好耐冇去台灣食台灣菜,今日放假去老媽拌麵食台灣菜止寸癮先假日除咗有午餐之外,2:30就有下午茶選擇好豐富,除咗有牛肉麵、杯麵、肉燥飯之外,仲有蛋餅、刈包等一定要試下和牛炸醬拌麵🍜可以選擇傳統刀削麵或關廟幼麵刀削麵比較闊身,喜歡有口感嘅麵條和牛炸醬份量好多,可以拌勻整碗麵條仲有百頁豆腐青瓜絲、紅蘿蔔絲等,口感十足!和牛炸醬好滋味,陣陣香濃滷水味,可以一試😋烤台灣香腸肉燥飯 都好有驚喜雖然係下午茶,但係份量好多,同午市冇乜分別正宗台灣香腸烤至香噴噴,同肉燥飯簡直係絕配啊😬另外可以加$22配小食酥炸甜不辣口感香脆,魚肉味香濃~豆乳香香雞,係傳統台灣炸雞粒配腐乳醬,感覺新鮮惹味!
好耐冇去台灣食台灣菜,今日放假去老媽拌麵食台灣菜止寸癮先

假日除咗有午餐之外,2:30就有下午茶

一定要試下和牛炸醬拌麵🍜

可以選擇傳統刀削麵或關廟幼麵
刀削麵比較闊身,喜歡有口感嘅麵條
和牛炸醬份量好多,可以拌勻整碗麵條
仲有百頁豆腐青瓜絲、紅蘿蔔絲等,口感十足!
和牛炸醬好滋味,陣陣香濃滷水味,可以一試😋

烤台灣香腸肉燥飯 都好有驚喜

雖然係下午茶,但係份量好多,同午市冇乜分別
正宗台灣香腸烤至香噴噴,同肉燥飯簡直係絕配啊😬

另外可以加$22配小食
酥炸甜不辣口感香脆,魚肉味香濃~

豆乳香香雞,係傳統台灣炸雞
配腐乳醬,感覺新鮮惹味!
2023-09-16 12 浏览
晚餐食~老媽拌麵,嘗試台菜,之前未食過。套餐包括,前菜,主菜,甜品及餐飲。餐牌款式多元化,店舖經理服務態度好,待客熱情!店內環境:座位闊落寬敞,有卡位或吧枱!抵食指數:貴咗啲!大部份套餐過$100。甜不辣$22,一碟得一塊(切開4條)味道:豆乳香香雞(不脆)配腐乳醬 Dreyers雪糕有巧克力味或草莓味選擇, 但一上枱已經溶咗1/3 其餘味道一般衛生:合格堂食另+10%服務費(@@沙冰玻璃杯不夠用,會轉外賣杯)
草莓沙冰
酥炸雞扒肉燥飯餐
2023-08-08 40 浏览
屯門市中心老媽拌麵幾年lunch終於黎食過今日好熱冇乜胃口夜晚想食碗麵 經過就入咗嚟。唔想諗就嗌個dinner set主食有拌麵湯麵同埋飯類可以加$30升級套餐有飲品前菜同甜品。 紅燒三寶牛肉湯麵湯底味道適中唔會太鹹,牛肉質素唔錯麵底這唔算好大份,大食嘅朋友記得加底。朋友叫嘅雞翼拌麵都好好食,撈埋雞翼本身嘅汁更加惹味。檸檬紅茶 茶底好香濃,有別於一般台式飲品值得一試。甜品係dreyers雪糕😋可以加朱古力醬或草莓醬
屯門市中心老媽拌麵
幾年lunch終於黎食過
今日好熱冇乜胃口夜晚想食碗麵 經過就入咗嚟。

