2021-11-16
呢間港式鐵板餐廳有平靚正鐵板餐,真係大件夾抵食,而且好好味。而家天氣轉涼,成日心思思想食。終於,星期六晚我哋去咗食,叫咗兩個鐵板。加埋$22轉餐,就有羅宋湯、餐包、甜品、飲品,幾抵食。肉眼扒$100我哋揀咗洋蔥汁,配意粉,鐵板夠晒熱,啲汁倒落去果吓好正,不過記得要用餐巾擋住先。肉眼扒我哋揀咗5成熟,有3塊,肉質唔硬,雖然唔係厚切,但係以佢嘅價錢絕對性價比高,佢仲要寫明用紐西蘭Affco牛肉,同埋唔用鬆肉粉㗎。餐廳配菜都有誠意,有翠玉瓜、甘荀、粟米、西蘭花。美式什扒$90什扒有一塊薄牛扒、一塊豬扒、司華力腸、煙肉、一隻雞全翼,一樣有蔬菜配菜。呢個餐最揀選擇困難症嘅人,咩都有,豬扒都唔會柴皮。如果雞翼可以轉埋雞扒就更好。我哋揀咗黑椒汁,好惹味。配嘅薯條好好食,金黃香脆,超粗條的,正!芝士漢堡包$48漢堡包真材實料。麵包鬆軟,有牛油香。漢堡扒超級厚,肉味香,仲有熱溶芝士,配埋清新火箭菜、生菜、蕃茄,比起連鎖快餐廳,呢個好味之餘,食完真係夠晒飽肚。最後跟餐甜品係雪糕、菠蘿啫喱,啫喱仲要配埋花奶,好味。再嘆埋杯嘢飲,真係捧住個肚走。
肉眼扒$100
美式什扒$90