,滿足+$10 升級飲品 - 水果茶/ 涼茶系列選了鳳梨茉莉鮮果茶豐富!以嚴選茶底配合百香果汁、鳳梨醬、藍莓、草莓、蘋果、荔枝、青檸等等,清甜解膩!🍜 地獄麻辣肥牛拌麵 $72可選: 刀削麵 / 幼麵地獄麻辣肥牛,麻辣香度適中,夠惹味!拌勻波浪邊關廟刀削麵後,每條麵都掛上麻辣醬汁!正!+$30 升級為套餐套餐包括前菜1款、指定飲品1杯、指定甜品1客+$20 升級飲品 珍珠 / 鮮奶 / 咖啡系列老媽黑糖珍珠鮮奶茶 (凍) 沖配得不錯,入口有奶香,加上甜味適中的黑糖珍珠,香甜而不膩!+$58 升級甜品 選了草莓花生雪糕吐司白吐司烘焗至輕微脆口,配合甜甜的草莓醬、雲

🍲 話梅酸汁豬手鍋 套餐 $90
台式小菜飯套餐包括隨機前菜1款、珍珠米飯、指定飲品

+$10 升級飲品 - 水果茶/ 涼茶系列
選了鳳梨茉莉鮮果茶

🍜 地獄麻辣肥牛拌麵 $72
可選: 刀削麵 / 幼麵
地獄麻辣肥牛,麻辣香度適中,夠惹味!
拌勻波浪邊關廟刀削麵後,每條麵都掛上麻辣醬汁!正!

+$30 升級為套餐
套餐包括前菜1款、指定飲品1杯、指定甜品1客

+$20 升級飲品 珍珠 / 鮮奶 / 咖啡系列
老媽黑糖珍珠鮮奶茶 (凍)

+$58 升級甜品
選了草莓花生雪糕吐司
白吐司烘焗至輕微脆口,配合甜甜的草莓醬、雲呢拿雪糕、藍莓、草莓,再灑上花生碎增添口感

_______________

老媽拌麵 (屯門市廣場1期) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖

_______________
今晚 👧🏽 想食台灣嘢,近近哋揀咗老媽拌麵 。屯市呢間老媽拌麵係Open Area,感覺開揚 。揀咗二人套餐,前菜包兩款小食、一個拼盤、兩個主菜同甜品飲品 ,然後再加多咗個菜 🥬用QR code落完單,好快就上咗兩小碟 。一碟係香辣四季豆 🌶️ 香辣惹味 ;另一碟就係冷盤蕃茄仔 🍅 酸酸甜甜,十分開胃拼盤就揀咗路邊小吃拼盤 🍡 有花枝丸、台灣腸同豆乳香香雞 。花枝丸同台灣腸就正常發揮 。見到炸雞同一碟醬汁,仲諗緊咩係豆乳香香雞 🤔 一試個醬就明白了,係腐乳醬,配上炸雞十分鹹香惹味👧🏽 主菜揀咗西紅柿慢煮牛肋條配珍珠米飯 。配菜十分豐富,有白紅蘿蔔同蕃茄 🍅 醬汁蕃茄味濃郁,如果再多啲汁送飯就一流了🤭 牛肋條分量頗多,亦出乎意料地軟腍入味,頗為驚喜👍🏻👦🏻 就揀咗私房花雕雞拌麵 。上菜時見到顏色有點淡同較乾身,還以為會麻麻哋 。但係原來麵底仲有拌麵醬汁🥢嫩滑唔柴嘅雞肉加上小量花雕酒同藥材味🫚完全唔淡仲重油香好惹味 ,送刀削麵一流 ,大大啖十分滿足 。再加上紅蔥蒜醬油生菜,又係營養均衡嘅一餐🤤中途兩杯飲品都陸續上埋,一杯凍百香國寶茶,有豐富嘅百香果,底部就係菠蘿碎🍍飲落清新得嚟又唔太甜 。另
今晚 👧🏽 想食台灣嘢,近近哋揀咗老媽拌麵 。

中途兩杯飲品都陸續上埋,一杯凍百香國寶茶,有豐富嘅百香果,底部就係菠蘿碎🍍飲落清新得嚟又唔太甜 。另一杯就揀咗最新推出沙冰系列中嘅芒果沙冰🥭香濃芒果味,既清新又透心涼 。