唔想諗就嗌個dinner set
主食有拌麵湯麵同埋飯類
可以加$30升級套餐有飲品前菜同甜品

紅燒三寶牛肉湯麵
湯底味道適中唔會太鹹,牛肉質素唔錯
麵底這唔算好大份,大食嘅朋友記得加底。

朋友叫嘅雞翼拌麵都好好食,撈埋雞翼本身嘅汁更加惹味。

檸檬紅茶 茶底好香濃,有別於一般台式飲品
值得一試。

甜品係dreyers雪糕😋可以加朱古力醬或草莓醬
2023-08-04 27 浏览
老媽拌麵關廟麵專門店星期六行完街係屯門市廣場睇下有咩食見到呢間有蛋餅就試一試可能過了午飯時間,唔多客人蛋餅:賣相幾好,不過食時比較易散開本身想飲他們的特色飲品係珍珠奶茶,不過見百香國寶茶的名稱特別,就試一試百香國寶茶:忘記走甜,甜到漏
老媽拌麵關廟麵專門店
星期六行完街係屯門市廣場睇下有咩食
見到呢間有蛋餅就試一試
可能過了午飯時間,唔多客人
蛋餅:賣相幾好,不過食時比較易散開
本身想飲他們的特色飲品係珍珠奶茶,
不過見百香國寶茶的名稱特別,就試一試
百香國寶茶:忘記走甜,甜到漏
2023-05-13
2023-07-21 59 浏览
好耐冇食老媽拌麵,本來一心諗住食個麵飲杯珍奶,黎到之後竟然有新發現。好,坐低睇下有咩好食先。睇住個餐牌,而家有小菜食啊!鮮果甜酸肉排,叫呢個台式小菜飯有前菜、飲品。黎到個主菜係非常吸睛,炸脆脆整得好靚,仲要係食得既,個餸顏色配搭又靚。甜甜酸酸既肉排,冇骨又夠腍,仲有好多粒蘋果菠蘿,個汁開胃送飯一流。台灣烤香腸,掛住台灣街頭小食,叫左個台灣腸,夾住個蒜黎食,係台灣既味道呀。黑糖珍珠鮮奶,鮮奶、黑糖、珍珠比例啱啱好,依然做到水準。

好,坐低睇下有咩好食先。睇住個餐牌,而家有小菜食啊!

黑糖珍珠鮮奶,鮮奶、黑糖、珍珠比例啱啱好,依然做到水準。
2023-07-19 52 浏览
今日無啦啦多咗一日風假🤣夜晚落咗3號波出去食餐飯😌商場入邊唔太多舖頭有開,所以見唔到有開就入咗嚟🙃同老公食咗個二人餐🥰可以揀一個小食➕兩個主食➕兩杯嘢飲➕甜品‼️小食拼盤有台灣腸➕炸雞➕兩粒丸‼️台灣腸要連埋蒜片食咁啲味道會冇咁鹹🙃炸雞都脆脆的👍🏻老公揀咗個半牛半筋麵😗湯底都好濃郁😌原本以為係紅燒牛肉🤣點知係肥牛片不過好彩啲牛筋都多又炆得幾好👍🏻我就揀咗嗰三杯雞🤣全部都係雞髀肉☺️而且份量多多🥰爆得好香啲味道都好濃但唔會太重口味‼️真係非常啱撈飯食🥰嘢飲老公就飲羅漢果而我就飲檸檬🍋兩樣都唔會太甜🙋🏻‍♀️涼浸浸好容易落口🥰雪糕我就揀咗士多啤梨😌老公係朱古力🫡兩個都好味😋仲有一粒Oreo😗

2023-07-17
2023-07-07 34 浏览
食咗成個星期減肥餐, 又見自己有啲成績, 都想鼓勵下自己, 出去食返餐.因始終都减肥中, 都唔可以食得太過份, 所以都盡量揀咗間比較清消同健康既餐廳.叫咗個午餐, 包餐飲, 加錢有個小食. 上菜速度快, 整體各方面都唔錯请燉半肋半肉牛肉湯麵: 唔油, 相對清淡健康,牛肉半肥瘦, 適中, 個湯底有淡淡牛肉味, 健康之選紅蔥蒜香醬油生菜: 餐廳職員好好, 我想要求全走, 佢叫我用電話落完單, 同佢講返, 佢幫忙同廚房溝通返, 態度有善, 樂於幫忙, 帶有笑容😊值得推介👍

值得推介👍
2023-06-30
用餐时段
2023-07-04 41 浏览
同朋友講到台灣牛肉麵,數起了幾個來自台灣的品牌,老媽拌麵是其中之一,所以相約一齊去食晏。呢度嘅午市套餐包一碗麵、一杯飲品和兩款隔機前菜,其實都幾豐富架!🌟清燉半筋半肉牛肉湯麵(刀削麵)比起紅燒湯底清燉更突顯牛肉鮮味!牛肉煮得好淋但帶微微嚼勁,牛筋都好入味而且好淋!🌟台式甜辣醬捞金菇肥牛拌麵(刀削麵)甜辣醬放在麵下面,食之前拌一揀麵條馬上上色,即時帶起食慾,辣醬麻香味撲鼻好惹味呀!🌟金羅漢果海底椰海底椰湯飲得多,但整成飲品真係好特別!配搭金羅漢果清甜,食完碗麵飲啖馬上潤喉又止渴!🌟 洛神花茶味道正常酸酸甜甜好開胃,是另一推薦飲品!

