2021-04-16
今日同朋友去尖沙嘴,厚福街出名多野食!我地見到呢間台灣野,覺得款式幾多又唔貴就入左去食。我我地每人叫左一個主食再叫野飲同小食share。我叫咗紅燒牛肉麵,佢個湯底好濃好入味,而且除左牛肉好淋之外,佢d白蘿蔔同紅蘿蔔都好入味,D麵都幾爽口。朋友個鹽焗雞絲肉燥飯啲鹽焗雞味都幾出,同埋你見到啲雞絲都幾多份量,加埋肉燥同滷蛋真係好惹味!我哋兩個share咗個吞拿魚同粟米台式蛋卷,佢個蛋餅煎得好煙韌,入面嘅吞拿魚茸都好多,加埋甜甜既粟米好好食!跟住我哋兩個怕飲唔晒兩杯野飲,所以叫咗一杯嘢飲share,我哋叫咗個小麥胚芽奶茶。佢杯嘢飲真係好熱,加上裏面真係有粒粒胚芽再配上奶茶嘅香味,飲完真係有好窩心嘅感覺。整體來講,係一個好滿足嘅下午茶,食到好飽唔貴之如食物質素都幾唔錯。