埋尾到甜品,一份淋咗朱古力醬嘅雲尼那雪糕球🍨雪糕用上Dreyer’s,頗有誠意。另一個就係草莓檸檬愛玉凍,平時比較少見,為食嘅👦🏻覺得份量可以再多啲 。

主菜飲品都不俗 ,套餐價錢亦唔算貴,值得一試,👦🏻表示仲想回頭試埋其他拌麵 。

• 豆乳香香雞
  • 西紅柿慢煮牛肋條飯
2023-10-19 301 浏览
一向鍾意台灣料理既我,今日去開屯門市廣場,途經3樓見到 "老媽拌麵" 新出左好多不同種類嘅台菜,一於入去品嚐下先 ~餐廳環境開揚,簡約木系設計,分兩個用餐區,地方都幾闊落,感覺舒適悠閑!中午來到,餐牌內都有好多選擇,其中新出嘅有西紅柿慢煮牛肋條飯、麻醬手撕雞肉燥飯、話梅酸汁豬手飯、沙冰系列、鮮果茶等等以及午市套餐,款款都咁吸引。金華火腿花雕雞湯麵    $92食湯麵會先飮啖湯既我,依碗一入口已嚐到金華火腿和瑤柱嘅鮮味,令雞湯更有層次,再來就係醇厚嘅花雕酒香,雞髀肉份量好多,肉質腍滑入味,一咬即化  ;  麵條可以揀關廟刀削麵或幼麵,波浪狀嘅刀削麵,軟滑爽彈,湯麵美味可口,配搭少辣爽口豆角及清甜車厘茄,太好吃啦。酥炸脆雞排湯麵    $82至於另一碗雞排湯麵,就揀咗配較幼身嘅細麵,麵質彈牙夠香,湯底用多種新鮮蔬菜及肉類等熬製而成,加上炸至金黃嘅雞排,外脆內軟,配搭惹味豆角同車厘茄,仲送埋好入味嘅滷水雞翼,呢個餐豐富又美味。豆乳香香雞  (+$22)粒粒雞肉新鮮熱辣炸好,外皮炸得酥脆可口,啖啖肉,肉質又夠嫩滑  ;  配有一小碟台灣豆乳,即是腐乳,沾上後鹹香惹味。台灣烤香腸   (+$22
金華火腿花雕雞湯麵    $92
金華火腿花雕雞湯麵
酥炸脆雞排湯麵    $82
酥炸脆雞排湯麵
豆乳香香雞  (+$22)
台灣烤香腸   (+$22)
台式香腸味道有少少甜甜地,皮脆肉香,肥瘦均勻,咬落去肉汁豐富,肥而不膩,好味嘅台式小食。
台灣烤香腸
開始入秋啦!套餐飲品揀咗金羅漢果海底椰,天然香甜味,口感清涼,潤喉解渴。
2023-10-19
金華火腿花雕雞湯麵
酥炸脆雞排湯麵
台灣烤香腸
  • 豆乳香香雞
轉眼美好既小一生活轉眼就讀完了,然後以為自己仍然可能好好的處理;真正的小學生活現在才正式開始,所以適當的時候是需要對自己好一點的;早前學校假期,就跟小屁孩去吃台灣好東西!!雖然可以去飛的時光,我們暫時應該不去了但是香港就是什麼國家的食品也有嗎...這次我們去了吃老媽拌麵,我一心以為是去吃拌麵的但想不到的是,這兒的定食蠻化算的!!就先講這個的 ,這是香腸肉燥定食首先當然有主食台灣香腸,另外有兩款小吃,好似這定食是有小香姑及科葵另外加送多一款小食,我就選了甜不辣炸得又脆又夠軟,加上一些甜辣醬就真的不錯呢然而我的就是話梅酸汁豬手飯配小食滷水雞翼豬手煮得又淋又入味,可惜係份量比較少一點;但係真係令人好回味的,雞翼聽說這兒的皇牌小孩就對雞翼絕對不能抗拒的,除了美食又怎少得這個特飲吧這兩杯是我們的特飲,分別是有朱古力沙冰,鳳梨茉莉鮮果茶百香果鳳梨酸甜開胃,滿滿水果味再加上茉莉茶底,超解暑的!!朱古力沙冰絕對是小孩的最愛,首先有Oero 餅乾,加朱古力棒棒然後有滿滿的朱古力沙冰,在當時的炎炎夏日,真的透心涼
真正的小學生活現在才正式開始,
所以適當的時候是需要對自己好一點的;

早前學校假期,就跟小屁孩去吃台灣好東西!!
雖然可以去飛的時光,我們暫時應該不去了
但是香港就是什麼國家的食品也有嗎...