🌟清燉半筋半肉牛肉湯麵(刀削麵)

🌟台式甜辣醬捞金菇肥牛拌麵(刀削麵)

🌟金羅漢果海底椰

🌟 洛神花茶
味道正常酸酸甜甜好開胃,是另一推薦飲品!
2023-07-02 46 浏览
放假又唔想去太遠,近近地就去左附近嘅屯門市廣場行吓街 食下嘢啦😬之前已經bookmark 左好耐嘅呢間「老媽拌麵」,終於都可以去試吓啦😝不過呢間人氣店都非常之多人食😋小編去果日都差唔多全場爆滿,好彩仲有最最最後一個位比我哋😝套餐:清燉半筋半肉牛肉湯麵 + 柚子蜜綠茶 + 烤台灣香腸 +花奶仙草凍 $137湯底十分之有牛味😋而且份量非常之足!牛肉半筋半肉亦好腍😊烤台灣腸又香皮又脆😬好好味😋仙草凍做甜品真係實在太滿足了☺️套餐:酥炸雞扒肉燥飯 + 香煎蔥抓餅 + 金羅漢果海底椰 + Dreyers雪糕朱古力醬 $132雞扒酥炸得岩岩好!好鬆脆😋而且雞扒十分之嫩滑☺️外脆內軟!實在太好味了😋蔥抓餅係小編其中一個鍾意食嘅台灣小食之一😋如果加埋芝士就完成啦😂

湯底十分之有牛味😋而且份量非常之足!牛肉半筋半肉亦好腍😊

烤台灣腸又香皮又脆😬好好味😋

仙草凍做甜品真係實在太滿足了☺️

2023-07-02 27 浏览
老媽拌麵 (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖雖然而家開番關但係 都無甘多假期可以出走去旅行🙈以為近近地會去到台灣🙈但真係無假🥲🥲 但又想解下食台灣野嘅 癮😎我就同朋友一齊去食 老媽拌麵😎入到去見到 佢有2大滿足 二人餐當然叫左呢個啦 又有前菜 主菜 小食 甜品同飲品 唔係唔叫呀🙈路邊攤小吃拼盤私房花雕雞拌麵台式柚子骨(配珍珠米飯)金羅漢果海底椰柚子蜜綠茶佢嘅路邊攤小吃拼盤 真係做到 平日係台灣 夜市叫個d 小食嘅質素 而我最鍾意 佢個炸雞點腐乳🙈聽落好似好奇怪 但佢地好夾🙈用黎送飯都好好味😎私房花雕雞拌麵佢嘅汁 係岩岩好 唔會食到成口滴曬汁甘麻煩 雞嘅量都算多 夾起個麵會見到成個碗都鋪到滿台式柚子骨(配珍珠米飯)呢個都好食 開胃 酸酸甜甜 肉又多 因我同朋友share食 覺得佢可以用黎配飯又得配麵食都夾👍🏻2個人先食左HKD 339 重要有前菜到甜品都有🙈好值得一食😎
老媽拌麵 (屯門市廣場1期) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖

當然叫左呢個啦

又有前菜 主菜 小食 甜品同飲品 唔係唔叫呀🙈
路邊攤小吃拼盤

私房花雕雞拌麵

台式柚子骨(配珍珠米飯)

金羅漢果海底椰

柚子蜜綠茶

而我最鍾意 佢個炸雞點腐乳🙈
聽落好似好奇怪 但佢地好夾🙈
用黎送飯都好好味😎

私房花雕雞拌麵

會見到成個碗都鋪到滿

台式柚子骨(配珍珠米飯)

