2019-04-25
1964 浏览
今日難得放假,一朝就同屋企人入長洲玩,租間屋過晚夜唔使咁趕。長洲魚蛋,芒果糯米糍嗰啲唔使講,去沙灘玩咗成個下晝, 夜晚梗搵個地方食餐飯。係人都知長洲興食海鮮餐,揀嚟揀去,就揀咗呢家興樂, 七點嚟到已經差唔多坐爆曬, 諗住冇乜驚喜,但食落去畀起個價錢一啲都唔失禮。我哋三大一小叫咗八個餸,因為真係好肚餓,圍返起都係五十幾蚊一個,有海鮮又有小菜,算係咁,揀嚟揀去揀咗八樣餸,分別有 :椒鹽鮮魷夠香口,新鮮,點喼汁食無得輸椒鹽瀨尿蝦 份量都多,略嫌唔係好夠味豉汁炒蟶子 送飯必選,濃濃豉椒味,但新鮮啲就更好蒜蓉粉絲蒸扇貝本人至愛,炸蒜粉絲無得輸,但得4隻,多人黎食可能要加大魚香茄子煲呢個我鍾意佢有咸魚,出奇地唔油,味道同出面酒樓無分別,必叫蒜蓉炒西蘭花4個字,無驚喜椒鹽豬扒夠份量,味道一般腰果肉丁好有鑊氣,腰果夠脆口,要係又叫總括黎講,呢間野咁爆場係有原因,價錢比其他幾檔便,味道未試過其他就唔評論,呢間都算大件夾抵食 雖然味道唔係碟碟都咁好,但咁嘅價錢,絕對收貨 環境嚟講,都係一般大排檔環境,上菜速度可能因為旺場,慢咗少少。但下次再嚟,都會同屋企人再試返呢間。
椒鹽鮮魷
夠香口,新鮮,點喼汁食無得輸
椒鹽瀨尿蝦
份量都多,略嫌唔係好夠味
豉汁炒蟶子
送飯必選,濃濃豉椒味,但新鮮啲就更好
蒜蓉粉絲蒸扇貝
本人至愛,炸蒜粉絲無得輸,但得4隻,多人黎食可能要加大
魚香茄子煲
呢個我鍾意佢有咸魚,出奇地唔油,味道同出面酒樓無分別,必叫
蒜蓉炒西蘭花
4個字,無驚喜
椒鹽豬扒
夠份量,味道一般
腰果肉丁
好有鑊氣,腰果夠脆口,要係又叫