這次我們去了吃老媽拌麵,我一心以為是去吃拌麵的
但想不到的是,這兒的定食蠻化算的!!
就先講這個的 ,這是香腸肉燥定食

首先當然有主食台灣香腸,另外有兩款小吃,
好似這定食是有小香姑及科葵
另外加送多一款小食,我就選了甜不辣
炸得又脆又夠軟,加上一些甜辣醬就真的不錯呢
然而我的就是話梅酸汁豬手飯配小食滷水雞翼
豬手煮得又淋又入味,可惜係份量比較少一點;
但係真係令人好回味的,雞翼聽說這兒的皇牌

小孩就對雞翼絕對不能抗拒的,
除了美食又怎少得這個特飲吧
這兩杯是我們的特飲,分別是有朱古力沙冰,
鳳梨茉莉鮮果茶
百香果鳳梨酸甜開胃,滿滿水果味再加上茉莉茶底,超解暑的!!
然後有滿滿的朱古力沙冰,在當時的炎炎夏日,真的透心涼
2023-09-18
2023-10-12 40 浏览
今日lunch time 陪同事出去買d 野, 順便食埋lunch , 但尋日同朋友去咗打邊爐, 今日又唔想太heavy , 經過d 間清清地, 都係一個唔錯既選擇。Set lunch 可以揀拌麵, 湯麵或者飯, 選擇算啦多, 叫咗二個set lunch , 已包前菜二款, 主食和指定飲品一杯.Set lunch 1:前菜- 肉鬆豆腐, 四季豆清燉半筋半肉牛肉湯麵刀削麵-清清地, 淡淡牛肉湯,有牛筋同牛展, 份量算多美式咖啡- 提神之選, 每日必點生菜- 本身係紅蔥蒜香醬油生菜, 唔想太多調味, 同職員講全走, 佢哋都幫忙同廚房溝通溏心旦- 半熟程度剛剛好Set lunch 2:酥炸脆雞扒湯麵-酥炸胞雞扒另上,即炸, 熱辣辣, 好細心地已剪開一件件檸檬紅茶- 唔太甜雞中翼- 好入味, 肉質比較淋火枝丸- 大大粒, 彈牙, 𠕇口惑

Set lunch 1:
前菜- 肉鬆豆腐, 四季豆
美式咖啡- 提神之選, 每日必點
溏心旦- 半熟程度剛剛好

Set lunch 2:
檸檬紅茶- 唔太甜
雞中翼- 好入味, 肉質比較淋
火枝丸- 大大粒, 彈牙, 𠕇口惑
2023-10-06
用餐时段
搬左黎屯門都成年仲成日在市廣場謎路😅,放假亂行搵食,居然誤打誤撞行左上三樓,才發現三樓原來都有幾多間餐廳果喎!🤭經過見到有間「老媽拌麵」正推出緊個夏日涼透心既冰沙系列廣告,就被那個芒果冰沙深深吸引了我進去了。估唔到假日都有下午茶餐喎!😊主食我們點了「西紅柿慢煮牛肋條拌幼麵」,牛肋條肉質柔軟,非常入味和juicy!另一個點了「椒麻手撕雞拌刀削麵」,麻香出頭,鮮香可口,簡直停不了口😋,加配了小食「酥炸甜不辣」,有點像糯米的口感QQ彈口。套餐飲品加20元就可升級轉飲「芒果冰沙」,口味香甜。另一杯加了10元轉成「鳳梨茉莉鮮果茶」,百香果鳳梨酸甜開胃,滿滿水果味再加上茉莉茶底,清爽好喝!😋

酥炸甜不辣
西紅柿慢煮牛肋條拌麵