呢個都好食 開胃 酸酸甜甜
肉又多 因我同朋友share食
覺得佢可以用黎配飯又得配麵食都夾👍🏻

2個人先食左HKD 339
重要有前菜到甜品都有🙈
好值得一食😎
2023-06-29 33 浏览
屯門食台灣地道菜式地獄麻辣肥牛拌麵 $72我哋揀咗刀削麵 硬度剛剛好 麻辣醬撈落去勁正 個人覺得唔算太難應該人人都接受到 肥牛,份量都好多 入邊仲有隻糖心蛋同埋菜食落就冇咁dry路邊攤小吃拼盤 $68豆乳香香雞外脆內軟咬落都有豆乳味再配埋腐乳醬夠晒衝擊 烤香腸 配埋蒜片 正花枝丸 細細粒一口就食得晒咬落爆汁!炸地瓜條 $58入邊有好多椒鹽 新鮮炸起柚子梳打 $38一啲都唔會假甜 入邊仲有好多柚子條 夠晒份量黑糖老媽珍珠鮮奶茶 $36甜度固定 冰量可選擇 珍珠咬落口好煙靭QR Code 落單、加一服務費老媽拌麵 (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖
屯門食台灣地道菜式

地獄麻辣肥牛拌麵 $72

路邊攤小吃拼盤 $68
豆乳香香雞外脆內軟咬落都有豆乳味再配埋腐乳醬夠晒衝擊
烤香腸 配埋蒜片 正
花枝丸 細細粒一口就食得晒咬落爆汁!

炸地瓜條 $58
入邊有好多椒鹽 新鮮炸起

柚子梳打 $38
一啲都唔會假甜 入邊仲有好多柚子條 夠晒份量

黑糖老媽珍珠鮮奶茶 $36
甜度固定 冰量可選擇 珍珠咬落口好煙靭

QR Code 落單、加一服務費

老媽拌麵 (屯門市廣場1期) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖
• 老媽拌麵 •🌟港鐵屯門站B出口10分鐘路程🌟#屯門分店 🌟#台灣關廟麵專門店 #老媽拌麵 老媽拌麵已經係香港開左幾間分店呢日就想試下佢d刀削麵😁咁岩下午茶時間黎到 可以平少少😂😂🌼#椒麻手撕雞拌麵 - 揀左刀削麵- 手撕雞份量好足 花椒同麻辣味都好夠 好惹味呀!🌼#烤台灣香腸肉燥飯- 揀咗秘製微辣肉燥- 肉燥飯好Juicy - 台灣腸都好吃❣️兩個主菜都有前菜 糖心蛋- 前菜係冷盤豆角👍🏻🌼#蒜香麻辣火雞腎🌼#蒜香麻辣豬耳朵- 蒜香麻辣味道好吸引 火雞腎煙靭 豬耳朵亦好爽🌼#炸地瓜條- 地瓜條勁粗 炸得鬆脆 仲有一層話梅粉 好有台灣味道👀👀🌼#凍美式咖啡- 勁大杯 咖啡味濃🌼#鳳梨茉莉花雜果茶- 鳳梨好甜 仲有唔同種類嘅雜果 配埋茉莉花茶 好清新!❣️店員都幾細心 介紹我哋join會員有咩優惠!🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️#香港美食 #台灣美食 #屯門美食 #台灣味道
• 老媽拌麵 •

呢日就想試下佢d刀削麵😁

咁岩下午茶時間黎到 可以平少少😂😂

🌼#椒麻手撕雞拌麵
- 揀左刀削麵
- 手撕雞份量好足 花椒同麻辣味都好夠 好惹味呀!

🌼#烤台灣香腸肉燥飯

- 地瓜條勁粗 炸得鬆脆 仲有一層話梅粉 好有台灣味道👀👀

🌼#凍美式咖啡
- 勁大杯 咖啡味濃

🌼#鳳梨茉莉花雜果茶
- 鳳梨好甜 仲有唔同種類嘅雜果 配埋茉莉花茶 好清新!

#香港美食 #台灣美食 #屯門美食 #台灣味道
2023-06-27
用餐时段
下午茶
2023-06-27 17 浏览
公眾假期下午放工想搵啲抵食嘅下午茶餐,結果大部份屯市餐廳公眾假期都冇下午茶餐的。最後見到老媽拌麵有下午茶餐,雖然見價錢都唔算好平,但未食過就諗住試吓。台式滷水雞中翼拌麵 $52 包隨機前菜和飲品一杯,飲品叫了柚子蜜綠茶滷水雞翼大大隻,肉質唔會鞋,亦都好入味。拌麵就有啲失望啦,間嘢叫得做老媽拌麵,諗住佢拌麵應該好出色,結果都係普普通通,完全唔特別。如果用正價80幾蚊去食,真係唔值。隨機前菜係豆腐,正常發揮。柚子蜜綠茶跟餐送嚟講都幾好飲,柚子蜜味道都濃。酥炸脆雞扒湯麵 $60包隨機前菜,飲品叫了美式咖啡炸雞扒同湯麵分開上,冇整淋雞扒。雞扒味道都ok, 唔會過鹹。湯麵又係普普通通,而且份量不多。總括嚟講,我覺得以下午茶嘅價錢可以一試,但如果正價價錢食的話,就完全唔值啦。而且係食過一次就夠,無興趣encore。

台式滷水雞中翼拌麵 $52
包隨機前菜和飲品一杯,飲品叫了柚子蜜綠茶

隨機前菜係豆腐,正常發揮。
柚子蜜綠茶跟餐送嚟講都幾好飲,柚子蜜味道都濃。

酥炸脆雞扒湯麵 $60
包隨機前菜,飲品叫了美式咖啡

2023-06-27 21 浏览
📍老媽伴麵(屯門市中心)雖然而家開返關,但係都未有時間真正去台灣旅行🧳唯有喺香港食住台灣料理!呢間餐廳有好多分店,唔同區都有,而且好正宗,又好足料,十足去咗台灣一樣😊❣️一個人的浪漫❤️‍🔥set dinner 🔸 烤台灣香腸肉燥飯(原味肉燥)Dreyers雪糕,柚子蜜綠茶,隨機前菜(沙律秋葵)一人套餐,其實好多野食,有前菜,主食,飲品,雪糕🍧都係$108~呢個價錢真係底食,份量都不馬虎,滷汁走鹹香路線,肥瘦比例7:3,帶肉香氣,拌飯一流🍚台灣腸汁香味俱全,口感十足,呈現飽滿肉質既原產風味🐷🔸 韭菜豬肉水餃韮菜偏多,豬肉新鮮,比例我鐘意,因為好健康,韮菜先係主角😍愛食韮菜既您,一定要食👍🔸 老媽黑糖珍珠鮮奶茶爆多珍珠🥤煙煙韌韌好有咬口,又有口感👍茶味香濃,用台灣鮮奶沖,特別細嫩☺️🔸 黑糖珍珠奶茶布丁布丁柔軟,甜度適中,可以彈下彈下,再加我最愛既珍珠,好滿足😌完美句號。

📍老媽伴麵(屯門市中心)

❣️一個人的浪漫❤️‍🔥set dinner
🔸 烤台灣香腸肉燥飯(原味肉燥)
Dreyers雪糕,柚子蜜綠茶,隨機前菜(沙律秋葵)
台灣腸汁香味俱全,口感十足,呈現飽滿肉質既原產風味🐷

🔸 韭菜豬肉水餃

🔸 老媽黑糖珍珠鮮奶茶
爆多珍珠🥤煙煙韌韌好有咬口,又有口感👍
茶味香濃,用台灣鮮奶沖,特別細嫩☺️

🔸 黑糖珍珠奶茶布丁

2023-06-26 16 浏览
抵食台式下午茶😀 餐廳主打台式料理及手工拌麵 拌麵為台灣手工關廟麵 以古法手工精製聞名 香港有多間分店 下午茶每日14:30-17:30更抵食====᪥ 椒麻手撕雞拌麵 送配菜 $62花椒嘅麻香好重 手撕雞非常入味 拌麵麵底即使用關廟刀削麵 好掛汁᪥ 台式雞扒刈包 配地瓜條 $62台式雞扒香脆肉嫩 配上蛋黃醬 包嘅質感都軟身==᪥ 花枝丸 +$22每個下午茶都可以追加台式小吃 一律$22᪥ 朱古力沙冰 +$20᪥ 水果茶 +$10套餐可以以優惠價加配台式特飲~

====

᪥ 花枝丸 +$22
每個下午茶都可以追加台式小吃 一律$22

᪥ 朱古力沙冰 +$20
᪥ 水果茶 +$10
套餐可以以優惠價加配台式特飲~